beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Mileczka wrote:Agsha,postaraj się nie myśleć o najgorszym. Ja niestety też cały czas mam obawy, ale to chyba nieuniknione. Kiedy idziesz do lekarza??
My byliśmy u lekarza 4 stycznia, widzieliśmy już bijące serduszko a maleństwo miało 3mm . Wg obliczeń lekarza ciąża ma dziś 6 tyg i 2 dni. Za tydzień idę ponownie do innego w moim mieście, gdzie będę już prowadzić ciążę. Już mam nie robić bety.
Ja bylam dzis i tez juz nie powtarzan. Dzis 7.0tc. Dzidzia miala 1cm serducho pieknie bilo:)Paula1991, Gagaga, bobo_frut lubią tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
cześć,
ja zrobiłam dziś betę. wynik to 151,7 w 28dniu cyklu.
owulacja była chyba 15-16 dzień cyklu (test owulacyjny pozytywny w 14, ale przyrost temperatury dopiero w 18dc).
powiedzcie mi pewną formalność, przy zwykłym liczeniu 28 dzień to 4 tydzień i 0 dni, czyli piąty tydzień? bo juz zgłupiałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:53
-
Witam.To mój pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość.
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników beta hcg.
W większości wpisów wyniki podane są w mlU/ml a moje wyniki są opisane total hcg i normy podane w IU/L.
Jak mam odczytywać te wyniki???
Dodam że moje wynik hcg są następujące
5.01.2016 hcg 96,40 IU/L
7.01.2016 hcg 162,70 IU/L
We wszystkich kalkulatorach normy podane są w ml i nie wiem czy powinnam się nimi sugerować ???
-
Nie wiem jak wy ale ja w takich sytuacjach zaczynam od google. Np. tu:http://www.endmemo.com/sconvert/iu_lmiu_ml.php masz konwerter, który ci przełoży wyniki na mIU.
Nie zmienia to faktu, że wynik podany w IU na litr, jest taki sam w mIU na ml. Także wpisz sobie te wyniki do kalkulatora i ci wyjdzie czy jest ok
Kalkulator bHCG: https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Wynik masz w normie. Gratuluję ciąży! -
marta1983 wrote:Witam.To mój pierwszy wpis więc proszę o wyrozumiałość.
Dziewczyny bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyników beta hcg.
W większości wpisów wyniki podane są w mlU/ml a moje wyniki są opisane total hcg i normy podane w IU/L.
Jak mam odczytywać te wyniki???
Dodam że moje wynik hcg są następujące
5.01.2016 hcg 96,40 IU/L
7.01.2016 hcg 162,70 IU/L
We wszystkich kalkulatorach normy podane są w ml i nie wiem czy powinnam się nimi sugerować ???2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
unbeldi wrote:Jaosia, przyrost jest a powyżej 1000 beta rośnie wolniej więc nie trać nadziei. Bierz leki, odpoczywaj ile możesz i czekaj grzecznie ma wizytę. Powodzenia2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny mam takie pytanko robiłam już 2 razy bete jak 2 dni przed @ i raz w dniu spodziewanej @, wizytę u gin mam za tydzien czy powtarzac jeszcze betę przed tą wizytą, lekarka mi nie kazała robić żadnych badań, ale sama nie wiem, czy ewentualnie jeszcze jakies inne badanie?
-
Skali89 wrote:Dziewczyny mam takie pytanko robiłam już 2 razy bete jak 2 dni przed @ i raz w dniu spodziewanej @, wizytę u gin mam za tydzien czy powtarzac jeszcze betę przed tą wizytą, lekarka mi nie kazała robić żadnych badań, ale sama nie wiem, czy ewentualnie jeszcze jakies inne badanie?
Jeśli nie dostałaś krwawienia to raczej jest w porządku.
Ja jestem taka, ze dla swietego spokoju zrobiłabym 3 betę hcg, czy po terminie @ tez tak ładnie rośnie. Ale to wszystko zależy jak Ty się czujesz z tym2016 🩷
2020 🩵
Ja właśnie odebrałam druga betę.
28dc 151,7
30dc 361,1.
Napisałam do lekarza właśnie o to czy przed wizyta w środę mam jeszcze cos zbadać.
I czekam -
u mnie w 24 dc było 57 a po 48 h w 26 dc 176, na początku bolał mnie brzuch jak na @ ale, teraz już coraz mniej. Nie mam żadnych plamień i właśnie sama nie wiem tydzień już wytrzymałam, tylko co czytam to każda dziewczyna idzie do lekarza zaraz po pozytywnej becie, a moja mi kazała po 2 tyg przyjśc o nie wiem czy to dobre podejscie jest
-
Skali89 wrote:u mnie w 24 dc było 57 a po 48 h w 26 dc 176, na początku bolał mnie brzuch jak na @ ale, teraz już coraz mniej. Nie mam żadnych plamień i właśnie sama nie wiem tydzień już wytrzymałam, tylko co czytam to każda dziewczyna idzie do lekarza zaraz po pozytywnej becie, a moja mi kazała po 2 tyg przyjśc o nie wiem czy to dobre podejscie jest
A brzuch jak na @ bolał mnie do końca 1 trymestru2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️