X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr 8-9 tydzien ciazy - ustanie bolu piersi i sutkow!
Odpowiedz

8-9 tydzien ciazy - ustanie bolu piersi i sutkow!

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
    1 2
Oceń ten wątek:
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy ustanie bólu piersi miedzy 8 a 9 tygodniem można uznać za normalne? Na początku nie mogłam nawet się dotknąć, piersi byku mocno nabrzmiałe, teraz w jeden dzień bola na drugi dzień nic i nie czuje juz takiego napięcia... Podobnie mam z mdlosciami, jednego dnia są , innego nic... I wymioty podobnie. Czy objawy miga juz powoli zacząć ustępować? Dwa tyg temu na wizycie było wszystko ok z dzidzia, do kolejnej wizyty jeszcze ponad dwa u zaczynam znowu swirowac...

relgh371oy0mp19n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Objawy nie musza trwac cala ciaze, jak sie pojawiaja od czasu do czasu to dobrze, ale jak cie to bardzo martwi to pogadaj z lekarzem lub zrob usg.

• sylwiob Znajoma

Wysłany: 13 lutego 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też czytałam że objawy mogą ustępować albo występują z różnym nasileniem. Bądź spokojna, na pewno wszystko jest dobrze.

• martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce lecieć do gina bo mi się wydaje i robić z siebie panikary... Nie miałam żadnych (odpukać) problemów jak narazie... Bardziej obserwuje swoje ciako i stad tyle wątpliwości w mojej głowie...

relgh371oy0mp19n.png
  • Eweloka84 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja wczoraj spanikowałam rano bo mnie nic nie bolało a wieczorem i dzis czuje piersi, sutki, brzuch haha wiec spokojnie :)

Córcia Natalka :* :*
    nqtkdf9hwyyfmv3n.png
  • marta83 Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie kochana piersi raz bola raz nie przez 2 dni bolaly dzisiaj juz nie bola
    i tak od poczatku mam,

marta
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 13 lutego 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh... kobietki, dzekuje za odpowiedzi:) sama probuje sie uspokajac i myslec pozytywnie ale nie zawsze mi to wychodzi... brzusiomnie pobolewa dzis a raczej czuje ciagniecie ale to jakos mnie nie stresuje tylko te piersi no i o dziwo brak mdlosci ale to przez dwa dni tez juz tydzien temu przerabialam a potem wrocily...

relgh371oy0mp19n.png
  • theagnes87 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi wzasadzie nic nei jest,,,
    Jedyny objaw jaki mam to bolące, wrażliwe piersi... i spać mi isę chce...
    Czaeem mnie zaboli podbrzusze, ale tylko delikatnie o sobie da znać...

Ronda81 lubi tę wiadomość

iv09hdgejbmeoi5c.png

w57vskjoejp0xr0f.png

• asik2903 Nowa

Wysłany: 29 października 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja tak mam. Przed terminem miesiączki rozbolały mnie piersi, w terminie bolały okrutnie a teraz, tydzień po terminie, bolą delikatnie po bokach albo wcale. Czy to normalne? Macie jakieś doświadczenia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolą już tak bardzo czasami wieczrem czuje tylko mały ból sutków mdlosci juz tez nie mam tylko od czasu do czasu ajestem już w 9 tyg wponiedziałek byłam na wizycie i moja fasoleczka już ma 18,5 mm :D

Kikusia, patrycjanl, akarolina lubią tę wiadomość

• Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jestem w 8 tc i od wczoraj piersi zaczely mnie mniej bolec a dzis prawie wcale nie wiem czy to normalne ze tak nagle przestaja bolec? Na pewno troche panikuje ale czytalam ze dziewczyny pisaly o ustapieniu objawow np bolu piersi co pokrywało sie z poronieniem ;/ w poniedzialek mam kolejna wizyte na poprzedniej bylam 4 maja i widzialam juz nawet bijace serduszko , teraz tylko czasami zoboli podbrzusze i delikatne mdlosci i sennosc. Strasznie sie martwie mam nadzieje ze wszystko dobrze bedzie

