Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziendobry kobitki . Jestem 8 miesięcy po porodzie . Zawsze miałam wmiare regularny okres . Ponad rok prowadziłam kalendarz z OvuFriend tak ze znam moje cykle . Obecnie coś się pomieszało . Nie karmie piersią od ponad 3 miesięcy ale nadal jak nacisnę mam pokarm . W ciągu cyklu śluz i szyjka ewidentne pokazuje ze mam dni płodne moje libido podczas np tego cyklu było bardzo wysokie dużo śluzu płodnego ale temperatura strasznie niska . Mieszkam w angli tak ze dostęp do ginekologa to nikle szanse a prywatni polscy lekarze obecnie nie przyjmują . Jak by któraś mogła spojrzeć na mój wykres i powiedzieć co myśli . Bo trochę się martwię
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
judysia86 wrote:ja myślę, że skoro masz jeszcze pokarm w piersiach, to znaczy, że hormony jeszcze u Ciebie szaleją i dlatego Twój cykl jeszcze nie wrócił do normy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 01:13
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
Dziewczyny mam przepisany przez ginekologa duphaston i miałam zacząć go brać po owulacji. Niestety w tym miesiącu mój wykres jest ciężki do zintegrowania... Od pół roku owulacja wypadala w 15,16 bądź 17 dc, a ovu wyznaczyło dużo wcześniej. Ginekolog odpada bo wyjeżdżam a testy owulacyjne nie pokazują pozytywu i wydaje mi się że slabnie kreska testowa 😣 Co myślicie? Czekać że owulacja jeszcze przyjdzie, owulacja była, czy cykl bezowulacyjny... 😪
Starania od sierpnia 2019👣👣👣
Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
LH 3.03 (2.00-8.00)
Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
Mąż :
lepkość <1 cm
objętość ejakulatu 5,30ml,
pH 7,9,
liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
prawidłowych 1 % 😣
23.10.20- 1 IUI 🍷 -
Klaudinick wrote:Dziewczyny mam przepisany przez ginekologa duphaston i miałam zacząć go brać po owulacji. Niestety w tym miesiącu mój wykres jest ciężki do zintegrowania... Od pół roku owulacja wypadala w 15,16 bądź 17 dc, a ovu wyznaczyło dużo wcześniej. Ginekolog odpada bo wyjeżdżam a testy owulacyjne nie pokazują pozytywu i wydaje mi się że slabnie kreska testowa 😣 Co myślicie? Czekać że owulacja jeszcze przyjdzie, owulacja była, czy cykl bezowulacyjny... 😪
Skok,masz ale później niż owu pokazuje,nie widać na tym wykresie którego dnia,udostępnij wykres,nie wklejaj -
Kobitki proszę o pomoc. Nie wiedziałam, że kiedyś jeszcze mi się zdarzy nie rozszyfrować swojego cyklu. Ale nie wiem już sama co o tym myśleć czy to będzie cykl bezowulacyjny? Cykle mam 26/7 dniowe. Owulka przeważnie 12-15 dzień. Libido, szyjka , śluz i ból właśnie ewidentnie na tamte okolice wskazywały. I sama nie wiem. A może według Was owu była, tylko program nie wyznaczył? Pomożecie, proszę?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 12:25
-
Hej dziewczyny miło poznać To mój pierwszy post i pierwsza przygoda z wykresem. Pewnie mamy tu już eksperki w tej dziedzinie więc pomyślałam, że możecie mi pomóc. Jestem po 4 poronieniu. Postanowiłam spróbować jeszcze raz, tym razem z pomiarem. Jestem jeszcze przed pierwszym okresem i nie jestem pewna czy w ogóle miałam owulacje. Zauwazylam wzrost temperatury, ale nie miałam płodnego śluzu i testy owulacje wszystkie negatywne. Pomóżcie proszę 🙏
-
Skorek wrote:
Nie jestem może ogromną ekspertką, ale to, że tempka w okolicach owulacji rośnie powoli może świadczyć o niewydolności ciałka żóltego. Badałaś hormony w fazie folikularnej?
