Becikowe
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Najbardziej wiarygodne informacje ze strony rządowej na temat becikowego 2016r.
http://www.mpips.gov.pl/aktualnosci-wszystkie/swiadczenia-rodzinne/art,7278,sejm-przyjal-rodzicielskie-dla-wszystkich.html2015🤰Syn👦
Oboje po 40, ja Hashimoto, AMH ok 1, on zdrowy, nasienie ok.
1 IVF 08/24 3pęcherzyki ale brak komórek jajowych
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
3 IVF 11/24 Menopur 450,Aromek, Orgalutran, Decapeptyl, Ovitrelle
Punkcja->3komórki jajowe->2zarodki->1zamrożona blastocysta😍💪🍀
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
OoOoOoOo...No nie wierze, że nasz rząd jest taki łaskawy...Ciekawe czy jeśli wygrają to to na pewno zostanie...Lub jeśli inna partia wygra czy nie cofnie tego...12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
dddodiii wrote:Ojoj..mialo byc 2016 i 2015..
Bo nowe becikowe jest od 2016r. a nie od 2015r.2015🤰Syn👦
2 IVF 10/24 4pęcherzyki-->4 komórki jajowe--> tylko 1zarodek,który przestał się rozwiać w 3 dobie😢
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
hej dziewczyny ja rodzę w 2016r termin mam 23 marzec oczywiście będzie wcześniej bo czeka 3 cc jak to z tym becikowym będzie po nowym roku ??? ja mam świadczenia na niepełnosprawne dziecko czy mi się też będzie należało to 1000zł miesięcznie co obiecują przez rok ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2015, 07:55
Ola -
nick nieaktualnya co w przypadku, gdy ja jestem bezrobotna w ciazy, jestem zarejestrowana w PUP, jak wtedy wykazac dochod w urzedzie skarbowym, we wniosku starajac sie o becikowe? Moj chlopak, pracuje za granica. Nie mamly slubu - wiec to tez inaczej, bo jakby to byl maz, to wtedy jego dochod mozna przedstawic. Nie ogarniam tego tematu, niech ktos cos podpowie... bede wdzieczna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2015, 13:41
-
Dziewczyny, wejdźcie na stronę www.pomagamymamom.pl. Tam wystarczy wypełnić formularz i skontaktuje się z wami konsultant, który wam opowie wszystko o macierzyńskim. Można otrzymać nawet 2800 zł. miesiecznie. A Ty Anna255 w przypadku gdy jesteś, masz duże szanse otrzymać własnie ten zasiłek.Warto spróbować...
Anna255 lubi tę wiadomość
Pomóżmy razem! -
To jest kiełbasa przed wyborcza moja drogie Panie. Niestety wątpie żeby rząd dał tyle kasy. Zgodzę się na 500 złotych co miesiąc ale nie 1000. Myślmy racjonalnie, jesli nawet da to nie wszyscy go dostaną to jest nie realne. Wezmą dochód jak nic i nie tylko. Zaczną się nieformalne związki, podrabianie dokumentów, prace na czarno itp.
I powiem szczerze ze to nie jest też dobry pomysł, czemu? Bo zacznie się patologia, bedą ludzie, nie mówie o nas normalnych kobietach chcące wychować dziecko i miec normalną rodzinę, tylko o tych, którzy bedą dla kasy te dzieci robić. Potem one bedą żebrać po ulicy bo jak dorosną bez odpowiedniego wychowania i nie bedzie pracy to wylądują na ulicy. I pracować Ci rodzice nie bedą bo jak otrzymają 4000 zł miesięcznie na 4 dzieci to po co iść do pracy? Skoro oni wyżyją za taką kasę? Poszkodowane bedą tylko dzieci.
Nie dość że tyle długów ma państwa to bedzie jeszcze go więcej. Trzeba się liczyć, że jeżeli ktoś dostanie komuś trzeba zabrać.
A w ogółe skąd tyle kasy weżmie Panstwa które jest tak zadłużone że nasze prapraprapra wnuki bedą musieli spłacać ten dług.
Anna255, Caramel lubią tę wiadomość
-
Michlinka wrote:Dziewczyny, wejdźcie na stronę www.pomagamymamom.pl. Tam wystarczy wypełnić formularz i skontaktuje się z wami konsultant, który wam opowie wszystko o macierzyńskim. Można otrzymać nawet 2800 zł. miesiecznie. A Ty Anna255 w przypadku gdy jesteś, masz duże szanse otrzymać własnie ten zasiłek.Warto spróbować...
Ktos korzystal z ich pomocy?Jak wygląda ich pomoc w uzyskaniu wsparcia?Czy komukolwiek pomogli wywalczyc te 2,8 tys/mies.???
