Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Angel27 wrote:Ale raczej musiała bym owulacja co nie, bo inaczej pewnie do wzrostu temperatury by nie doszło . Tylko nie wiem czym jest spowodowany taki ból podbrzusza jajników czasami oby to nie na okres
Nie no. W Twoim przypadku owulacja była co temperatura potwierdza tylko sie przesunęła o kilka dni co sie zdarza tak po prostu, teraz tylko czekaćAngel27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Angel27 wrote:Mam nadzieję że tym razem się udało nie myśląc o tym wręcz być przekonanym ze owu była dużo wcześniej
Kciuki! Daj znać niedlugoAngel27 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Oglądam udostępnione wykresy i zastanawia mnie, dlaczego w jednym przypadku OF wyznacza owulację w dniu skoku, po pozytywnym teście owulacyjnym poprzedniego dnia, a w innym - w dniu pozytywnego testu owulacyjnego, przed skokiem temperatury - tak, jak w moim przypadku. Dlaczego tak się dzieje? Pani ginekolog podczas MO we wtorek powiedziała, że owulacja była prędzej w niedzielę, niż w poniedziałek. Możliwe, że mogła być w nocy 17/18dc? I żołnierze z poniedziałku rano jeszcze zdążyli?
-
Czokonusa wrote:Oglądam udostępnione wykresy i zastanawia mnie, dlaczego w jednym przypadku OF wyznacza owulację w dniu skoku, po pozytywnym teście owulacyjnym poprzedniego dnia, a w innym - w dniu pozytywnego testu owulacyjnego, przed skokiem temperatury - tak, jak w moim przypadku. Dlaczego tak się dzieje? Pani ginekolog podczas MO we wtorek powiedziała, że owulacja była prędzej w niedzielę, niż w poniedziałek. Możliwe, że mogła być w nocy 17/18dc? I żołnierze z poniedziałku rano jeszcze zdążyli?
OF to system-algorytm dlatego slepo nie ma co mu ufać
Dlaczego tak różnie pokazuje? Obstawiam ze bierze różne wpisane dane pod uwagę i na podstawie tego wyznaczahttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
21.01 69cm -
Póki co nie mam żadnego okresu dziś jest 39 dc zaczynam się zastanawiać czy nie mam coś z hormonami ale chyba nie bo przecież by nie wzrosła temperaturka. Jutro chyba zrobię test A jak nie to już nie wiem skąd tak długo cykl podobno jak jest od 36 dni wzwyż to nie jest to normalne ?Angel27
-
Skoro owu miałaś ok. 28 dc, to nic dziwnego, że jeszcze nie ma okresu.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Pewnie z 3-4 dni.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
Cześć będę wdzięczna za pomoc w interpretacji wykresu. Czy to normalne, że ovufriend wyznaczyło mi owulację w dniu pozytywnego testu? Prowadzę też wykres w aplikacji flo w telefonie i tam mam owulację zaznaczoną na 18dc a nie 16dc. Jednak ten spadek temperatury od dwóch dni nie napawa mnie optymizmem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2018, 08:26
-
Proszę o pomoc w interpretacji wykresu, to mój 1 cykl z OF, 4 cs, cykle bardzo długie, testy owulacyjne wyszły niejednoznacznie, więc nie wiem czy owulacja w ogóle wystąpiła i czy jest dobrze wyznaczona przez OF... Test z krwi wyszedł negatywny w 13 dc myślicie, że jest jeszcze szansa?
[/url] -
Ja niestety mam dziś 44 dzień cyklu temp spadła na 36.7 przy tej temp zawsze była @ ale póki co nic nie ma. Test robiłam negatywny. Co dziewczyny robić to raczej nie jest normalne tym bardziej że kiedyś mi wyszły te koraliki na jajnikach ale jak to moja gin twierdzi że żeby mieć zespół policystycznych jajników trzeba spełnić 3 rzeczy : brak @, zle androgeny , i właśnie te koraliki na jajnikach. Owu występowała u mnie bez problemu w poprzednim cyklu bo był monitoring A teraz jakieś dziwne akcje się dzieja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 12:32
Angel27