beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
To wynik już z dzisiaj? Najważniejsze, to czy robiłaś w tym samym labatorium i o tej samej godzinie?
Przyrosty można sobie sprawdzić tu: https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html.
Niby neico za niski, ale może właśnie godzina pomiaru była inna? -
No to rzeczywiście przyrost ponżej normy. Ale nie trać wiary, nie takie cuda się zdarzają!
Musisz poczekać i albo powtórzyć znowu betę, albo za parę dni wybrać się do lekarza zobaczyć czy pęcherzyk jest na swoim miejscu i czy wszystko z nim ok.
Niestety nic oprócz czekania się teraz zrobić nie da.polkosia lubi tę wiadomość
-
deer, jeszcze nie bo wizytę dopiero mam we wtorek za tydzien, już nie mogę się doczekać...To moja pierwsza ciąża, ale moje siostry mówiła, że one miały podobnie więc nie stresuje się Póki nie mam krwawień to trzymam się dobrej myśli..Powiem Ci, że moja siostra w 5 tygodniu miała 500 bety, zero objawów ciąży i ma teraz cudownego synka, ja w 5 tygodniu za to miałam już 7982 bety...I mam ogromne dolegliwości, książkowe powiedziałabym haha Dlatego spokojnie, mojej siostrze też wolno rosła beta, a wszystko było dobrze Najważniejsze to się nie denerwować bo to w niczym nie pomoże :*
-
Alexxis, racja. Nic więcej nie zrobie mogę tylko lezeć przyjmować leki i czekać. Dzięki za słowa otuchy, chyba po to właśnie wchodze na forum Trzymajcie się dzielnie do pierwszej wizyty. Bo wiem, że idzie zwariować
Pozdrawiam gorącoAlexxis lubi tę wiadomość
-
hej.
Ja obecnie jestem w 41 dniu cyklu... w poniedziałek zrobiłam test karioline i wyszła cienka cieniutka kreska (cień cienia). Poleciałam na betę - wynik 62,96 mlu/ml. Postanowiłam powtórzyć betę w środę i wtedy wyszło mi 107,70... najchętniej kolejną zrobiłabym po 96 h (ale wypada to w niedzielę).
martwię się... czy z takim przyrostem ciąża ma szansę się utrzymać? dziś chyba polecę jeszcze raz... chociaz ta beta mnie przeraża i dołuje... -
Emiliada wrote:hej.
Ja obecnie jestem w 41 dniu cyklu... w poniedziałek zrobiłam test karioline i wyszła cienka cieniutka kreska (cień cienia). Poleciałam na betę - wynik 62,96 mlu/ml. Postanowiłam powtórzyć betę w środę i wtedy wyszło mi 107,70... najchętniej kolejną zrobiłabym po 96 h (ale wypada to w niedzielę).
martwię się... czy z takim przyrostem ciąża ma szansę się utrzymać? dziś chyba polecę jeszcze raz... chociaz ta beta mnie przeraża i dołuje...
Emiliada, wpisz sobie wszystkie dane w ten kalkulator:
https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html
Jak wrzuciłam Twoje dane (mniej więcej, bo nie wiem, kiedy mogłaś mieć owulację) to wyszedł przyrost ponad 72%. Czyli wszystko w normie, bo powinno być min. 66%.
Gratuluję ciąży!
-
Witam wszystkich na forum jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość
Mam do was pytanko mianowicie :
Miałam podaną jedną 5-dniową blastocystę, po 11 dniach udałam się na pierwsze badanie beta-hcg i wynik 474mlU/ml czyli jestem w ciąży dziś zrobiłam badanie bety wynik jutro. Jak mam ustalić dzień po owulacji żeby sprawdzić go w kalkulatorze ??? dobrze rozumiem, że dzień po owulacji to dzień piunkcji i jeszcze jedno pytanko czy wynik bety nie jest za wysoki jak na 11 dzień po transferze ????
Bardzo wam dziękuję za odp. i pozdrawiamWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 14:56
-
Małamilenka, hej, ja też jestem po podaniu blastusi, tylko że z 6-tej doby. Moja beta w 11 dpt wyniosła 344 a w 13 dpt 831, teraz mam 49 dc, byłam już na USG 21.04 (23 dpt) jest maluszek i serduszko, następna wizyta 02.05. Betę masz super, może nawet bliźniaczą!Po IVF bety wypadają bardzo różnie, zależy kiedy maluch się zaimplantował. Gratuluję i życzę samych pozytywnych wieści od lekarzy!
-
0majekmeg0 wrote:Małamilenka, hej, ja też jestem po podaniu blastusi, tylko że z 6-tej doby. Moja beta w 11 dpt wyniosła 344 a w 13 dpt 831, teraz mam 49 dc, byłam już na USG 21.04 (23 dpt) jest maluszek i serduszko, następna wizyta 02.05. Betę masz super, może nawet bliźniaczą!Po IVF bety wypadają bardzo różnie, zależy kiedy maluch się zaimplantował. Gratuluję i życzę samych pozytywnych wieści od lekarzy!
0majekmeg0 jutro odbiorę wyniki bety i zobaczę jaki przyrost będzie myślę, że będzie ok bliźniaki z jednej blastusi ? raczej to bardzo ale to bardzo mało prawdopodobneWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2016, 17:55
-
0majekmeg0 wrote:Oj zdarza się! A które to Twoje podejście? Ja jestem po drugim IVF a tak bliżej po ICSI, w każdej miałam tylko po 1 zarodku, w sumie to nawet po jednej komórce.
Jest to moje trzecie podejście IVF, a drugie w programie rządowym.
Właśnie odebrałam wyniki
22-04-2016 BETA-HCG 474
25-04-2016 BETA-HCG 1219
Średni dwudniowy przyrost według kalkulatora 83,1%
Myślę, że przyrost jest ok .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 10:23
Leticia lubi tę wiadomość