Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja niestety nie jestem w stanie podejrzeć Twojego wykresu. Masz niby udostępniony, ale nie pokazuje temperatur? Może wrzucisz jeszcze poprzez stronę ibb czy sytuacja się wyjaśniła już?👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
LDziamal wrote:
Po wykresie widać że owulacja raczej była, gdyż teraz jesteś w fazie zwiększonych temperatur. Nie jestem przekonana tylko żeby było to faktycznie w 17dc jak zaznaczyła aplikacja. No i aktualnie spada Ci temperatura, więc może pokusilabym się o sprawdzenie progesteronu 7-9 dzień po owulacji.
Jak długie masz cykle? Wiesz kiedy dokładnie miałaś owulację?♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Cześć!
Z aplikacji zaczęłam korzystać dopiero od tego cyklu. Wpisuje codziennie temperature i śluz. Wptuwadzilam też poprzednie miesiączki - zazwyczaj mam cykle koło 28 dni, ale zdarza się i 25 lub 32.
Zaskoczyło mnie, że po wpisaniu dzisiejszej temperatury aplikacja wskazała, że owulacja już była i to 9 dnia.
Pomóżcie proszę w interpretacji. Cykl nie jest skończony, więc zobacze co dalej, ale bardzo zastanawia mnie czemu aplikacja tak pokazuje.
Z innych objawów oprocz temperatury, to sluzu płodnego nie bylo.
Mam nadzieję, że wykres widać. Pierwszy raz udostepniam
ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
💔 10.05.2023 transfer I 💔 Puste jajo płodowe
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
22+0 USG połówkowe 🍀 440g ❤️
28+6 III USG prenatalne 🎀 1,32 kg
🎁 Planowane CC 03.01.2025
-
SaraM wrote:Cześć!
Z aplikacji zaczęłam korzystać dopiero od tego cyklu. Wpisuje codziennie temperature i śluz. Wptuwadzilam też poprzednie miesiączki - zazwyczaj mam cykle koło 28 dni, ale zdarza się i 25 lub 32.
Zaskoczyło mnie, że po wpisaniu dzisiejszej temperatury aplikacja wskazała, że owulacja już była i to 9 dnia.
Pomóżcie proszę w interpretacji. Cykl nie jest skończony, więc zobacze co dalej, ale bardzo zastanawia mnie czemu aplikacja tak pokazuje.
Z innych objawów oprocz temperatury, to sluzu płodnego nie bylo.
Mam nadzieję, że wykres widać. Pierwszy raz udostepniam
Aplikacja wykryła po prostu skok temperatury i zaznaczyła owulację przerywana linia, jako że to Twój pierwszy cykl w niej i "nie zna cię" jeszcze. Aktualnie nie sugerowalabym się tym, w trakcie wprowadzania kolejnych danych temperatury, śluzu, na pewno ta kreska przeskoczy w inne miejsce. Zresztą widać, że aktualnie temperatura jak na poowulacyjna jest niska.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
siesiepy wrote:Aplikacja wykryła po prostu skok temperatury i zaznaczyła owulację przerywana linia, jako że to Twój pierwszy cykl w niej i "nie zna cię" jeszcze. Aktualnie nie sugerowalabym się tym, w trakcie wprowadzania kolejnych danych temperatury, śluzu, na pewno ta kreska przeskoczy w inne miejsce. Zresztą widać, że aktualnie temperatura jak na poowulacyjna jest niska.
Ok, dzięki
Ale zastanawiające, że w ogóle aplikacja ja pokazała, bo przecież ten skok temperatury był niższy niż na początku cyklu. W ogóle po wykresie nie widać żeby temperatura choć trochę wzrosła względem początku.
A zastanawia mnie jeszcze jak wpisywać objawy zwiazane ze śluzem. Jeżeli mam rozciągliwy, ale nie jest on bezbarwny tylko lekko biały to jaki to jest? Płodny czy jeszcze nie skoro jest niewłaściwą barwa? Dodam, że rozciąga się miedzy palcami, ale nie na 10-15cm tylko góra na 5cm. Czy jak się tak nieznacznie ciągnie to też się liczy jako płodny?ONA: 96' ON: 94'
🔴 NK z krwi 42% 🔴 KIR AA 🔴 Morfologia plemników 0-1% 🔴 MTHFR_677C>T homo, PAI-1 4G homo 🔴 Choroba genetyczna jednogenowa (50% ryzyka wady u dziecka)
🍀 24.04.2024 transfer II 🍀 (encorton, intralipid, accofil, neoparin, estrofem, cyclogest, agolutin)
4dpt ⏸ 6dpt beta 44,5; 12 dpt beta 425; 14 dpt beta 813; 20dpt beta 6556, CRL 0,17cm 🥰 23 dpt migające ❤️
12+0 -> prenatalne ok 🍀 5,3cm dziewczynki 🎀 14+4 8,5 cm i 98 gram malutkiej, zero krwiaków 🥳
-
Milvaaa wrote:Ok, dzięki
Ale zastanawiające, że w ogóle aplikacja ja pokazała, bo przecież ten skok temperatury był niższy niż na początku cyklu. W ogóle po wykresie nie widać żeby temperatura choć trochę wzrosła względem początku.
A zastanawia mnie jeszcze jak wpisywać objawy zwiazane ze śluzem. Jeżeli mam rozciągliwy, ale nie jest on bezbarwny tylko lekko biały to jaki to jest? Płodny czy jeszcze nie skoro jest niewłaściwą barwa? Dodam, że rozciąga się miedzy palcami, ale nie na 10-15cm tylko góra na 5cm. Czy jak się tak nieznacznie ciągnie to też się liczy jako płodny?
Ja zawsze wprowadzam go jako kremowy, ale w notatkach wpisuję że się lekko rozciąga.♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Milvaaa wrote:Ok, dzięki
A zastanawia mnie jeszcze jak wpisywać objawy zwiazane ze śluzem. Jeżeli mam rozciągliwy, ale nie jest on bezbarwny tylko lekko biały to jaki to jest? Płodny czy jeszcze nie skoro jest niewłaściwą barwa? Dodam, że rozciąga się miedzy palcami, ale nie na 10-15cm tylko góra na 5cm. Czy jak się tak nieznacznie ciągnie to też się liczy jako płodny?
Algorytm wie że kobiety zazwyczaj nie maja owulacji tak wcześnie w cyklu, dlatego wtedy mimo skoków temperatury nie wyznaczył ci owu, bo statystycznie małe były na to szanse. Po drugie 9dc zaznaczylas bol jajnika - to też moglo zmylić algorytm, bo sugeruje owulacje. Apka sobie jak na razie tak strzela, więc niespecjalnie bym się tym przejmowała. To jest tylko pomoc, tak naprawdę grunt to własne obserwacje. Im dłużej się używa i więcej wpisuje tym dokładniejsze te analizy mogą być, ale opieranie się na tym w stu procentach nie będzie miarodajne.
Co do śluzu - ja zauważyłam że w mojm przypadku najbardziej miarodajne jest badanie go tuż przy szyjce, czyli po prostu aplikuje palec i sprawdzam 😏 Często mam tak że to co widać na zewnatrz jest takie niepewne wlasnie - niby się rozciąga, ale białe, zbyt mętne itp, a przy szyjce już typowo rozciągliwy śluz. A ten typ śluzu który opisalas ja miewam tak 4-5 dni przed owulacja i zaznaczam jako rozciągliwy. To już sugestia dla mnie i apki że wchodzę w okno płodnościowe.siesiepy lubi tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Ja zawsze wprowadzam go jako kremowy, ale w notatkach wpisuję że się lekko rozciąga.
siesiepy lubi tę wiadomość
-
Milvaaa wrote:A jak rozróżnić kremowy od lepkiego? Jak dla mnie podpowiedź, że jak balsam do ciała jest jeszcze bardziej myląca bo on dla mnie jest kremowy i lepki jednocześnie
To już musisz na czuja chyba. U mnie lepki to taka mała ilość pseudo niteczek na palcu wraz z lepkim przezroczystym. Kremowego zawsze jest więcej i jest właśnie takiej luźnej konsystencji, nie jak balsam, ale jak... Nie wiem, śmietana? 🤣
Ale ogólnie najlepiej poobserwować podług siebie ten śluz w cyklu i jakoś dopasować. Widziałam też swego czasu na grafikach w internecie że co właśnie co kobieta to inny wygląd konkretnego śluzu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 16:39
♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Milvaaa wrote:A jak rozróżnić kremowy od lepkiego? Jak dla mnie podpowiedź, że jak balsam do ciała jest jeszcze bardziej myląca bo on dla mnie jest kremowy i lepki jednocześnie
Mam zdjęcia swojego śluzu na telefonie (nie pytaj, zbierałam dla porównania) ale chyba średnio tak go na forum wrzucać. 🤣♀️29
♂️ 33
◾HBA 49%
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
Namisa wrote:Algorytm wie że kobiety zazwyczaj nie maja owulacji tak wcześnie w cyklu, dlatego wtedy mimo skoków temperatury nie wyznaczył ci owu, bo statystycznie małe były na to szanse. Po drugie 9dc zaznaczylas bol jajnika - to też moglo zmylić algorytm, bo sugeruje owulacje. Apka sobie jak na razie tak strzela, więc niespecjalnie bym się tym przejmowała. To jest tylko pomoc, tak naprawdę grunt to własne obserwacje. Im dłużej się używa i więcej wpisuje tym dokładniejsze te analizy mogą być, ale opieranie się na tym w stu procentach nie będzie miarodajne.
