X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Przepraszam, ze nie pisalam, usnelam! Tak sie zestresowalam.....

A wiec,To tak serduszko teraz bije mu 155 ,ma dwie raczki, dwie nozki, wszystkie paluszki, widac bylo ustka, skore na nosku i cos w stylu kosci nosowej, dwa platy mozgu. Pomiedzy nozkami cos bylo Ale zbyt male. Do pupy ma 5 cm. Na zdjeciu machal nogami i smiesznie zakryl oczy obydwoma raczkami hahahaha

IMG_20151223_181723_JPG_300x300_q85.jpg

Dziekuje wszystkim za kciuki <3

O mamo jaki wstydniś cudowny!! <3 Gratulacje :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Mileczka Znajoma

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    My dzisiaj rodzicom powiemy, wiem, że jeszcze nie wiadomo czy wszystko będzie ok ale nie chcemy trzymać tego w tajemnicy. Jeśli coś będzie nie tak to przynajmniej będę miała wsparcie najbliższych, a tak? Dopiero wtedy bym im powiedziała? Jesteśmy zżyci i ciężko nam to utrzymać w tajemnicy :)
    W naszym przypadku to nie będą tylko rodzice, na jednej wigilii będą teściowie i szwgaierka Mężem a u moich rodziców jeszcze czworo rodzeństwa w parze więc spora ferajna. Pewnie nie wytrzymamy i powiemy.

Dzwoniłam do kliniki, lekarz dyżurujący powiedział że mam brać 3x luteine i po święta powtórzyć Hcg. Dopiero jak będzie min 1500 to będę mogła umówić się na usg, to będzie długi tydzień w niepewności.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczka wrote:
    W naszym przypadku to nie będą tylko rodzice, na jednej wigilii będą teściowie i szwgaierka Mężem a u moich rodziców jeszcze czworo rodzeństwa w parze więc spora ferajna. Pewnie nie wytrzymamy i powiemy.

Dzwoniłam do kliniki, lekarz dyżurujący powiedział że mam brać 3x luteine i po święta powtórzyć Hcg. Dopiero jak będzie min 1500 to będę mogła umówić się na usg, to będzie długi tydzień w niepewności.

Właśnie mnie ciekawi co wszyscy tak z tą betą 1500 na usg się umawiają - wtedy już wiadomo ze widać zarodek czy chodzi o dojrzenie pęcherzyka? Bo ja miałam usg w dniu kiedy beta była 487 i pęcherzyk był pięknie widoczny i zaczątki zarodka też - więc nie wiem o co chodzi z tym magicznym 1500...

Chyba że wszyscy się umawiają na oglądanie zarodka a nie pęcherzyka - jak ja wiercipięta :)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    O mamo jaki wstydniś cudowny!! <3 Gratulacje :)
    Hahaha. Tez Jestem zauroczona. Mama weszla ze mna na usg to az sie poplakalysmy jak te oczka zakrywal :)))
    No i Dziekuje bardzo.

Wesołych Świąt Kochane <3

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Właśnie mnie ciekawi co wszyscy tak z tą betą 1500 na usg się umawiają - wtedy już wiadomo ze widać zarodek czy chodzi o dojrzenie pęcherzyka? Bo ja miałam usg w dniu kiedy beta była 487 i pęcherzyk był pięknie widoczny i zaczątki zarodka też - więc nie wiem o co chodzi z tym magicznym 1500...

Chyba że wszyscy się umawiają na oglądanie zarodka a nie pęcherzyka - jak ja wiercipięta :)
    Bo wtedy Juz na pewno bedzie widac zarodek, dlatego. A wczesniej moze byc roznie, w sensie moze go nie byc. Ale Ty nie Masz Juz sie czym martwic.
    Ja na pierwsze usg poszlam przy becie 198090 wiec i serduszko widzialam. Mial 2.6 mm: )

2016 🩷

2020 🩵

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Bo wtedy Juz na pewno bedzie widac zarodek, dlatego. A wczesniej moze byc roznie, w sensie moze go nie byc. Ale Ty nie Masz Juz sie czym martwic.
    Ja na pierwsze usg poszlam przy becie 198090 wiec i serduszko widzialam. Mial 2.6 mm: )

To chyba nie jest prawda, że wtedy napewno widać zarodek, ja w poniedziałek miałam betę 1551, a wczoraj byłam u gin i nie było widać zarodka :-). Każda ciążą jest inna, raczej to co się dzieje tam w środku nie jest obliczone jak w kalkulatorze, można tak przyjąć, że od do dzieje się to i tamto ale bywa różnie :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz, jezeli ciaza jest mlodsza to moze sie tak zdarzyc. Ewentualnie orzy ciazy puste jajo.
    Ale bedzie dobrze, niedlugo zobaczysz:)

2016 🩷

2020 🩵

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Wiesz, jezeli ciaza jest mlodsza to moze sie tak zdarzyc. Ewentualnie orzy ciazy puste jajo.
    Ale bedzie dobrze, niedlugo zobaczysz:)

Czytałam również, że lekarz nie patrzy na betę i wynik USG jeśli chodzi o zarodek. Dużo kobiet też pisze, że miało bHCG na poziomie 2-3 tyś i nie było zarodka i pojawiał się później więc chyba lepiej tak nie porównywać :)
    Ja się nie martwię, stresowanie się tym bardziej zaszkodzi niż pomoże. Dziś piękny dzień i niech tak pozostanie, czekam na mój piękny zarodek i mam nadzieje, że zobaczę go kolejnej wizycie.