Coś mi śmierdzi ta strona i jej zawartość,pic na wodę,fotomontaż,za piękne,żeby było prawdziwe,ktoś chce albo wyłudzić dane osobowe albo coś gorszego2015🤰Syn👦
Walczymy dalej! 💚✊️🍀💪 -
Anna255 wrote:a co w przypadku, gdy ja jestem bezrobotna w ciazy, jestem zarejestrowana w PUP, jak wtedy wykazac dochod w urzedzie skarbowym, we wniosku starajac sie o becikowe? Moj chlopak, pracuje za granica. Nie mamly slubu - wiec to tez inaczej, bo jakby to byl maz, to wtedy jego dochod mozna przedstawic. Nie ogarniam tego tematu, niech ktos cos podpowie... bede wdzieczna
Jego dochód też będziesz musiała przedstawiać
My też nie jesteśmy po ślubie, a musiałam tonę papierów ogarniać (składki na ubezpieczenia, PITy itp)...Anna255 lubi tę wiadomość
Aniołek (*) 12.03.2013
Lilianna ur. 09.08.2014 3700 g, 56 cm
Pola ur. 24.04.2016 3650 g, 55 cm -
nick nieaktualnyLanusia93 wrote:Jego dochód też będziesz musiała przedstawiać
My też nie jesteśmy po ślubie, a musiałam tonę papierów ogarniać (składki na ubezpieczenia, PITy itp)...
no wlasnie - nie wiem czy czasem nie bylo by lepiej przedstawic sie w takim urzedzie jako "samotna matka". Moja znajoma ma 2 dzieci i mieszka z partnerem, ale pobiera zasilki dla samotnej... Bo jesli to tyle zachodu, a ja po 3 miechach chce wyjechac do mojego, to nie wiem czy to jest warte zachodu, zalatwianie tych wszystkich papierow i chodzenie po urzedach... -
Tak jak Wy zastanawiam sie jak to bedzie z Tym Swiadczeniem Rodzicielskim 2016.
Narazie jest przedstawiony tylko obiecujacy projekt ustawy, który wyglada super.
Tutaj pisze komu bedzie przystlugiwac itp...
..."Świadczenie rodzicielskie będzie przysługiwać więc osobom, które urodziły dziecko, a które nie są uprawnione do zasiłku macierzyńskiego lub uposażenia macierzyńskiego. Uprawnieni do pobierania tego świadczenia będą więc m.in. bezrobotni, studenci, a także zatrudnieni na podstawie umów cywilnoprawnych (w przypadku umów zlecenia lub umów, do których stosuje się przepisy o zleceniu – świadczenie rodzicielskie będzie przysługiwać w przypadku braku uprawnienia do zasiłku macierzyńskiego, tj. jeżeli nieopłacane były składki na ubezpieczenie chorobowe). Osoby bezrobotne, którym przyznane zostanie świadczenie rodzicielskie, nie stracą statusu osoby bezrobotnej (będzie opłacana za nie składka na ubezpieczenie zdrowotne i będą uprawnione do zasiłku dla bezrobotnych)...."
Jestem bezrobotna a nie zarejerstrowana u PUP. Ubezpieczenie mam od meza. Teraz jak bym sie zarejestrowała w PUP to podpisuje sie gotowosc do pracy, jaka gotowosc w ciąży? Beda nas posyłać no rozmowy o prace z brzuszkiem?
Najgorsze jest to ze ustawa nie weszła w zycie, za pięknie to wygląda aby bylo mozliwe.
A pakima...piszac ma duzo racji, niestety. -
Kamila ja tez jestem bezrobotną ale nie zarejestrowaną w PUP i ubezpieczenie mam przy mężu. Cóż gotowości do podjęcia pracy nie mam, gdyż mam dwoje dzieci jedno pół roku a drugie dwa lata. I nie chcę mi się za przeproszeniem dupska ruszać tylko po jakiś podpis, przy tym jest więcej problemów, bo opieka itp. Ale jeżeli wejdzie mimo wszystko ta ustawa to ja męża wyślę o żłożenie wniosku bo on nie ma prawa do urlopu rodzicielskiego bo ja nie mam macicerzyńskiego ( o ile dobrze to rozumiem). Miał swoje 2 tygodnie i tyle wykorzystał. Myślę że to się wszystko okaże jak wejdzie w życie.
-
pakima wrote:Kamila ja tez jestem bezrobotną ale nie zarejestrowaną w PUP i ubezpieczenie mam przy mężu. Cóż gotowości do podjęcia pracy nie mam, gdyż mam dwoje dzieci jedno pół roku a drugie dwa lata. I nie chcę mi się za przeproszeniem dupska ruszać tylko po jakiś podpis, przy tym jest więcej problemów, bo opieka itp. Ale jeżeli wejdzie mimo wszystko ta ustawa to ja męża wyślę o żłożenie wniosku bo on nie ma prawa do urlopu rodzicielskiego bo ja nie mam macicerzyńskiego ( o ile dobrze to rozumiem). Miał swoje 2 tygodnie i tyle wykorzystał. Myślę że to się wszystko okaże jak wejdzie w życie.
Tez sadze zeby lepiej poczekać az wejdzie to w zycie. Bo na razie to nic do konca nie wiadomo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 12:59