8 tydzień plamienie
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj wieczorem zobaczyłam na papierze toaletowym krew różowawą przeraziłam się... za kilka minut znów poszłam było mniej a za 10 min w ogóle. W nocy nic nie miałam rano malutkie kropeczki ciemne i pół dnia nic. Gdzieś koło 11 minimalnie krwi i do tego czasu nic. Ogólnie czuje się świetnie trochę lędzwia mnie bolą ale conajmniej od 2 tyg. Brzuch mnie w ogóle nie boli. Lekarz na pierwszej wizycie powiedział że mam nie wyleczoną nadżerkę wyczytałam że to może być powodem tak samo jak zbliżający się termin miesiączki. Moja mama nie wiedziała że przez 3 mies jest w ciązy bo miała właśnie takie plamienia. Jestem umówiona do doktora na 21.30 nie wiem czy wytrzymam do tej godziny. Myślicie że może to być najgorsze? Ja próbuję być wyluzowana żeby nie stresować dziecka ale ciężko tak poprostu..
-
Jeśli masz nadżerkę, to pewnie przy rozpulchnionej macicy ona się tam minimalnie naruszyła - jeśli nie masz skurczy przy tym krwawieniu, to wrzuciłabym na luz Na pewno będzie wszystko OK!Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Plamienia pojawiają się w pierwszym trymetrze trzeba je z lekarzem omawiać. Jednak nie należy od razu myśleć o najgorszym. Obserwujemy, chyba że towarzyszy ból i skurcze to jedziemy do najbliższego szpitala.
W twoim przypadku nic takiego nie miało miejsca więc nie myślałabym o tym jak o najgorszej rzeczy. Na wizycie lekarz wszystko wyjaśni:) życzę jednak mniej takich wrażeń i szczęśliwie donosić ciążę -
Byłam u pani doktor cudowna kobieta świetne podejście. Maleństwu nic nie grozi ma się doskonale. Serduszko bije a ja jestem bardzo szczęśliwa. Przyczyną tego plamienia jest nadżerka a pani doktor przepisała mi Luteine, którą mam aplikować 2 razy dziennie. Tak ogromnie się cieszę że dzidziuś się rozwija i nic mu nie grozi
polkosia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, ja mam podobny problem. Dziś koło 11 rano zauważyłam na bieliźnie jedną plameczkę jasnobrązową i się bardzo wystraszyłam. Bólu brzucha brak, skurczy czy innych objawów. Tylko głowa mnie bolała, jakby ktoś mnie uderzył w głowę. Plamienie już się nie powtórzyło, do tej pory (i oby nie), ale czy mam lecieć do szpitala, czy poczekać na wizytę we wtorek??
-
Nie panikuj, weź magnez albo nospę i kładź się Jasnobrązowe plamienia nie są niebezpieczne. Ja tak plamiłam przez 4 dni i wszystko było OK. Nie byłam ani w szpitalu ani u lekarza. Brzuch mnie też jakoś specjalnie nie bolał...Klementysia 2015 psn
Matylda 2016 cc
Jaśmina 2018 psn
Aurora 2021 psn -
Szpital odmawiam poczekaj do jutra a wszystko się wyjaśni. Mi gin powiedziała że wszystko tam w brzuszku się zmienia rośnie spulchnia się i przede wszystkim jest to powodem. Wiadomo krew nie jest poprawna i trzeba to sprawdzić ale przede wszystkim odpoczywaj leż i nie zamartwiaj się. Wiem łatwo powiedzieć bo mi też było ciężko ale próbowałam myśleć pozytywnie. Dobrze by było gdyby gin przepisał Ci Luteinę bo jest naturalna. Wszystko będzie ok głowa do góry
-
Stara krew na bieliźnie nie oznacza nic groźnego, tylko jakby była to świeża krew czerwona mocna to wtedy jest czym się martwić. Tak samo nie groźne jest w małej ilości różowata krew która może pojawić się np. po stosunku czy globułkach jeśli stosujemy. Jeśli nie ma skurczy i bóli to też nie ma z czym lecieć do szpitala szkoda czasu i nerwów. Jakby była czerwona krew jak w czasie okresu i towarzyszył ból, czy gorączka to biegusiem na izbę przyjęć.
-
Ja tez mam brazowe plamienia i to juz ok 2 tygodni raz slabsze raz mociej niewiem od czego to zalezy, boje sie ciazy pozamacicznej chociaz beta przyrosla z 336 do 600 po 48 godz.
Sama juz niewiem wczoraj bolal mnie prawy bok ok 30 min, bol promieniujacy od jajnika? na dol plecow i posladki, uczucie takiego rozpychania w srodku niewiem jak to opisac
Plamienia jak byly tak sa a USG dopiero 4 marca, chyba poszukam prywatnie ale w uk to ciezko i drogo bo ok £100 i nie ma tylu prywatnych ginow.
Mozna miec tak dlugo plamienia na poczatku ciazy? -
Można mieć ale trzeba znaleźć przyczynę, ja miałam tak do 3 miesiąca włącznie ale przyczyną był polip. Dlatego nie należy bagatelizować tylko znaleźć przyczynę, jeżeli jesteś w UK to faktycznie jest problem nie zostaje ci nic innego jak jechać na szpital i zapytać o to lub czekać na wizytę.