beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Patutka wrote:Przepraszam, ze nie pisalam, usnelam! Tak sie zestresowalam.....
A wiec,To tak serduszko teraz bije mu 155 ,ma dwie raczki, dwie nozki, wszystkie paluszki, widac bylo ustka, skore na nosku i cos w stylu kosci nosowej, dwa platy mozgu. Pomiedzy nozkami cos bylo Ale zbyt male. Do pupy ma 5 cm. Na zdjeciu machal nogami i smiesznie zakryl oczy obydwoma raczkami hahahaha
Dziekuje wszystkim za kciuki
O mamo jaki wstydniś cudowny!! GratulacjeLuteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:My dzisiaj rodzicom powiemy, wiem, że jeszcze nie wiadomo czy wszystko będzie ok ale nie chcemy trzymać tego w tajemnicy. Jeśli coś będzie nie tak to przynajmniej będę miała wsparcie najbliższych, a tak? Dopiero wtedy bym im powiedziała? Jesteśmy zżyci i ciężko nam to utrzymać w tajemnicy
Dzwoniłam do kliniki, lekarz dyżurujący powiedział że mam brać 3x luteine i po święta powtórzyć Hcg. Dopiero jak będzie min 1500 to będę mogła umówić się na usg, to będzie długi tydzień w niepewności. -
Mileczka wrote:W naszym przypadku to nie będą tylko rodzice, na jednej wigilii będą teściowie i szwgaierka Mężem a u moich rodziców jeszcze czworo rodzeństwa w parze więc spora ferajna. Pewnie nie wytrzymamy i powiemy.
Dzwoniłam do kliniki, lekarz dyżurujący powiedział że mam brać 3x luteine i po święta powtórzyć Hcg. Dopiero jak będzie min 1500 to będę mogła umówić się na usg, to będzie długi tydzień w niepewności.
Właśnie mnie ciekawi co wszyscy tak z tą betą 1500 na usg się umawiają - wtedy już wiadomo ze widać zarodek czy chodzi o dojrzenie pęcherzyka? Bo ja miałam usg w dniu kiedy beta była 487 i pęcherzyk był pięknie widoczny i zaczątki zarodka też - więc nie wiem o co chodzi z tym magicznym 1500...
Chyba że wszyscy się umawiają na oglądanie zarodka a nie pęcherzyka - jak ja wiercipiętaOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
aaniuskaa wrote:O mamo jaki wstydniś cudowny!! Gratulacje
No i Dziekuje bardzo.
Wesołych Świąt Kochane2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Agsha wrote:Właśnie mnie ciekawi co wszyscy tak z tą betą 1500 na usg się umawiają - wtedy już wiadomo ze widać zarodek czy chodzi o dojrzenie pęcherzyka? Bo ja miałam usg w dniu kiedy beta była 487 i pęcherzyk był pięknie widoczny i zaczątki zarodka też - więc nie wiem o co chodzi z tym magicznym 1500...
Chyba że wszyscy się umawiają na oglądanie zarodka a nie pęcherzyka - jak ja wiercipięta
Ja na pierwsze usg poszlam przy becie 198090 wiec i serduszko widzialam. Mial 2.6 mm: )2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Bo wtedy Juz na pewno bedzie widac zarodek, dlatego. A wczesniej moze byc roznie, w sensie moze go nie byc. Ale Ty nie Masz Juz sie czym martwic.
Ja na pierwsze usg poszlam przy becie 198090 wiec i serduszko widzialam. Mial 2.6 mm: )
To chyba nie jest prawda, że wtedy napewno widać zarodek, ja w poniedziałek miałam betę 1551, a wczoraj byłam u gin i nie było widać zarodka . Każda ciążą jest inna, raczej to co się dzieje tam w środku nie jest obliczone jak w kalkulatorze, można tak przyjąć, że od do dzieje się to i tamto ale bywa różnieLuteina 100mg x 2
-
Patutka wrote:Wiesz, jezeli ciaza jest mlodsza to moze sie tak zdarzyc. Ewentualnie orzy ciazy puste jajo.
