beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Isia86 wrote:dziewczyny czy któraś z Was może podpowiedzieć czy jest okey z moim przyrostem?
10dpo było 18,85
a dziś w 12dpo jest 96,12
przyrost wg kalkulatora UWAGA 433%!!! czy to nie za dużo? eh... za mało źle, za dużo też strach
dodatkowo zrobiłam pierwszy raz w życiu progesteron i wyszedł: 44,49 - chyba jest okey.
Ja miałam 428% w 46 godzin Jest eleganckoIsia86 lubi tę wiadomość
-
Leticia wrote:Ja miałam 428% w 46 godzin Jest elegancko
ja jeszcze jestem w fazie niedowierzania, że już się udało, dlatego też tak panicznie się boję, poza tym zawsze w głowie zostaje wcześniejsza strata i że tym razem znów coś może pójść nie tak...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
9.12.2016 - 38t1d - 3270g, 52cm ) -
Dalile wrote:Najlepiej użyj kalkulatora.
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Jednak to dość mały przyrost jak na 7 dni. Robiłaś w tym samym labolatorium?
Tak robiłam w tym samym laboratorium. Dzisiaj tez pojawiło się delikatne plamienie brunatne i od razu pojechałam do swojego lekarza. I właśnie też powiedział ze trochę mały przyrost bety jest. Ale też jak zrobił usg to i pecherzyk ciążowy za bardzo się nie powiększył (tydzień temu było 4.7mm) a dzisiaj nie wiele więcej.
A jeszcze dzisiaj lekarz dal mi tez wydruk z badania usg i dopiero w domu zauwazylam ze na tym zdjeciu sa tak jalby dwa pecherzyki zaznaczone jeden ma 4.7 a drugi 5.0 mm. Nie wiem co o tym myslec.
W poniedziałek jeszcze raz powtarzam betę i we wtorek znowu usg.
Od tygodnia tez biorę zastrzyki prolutex i frugmin 5000j.
Na razie nie myślę źle, chociaż pierwsza ciążę poroniłam i się boje. No ale czekam do wtorku mam nadzieje ze coś się ruszy i będzie ok. -
Guerretenshi, około 5 tygodnia. Lekarz tez do końca nie mówił który to tydzień. Może nie chce też mi nadziei robić. Bo w sumie dwa lata temu w 6 tygodniu poroniłam.
Ale po tym co napisałaś to jeszcze wierze ze będzie dobrze Zaczekam do wtorku na usg i zobaczymy co będzie. -
Witajcie. Mam pytanie bo nie wiem jak interpretować wyniki, a bardzo się martwię. Moja pierwsza beta hcg w środę wyniosła 250 mIU/m. Chciałam porównać przyrost po 48 godz., ale w laboratorium zamiast Beta hcg zrobili hcg całkowite które wyniosło 500 mIU/m. Czy te dwa wyniki można ze sobą porównać?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 12:05
-
Hcg całkowite zawiera także podjednostke alfa. Ja zawsze miałam robione całkowite w szpitalu i jak nie byłam w ciąży to było poniżej 1. Myślę że jednostka alfa nie jest jakoś znacząco duża żeby aż tak się przełożyła na wynik badania. Wg mnie przyrost jest prawidłowy i nie martw się niczym umów się na wizytę do gin i weź ze sobą wyniki, on na pewno Ci to lepiej zobrazuje i rozwieje wątpliwości
-
Cześć dziewczyny,
a co byście powiedziały na moją sytuację.
W sobotę 9.04 miałam pierwsze USG. Był to 6 tydzień i 2 dni. Był zarodek ale bardzo malutki i lekarz uważał że ciąża jest raczej obumarła. Kazał przyjść we wtorek 12.04. Poszłam. To samo stwierdzenie. Na dzisiaj kazał mi przyjechać do szpitala i powiedział że zrobimy USG i jeśli nadal będzie tak samo to zabieg. Pojechałam i na USG pokazało się serduszko!!
