X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie umieram ze szczęścia :-)

Beta w poniedziałek 487
    Beta dzisiaj 1330 :-)))))

W końcu :) Bo przyrastała marniutko ostatnio.

Oj to będą PIĘKNE ŚWIĘTA :)

bobo_frut, MiMK, Emma1985 lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja z dziś, bo jednak poszłam zrobić to: 9638, więc też ładnie sobie rośnie :)

MiMK lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    moja z dziś, bo jednak poszłam zrobić to: 9638, więc też ładnie sobie rośnie :)

Czadowa a ostatnia jaka była i kiedy?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18.12 - 1980

teraz poszłam, bo mnie wczoraj lekarka nastraszyła, ale jak się okazało jest głupią rurą, która nie wie co gada ;) bo jest wszystko okey póki co :)

• Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha- cudnie!!!!! Widzisz, ponad 100% :) mowilam, ze bedzie dobrze;))

Bobofrut, przestan robic Juz te bety, niedlugo bedzie rosla coraz mniej.... Juz wyluzujcie Dziewczyny bedzie dobrze!

A ja mam o 16 wizyte, czy moge poprosic o kciuki i krotka modlitwe? Tak Strasznie sie boje..... :(

bobo_frut lubi tę wiadomość

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Agsha- cudnie!!!!! Widzisz, ponad 100% :) mowilam, ze bedzie dobrze;))

Bobofrut, przestan robic Juz te bety, niedlugo bedzie rosla coraz mniej.... Juz wyluzujcie Dziewczyny bedzie dobrze!

A ja mam o 16 wizyte, czy moge poprosic o kciuki i krotka modlitwe? Tak Strasznie sie boje..... :(

A od kiedy beta zwalnia???

Kochana, trzymam mocno kciuki i będę prosić moją ś.p. Babcię o pomoc dla Ciebie :-* Wiem to pewnie głupie dla wielu...ale tak mam... że zawsze proszę Babcię i potem się super układa....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny gratuluję!
    Teraz czekać na kolejne kolejne wizyty i patrzeć na coraz piękniejszy obraz usg:-)
    Ja też 3 mam kciuki!
    I tez mam wizytę wiec tez proszę Babcie o wsparcie ;*

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A od kiedy beta zwalnia???

Kochana, trzymam mocno kciuki i będę prosić moją ś.p. Babcię o pomoc dla Ciebie :-* Wiem to pewnie głupie dla wielu...ale tak mam... że zawsze proszę Babcię i potem się super układa....
    Mniej wiecej kolo konca 6 tygodnia Ale zalezy jak beta rosnie. Poza tym nie ma sensu Juz jej robic bo ona nic wam wiecej nie robi.

To ja tez prosze Twoja babcie o pomoc:*

2016 🩷

2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AAniAA87 Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też się tak zamartwiacie? Tyle się słyszy o poronieniach i tym wszystkim, że ciągły strach jest wszechobecny, choć wiem, że trzeba myśleć pozytywnie :)
    Dzisiaj byłam na cmentarzu i też "rozmawiałam" ze swoją Ś.P. Babcią :) Wierzę, że myśli o mnie i czuwa, żeby wszystko było dobrze :)

Beta z poniedziałku 2664,0, beta z dzisiaj 6753,0 przyrost chyba ok, jak myślicie??

3632588d3874feb055b95f6a11747ed8.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Gdusia Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się martwię strasznie...
    niby beta przyrasta, ale chyba za mało... :( w pon była 4570, dziś 6358. Chciałam oznaczyć progesteron, ale akurat maszyna im się zepsuła :(

• Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdusia wrote:
    Ja się martwię strasznie...
    niby beta przyrasta, ale chyba za mało... :( w pon była 4570, dziś 6358. Chciałam oznaczyć progesteron, ale akurat maszyna im się zepsuła :(

A od 1200 nie zwalnia?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Gdusia Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Wcześniej przyrastala wg tej zasady min. 66% w ciągu 48h, nawet więcej było ale ze temp. Mi spada to sprawdziłam kolejny raz. Wiem ze stres nie pomaga ale nie dam rady... strasznie schizuje

• Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdusia wrote:
    Nie wiem. Wcześniej przyrastala wg tej zasady min. 66% w ciągu 48h, nawet więcej było ale ze temp. Mi spada to sprawdziłam kolejny raz. Wiem ze stres nie pomaga ale nie dam rady... strasznie schizuje

A z ilu na ilu Ci spadła.....?
    Byłaś u lekarza?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Gdusia Nowa

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, w drugiej fazie miałam ok 36.72 - 36,77 (nie były zbyt wysokie jak na f. lutealną), a wczoraj 36,67; dziś 36,61. DO lekarza mam dopiero na 7 stycznia, rozmawiałam z nim i on mówi, że te temp. nie zawsze odzwierciedlają stan rzeczy i że trzeba poczekać aż będzie serduszko. Luteinę biorę, więc progesteron powinien być w porządku.