Co do śluzu - ja zauważyłam że w mojm przypadku najbardziej miarodajne jest badanie go tuż przy szyjce, czyli po prostu aplikuje palec i sprawdzam 😏 Często mam tak że to co widać na zewnatrz jest takie niepewne wlasnie - niby się rozciąga, ale białe, zbyt mętne itp, a przy szyjce już typowo rozciągliwy śluz. A ten typ śluzu który opisalas ja miewam tak 4-5 dni przed owulacja i zaznaczam jako rozciągliwy. To już sugestia dla mnie i apki że wchodzę w okno płodnościowe.ONA: 96' ON: 94'
-
Dziewczyny, miałabym jeszcze prośbę o parę wskazówek. Podaje link do mojego wykresu.
Temperatura skoczyła, apka wyznaczyła owu co pokrywa się z bólem jajnika i testem owulacyjnym. Mam tylko duże wątpliwości co do śluzu. Zawsze wydawało mi się go bardzo mało albo wcale, a teraz jak zaczęłam to obserwować to się potwierdziło. Był rozciągliwy na parę dni przed owu, ale te najbardziej płodne dni było sucho. Sprawdzałam kilka razy na dzień wkładając palec i był ledwo wilgotny bez żadnego widocznego śluzu. Co najdziwniejsze teraz w 3 dzień po owu znowu pojawił się śluz rozciągliwy.
Ja już zgłupiałam. 🙉 Proszę podpowiedzcie co to może oznaczać. Czy brak śluzu płodnego bezpośrednio przed i w dzień owulacji może bardzo obniżyć szanse na ciąże? I skąd teraz po owu taki typ śluzu?
-
Milvaaa wrote:Dziewczyny, miałabym jeszcze prośbę o parę wskazówek. Podaje link do mojego wykresu.
Temperatura skoczyła, apka wyznaczyła owu co pokrywa się z bólem jajnika i testem owulacyjnym. Mam tylko duże wątpliwości co do śluzu. Zawsze wydawało mi się go bardzo mało albo wcale, a teraz jak zaczęłam to obserwować to się potwierdziło. Był rozciągliwy na parę dni przed owu, ale te najbardziej płodne dni było sucho. Sprawdzałam kilka razy na dzień wkładając palec i był ledwo wilgotny bez żadnego widocznego śluzu. Co najdziwniejsze teraz w 3 dzień po owu znowu pojawił się śluz rozciągliwy.
Ja już zgłupiałam. 🙉 Proszę podpowiedzcie co to może oznaczać. Czy brak śluzu płodnego bezpośrednio przed i w dzień owulacji może bardzo obniżyć szanse na ciąże? I skąd teraz po owu taki typ śluzu?
Starania o pierwszego 👶
👩💼28
👩🦲29 -
Selleni wrote:Pozytywny test owulacyjny oznacza że owulacja wystąpi za 24-36h. Bardziej obstawiam że była w sobote
Też ogólnie tak myślę. A wzrost temperatury jest zaraz dzień po owulacji? Od wczoraj dopiero są wyższe.
I nadal nie wiem co z tym śluzem. Czemu teraz jest rozciągliwy jak owulacja już była.ONA: 96' ON: 94'
-
Dzień dobry może macie jakiś pomysł co do mojego wykresu obstawiałam że 14dc była owulacja bo 15dc skoczyła temperatura troszkę się tym podłamałam bo mąż wrócił w 16 dc z delegacji 😔 ale o dziwo w 17dc tem. Spadła 😳 aż w szoku jestem bo nigdy mi się to nie zdążyło jak zaczęła to już zawsze rosła a tu niespodzianka i do tego jeszcze test wyszedł pozytywny w 17dc. Nie wiem jak do tego wykresu podejść 🤔 czy ta owulacja była tego 14dc czy dopiero 17dc 18dc. Pewnie dowiem się jak przyjdzie miesiączka. Mieć jeszcze nadzieję że z tego cyklu jeszcze coś będzie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2022, 10:07
-
Karola1688 wrote:Dzień dobry może macie jakiś pomysł co do mojego wykresu obstawiałam że 14dc była owulacja bo 15dc skoczyła temperatura troszkę się tym podłamałam bo mąż wrócił w 16 dc z delegacji 😔 ale o dziwo w 17dc tem. Spadła 😳 aż w szoku jestem bo nigdy mi się to nie zdążyło jak zaczęła to już zawsze rosła a tu niespodzianka i do tego jeszcze test wyszedł pozytywny w 17dc. Nie wiem jak do tego wykresu podejść 🤔 czy ta owulacja była tego 14dc czy dopiero 17dc 18dc. Pewnie dowiem się jak przyjdzie miesiączka. Mieć jeszcze nadzieję że z tego cyklu jeszcze coś będzie?
-
Na monitoringu nie byłam ale testy tak, czy czas były negatywne aż do 17dc o godzinie 13 wyszedł pozytywny o 20 był już negatywny więc nie wiem czy się tym sugerować. Tak wogole te testy jakieś dziwne są poprzednie te które miałam ładnie się wybarwiły a te które mam teraz już 3 miesiąc nie jestem ich pewna czy pozytywny czy jeszcze nie. Niby te same testy ta sama firma a jednak są różne chyba że teraz mi się coś poprzestawiało i dlatego jakoś tak dziwnie