W między czasie robiłam bete.
W niedzielę (6 tydzien i 3 dni): 1431
We wtorek (6 tydzień i 5 dni): 1616
Dzisiaj (7 tydzień i 1 dzień): 1895
Przyrosty są fatalne...ale zarodek się rozwija. Dzisiaj usłyszałam serduszko 114 uderzeń na min
Czy któraś spotkała się z taką dziwną betą? Ogólnie to czekanie i ten ciągły strach był dla mnie straszny. I to dzisiejsze serduszko to cud Ale ta beta.. ???? -
Na tym etapie może być jeszcze takie tętno. Być może ciąża jest młodsza niż wynika z om to wtedy jest ok. W 7 tygodniu najważniejsze, żeby było powyżej 100. Bardziej niepokojąca jest ta beta, ale niestety nic innego nie pozostaje tylko czekać.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
dziewczyny, a co Wy na to:
10dpo - 18,85
12dpo - 96,12 (przyrost 433%)
15dpo - 598,5 (przyrost 238.5%)
20dpo, czyli dziś beta 3452 i przyrost tylko (względem tego co wyżej)... 100.5% /
Czy któraś z Was miała podobną sytuację?
Wiem, że ten przyrost jest okey, ale zobaczcie jak spadł. Jakie jest Wasze zdanie?
Wizytę mam dopiero w poniedziałek, ale do tego czasu nie wiem czy nie zwariuję...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
Im większa beta tym przyrost jest wolniejszy. to normalne, ważne, że jest w normie. Jak będzie kilkadziesiąt tysięcy będzie przyrost poniżej normy, ale na późniejszym etapie to najważniejsze jest usg.
Isia86 lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
opóźniona wrote:Im większa beta tym przyrost jest wolniejszy. to normalne, ważne, że jest w normie. Jak będzie kilkadziesiąt tysięcy będzie przyrost poniżej normy, ale na późniejszym etapie to najważniejsze jest usg.
Dziękuję. Wiem właśnie, że beta później maleje i wolniej rośnie, ale myślałam właśnie, że wolniej zaczyna rosnąć jak ma np. 15000 itp.
Nie sądziłam, że ten wolniejszy wzrost już może być na tym etapie...
Jestem po jednej stracie i teraz po prostu każde "coś" niestety, ale generuje strach...14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
staram się wierzyć, że będzie dobrze, ale te obawy są silniejsze ode mnie...
Dobrze, że do gina idę w poniedziałek to USG zrobi i zobaczymy co tam słychać.
Ciekawe czy zarodek już będzie... betę w pon. bym miała ok. 7000, więc może szansa jest...
Opóźniona, a Ty teraz w szpitalu jesteś, bo tak patrzyłam na Twój kalendarz to widziałam, że już leżałaś w szpitalu z tą ciążą. 3mam kciuki za Twoje maleństwo.opóźniona lubi tę wiadomość
14.01.2016 - [*] 8t3d ;(
Wyszłam we wtorek. Leżałam dwa razy. Raz w 15 tygodniu i teraz. Krwawienia i plamienia. Łożysko nisko, jakieś krwiaki, a teraz mi powiedzieli, że mam starą krew w macicy i pewnie jeszcze będę się oczyszczać. Z dzieckiem ok, ale jest to bardzo stresująca sytuacja.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Witam !
Ogólnie jestem straszna panikarą, ale mam podstawy gdyż 2 razy poroniłam we wczesnej ciąży. Teraz obecnie jestem na "żelaznym zestawie", leże cały czas i nie krawie Ale bardzo martwi mnie beta
14.04 - 118,2 - 14 dni po owulacji
17.04 - 348,3
20.04 - 672
Nie wiem co mam myśleć, co robić...ogólnie ten trzeci wynik mnie dobił. Ciągle jak latam do WC to mam wielkiego stresa.
Co myślicie o tym niskim przyroście ?