-
NatalkaRut wrote:
Teoretycznie spadek po owulce może się pojawić, przy próbie zagnieżdżenia zarodka. Tylko po tym powinna chyba bardziej skoczyć. Za wcześnie testy jak na mój gust robisz. Czy coś mogło zaburzyć temperaturę, że masz takie skoki? ta stała godzina pomiaru to zawsze bezpośrednio po przebudzeniu? -
Żonkil wrote:Nie jestem może ogromną ekspertką, ale to, że tempka w okolicach owulacji rośnie powoli może świadczyć o niewydolności ciałka żóltego. Badałaś hormony w fazie folikularnej?
Badałam. Lekarz nigdy się do tego nie przyczepił. Jestem pod stałą opieką lekarską.
Ale ten wykres teraz się bardzo zmienił. I teraz czuję się jeszcze bardziej pogubiona niż byłam...
Czy ja dobrze rozumiem, że owulacja była teraz?
W czasie kiedy już normalnie powinnam szykować się na miesiączkę?
Help;(
-
Skorek wrote:Badałam. Lekarz nigdy się do tego nie przyczepił. Jestem pod stałą opieką lekarską.
Ale ten wykres teraz się bardzo zmienił. I teraz czuję się jeszcze bardziej pogubiona niż byłam...
Czy ja dobrze rozumiem, że owulacja była teraz?
W czasie kiedy już normalnie powinnam szykować się na miesiączkę?
Help;(
Mi w ogóle ten wykres wygląda podejrzanie. Nic Ci nie zakłóciło pomiarów? Mierzyłaś zawsze o tej 7:30, zgodnie z wykresem? Jest możliwość, że spóźniła Ci się owulka, np było do niej podejście pierwsze w momencie, gdy masz ten pierwszy skok. A potem następne, już mniejszy skok. Nie pokazuje mi śluzu. BAdasz sobie śluz?
Ovufriend przesuwa znowu dni cyklu na wykresach. Mi pokazuje jakby dziś był 22.06 Z tego co widzę to przerywaną linia apka jednak Ci coś wyznaczyła.
Czy prolaktynę też masz przebadaną? Nie martw się, taki dziwny cykl każdej z nas się zdarzył choć raz
-
Żonkil wrote:Mi w ogóle ten wykres wygląda podejrzanie. Nic Ci nie zakłóciło pomiarów? Mierzyłaś zawsze o tej 7:30, zgodnie z wykresem? Jest możliwość, że spóźniła Ci się owulka, np było do niej podejście pierwsze w momencie, gdy masz ten pierwszy skok. A potem następne, już mniejszy skok. Nie pokazuje mi śluzu. BAdasz sobie śluz?
Ovufriend przesuwa znowu dni cyklu na wykresach. Mi pokazuje jakby dziś był 22.06 Z tego co widzę to przerywaną linia apka jednak Ci coś wyznaczyła.
Czy prolaktynę też masz przebadaną? Nie martw się, taki dziwny cykl każdej z nas się zdarzył choć raz
Mierzenie temperatury regularnie o tej samej godzinie, bez zakłóceń.
Martwię się. Bo dziwnie to wygląda.
Przyjmuje leki na prolaktynę, bo była trochę zawyżona.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 11:55
-
Skorek wrote:Tak, badam śluz. Mam duże problemy z pojawieniem się śluzu, ale w tym cyklu od tego poniedziałku do dnia wczorajszego pojawił mi się śluz rozciągający się.
Mierzenie temperatury regularnie o tej samej godzinie, bez zakłóceń.
Martwię się. Bo dziwnie to wygląda.
Przyjmuje leki na prolaktynę, bo była trochę zawyżona.
Dobra, to pewnie masz po prostu później owulkę. Myślę, że ona była. Tylko nieco później.
Jakie jeszcze leki przyjmujesz? Faza lutealna u Ciebie normalnie ile trwa? -
Cześć i ja chciałam Wam pokazać mój wykres, ale nie wiem jak - kliknęłam w ustawieniach udostępnij, ale nie wiem czy tu się pokaże .
Generalnie od lat stosuje komputer cyklu, i dzięki niemu wiem że owulacja była na pewno 17.06. Ovu też tak niby zaznaczyło po moich wpisach choć przerywana linia, jednak nadal nie mam tych całych punktów za czas współżycia itp. Dodatkowo ten skok taki wyraźnimy który widać soloowosowajy jest tym że wieczór wcześniej piłam winko
Już sama ie wiem co o tym myśleć... -
Dziewczynki zerkniecie na mój? Jest w podpisie.
Red555 lubi tę wiadomość
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy