beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
małamilenka wrote:Jest to moje trzecie podejście IVF, a drugie w programie rządowym.
Właśnie odebrałam wyniki
22-04-2016 BETA-HCG 474
25-04-2016 BETA-HCG 1219
Średni dwudniowy przyrost według kalkulatora 83,1%
Myślę, że przyrost jest ok .
Gratulacje! Warto było nie poddawać się
A przyrost w porządku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:33
małamilenka, Justa87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny doradzicie mi. Wiem na tym etapie niepotrzebnie robiłam bhcg, ale tydzień temu miałam 7449 IU/l, a dziś jest tylko 25934 IU/l. Za mały przyrost wg. Kalkulatora belly. Ciąża sporo młodsza niż by to wychodziło z ostatniej miesiączki. Jestem załamana, bo już raz też tak miałam i był pusty pęcherzyk. Wizyta w czwartek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 12:39
-
Wdech i wydech, to raz.
Dwa źle, że betę robiłaś, na tym etapie ona nie przyrasta tak jak na początku, tylko dużo wolniej!O tym, czy ciąża rozwija się prawidłowo informuje cię teraz USG a nie przyrost hcg.
Dlatego też - umów się do lekarza! Przy tym wyniku powinien być już zarodek (chyba nawet z serduszkiem, ale to już może dziewczyny sprostują).
Spokojnie i jeśli się martwisz leć do lekarza, a nie się kłujesz bez sensu! -
nick nieaktualny
-
Sylwia, Dalile ma całkowitą rację!
Na tym etapie już mało kto sprawdza betę, więc kto wie czy i my nie miałyśmy takiego wyhamowania przyrostu. Teraz podstawowym sposobem oceny ciąży jest usg i tego się trzymaj. Na pewno w czwartek zobaczysz zarodek i się uspokoisz
-
Meridian wrote:Dziewczyny mam pytanie. Moze ktoras tak miała. Wg daty miesiączki jestem w 7 tyg i 3 dniu ciąży. W poniedzialekbylam na usg. Lekarz powiedział że widzi pęcherzyk i ciałko żółte ale nie widzial zarodka. Kazał mi zrobić betę. Wczoraj 16943,00. Mam jeszcze zrobić ją w czwartek i przyjść ponownie na usg. O ile beta powinna wzrosnąć? Czy u którejś tak było że w 7 tyg nie widać było dzidzię?
Kochana - beta jest bardzo wysoka. Zarodek powinien (ale nie musi, każda ciąża jest inna) być już widoczny, a przyrostu nie da się za bardzo określić bo przy tak dużej becie nie rośnie on już tak szybko. Nie panikuj - bardziej prawdopodobne jest to, że sprzęt usg był słabej jakości, albo lekarz niedowidzi. Byłaś w porządnej klinice, czy w ramach nfz? czy może w jakimś Lux Medzie czy coś? -
Meridian wrote:Dziewczyny mam pytanie. Moze ktoras tak miała. Wg daty miesiączki jestem w 7 tyg i 3 dniu ciąży. W poniedzialekbylam na usg. Lekarz powiedział że widzi pęcherzyk i ciałko żółte ale nie widzial zarodka. Kazał mi zrobić betę. Wczoraj 16943,00. Mam jeszcze zrobić ją w czwartek i przyjść ponownie na usg. O ile beta powinna wzrosnąć? Czy u którejś tak było że w 7 tyg nie widać było dzidzię?
Ja tak miałam, powinnam być w 7/8 tygodniu ciązy, a według usg byłam w 4 i nie było zarodka, oczywiście się przestraszyłam, też zrobiłam betę i poszłam do ginekologa, wtedy już było widać maleństwo i bijące serduszko Po prostu pewnie miałaś później owulacje i później zaszłaś w ciąże niż obliczają to ginekolodzy według ostatniej miesiączki -
Myślę, że wszystko jest okey także nie masz powodów do obaw. Pamiętaj, że ważne jest nie tylko kiedy była owulacja, ale najważniejsze jest to kiedy nastąpiło zagniezdzenie zarodka w macicy, a tego nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Powtórz betę za dwa dni jeśli chcesz mieć spokojną głowę pozdrawiam.14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Cześć dziewczyny, w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Udało się w 4 cyklu z clo, po 13 miesiącach starań. Wyszła mi taka beta:
11 dpo (28.04.2016) - 98,8 , a 15 dpo (02.05.2016) - 693,4. Według kalkulatora belly - średni dwudniowy przyrost to 261 mlU/ml (166.3%), czyli wynik w normie. I co dalej dziewczyny? Ile razy jeszcze mam powtarzać badanie i co ile dni? Lekarz kazał przyjść najwcześniej 14.05.2016, a jeszcze lepiej 16.05.2016,bo wcześniej nic nie będzie widać. Rozmawiałam z nim przez telefon i po podaniu pierwszego wyniku, doradził, żeby dla spokoju zrobić jeszcze raz po 4 dniach (w weekend akurat laboratorium zamknięte). Tylko tak się zastanawiam, czy dwukrotne oznaczenie bety wystarczy? Doradźcie coś, pozdrawiam!!!31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:Cześć dziewczyny, w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Udało się w 4 cyklu z clo, po 13 miesiącach starań. Wyszła mi taka beta:
11 dpo (28.04.2016) - 98,8 , a 15 dpo (02.05.2016) - 693,4. Według kalkulatora belly - średni dwudniowy przyrost to 261 mlU/ml (166.3%), czyli wynik w normie. I co dalej dziewczyny? Ile razy jeszcze mam powtarzać badanie i co ile dni? Lekarz kazał przyjść najwcześniej 14.05.2016, a jeszcze lepiej 16.05.2016,bo wcześniej nic nie będzie widać. Rozmawiałam z nim przez telefon i po podaniu pierwszego wyniku, doradził, żeby dla spokoju zrobić jeszcze raz po 4 dniach (w weekend akurat laboratorium zamknięte). Tylko tak się zastanawiam, czy dwukrotne oznaczenie bety wystarczy? Doradźcie coś, pozdrawiam!!!
Wystarczy! Jesteś w ciąży gratuluję!
Teraz tylko czekać na usg, żeby zobaczyć zarodek z serduszkiem.
Trzymamy kciuki!Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Opolanka 85 wrote:Cześć dziewczyny, w zeszłym tygodniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży. Udało się w 4 cyklu z clo, po 13 miesiącach starań. Wyszła mi taka beta:
11 dpo (28.04.2016) - 98,8 , a 15 dpo (02.05.2016) - 693,4. Według kalkulatora belly - średni dwudniowy przyrost to 261 mlU/ml (166.3%), czyli wynik w normie. I co dalej dziewczyny? Ile razy jeszcze mam powtarzać badanie i co ile dni? Lekarz kazał przyjść najwcześniej 14.05.2016, a jeszcze lepiej 16.05.2016,bo wcześniej nic nie będzie widać. Rozmawiałam z nim przez telefon i po podaniu pierwszego wyniku, doradził, żeby dla spokoju zrobić jeszcze raz po 4 dniach (w weekend akurat laboratorium zamknięte). Tylko tak się zastanawiam, czy dwukrotne oznaczenie bety wystarczy? Doradźcie coś, pozdrawiam!!!
I czekaj na dzidzie. Powodzenia2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️