Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczyny! Mi już ręce opadajo.. Nie wiem co z moim cyklem ale jestem mega zła.. Niby bezowulacyjny a wczoraj taki skok temp i test owulacyjny pozytywny. Coś jest nie tak, ale nie wiem co. 😖
-
nick nieaktualny
-
sYlL wrote:jednodniowe spadki i wzrosty są zawsze możliwe z różnych powodów.
-
Witam, Jestem tu stosunkowo od niedawna. Dotąd byłam tylko czytelnikiem, dziś postanowiłam poprosić Was o poradę w interpretacji mojego wykresu Jest to mój drugi cykl z pomiarem temperatury. Bardzo się martwię tak niskimi temperaturami i małą różnicą temp. po owulacji. Dwa lata temu robiłam badania tarczycy i było wszystko w normie... Proszę pomóżcie
Starania od sierpnia 2019👣👣👣
Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
LH 3.03 (2.00-8.00)
Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
Mąż :
lepkość <1 cm
objętość ejakulatu 5,30ml,
pH 7,9,
liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
prawidłowych 1 % 😣
23.10.20- 1 IUI 🍷 -
nick nieaktualny
-
Mam pytanie do dziewczyn które znają się lepiej na wykresach. Mierzę temperature ok 6:30 i nie jest ona jakoś wysoka ok 36,6 najwyżej do 36,5. Później dalej ide spać i czasem z głupoty zmierzę temperaturę jak się obudzę, a że lubię spać wstaję ok 10 więc śpię jeszcze dobre 3 godziny. Temperatura wtedy jest zawsze wyższa np 36,8 . Mierzę temperature 3 miesiąc tylko w 1 mierząc temperaturę ok 5:30 widoczna była rosnąca w drugiej fazie cyklu temperatura a kolejne 2 są właśnie z niższą. Wiecie może dlaczego tak jest że później mam wyższa niż jak mierzę 1 raz?
-
Wiecie co. Ja już zgłupiałam. Mierzę temperaturę na czole termometrem elektronicznym takim strzelanym i jest w przedziale 36.6-36.8 jakoś tak. Z ciekawości wzięłam zwykły rtęciowy,dla porównania, a tam pod pachą 37.5. Teraz wychodzi na to,że cały mój pozabiegowy 55 dniowy cykl jest niemiarodajny28 lat 👩🏼⚕️
01.2017 -👶🏻❤
03.2020 - 💔 łyżeczkowanie 8tc 💔 -
Szalwina cykli owulacyjnych nie mierzy się na czole ani pod pachą. Ja jestem nisko temperaturowcem, co wychodzi na wykresie ( pomiar pod językiem ) moja max temp. w pierwszej fazie cylku to 36.00, a z ciekawości sprawdzając na czole strzelanym wychodzi mi 36.4 więc nie ma co się sugerować... 😋Starania od sierpnia 2019👣👣👣
Ja: progesteron 7dpo 12.6 ng/ml (3.34-25.56)
3DC: FSH 2.84 (2.9-9.0)
LH 3.03 (2.00-8.00)
Estradiol 107.67 ( 18-147,0)
Prolaktyna 16.13 (5-35.0)
Testosteron 0.29 (0.1-0.90)
Mąż :
lepkość <1 cm
objętość ejakulatu 5,30ml,
pH 7,9,
liczba plemników 21.0mln/ml, całkowita liczba plemników 116.07mln/ejakulat,
całkowity ruch plemników 49%, ruch postępowy 37%, szybki postępowy 10,
prawidłowych 1 % 😣
23.10.20- 1 IUI 🍷 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny, czy mogę prosić o pomoc, wykres w stopce, mam obawy czy ta owulacja była czy nie na podstawie pozostałych wykresów jakie mam zazwyczaj miałam temp 37 taki skok a tu tylko tak malutko. Czy myślicie że aplikacja może to pomyliła ? Choć dziś temperatura poszła w górę ciut więcej i już nie wiem co myśleć 😅
-
nick nieaktualny
-
Izulaa wrote:Mam pytanie do dziewczyn które znają się lepiej na wykresach. Mierzę temperature ok 6:30 i nie jest ona jakoś wysoka ok 36,6 najwyżej do 36,5. Później dalej ide spać i czasem z głupoty zmierzę temperaturę jak się obudzę, a że lubię spać wstaję ok 10 więc śpię jeszcze dobre 3 godziny. Temperatura wtedy jest zawsze wyższa np 36,8 . Mierzę temperature 3 miesiąc tylko w 1 mierząc temperaturę ok 5:30 widoczna była rosnąca w drugiej fazie cyklu temperatura a kolejne 2 są właśnie z niższą. Wiecie może dlaczego tak jest że później mam wyższa niż jak mierzę 1 raz?💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Izulaa wrote:Hej dziewczyny wiem, że to nie wykres ale może ktoś mógłby spojrzeć, Nie znam się na tym,niby są obok podane normy...
