beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuza1987 wrote:Mam dość nietypowe pytanie. Mianowicie jestem w ciąży z hcg wychodzi 3 tydzien. Pierwsze badanie krwi zrobiłam w 23 dniu cyklu przy cyklach 28 dniowych i hcg wyszło 5,1 dzisiaj po 48h je powtórzyłam i hcg wyszło 44,8 (25 dc) . Czytałam ze prawidłowy przyrost to około 66% w ciagu 48h a mi skoczyło ponad 400% czy to moze oznaczać ciąże mnoga ?Do lekarza idę za tydzień, ale bardzo się denerwuje , bardzo proszę o pmoc. Moje hcg wcale nie jest wysokie a przy bliźnietach bywa duże.
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Indiana_dzika wrote:W podobnym czasie zrobiłam pierwszy test beta hcg i wyszło 3 na drugi dzien 13 Wiec przyrost po 24 h ok 340% tak na poczatku sprawdzałam co 48h i rosło ok 350-400%. To normalnie dopiero 6-7 tydz przyrost zwolnił na 60-35% . Przy cyklach 27-28 dniowych. Więc spokojnie
DZIEKUJĘ !!!! czuje, że ważę 100000 kg mniej ))Indiana_dzika, Karolajnaaa lubią tę wiadomość
-
Moją pierwszą betą zrobiłam w sobotę, w 15dpo i wynosiła 195,75, kolejną wczoraj po 48h i podskoczyła do 406,79 A dziś mam pierwszą wizytę u ginekologa i zobaczymy co mi powie
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
Zośkaaa wrote:Moją pierwszą betą zrobiłam w sobotę, w 15dpo i wynosiła 195,75, kolejną wczoraj po 48h i podskoczyła do 406,79 A dziś mam pierwszą wizytę u ginekologa i zobaczymy co mi powie
-
Zośka trzymam kciuki
Klaa89 wprowadź sobie dane tutaj: https://bellybestfriend.pl/kalkulator-hcg.html to będziesz wszystko wiedzieć, nie zapomnij podać ilości dni po owulacji Na pierwszy rzut oka beta ładnie przyrasta. Pęcherzyk widać dopiero przy becie powyżej 1000 także spokojnie czekajWiadomość wyedytowana przez autora: 23 sierpnia 2016, 14:57
Nasze największe Szczęście
-
Karolina1488 dziękuję, wyszło mi że przyrost jest w normie. Mam nadzieję, że moja ciąża faktycznie jest młodsza bo wczoraj w niby 5 tygodniu nie było nawet pęcherzyka. Nie potrafie myslec o niczym innym, snuje tylko czarne scenariusze. Wychodzi na to, że po jutrze powinna już być powyżej 1000, może wtedy coś się pojawi...
-
Klaaa spokojnie, mogłaś mieć później owulację
Ja byłam na pierwszej wizycie u ginekologa w 41dc (5t5d wg OM) i wtedy moja beta wynosiła już kilkadziesiąt tysięcy ponieważ badałam ją w 34dc i już wtedy miałam wynik 1241,9. Na tej pierwszej wizycie był widoczny pęcherzyk, maleńki zarodek i ciałko żółte (serduszka jeszcze nie było, podobno była to kwestia kilku godzin żeby się pojawiło) ale beta był już wysoka i dlatego to wszystko było widoczne. Nie martw się bo jak będzie powyżej 1000 to gin na pewno zobaczy już pęcherzyk, a teraz najważniejsze , że beta przyrasta prawidłowo Kiedy masz następną wizytę?Nasze największe Szczęście
-
julllla wrote:Gratuluję bety być może zobaczysz dziś malutki pecherzyk. Daj znać jak wizyta
Twoje słowa się sprawdziły, jest malutki pęcherzyk na swoim miejscu Lekarz powiedział, że na tym etapie wszystko rozwija się prawidłowo, beta rośnie, nie ma więc powodów do zmartwień. Bardzo się ucieszyłam na widok tego pęcherzyka. Następna wizyta 13.09. Czekam!Karolajnaaa, Riki lubią tę wiadomość
Swoją drogą gdy tak czytałam wpisy niektórych dziewczyn jak to większość ginekologów od razu na pierwszej wizycie pisała czarne scenariusze o ciążach pozamacicznych, pustych jajeczkach, gdzie wiadomo, ze może być jeszcze wszystko mało widoczne i dużo zależy od sprzętu to tak się zastanawiam co to za ginekolodzy, którzy zamiast dać od początku tą iskierkę nadziei, że będzie dobrze, bo sami wiedzą, ze zarodek się jeszcze rozwija to tak dołują? Chyba muszę dziękować Wszystkim Świętym, że mam tak sympatycznego, miłego i optymistycznego ginekologa
Karolajnaaa lubi tę wiadomość
karolina1488 wrote:Klaaa jaki wynik bety?
U mnie beta z dzisiaj 882,50, rośnie w normie ale i tak strasznie powoli.
Zośkaaa masz rację, taka postawa ginekologow dostarcza nam tylko dodatkowego stresu. Pocieszające są jedynie historie osób którym się udało. -
Klaa89 no to super, że rośnie w normie też by mnie pewnie kusiło żeby zrobić jeszcze w piątek
Zośkaaa Ginekolodzy chyba takie mają podejście na początku żeby nie dawać za dużych nadziei (choć na pewno nie wszyscy). Ale nie powinni też dołować tylko normalnie powiedzieć: poczekajmy, jest za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić. Moja gin na pierwszej wizycie jeszcze bez serduszka od razu założyła mi kartę ciąży (był maleńki zarodek w odpowiednim miejscu i ciałko żółte) wszystko wskazywało na to, że jest w porządku ale też jakoś nie tryskała przesadnym optymizmem tylko kazała przyjść za 2tyg bo wtedy dopiero będzie można stwierdzić czy zarodek się prawidłowo rozwija. Ja ginekologa w czwartym miesiącu zmieniłam też z innych względów i teraz mam w końcu super ginekologa i to o dziwo odważyłam się iść do mężczyzny (sto razy lepszy niż wszystkie gin kobiety u jakich kiedykolwiek byłam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 18:54
Nasze największe Szczęście
-
Dziewczyny... spójrzcie na mój problem chłodnym okiem. Odebrałam dziś wynik bety- 7,51. Jestem po IUI, dostałam pregnyl na pęknięcie pęcherzyka (10 dni temu). Czy jest możliwe żeby pregnyl zafałszował wynik bety? Byłam wczoraj u gin na usg i zauważył u mnie czarną kropkę w macicy i stwierdził, że jest nadzieja (endometrium też dobre). Jejku... tak bardzo nie chcę się rozczarować. Co myślicie o tym?