A ciekawa jestem czy miałam owulacje na czas czy była opóźniona trochę biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle to wszystko jest możliwe bo jednak trochę problemów z tą miesiączką miałam przez dwa lata...

Dziewczyny zdrowych i pogodnych Świąt oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 15:52

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • NatiB Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka dla Was i Kruszynek, Wesołych Świąt :)

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Czytałam również, że lekarz nie patrzy na betę i wynik USG jeśli chodzi o zarodek. Dużo kobiet też pisze, że miało bHCG na poziomie 2-3 tyś i nie było zarodka i pojawiał się później więc chyba lepiej tak nie porównywać :)
    Ja się nie martwię, stresowanie się tym bardziej zaszkodzi niż pomoże. Dziś piękny dzień i niech tak pozostanie, czekam na mój piękny zarodek i mam nadzieje, że zobaczę go kolejnej wizycie.

A ciekawa jestem czy miałam owulacje na czas czy była opóźniona trochę biorąc pod uwagę moje nieregularne cykle to wszystko jest możliwe bo jednak trochę problemów z tą miesiączką miałam przez dwa lata...

Dziewczyny zdrowych i pogodnych Świąt oraz ciepłej, rodzinnej atmosfery! :*
    Kazdy robi jak chce. Ja z wizyta sie az tak bardzo Nie spieszylam: )

2016 🩷

2020 🩵

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Kazdy robi jak chce. Ja z wizyta sie az tak bardzo Nie spieszylam: )

Ja byłam po receptę i przy okazji gin chciała zobaczyć czy wszystko jest ok ;) gdybym nie musiała iść akurat to pewnie poszłabym za ok 2 tygodnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 grudnia 2015, 21:32

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Jasne, to sprawa indywidualna ;) moj gin Nawet by nie chcial;p

2016 🩷

2020 🩵

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    O no to będziesz miała podwójne powody do Świętowania! Cudownie :) Ja juz bym chciała mieć 9 miesiąc najchętniej.....:)
    Też tak mówiłam :) dziś zaczynam 34tc i już wiem że będzie mi brakowało kopniaków i wiercenia a nawet wbijanych nóżek w zebra :p
    A co do stawiania się macicy, przecież nikt nie mówi o głaskanie non stop, ja jak mały zaczyna się obracać i idą mi fale Dunaju to nie mogę się nawet powstrzymać. Ale ja zaczęłam głaskać jak zaczęłam czuć dziecko wcześniej jakoś nie mogłam sobie w głowę wbić że ono tam jest chociaż mówiłam do brzuszka :) macica po dotyku nawet teraz mi się nie stawia, ale to kwestia indywidualna. Mój lekarz powiedział że przy ciąży zagrożonej trzeba unikać dotyku brzucha, a tak to nawet smarowanie brzucha jest głaskaniem a ja smaruje kilka razy dziennie:) Wesołych Świąt

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z ciekawości... czym jest "stawianie się macicy"? wiecie, ja jestem na samym początku ciążowym i za bardzo nie wiem o co z tym chodzi ;)

• NatiB Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    a tak z ciekawości... czym jest "stawianie się macicy"? wiecie, ja jestem na samym początku ciążowym i za bardzo nie wiem o co z tym chodzi ;)

To jest takie twardnienie mięśnia macicy. Troche przypomina kurczenie ale jest bezbolesne. Macica broni dziecko przed bodzcami z zewnątrz i się utwardza. Czasem własnie głaskanie albo masowanie to powoduje. Nie jest to niczym złym, ale np przy ciąży zagrożonej jest zabronione.

Bartuś❤️
    09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić
  • Mileczka Znajoma

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A który to DC?
    O tej samej godzinie badałaś?
    Robiłam drugi po 47,5 godzinach. Pierwszy wynik 35dc, drugi 37dc, ale owulacja późna pi 20dc.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczka wrote:
    Robiłam drugi po 47,5 godzinach. Pierwszy wynik 35dc, drugi 37dc, ale owulacja późna pi 20dc.

3mam mocno kciuki by rosla w siłę. Też miałam etap kiepskiego wzrostu , ale odpukac już poszybował :-* Oby nie opuszczał czego i Tobie życzę!

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Mileczka Znajoma

Wysłany: 26 grudnia 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj powiedzieliśmy rodzinie, moi wszyscy się popłakali że szczęścia.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mileczka wrote:
    Wczoraj powiedzieliśmy rodzinie, moi wszyscy się popłakali że szczęścia.

Super. A kiedy wizyta u lekarza? :)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Mileczka Znajoma

Wysłany: 27 grudnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Super. A kiedy wizyta u lekarza? :)
    We wtorek powtarzam hcg i nie wiem czy uda mi się dostać do lekarza przed nowym rokiem. A jak nie to na początku stycznia.

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