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAniAA87 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też się tak zamartwiacie? Tyle się słyszy o poronieniach i tym wszystkim, że ciągły strach jest wszechobecny, choć wiem, że trzeba myśleć pozytywnie :)
    Dzisiaj byłam na cmentarzu i też "rozmawiałam" ze swoją Ś.P. Babcią :) Wierzę, że myśli o mnie i czuwa, żeby wszystko było dobrze :)

Beta z poniedziałku 2664,0, beta z dzisiaj 6753,0 przyrost chyba ok, jak myślicie??

Ja czasami mam, że nagle zaczynam się martwić...
    Dziś byłam u mojej ginekolog i mówiła, że beta ładnie przyrosła ale już mam nie badać bo to nie ma sensu. Dostałam luteinę dopochwowo, mam się oszczędzać. Zrobiła USG ale nic w sumie tam nie widać za bardzo, dziś równo 5 tydzień więc wcześnie. Mówiła, że pęcherz (poprawcie mnie jeśli coś źle piszę) jest w macicy, do zapłodnienia doszło z prawego jajnika i to fakt bo mnie tam pobolewa :). Mam nadzieję, że będzie wszystko ok. Teraz tylko się zastanawiam czy jest sens żebym te 100km do ginekologa jeździła jak 20km ode mnie jest też ponoć super pani ginekolog. Bo jednak te 100km...i to, że już nawet na luty nie ma terminów to mnie martwi.
    Napisała mi żebym TSH i morfolofię zrobiła i grupę krwi (nie znam swojej). Napisała też glukozę ale czy to ma sens? Przed ciążą robiłam obciążenie glukozą i wszystko było 100% dobrze.

Trzymam kciuki za Wasze dzisiejsze wizyty! Będzie dobrze :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdusia wrote:
    Agsha, w drugiej fazie miałam ok 36.72 - 36,77 (nie były zbyt wysokie jak na f. lutealną), a wczoraj 36,67; dziś 36,61. DO lekarza mam dopiero na 7 stycznia, rozmawiałam z nim i on mówi, że te temp. nie zawsze odzwierciedlają stan rzeczy i że trzeba poczekać aż będzie serduszko. Luteinę biorę, więc progesteron powinien być w porządku.

Aaaa sorka. Temperatura. Zle odczytałam i myślałam że Beta Ci spadła. Temperatura może...

Przyrost na tym poziomie chyba już jest mniejszy jeśli się nie mylę....?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla zestresowanych wzrostami:

Below 1,200 mIU/ml, hCG usually doubles every 48-72 hours
    Between 1,200 and 6,000 mIU/ml serum, the hCG usually takes 72-96 hours to double
    Above 6,000 mIU/ml, the hCG often takes over four days to double

z portalu babymed.

aaniuskaa lubi tę wiadomość

• Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 23 grudnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.babymed.com/hcg-human-chorionic-gonadotropin-pregnancy

aaniuskaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Agniesia - mysle, ze to tez kwestia organizmu kobiety, moja mama cala ciaze na prawym spala:p
    Nie organizmu a ułożenia żyły :) ja w to nie wierzyłam i uważałam że dziewczyny przesadzaja póki sama nie zaczęłam się męczyć:) Ale jak ktoś ma inaczej zyle ułożona to rzeczywiście macica może jej tak nie uciskac :)

• MiMK Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey laseczki!
    Ja właśnie po badaniu :)
    Dziękuję Babci za czuwanie, zadziałało!
    Wszytko w jak najlepszym porządku, moja fasolka ma 5mm jestem w 6 tygodniu prawidłowej ciąży.
    Wszytko jest na swoim miejscu na dowód dostałam zdjęcie USG :)
    Życzę Wam wszystkim takich szczęśliwych chwil.
    Sobie życzę aby do rozwiązania i po oczywiście też było taj super.
    Pan doktor śmiał się jak prosiłam o zaczarowanie aby ogonek został z przodu
    Hehe
    Następna wizyta 21 stycznia a usg między 8a13 lutego.
    Buziaki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 21:06

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