Badania robiłam w 3 DC
https://zapodaj.net/625d509af1d1a.jpg.html
Na pewno masz podwyższoną prolaktynę, ale to pewnie już wiesz. Testosteron też wysoko. Reszta niby w normie, ale ważny jest też stosunek niektórych hormonów względem siebie, a z tym już nie pomogę. Brakuje moim zdaniem tu ft4, zrobiłabym też androstendion i DHEA-S.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2020, 13:12
Izulaa lubi tę wiadomość
-
Lolita wrote:Na pewno masz podwyższoną prolaktynę, ale to pewnie już wiesz. Testosteron też wysoko. Reszta niby w normie, ale ważny jest też stosunek niektórych hormonów względem siebie, a z tym już nie pomogę. Brakuje moim zdaniem tu ft4, zrobiłabym też androstendion i DHEA-S.
Dzięki 😉 ft4 robiłam jakiś czas temu i niebu było ok ale chyba powtórzę czyli ft4 DHEA-S i androstendion ( pierwszy raz słyszę taka nazwę) też w 3 DC?
-
Izulaa wrote:Dzięki 😉 ft4 robiłam jakiś czas temu i niebu było ok ale chyba powtórzę czyli ft4 DHEA-S i androstendion ( pierwszy raz słyszę taka nazwę) też w 3 DC?
Nie ma różnicy, jeśli chodzi o dzień cyklu. U mnie właśnie z wysoką prolaktyną idzie podwyższenie androgenów. A ft4 robiłaś z innymi tarczycowymi? Było ok? U mnie np. tsh w ciągu dwóch miesięcy spadło bez leków, więc jeśli idziesz do specjalisty, najlepiej mieć jak najbardziej aktualne te badania -
Cześć dziewczyny 👋
Jestem tutaj nowa i w sumie to mój pierwszy cykl w którym mierzę temperaturę i całą resztę tych parametrów...
I nie wiem czy liczyć w tym cyklu na jakąś owulację czy już spisać na straty... Generalnie cykle mam 35 dniowe i dłuższe.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. 😊
https://ovufriend.pl/graph/3fe6871bacc4511dc2d09ea0cfea58f4 -
Ines93 wrote:Cześć dziewczyny 👋
Jestem tutaj nowa i w sumie to mój pierwszy cykl w którym mierzę temperaturę i całą resztę tych parametrów...
I nie wiem czy liczyć w tym cyklu na jakąś owulację czy już spisać na straty... Generalnie cykle mam 35 dniowe i dłuższe.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. 😊
https://ovufriend.pl/graph/3fe6871bacc4511dc2d09ea0cfea58f4
Cześć Jeśli masz długie cykle, to na Twoim miejscu jeszcze bym nie spisywała tego na straty. Spójrz na mój wykres, owu pojawiła się znikąd w 33 dc, gdzie dwóch lekarzy powiedziało, że nie ma na nią szans w tym cyklu... Niestety mieliśmy słabe serduszkowanie w tym czasie, więc czekam na @