beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam prosze o pomoc . Dzis jestem 3 dni po terminie @.Cykle mam 35-dniowe. w dzien spodziewanego @ test pozytywny druga kreska slaba. Dzisiaj test wykonalam druga kreska slaba. Poszlam rano zrobic badanie krwi i wynik 935 mlU/ml . Czy to jest ciaza? dlaczego testy przy takim wyniku z krwi wychodza slabe ?
urocza lubi tę wiadomość
-
Kasia w dzień spodziewanego okresu a nawet 2 dni po czasem testy nie pokażą jeszcze nawet ciąży także i tak jest dobrze. To jest bardzo wczesna ciąża i testy nie zawsze są tak czułe. Właśnie po to się idzie na badanie krwi- żeby się upewnić na 100%- po paru dniach kreska będzie ciemniejsza. Zrób sobie powtórne badanie krwi po 48 godzinach żeby sprawdzić czy stężenie hcg przyrasta;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 23:42
-
Dziękuje wynik ktory odebralam 935mlU/ml.. A widełki na tescie sa takie
2-4 tydz 39,1-8388
4-6 tydz 861-88769
6-8 tydz 8636-218085
8-10tydz 18700-244467
10-12 tydz 23143-181889
wedlug tych widełek który tydzień mi wskazuje. Miedzy czwartym a szóstym i czy ten wynik jest liczony od ostatniego dnia @?
Pozdrawiam wszystkie kobietki ktore starają się o dzidzię -
Niecierpliwa Karolina gratuluje. Ja według swoich obliczeń jestem około 19 dni po owu i wynik wyszedł mi 935 patrząc na Twój wykres moj wynik z krwi nie jest taki słaby jedynie ta druga slaba kreska zmartwiła mnie na teście. Daj znać jak po usg ...
-
Kasia Twój wynik jest bardzo dobry! Nie stresuj się niepotrzebnie a co do testów sikanych to nie maetw się, bo miałam tak samo. Dopiero przy okazji tej ostatniej bety zrobiłam z ciekawosci sikańca i krecha była gruba i mocna. Wcześniej bledsze niż kontrolna.
urocza lubi tę wiadomość
-
kasiaa - wynik bety bardzo ładny A te normy co masz podane - to jest liczone od owulacji No bo jeśli by liczyć od OM to drugi tydzień ciązy to dopiero owulacja jest wtedy W Alab robiłaś ? U mnie są takie same normy
Czekaj spokojnie do wizyty i gratulacje12.12.2017 - jestem Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
kasiaa.. wrote:Witam prosze o pomoc . Dzis jestem 3 dni po terminie @.Cykle mam 35-dniowe. w dzien spodziewanego @ test pozytywny druga kreska slaba. Dzisiaj test wykonalam druga kreska slaba. Poszlam rano zrobic badanie krwi i wynik 935 mlU/ml . Czy to jest ciaza? dlaczego testy przy takim wyniku z krwi wychodza slabe ?
Pamiętaj, że na jednym teście jest mocna, na drugim nie, bo po prostu została słabiej zabarwiona.
U mnie akurat przy zrobionych gdzieś 30 testach przez tydzień, dopiero poszłam na betę. Nasza pierwsza to była 174 uml2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka ja za to bety nie robiłam wcale, nawet nie wiedziałam o co z tą beta chodzi:D tylko jeździłam na wizyty co 2 tygodnie i miałam od początku mdłości- ginka mnie uspokajala, że to świadczy o tym, że ciąża się rozwija. Serduszko zobaczyłam też jakoś w 7 tygodniu
-
Też bety nie robiłam :p Plamień nie było a jak zapytałam gin o bete to powiedziała "ale po co? Idź i odkładaj kase na wyprawke i nie trać na bete", także poszłam i odkładałam na wyprawkę
urocza, MirelS lubią tę wiadomość
Bartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
Tak w Alab robiłam . I chyba odpuszczę sobie kolejne badanie i poczekam cierpliwie na wizyte.. Trochę pieniędzy "szkoda" ,bo za bete zapłaciłam 55 zł <wow>. Niewiem dlaczego w tej ciąży jestem taka przewrażliwiona myślę,że dlatego iż to była moja ciąża planowana. Mam 2 synów z wpadki o których dowiedziałam się dopiero ok 9 tyg. I powiem Wam ,że czasami tak chyba jest lepiej bo nie ma tego stresu i wyczekiwania czy się uda... A strasznie pragnę mieć 3 dzieci i z rok temu starałam się o 3 dzidzie i poroniłam . Mam nadzieje ze sie tym razem uda
-
Patutka wrote:Nati, a Ty to wiesz!
Caly czas zaglądam do przodu aby tylko Cię podejrzeć i straszenie lecisz z tą ciąża kochana już niedługo to na porodówce bedziesz!
Sama lecisz przeciez nie wolniej ;d Leci ten czas jak cholera, dopiero co test kupowalam w aptece a juz 99 dni do terminu. I dobrze, niech juz bedzie maj i termin bo co raz bardziej sie martwie o małego, schizy mam co chwile, że dzieje się coś złego z nim tam w środku. Szkoda gadać, instynkt macierzynski się włączył i mocno przestawia w bani ;pBartuś❤️
09.05.2016 - 3640g, teraz już 4 lata i 21kg, strach podnosić -
NatiB wrote:Sama lecisz przeciez nie wolniej ;d Leci ten czas jak cholera, dopiero co test kupowalam w aptece a juz 99 dni do terminu. I dobrze, niech juz bedzie maj i termin bo co raz bardziej sie martwie o małego, schizy mam co chwile, że dzieje się coś złego z nim tam w środku. Szkoda gadać, instynkt macierzynski się włączył i mocno przestawia w bani ;p2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️