Anna25
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Aniu,
    mnie też przestało nagle boleć wszystko i wpadłam w panikę. Zrobiłam usg i okazało się, że wszystko jest ok. al sześć te 150 zł. Grunt, że się uspokoiłam. A po tygodniu objawy wróciły. Bóle będą się zmieniać- zanikać, powracać... najgorsze jest czekanie... Ja nie mogę doczekać się brzucha i ruchów dziecka choć wtedy pewnie pojawią się kolejne wątpliwości :) jeśli masz obawy lepiej sprawdzić. To czas zrozumiałego panikowania. Przynajmniej dla mnie ;)
    uściski!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka 1983 dzieki za odpowiedz mam nadzieje ze i u mnie wszystko bedzie dobrze juz nie moge sie doczekac poniedzialku i wizyty a Ty w ktorym tygodniu jestes?

Anna25
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam 11. Napięcie rośnie bo czekam na zrobienie badań prenatalnych. Chciałabym móc mieć większą kontrolę nad tym co dzieje się w środku. Na razie walczę z bólem głowy bo mam niskie ciśnienie. Teraz też mam więcej mdłości. Z czasem zakres dziwnych dolegliwości ci się powiększy. U mnie np. zaczęły pojawiać się bóle zapowiadające hemoroidy. To podobno normalne bo ukrwienie jest inne i przy hormonach oraz zmianie diety nie jednej mamuśce dokuczają... na wszystko przyjdzie czas!

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba kazda z nas bedac w ciazy sie martwi teraz sie martwie i chcialabym zeby juz minał ten 3 miesiac i zmniejszylo sie to ryzyko poronienia ale pozniej tak jak pisalas z czasem pojawia sie kolejne watpliwosci ale ten poczatek chyba jest najgorszy. A co do objawow to u mnie tak sobie tak wlasnie mysle ze pewnie sie nasila z czasem bo jak narazie to straciłam apetyt jem mniej szczegolnie mieso jakos mi nie podchodzi o slodyczach nie wspomnę. Gratulacje i trzymam kciuki za Ciebie zeby ciaza przebiegała spokojnie i bylo mniej stresu bo to nie wskazane teraz dla Nas;)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

Anna25
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No stresów mam troszkę niestety ale staram się nie dać. Apetytem się nie martw bo to wszystko wina hormonów. Z czasem się to uspokoi, organizm przyzwyczai. Mnie też od mięsa odrzucało i chyba nadal specjalnie nie mam chęci. Do niczego się nie zmuszaj. Podjadaj malutkimi porcjami i pij dużo wody (woda najważniejsza w budowaniu i poprawnym przekazywaniu wartości). Jest dużo dziewczyn które chudną na początku. To nic nieniepokojącego. Zresztą lekarze powtarzają jeść dla dwóch a nie za dwóch. Więc dużo zieleniny, może jakieś lekkie serki, bananki, jabłuszka, marchewka, brokuły, kalafior, smoothie, etc. To co poczujesz że chcesz. Puść wodze fantazji ;)

pesymistka lubi tę wiadomość

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No akurat owoce i warzywa jem na okrągło ;) a co do wagi to zawsze trzymałam wage 55 kg a teraz waga sie waha na poziomie 58/58,5 kg czyli juz wzrosła choc tak jak pisałam wczesniej jem mniej niz przed ciaza ale trzeba sie do wrzostu wagi przyzwyczaic ;)

aneczka1983, maggy/mags lubią tę wiadomość

Anna25
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba mamy podobnie. Ja głównie jadłam warzywa bo na inne rzeczy nie miałam ochoty. Teraz rzucam się na truskawki. Niestety drogie ale cóż...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • Anna 23 Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to tak jak ja ;) jeszcze chwile i beda tansze;)

Anna25
  • Rapsodia Nowa

Wysłany: 25 czerwca 2015, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem w 9 tygodniu i bol piersi ustal z dnia na dzien, choc na szczescie nadal sa opuchniete. Mam nadzieje, ze bol szybko wroci... Najchetniej to bym kupila wlasne usg i codziennie sprawdzala czy fasolka sie ladnie rozwija :). A jak u was? znow was bola piersi czy po bol ustal na dobre?
    Pozdrawiam cieplo!

Foto_Anna, patrycjanl lubią tę wiadomość

1 2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