beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Widocznie cos w tym musi byc, aczkolwiek ja od zawsze spie na lewym boku albo polbrzuch na lewym. Chociaz nie powiem czasem zasypiajac na lewym, budze sie na prawym.
bobo_frut lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Dziewczyny, nie ma to tamto, nasze babki czy prababki spaly jak chcialy. Nie bylo tego i tamtego, ze nie wolno. Dbajmy o siebie Ale nie popadajmy w paranoje, bo tym tez do tragedi mozemy doprowadzic:3 kazda z nas bedzie spala jak lubi ^^
Ps. Ja moja mama urodzila nas 5 i z kazda spala jak chciala. Potrafila nawet na brzuchu skubana jakos sie ulozyc i Wszystko jest dobrze:>bobo_frut lubi tę wiadomość
2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyNasze babcie nie wiedziały ale zobaczycie pod koniec tak jak ja jestem ze nie da się spać na plecach i prawym boku :p oddychać się nie da przez ten ucisk więc organizm sam Wam powie ze tak jest mu źle oczywiście czasami jak się fajnie ułoże to poleże sobie z 20-30min na prawym i niestety powracają duszności. Do momentu aż ich nie czułam spałam i leżałam na prawym boku i plecach:)
MiMK lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgsha wrote:Wydaje mi się, że niemożliwe...
Chociaż czytałam ze raz na 100000000 albo nie wiem ile (ale jakiś normalnie odłamek) ciąż to ciąże mnogie gdzie 1 pęcherzyk jest w macicy a drugi w jajowodzie ale plizzz.... na jakiej podstawie on to wysnuł? rozumiem ze by coś zobaczył ale to brzmi jak z palca wyssane. Podobno tam się produkuje ciałko żółte i dlatego może być tkliwy jajnik. mam to samo.
też słyszałam właśnie, że tam się produkuje ciałko żółte, które ma za zadanie odżywiać pęcherzyk, a później zarodek, do póki nie wykształci się łożysko... czy jakoś tak -
Kochana, odwrotnie, pęcherzyk odżywia cialko zoltw, bo cialko zoltw to dzidzia:D
JEDNA WIELKA GLUPOTA Z NIEWYSPANIA CHYBA, PRZEPRASZAMWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 06:59
2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyPatutka wrote:Kochana, odwrotnie, pęcherzyk odżywia cialko zoltw, bo cialko zoltw to dzidzia:D
ja żyłam w przekonaniu, że jest tak: pęcherzyk dotarł do macicy i w tym pęcherzyku będzie tworzył się zarodek, w jajniku, z którego była owu na początku tworzy się ciałko żółte, które ma za zadanie odżywiać zarodek, zanim nie wykształci się łożysko...
jeśli piszesz, że ciałko żółte to dzidzie to coś mi nie pasuje żeby było ono w jajniku...
i jeszcze co znalazłam: Ciałko żółte i produkcja hormonu utrzymującego ciążę
Z resztek pęcherzyka, z którego zostało uwolnione jajeczko, powstaje tzw. ciałko żółte (corpus luteum) - gruczoł wewnętrznego wydzielania. Następuje to ok. 28-32 godziny po owulacji. Ciałko żółte produkuje hormon potrzebny do utrzymania ewentualnej ciąży - progesteron - i w mniejszych ilościach estrogeny.
ładnie całość opisana tutaj: http://www.ciaza.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236&Itemid=86Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 06:47
-
A przepraszam, wychodzi na to, ze to ja pogmatwalam.
Hahaha, Kochana, teraz to nic, A nic Nie znajduje sie w jajniku.: )
Tak napotkalam taka strone, zaraz wkleje, momencikWiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 06:56
2016 🩷
2020 🩵
To jest tak, ze cialko zolte wychodzi z jajnika, po czym jesli dojdzie do zaplodnienia i zagniezdzenia, to zostaje w pecherzyku i do okolo 14-18 tygodnia kiedy to funkcje przejmie lozysko odżywia nasza dzidzie.
Przepraszam za zamieszanie, Nie wiem co mi sie ubzduralo.
