TEMPERATURA A CIAZA?
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny mam pytanie odnośnie mierzenia temp. Wiem że powinno się mierzyć zawsze o stałej porze, po kilku godzinnym odpoczynku, nie wstając z łóżka, w tym samym miejscu. Ja mierze zazwyczaj o 7.30 stosując się do powyższych punktów i co rano jest taka sama historia: od razu po obudzeniu się, mierząc temperaturę zawsze jest niższa o co najmniej 0.4 stopnia, od temp. którą zmierzę za 5 minut, dalej nie wstając z łóżka. Po 5 min jestem troszkę bardziej rozbudzona i od razu tempka rośnie. Dziewczyny, którą temp mam brać pod uwagę?
-
Pierwszą.Starania o drugie dziecko
HSG - marzec 2018 (16 cs) - oba jajowody drożne
Laparoskopia z histeroskopią - listopad 2018 (25 cs)
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
LH:FSH poniżej 0,6 (?)
AMH w normie (2,39 ng/ml)
TSH w normie
Diagnoza:
Endometrioza 4. st. - lewy jajnik i jajowód w zrostach z jelitami
Torbiel endometrialna na prawym jajniku - 05.2019
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Punkcja -> 8 komórek IMSI -> 5 zapłodnionych
Transfer w 3. dobie jeden zarodek 8A - nieudany
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
ciasteczko82 wrote:Głupie pytanie - śpię powiedzmy 6 godzin ale Ok 2-3 muszę iść do wc - potem znowu dalej spać- czy Temp mogę mierzyć o 5.00 jak wstaję czy też powinnam o 2-3 lub w ogóle nie chodzić do wc ?!?
demelza lubi tę wiadomość
-
Chodzenie na sikanie nie zaburza temperatury.Starania o drugie dziecko
Badanie nasienia - morfologia 3% (styczeń 2018) -> 6% (lipiec 2018); HBA 89%, DFI 22%, HDS 2% (04.2019)
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Rozpoczęcie ultra długiego protokołu - Diphereline (26.06) Stymulacja (27.08) -> 12 pęcherzyków
Zamrożony 3AB -
No, tak średnio to wygląda przez ten spadek temperatury z dzisiaj. Ale widywałam już "gorsze" wykresy, gdzie byłam naprawdę zaskoczona, że zakończone były zielona kropką Więc jeszcze nic nie jest przesądzone.Starania o drugie dziecko
Hormony w normie
TSH w normie
Diagnoza:
Leczenie:
Zamrożony 3AB -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny:) 7.00 rano , sobota , A ja już nie śpię
Mam pytanie. Tempke mierze zazwyczaj o 7.00 rano. Dzis obudziłam się o 5.58. Jakos spać nie mogłam:/ leżałam w łóżku do 6.30. Tempke zmierzyła o 6.30. Jak powinnam odczytać wynik temperatury?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 13:14
mkwia -
Cześć dziewczyny. Temperaturę przed owulacja miałam 36.8 po owulacji 37.1 . Owulacja teoretycznie potwierdzona przez testy (pierwszy pozytywny w 22 dc A drugi 23dc. Cykle 31 mac 32dni ) dziś 33 dzień cyklu I temperatura utrzymuje się 37.1C . Dzień przed domniemanym okresem zaczęły pobolewac mnie piersi Ale nie bardzo I podbrzusze kłucie jajników I ciagniecie. Co myślicie o tym ? Jakoś boję się zrobić testu, żeby się nie rozczarować znów;(Paulaa95
-
Paulaa95 wrote:Cześć dziewczyny. Temperaturę przed owulacja miałam 36.8 po owulacji 37.1 . Owulacja teoretycznie potwierdzona przez testy (pierwszy pozytywny w 22 dc A drugi 23dc. Cykle 31 mac 32dni ) dziś 33 dzień cyklu I temperatura utrzymuje się 37.1C . Dzień przed domniemanym okresem zaczęły pobolewac mnie piersi Ale nie bardzo I podbrzusze kłucie jajników I ciagniecie. Co myślicie o tym ? Jakoś boję się zrobić testu, żeby się nie rozczarować znów;(ignite
-
Ja wiem, że to już po terminie Ale się w jakiś tam sposób denerwuje,że się rozczaruje.. badam szyjke jednego dnia wysoko drugiego niżej I rozpulchniona. Co do otwarcia czy zamknięcia to nie mam pojęcia. Mam trochę śluzu białego niby lepki Ale jednak wodnisty.Paulaa95
-
Paulaa95 wrote:Ja wiem, że to już po terminie Ale się w jakiś tam sposób denerwuje,że się rozczaruje.. badam szyjke jednego dnia wysoko drugiego niżej I rozpulchniona. Co do otwarcia czy zamknięcia to nie mam pojęcia. Mam trochę śluzu białego niby lepki Ale jednak wodnisty.ignite
-
Paulaa95 wrote:Poczekam jeszcze do poniedziałku. Może szlag mnie nie trafi! Jeżeli nie dostanę to wtedy zrobię test. Chociaż mam taka nadzieję bo ta temperatura się utrzymuje więc..mkwia
-
Ika83 wrote:Paula nie ma co przeciągać.jesteś już po terminie @. A nóź wcale się nie rozczarujesz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2018, 15:49
Paulaa95 -
Paulaa95 wrote:Bardzo bym chciała się nie rozczarować.. może faktycznie wcześniej zrobię . A myślisz, że z tych temperatur może coś być? I z takich "objawów"
Wiesz...powinnas miec juz @ i tempka wyższa. Ja bym nie wytrzymała skąd jesteś jeśli mogę wiedzieć ?mkwia