TEMPERATURA A CIAZA?
-
WIADOMOŚĆ
-
Wykres wygląda obiecująco, jak w dniu @ temperatura ciągle się utrzymuje na wyższym poziomie, ale wtedy najczęściej robi się test i wiadomo, czy się udało czy nie. Wcześniej to jest tylko gdybanie. Wykres może wyglądać super, a w dniu @ temperatura spada na łeb na szyje i tyle było z super wykresu. Wykres ma Ci tylko dać informację na temat owu, czy i kiedy mnniej więcej była. Ewentualnie jeśli jest jakiś wyjątkowo dziwny, trudny w interpretacji i taki powtarza się w kolejnych cyklach, to można wtedy założyć, że jest to spowodowane jakimiś problemami hormonalnymi i rozpocząć diagnostykę w tym kierunku. Ale to czy się zaszło w ciążę czy nie, tego się z wykresu wyczytać nie da. Niestety.
Co do objawów, to ja już miałam całe spektrum objawów przed @, i brak objawów również i nie jestem w ciąży. Jaki z tego wniosek? Że na objawach też nie ma co się opierać.czarna_ma, Hugolina87, Netka96, Ulv15 lubią tę wiadomość
Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
PaulaKr wrote:Ignite noestety nie prowadzilam wykresu na ovufriend, tylko na innej aplikacji. Ale przed owulacja temperatura byla w granicach 36.3 - 36.5 w dniu owulacji 37 i pozniej wzrastala i utrzymuje sie 37.5ignite