W kazdym badz razie nie zostaje w jajniku.
https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ciałko_żółte2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyNo nic...oby tylko dzidzia zdrowo się miała,nie ważne gdzie te ciałko żółte się znajduje )) a propo wikipedii to raczej nie polecam,jako źródło prawdziwych informacji... Tak z doświadczenia tylko mówię
Ja wyczytałam,że ciałko żółte to coś co się tworzy po peknietym pecherzyku graffa. Jajko z pęcherzyka przemieszcza się do macicy,a w jajniku z tych pozostałości rośnie sobie ciałko żółte i jak dojdzie do implementacji to właśnie zadaniem cialka żółtego jest "dokarmiac" tworzący się zarodek.zanim tej funkcji nie przejmie łożysko...
Tak na zdrowy rozum ma to dla mnie jakiś sens )) No ale ja nie jestem lekarzem i tak samo jak Ty opieram się na informacjach z Internetu ))
Może ktors z innych przyszłych lub obecnych mam to nam bardziej wyjaśni,jak to tak na prawdę jest )) -
Tzn to wlasnie tak jest.
Ja z wikipedii tez raczej nie korzystam tyle Tam bledow, ze golym okiem debil to widzi.....
Ba, ja mam niby ojca ginekologa Ale od poczatku ciazy non stop mecze go pytaniem czy bedzie dobrze. Moze to glupie Ale mimo, ze to moj tata nie zadaje mu zadnych pytan zwiazanych z maluchem. Jakos mi tak glupio.. jedyne o co pytam to czy farbowanie nie zaszkodzi albo czy jest szansa, ze po tym 10 tygodniu bedzie dobrze.
Nie wiem Chyba mam do niego zbyt wielki szacunek Zeby tak wypytywac. No i tez fakt, ze sie wstydze. A niby moglabym Wszystko wiedziec. Dziwnie sie czuje i tyle....2016 🩷
2020 🩵
nick nieaktualnyto Ty masz tam taką skarbnice wiedzy to korzystaj dziewczyno!!! )))
albo, że np. koleżanki z forum pytają... i tutaj bach pytanko hihi, żarcik
no nic, trzeba się powoli pakować do wyjazdu... święta u rodzinki, także 3 torby prezentów spakowane, jeszcze tylko jakiś ciuch, kosmetyk i można jechać -
JA to zazdroszcze takiego pakowania i wyjazdu na święta. To musi mieć swój klimat.
Moja Świąteczna-Rodzina cała w Warszawie: My, Rodzice, Teściowie, Babcia, Szwagier z Rodziną...
Tylko dalsza rodzina porozwalana po Polsce i Świecie...
Więc na Wigilię mam pół Warszawy do przejechania a i tak zostajemy na noc u Rodziców....
Przynajmniej namiastka wyjazdu. HahahaOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
No to ja mam orawie identycznie, wszystkie 4 sioatry w wwa razem z mezami, tylko jednej na swietach Nie bedzie. Bo wielka ksiezniczka sie zrobila. Mama tez tu, tylko ojciec w innym miescie.. babcia jedna tu, druga dalej, A dziadkow Juz nie mam. Wiec generalnie swieta sa sporawe co do ilosci ludzi. Ale fajnie miec takie klimat i wyjezdzac do rodziny2016 🩷
2020 🩵
Dziewczyny xD Ciałko żółte to jest pozostałość po pękniętym pęcherzyku Graffa, z którego byla owulacja w cyklu z którego doszlo do zaplodnienia. To cialko jest na jajniku i produkuje hormony zeby utrzymać ciąże. I w tym samym czasie, gdy na jajniku dziala cialko zolte i gdy zaplodniona komorka dociera do macicy i tam się rozwija, to w jej wnętrzu po paru dniach powstaje pęcherzyk żółtkowy, taki pęcherz który odżywia płód do czasu aż funkcję tę przejmie łożysko. Także w jednym czasie mamy ciałko zolte (na jajniku) i pęcherzyk żóltkowy w macicy, ktory zywi plod. I to i to jest, i to są dwie różne rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2015, 10:00
bobo_frut, aaniuskaa lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
nick nieaktualny