temperatury w fazie lutealnej
-
WIADOMOŚĆ
-
witam wszystkich jestem nowa.
jestem początkująca w wykresach i tak się zastanawiam czy płaskie temperatury w fazie lutealnej są normalne? czytałam gdzieś, że temperatura nie zając skakać nie musi, ale jak oglądam inne wykresy to nie są one takie płaskie w fazie lutealnej.
czy mogłybyście mi powiedzieć czy mój wykres jest ok?
dokładnie rok temu udało nam się zaciążyć w drugim cyklu starań, niestety nie zakończyło się to szczęśliwie, puste jajo płodowe i zabieg 25.01.2012. i do tej pory nic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2012, 11:36
-
Witam dziewczyny czy możecie mi pomóc odczytać mój wykres bo w końcu nie wiem czy była ta owulacja bo mam strasznie dziwną temperaturę w fazie lutealnej ;( . Obawiam się że testowanie nie będzie miało sensu w tym cyklu .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2012, 04:34
-
Nina lubi tę wiadomość
Brak równowagi zasiewa ferment duży..
Słońce i tak musi wyjść po burzy!
Promień osuszy, wilgoć poleci w eter...
Jak gorzej być nie może, na pewno będzie lepiej!! -
Bardzo dziękuję nie potrzebnie się tak zamartwiam wszystkim. Pozdrawiam
-
Hej dziewczyny,
Ale ja dzisiaj zamotałam z tą poranną temperaturą. Cóż, uroki poranka
Zmierzyłam od razu po przebudzeniu się, ale jakoś tak krzywo. Wierciłam się, ułożyć termometru nie mogłam. No i wyszło - 36.6 Co prawda wyższa od temperatury podstawowej wyznaczonej przez ovu, ale już od temp. podstawowej wyznaczonej przez fertilityfriend albo regułę rotzera nie Ale wstałam i w kibelku pomyślałam: "zmierzę jeszcze raz". I wyszło: 36.7. Myślę sobie: "Niemożliwe! O 0.1st tylko przez to że wstałam do łazienki? A może to przez to, że mierzę na siedząco, a nie na leżąco?". No to się położyłam i zmierzyłam jeszcze raz: 36.67.
Ja wiem, że okropnie zamotałam. I że co bym nie zaznaczyła na wykresie, to powinna zaburzona zostać zaznaczona. Ale która z tych 3 temperatur wydaje Wam się najbardziej prawdopodobna? Dodam, że mam 5dpo i poprzednie temp na wysokości 36.73-4. Zresztą zerknijcie na wykres. No i co Wy na to? Pomocy!!! -
marta0710
jeśli zachowałaś wszystkie wskazówki dotyczące mierzenia podstawowej ciepłoty ciała to najwyraźniej nie było jeszcze owulacji.
O odbytej owulacji świadczą 3 dni wyższej temperatury poprzedzone szczytem śluzu.
U ciebie program wyznaczył szczyt, który może powtórzyć się jeszcze kilka razy w jednym cyklu.
Musisz więc czekać na wzrost temperatury.
Malvinka
jednym dniem spadku nie ma co się przejmować nawet jeśli spada poniżej linii podstawowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2012, 12:15
Malvinka, Pola lola lubią tę wiadomość
-
witam wszystkie kobiety jestem tutaj noa staram sie o dziecko 11miesiecy bylam u ginekologa jestem zdolna itp ale jak co miesiac brak jakich kolwiek sns na zostanie matka.prosze pomozcie mi tutaj jak mam korzystac z tego wwykresu zeby wkincu sie udalo:))pozzzzzdrawiam
-
maia nie wiem czy bede dobrym przykladem na to, by udzielać rad, ale przede wszystkim musisz zacząc sumiennie wypełniać dane na wykresie i nauczyć się obserwować swoje ciało i jego zachowanie.
Ja próbuję 7 miesiąc i narazie efekty marne ale za każdym razem jestem bogatsza o nowe informacje itp.
Przede wszystkim regularne mierzenie temperatury, dzięki czemu będziesz w stanie określić owulację a oprócz tego sprawdzanie szyjki i śluzu...
Człowiek uczy się całe życie i wiem, że akurat ta nauka jest najmniej przyjemna ale mam nadzieję, że nam się uda.
Poza tym, dziewczyny tutaj są świetne i zawsze chętnie służą radą z tego co zauważyłam, więc napewno ktos Ci podpowie dalej co i jak.
Jak widać na wielu przykładach, łatwiej nie zajść niż zajść
Powodzenia maia i dla Wszystkich pozostałych Staraczek :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2013, 23:00