X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr badanie genetyczne
Odpowiedz

badanie genetyczne

Oceń ten wątek:
  • karmar Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    12+4 :)

Caramel lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o to ja bede 12+1 moze tez uda sie zauwazyc plec :) moj M. tak marzy o chlopaku :)

karmar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w 12t0d i gin powiedział ze za wcześnie mam nadzieje ze na następnej wizycie się dowiem ;-) karmr gratuluję synka :-)

karmar lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caramel wrote:
    Ja byłam w 12t0d i gin powiedział ze za wcześnie mam nadzieje ze na następnej wizycie się dowiem ;-) karmr gratuluję synka :-)
    Pewnie zalezy od wielu czynnikow ;) Zobaczymy :) W kazdym razie dam znac:)))

• karmar Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dopytywałam,bo wiadomo - chciałam wiedzieć :) I lekarz mi powiedział,że na tym etapie ciąży,to być może będzie mógł mi powiedzieć,ale tylko jak będzie chłopiec i tylko jak się dobrze ustawi :) Akurat tak się ustawił,że od razu było widać :D Także u nas to była kwestia dużego szczęścia :) No i dodam,że lekarz ma naprawdę dobry sprzęt. :)

Dzięki za gratulacje, Dziewczyny :) Też się cieszymy,tym bardziej,że oboje chcieliśmy syna :) A Mąż wiadomo,dumny chodzi :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 07:44

age.png

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmar ale super:) faktycznie macie szczescie, ze tak szybciutko sie dowiedzieliscie ;) u mnie nie bylo widac do tej pory, wiec pewnie bedzie coreczka :) ale mi to bez roznicy co, oby zdrowe hehe :) maz chce i syna i corke, takze tak czy siak bedzie szczesliwy :)

A zeby bylo na temat, to moje badanie genetyczne trwalo okolo 30 minut. Dzidzia nawet ssala palucha i mamy fotke pamiatkowa ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny brzuszki juz widac tak na pierwszy rzut oka ?:) u mnie cos sie wypietrza pomału.. pomalutku..

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie widac. Znaczy ja widze - bo spodni nie dopinam. Jednak wygladam tak, jakbym po prostu sie najadla. Ale i tak jest lepiej niz bylo - bo do konca 3 miesiaca mialam wklesly - czasem, jak wymioty mi odpuszczaly na 2-3 dni, to robil sie taki normalny brzusio. U kazdej inaczej rosnie i kazda w innym czasie moze zauwazyc :)

aneczka1983 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja widze u siebie, ale jak pokazuje mojemu M. i mowie zobacz jaki brzuszek to on sie usmiecha ( zauważam ze nic nie widzi) i mowi no pikeny piekny :P ja juz chodze tez tylko w spodniahc na gumce bo mnie wszytsko inne cisnie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to moja mama tak reaguje - tez nic nie widzi i mowi, ze ona nie widzi, ale moze troszke hehe ;p a maz to widzi i sie smieje ze mnie zawsze :p bo pokazuje swoj i mowi "no a moj to chyba juz 6 miesiac" :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm pewnie zalezy od budowy, jak mowisz ze Ty taka szczuplutka i duzo wymiotowalas to tez pewnie w tym czasie chudlas nie tylas.. ja nie wymiotowalam ani razy, troche mdlosciami postraszylo ale chyba mi juz mija.. w ogole mdlosci mam jak jestem glodna.. wtedy az mdleje.. a tak poza tym to nic a nic.. i sobie zdrowow jem ;) a ze az taka drobna nie jestem, powiedzialabym ze normalnej budowy bo fald to tez nie mialam, rozmiar 38 :) to cos juz sie wypietrza:P

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam miec badania prenatalne w pond i strasznie sie boje zeby wszystko dobrze wyszlo..;/ tez tak macie?? normalnie zwariuje..

Jestes juz z nami :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A liczylam na to, ze u mnie wlasnie bedzie szybko widac, bo tak czytalam, ze u osob mojej postury to raz dwa widac. Ale wymiotowalam duzo i dlatego pewnie jeszcze nie mam. Juz wymiotow prawie nie ma, takze brzuszek na pewno szybko wyskoczy:)
    A Ty jak zauwazylas, ze zaczal sie brzusio zmieniac, to tez powinno byc z tygodnia na tydzien bardziej widac, bo jak nosisz 38, to tez jestes szczupla i tez bedzie szybciej widac :) a jeszcze jak nie wymiotujesz, to na pewno brzusio :) <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Mam miec badania prenatalne w pond i strasznie sie boje zeby wszystko dobrze wyszlo..;/ tez tak macie?? normalnie zwariuje..
    To samo przechodzilam. Balam sie panicznie, ze cos moze byc nie tak. Ale nie mozesz sie tak stresowac, malenstwo to czuje i musisz spokojnie do tego podejsc. Latwo mi teraz mowic, a w dniu badan bylam bardzo zestresowana. Zobaczysz, ze wszystko bedzie w porzadku, dzidzia bedzie zdrowiutka:)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milo slyszec,ze nie tylko ja mam taka paranoje..:)Dziekuje za slowa otuchy:)
    A powiedz mi bylas z partnerem czy sama (noi jesli z partnerem to jakie mial odczucia:) ? Pytam bo chcialabym ze soba zabrac meza po raz pierwszy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmarzona wrote:
    Milo slyszec,ze nie tylko ja mam taka paranoje..:)Dziekuje za slowa otuchy:)
    A powiedz mi bylas z partnerem czy sama (noi jesli z partnerem to jakie mial odczucia:) ? Pytam bo chcialabym ze soba zabrac meza po raz pierwszy.
    a kiedy masz badanie ja ide 12 maja :) i biore swojego partnera, podobno to super przezycie dla nich i byc moze pierwszy moment kiedy rozumija ze w naszym organizmie rosnie maly czlowiek :) ja sie nic nie boje narazie.. :) chcoiaz pewnie blizej wizyty bede miala wiekszego pietra :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz jest obecny na kazdym usg ;p bo "on chce sie z Kornelcia zobaczyc" :p choc plci nie znamy jeszcze ;p za kazdym razem przezywa tak, jakby i on byl w ciazy ;p

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliatan,na wizyte wybieram sie w pond,wiec nie da sie nie myslec.Juz na ten moment gore bierze stres..;)

Green to masz odwaznego partnera w tej kwestii bo moj maz mam wrazenie,ze obawia sie lekarza i bedzie musial przyzwyczaic sie do mysli,ze ktos mnie dotyka:)Mysle,ze odprezy sie juz gdy zobaczy malenstwo:)Dopiero wtedy bedzie mogl calkowicie poczuc to co ja, gdy ogladam maluszka na usg.Same wiecie, ze wtedy to na maksa pojawia sie wiez nie do opisania;)

• Rozmarzona Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe to mowisz przeczucie,ze b2dzie corcia;)Moj Maz ciagle pyta kiedy pisiorek sie pojawi tak nastawiony na chlopca;)Dla mnie plec niewazna, najwazniejsze by bylo zdrowe:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:50

• justa1234 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki ;-) powiedzcie mi ile tych badań prenatalnych jest, jakie są to badania bo ja wogóle nic nie ogarniam :-( i w którym tyg ciąży trzeba je zrobić? Wiem że jest test pappa, że chyba usg 3d,ale dalej niwiem nic :-( pomożecie?

1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