X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Spadek w 7 dniu po owu...
Odpowiedz

Spadek w 7 dniu po owu...

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • Angi86 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalala wrote:
    Ja również odnotowałam taki spadek w 7 dniu. Ogólnie w tym cyklu temperaturę mam niską :-( ale dzisiaj sięgnęła ona linii podstawowej. Zawsze piersi bolały mnie od owulacji do miesiączki, teraz już ból "puszcza", a do miesiączki parę dni. Eh, chyba spiszę ten cykl na stratę...

1bc12d91c85e999322763455a20171f6.png
    No faktycznie temperatura ci mocno spadła :-( szkoda.... ale 3 mam kciuki za kolejny cykl. U mnie troszkę podskoczyła ale jakiś dziwny ten mój cykl, tymbardziej ze na tylu Lekach jestem to myślałam ze temperatura będzie wysoka a wcale tak nie jest....

• Angi86 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój wykres jakby co :-) 44ce462ab0bc2ae941c75d24151cb3a8.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie dzięki za kciuki i ja też za Ciebie trzymam 🍀🤞☺️

Wyczytałam, że miałaś dwa poronienia 😣 Przylot mi 😣

Czyli starasz się o pierwsze dziecko? '86 z nicku to Twój rocznik? Bo jak tak to jesteśmy prawie rówieśniczkami ☺️ Od kiedy się starasz? U mnie to 7 cykl (od czerwca; cykle mam 23-25 dni).

U mnie temperatura dziś 36,60 więc tak sobie wokół tej wartości oscyluje, ale oglądałam galerię wykresów i dziewczynom wychodzimy dwie kreski przy niższych temperaturach (zachowując dwufazowość), poniżej 36,60.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 10:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie ja testuję, na betę bym się wybrała jakby po 25 dniach nie pojawiła mi się @ lub jak miałabym pozytywny test, ale oczywiście to jest tylko moje założenie. Każda musi postępować jak czuje i jak dla niej dobrze ☺️☺️☺️

• Angi86 Znajoma

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Angie dzięki za kciuki i ja też za Ciebie trzymam 🍀🤞☺️

Wyczytałam, że miałaś dwa poronienia 😣 Przylot mi 😣

Czyli starasz się o pierwsze dziecko? '86 z nicku to Twój rocznik? Bo jak tak to jesteśmy prawie rówieśniczkami ☺️ Od kiedy się starasz? U mnie to 7 cykl (od czerwca; cykle mam 23-25 dni).

U mnie temperatura dziś 36,60 więc tak sobie wokół tej wartości oscyluje, ale oglądałam galerię wykresów i dziewczynom wychodzimy dwie kreski przy niższych temperaturach (zachowując dwufazowość), poniżej 36,60.
    Tak 86 to mój rocznik oj ja staram się od 3 lat...Miałam tysiące badań zabiegów, . 3 inseminacje, bez efektu, 2 poronienia... jednym słowem już ciężka droga za mną wiec liczę ze w końcu się uda i się pozytywnie zakończy :-) no ja jadę w piątek na betę, morfologię, progesteron, estradiol i tsh takie mam zalecenia :-)

• Lalia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi, jak na razie wykres piękny!! ✊✊✊

Angi86, Kitka_87 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Angi86 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Angi, jak na razie wykres piękny!! ✊✊✊
    No i oby tak zostało... tylko ze poprzedni cykl tez tak ładnie wyglądał nawet lepiej bo temperatury były wyższe i nic z tego... wiec staram się nie nastawiać ale nadzieja jest... jutro jadę na betę i zobaczymy oby się udało :-)

• emdar Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi86 wrote:
    Ja jestem mega obstawiona lekami biorę acard, duphaston, encorton, progesteron, luteinę dopochwowo, medargin, brałam tez zastrzyki nivestin, teraz biorę neoparin 0,4 no plus witaminki.... a powiedz mi ty międzylądowań temperaturę w tym cyklu w którym zaszłaś?
    Hej, ja w cyklu w którym zaszłam w ciążę miałam monitoring cyklu (pamiętam jak byłam na usg w sb, i ginka mówi"o ładny pęcherzyk, proszę porandkować z mężem w ndz, wt i czw";no i pykło😀). Nie miałam głowy do mierzenia tempki, planowałam to dopiero ogarnąć od kolejnego cyklu.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i żeby nie było ;moim zdaniem Julek jest z randki w środę (ani ndz, wt czy czwartek) ;no i chłopak więc musiałam mieć owulację właśnie w środę, no maks w czwartek rano. Pamiętam ze w sb pęcherzyk na usg miał 16czy 17mm.

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi86 wrote:
    Tak 86 to mój rocznik oj ja staram się od 3 lat...Miałam tysiące badań zabiegów, . 3 inseminacje, bez efektu, 2 poronienia... jednym słowem już ciężka droga za mną wiec liczę ze w końcu się uda i się pozytywnie zakończy :-) no ja jadę w piątek na betę, morfologię, progesteron, estradiol i tsh takie mam zalecenia :-)

Ja chciałam starać się od początku tego roku, ale leczenie infekcji uniemożliwiło mi to na pół roku i niestety jak się teraz okazuje było bezsensowne i nic nie wniosło, bo na to co mi dolega skutecznego leczenia nie ma... Zmarnowałam tylko czas, stojąc w miejscu.