Ale bedzie dobrze, niedlugo zobaczysz:)
Czytałam również, że lekarz nie patrzy na betę i wynik USG jeśli chodzi o zarodek. Dużo kobiet też pisze, że miało bHCG na poziomie 2-3 tyś i nie było zarodka i pojawiał się później więc chyba lepiej tak nie porównywać
Ja się nie martwię, stresowanie się tym bardziej zaszkodzi niż pomoże. Dziś piękny dzień i niech tak pozostanie, czekam na mój piękny zarodek i mam nadzieje, że zobaczę go kolejnej wizycie.
A ciekawa jestem czy miałam owulacje na czas czy była opóźniona trochę biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle to wszystko jest możliwe bo jednak trochę problemów z tą miesiączką miałam przez dwa lata...
Dziewczyny zdrowych i pogodnych Świąt oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 15:52
Luteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Czytałam również, że lekarz nie patrzy na betę i wynik USG jeśli chodzi o zarodek. Dużo kobiet też pisze, że miało bHCG na poziomie 2-3 tyś i nie było zarodka i pojawiał się później więc chyba lepiej tak nie porównywać
Ja się nie martwię, stresowanie się tym bardziej zaszkodzi niż pomoże. Dziś piękny dzień i niech tak pozostanie, czekam na mój piękny zarodek i mam nadzieje, że zobaczę go kolejnej wizycie.
A ciekawa jestem czy miałam owulacje na czas czy była opóźniona trochę biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle to wszystko jest możliwe bo jednak trochę problemów z tą miesiączką miałam przez dwa lata...
Dziewczyny zdrowych i pogodnych Świąt oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Kazdy robi jak chce. Ja z wizyta sie az tak bardzo Nie spieszylam: )
Ja byłam po receptę i przy okazji gin chciała zobaczyć czy wszystko jest ok gdybym nie musiała iść akurat to pewnie poszłabym za ok 2 tygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 21:32
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyAgsha wrote:O no to będziesz miała podwójne powody do Świętowania! Cudownie Ja juz bym chciała mieć 9 miesiąc najchętniej.....
A co do stawiania się macicy, przecież nikt nie mówi o głaskanie non stop, ja jak mały zaczyna się obracać i idą mi fale Dunaju to nie mogę się nawet powstrzymać. Ale ja zaczęłam głaskać jak zaczęłam czuć dziecko wcześniej jakoś nie mogłam sobie w głowę wbić że ono tam jest chociaż mówiłam do brzuszka macica po dotyku nawet teraz mi się nie stawia, ale to kwestia indywidualna. Mój lekarz powiedział że przy ciąży zagrożonej trzeba unikać dotyku brzucha, a tak to nawet smarowanie brzucha jest głaskaniem a ja smaruje kilka razy dziennie:) Wesołych Świąt -
nick nieaktualny
-
bobo_frut wrote:a tak z ciekawości... czym jest "stawianie się macicy"? wiecie, ja jestem na samym początku ciążowym i za bardzo nie wiem o co z tym chodzi
To jest takie twardnienie mięśnia macicy. Troche przypomina kurczenie ale jest bezbolesne. Macica broni dziecko przed bodzcami z zewnątrz i się utwardza. Czasem własnie głaskanie albo masowanie to powoduje. Nie jest to niczym złym, ale np przy ciąży zagrożonej jest zabronione.Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Mileczka wrote:Robiłam drugi po 47,5 godzinach. Pierwszy wynik 35dc, drugi 37dc, ale owulacja późna pi 20dc.
3mam mocno kciuki by rosla w siłę. Też miałam etap kiepskiego wzrostu , ale odpukac już poszybował :-* Oby nie opuszczał czego i Tobie życzę!Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!