beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali89 wrote:dziewczyny mam jeszcze pytanie, bo gin kazała mi dopiero gdzieś za 1,5 tygodnia przyjść na badania myślcie ze to nie za późno?? Nie wiem, czy wcześniej np proegesteronu nie poiwnno sie sprawdzic?
Progesteron zawsze mozesz sprawdzic na wlasna reke. To maly koszt, a wyniki bardzo szybko2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
nick nieaktualnyWitam! Jestem tu nowa. Zgłaszam się z takim problemem. Powinnam dostać okres 22 grudnia. 30 zrobiłam test i druga kreska wyszła ale trochę jaśniejsza. Wczoraj dostałam krwawienia tak jakbym dostała okres i zrobiłam beta hcg która wyniosła 68. Jutro dopiero jadę do lekarza popołudniu a rano powtórzyć betę. Powiedzcie mi czy beta 68 może oznaczać ciążę? Bo lekarz przez tel powiedział mi że być może to bardzo późna miesiączka, bo dla niego to ciąża to powyżej 100 i że to za mało. a wiem że dziewczyny mają tak mało i jest ok. Dodam że jestem już po jednym poronieniu (we wrześniu)dlatego trochę się boję. A jestem panikara i już świruję czekając na jutro.
-
nick nieaktualnya mocne masz te krwawienie? staraj się leżeć, nic nie rób... beta we wczesnej ciąży może być taka, więc tym póki co się nie przejmuj. leż i odpoczywaj, jutro zrób powtórkę bety i dopiero wtedy coś będziesz więcej wiedziała, póki co się nie zamartwiaj
-
nick nieaktualnyKrwawię tak jak podczas okresu. Staram się nie martwić na zapas, ale wiadomo że ciężko to przychodzi:) Jeszcze lekarz mnie przez telefon nastraszył że trzeba na usg zobaczyć czy ciąży niema czasem w przydatkach. Co ciekawe o normalnej nic nie mówi a o o poza macicznej myśli. No ale cóż muszę czekać na jutro i się wszystko okaże.
-
nick nieaktualnyNo niestety moja beta spadła do 26,97. Więc poroniłam. Dalej krwawie więc organizm się oczyszcza. Teraz jak się już wszystko unormuje to muszę porobić jakieś badania, bo to moje drugie poronienie niestety:( I trzeba działać dalej. Pozdrawiam wszystkich
-
Kochana u Ciebie to najwidoczniej bardzo wczesne poronienie. Dziwi mi stwierdzenie lekarza, że u niego ciąża zaczyna się od bety powyżej 100. To jest nieprawdziwe i wydaje mi się, że krzywdzące. Byłaś w ciąży i z jakiegoś powodu ją straciłaś. Skoro jest to już druga taka sytuacja to lekarz powinien podejść do tego poważniej , przeprowadzić badania i odnaleźć przyczynę. Lepiej monitorować. A to dlatego, że kobieca psychika jest bardzo delikatna i żadna z nas nie powinna tego doświadczać. A tym bardziej kiedy są powody, żeby lepiej monitorować ciążę.
-
Agsha wrote:Beta 30.12. - 17870
Beta 5.01. - 35600
6t5dc...
Wg belly orzyrost za maly.... Czy na tym eyapie tak moze byc?
Powyżej 10 tys beta przyrasta juz wolniej. Teraz tylko lekarz na usg może ocenić jak się sprawy mają. -
Agsha wrote:Beta 30.12. - 17870
Beta 5.01. - 35600
6t5dc...
Wg belly orzyrost za maly.... Czy na tym eyapie tak moze byc?
2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Pisałaś, że było serduszko więc powiedz mi Aga czego Ty się doszukujesz?
Tego ze dr na dyzurze powiedziala ze kiepski przyrost ale nie jej oceniac tylko mojej gin. A ta nie odpisujeOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Tego ze dr na dyzurze powiedziala ze kiepski przyrost ale nie jej oceniac tylko mojej gin. A ta nie odpisuje
A poza tym beta troszke wolniej rosnie powyzej 10 tys. Nie denerwuj sie i czekaj na wizytę.2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Myślę, ze jesli masz tak wysoka prolaktyne to wszystko jest możliwe.
A poza tym beta troszke wolniej rosnie powyzej 10 tys. Nie denerwuj sie i czekaj na wizytę.
W sensie co jest mozliwe?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Spokojnie kochana. Słyszałam, że dostałaś luteine ona troszeczkę pomaga ciąży bo podnosi progesteron. I na pewno nie doprowadzi do niczego złego.
Postaraj sie odstresować i myśleć pozytywnie... doktor na pewno coś poradzi. Ale stres Ci nie sluzy....2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Spokojnie kochana. Słyszałam, że dostałaś luteine ona troszeczkę pomaga ciąży bo podnosi progesteron. I na pewno nie doprowadzi do niczego złego.
Postaraj sie odstresować i myśleć pozytywnie... doktor na pewno coś poradzi. Ale stres Ci nie sluzy....
Ja juz bralam tez duphaston....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Ech juz nie daje rady....
My byliśmy u lekarza 4 stycznia, widzieliśmy już bijące serduszko a maleństwo miało 3mm . Wg obliczeń lekarza ciąża ma dziś 6 tyg i 2 dni. Za tydzień idę ponownie do innego w moim mieście, gdzie będę już prowadzić ciążę. Już mam nie robić bety.