Przykro mi z powodu poronień i że tak długo musisz walczyć o zdrową ciążę 😣 Mam nadzieję, że w tym cyklu karta się dla Ciebie odwróci 😘 Trzymam za to kciuki 🤞🍀

Ja jutro wyskoczę z pracy na TSH, glukozę, insulinę i prolaktynę, o ile nie złapie mnie przeziębienie 🙄

• Angi86 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Ja chciałam starać się od początku tego roku, ale leczenie infekcji uniemożliwiło mi to na pół roku i niestety jak się teraz okazuje było bezsensowne i nic nie wniosło, bo na to co mi dolega skutecznego leczenia nie ma... Zmarnowałam tylko czas, stojąc w miejscu.

Przykro mi z powodu poronień i że tak długo musisz walczyć o zdrową ciążę 😣 Mam nadzieję, że w tym cyklu karta się dla Ciebie odwróci 😘 Trzymam za to kciuki 🤞🍀

Ja jutro wyskoczę z pracy na TSH, glukozę, insulinę i prolaktynę, o ile nie złapie mnie przeziębienie 🙄
    To 3mam kciuki żeby wyniki były w normie, tsh powinnaś mieć poniżej 2, może warto żebyś spraedzila jeszcze estradiol i progesteron? Mi to lekarka zalecała w 10 i 12 dniu żeby robić, teraz wyjątkowo robię wszystko jutro bo nie chciałam się tyle razy kłuć.

• Angi86 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    A, i żeby nie było ;moim zdaniem Julek jest z randki w środę (ani ndz, wt czy czwartek) ;no i chłopak więc musiałam mieć owulację właśnie w środę, no maks w czwartek rano. Pamiętam ze w sb pęcherzyk na usg miał 16czy 17mm.
    Kurczę no to mega.... chyba tak najlepiej bo te mierzenie jest mega stresujące, no nic jutro będę wiedziała czy coś wyszło z tego cyklu....

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi86 wrote:
    To 3mam kciuki żeby wyniki były w normie, tsh powinnaś mieć poniżej 2, może warto żebyś spraedzila jeszcze estradiol i progesteron? Mi to lekarka zalecała w 10 i 12 dniu żeby robić, teraz wyjątkowo robię wszystko jutro bo nie chciałam się tyle razy kłuć.

Estradiol, LH i FSH robiłam niedawno i wszystko w normie.

Progesteron w poprzednim cyklu robiony 7-8 dni po owulce miałam 27,4, więc w przypadku mojego labo 0,4 ponad normę.

O TSH wiem, ostatni raz badałam 2 lata temu miałam około 1,5. Ale warto powtórzyć.

• Angi86 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitka_87 wrote:
    Estradiol, LH i FSH robiłam niedawno i wszystko w normie.

Progesteron w poprzednim cyklu robiony 7-8 dni po owulce miałam 27,4, więc w przypadku mojego labo 0,4 ponad normę.

O TSH wiem, ostatni raz badałam 2 lata temu miałam około 1,5. Ale warto powtórzyć.
    Aaaa no to spoko, to faktycznie no to powodzenia :-) miłego wieczorku

Kitka_87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi86 wrote:
    Aaaa no to spoko, to faktycznie no to powodzenia :-) miłego wieczorku

Dziękuję i wzajemnie ☺️😘

Angi86 lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja to jeszcze chciałam powiedzieć co mi pomogło w uregulowaniu cyklu;otóż:akupunktura. Zawsze dość sceptycznie pochodziłam do tematu medycyny alternatywnej, ale namówiła mnie przyjaciółka (która tez zaszła w ciążę po serii zabiegów), i myślę "a co mi szkodzi". Juz na pierwszym zabiegu czulam ból przy wkłuwaniu się w określone miejsca(koło kolan i w okolicach kostek), pytam się tej babeczki "za co odpowiadają te punkty" ;a ona ze to jajniki i macica 😱😱😱. Przeszlam cykl 10 zabiegow co 2 maks 3dni(w połowie nagle dostalam @ ,jak nie ja bo w 25dc). Serio czulam że lepiej mi działa wszystko (a nawet jeśli to siła autosugestii, to najważniejsze że podziałało), i zaraz po skończeniu serii zaszlam w 1 ciążę (w 6tc okazało się że to puste jajo płodowe, no ale to podobno czysty przypadek). Po 3 miesiącach poszłam w okolicach owu na 3czy 4 zabiegi i też zaszlam w ciążę(jestem teraz w 27tc);serio myślę że mi to pomogło. Jeśli więc któraś się zastanawia, czy rozważa temat akupunktury to z całego serca polecam ❤️

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