beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć,
Czy któraś z Was miała taką dziwna sytuacje albo słyszała coś na ten temat ?
Dzień przed spodziewana @ zrobiłam betę: 72
Dwa dni później powtórzyłam wynik tylko: 83 kolejne dwa dni później 101.
Byłam z tym u lekarza, pęcherzyk widoczny.
Raczej mówił o ciazy biochemicznej. 3dni po wizycie zrobiłam betę żeby sprawdzić czy spada. A tu nagle podskoczyła do 500 wiec powtórzyłam za kolejne dwa i zaskoczenie 1240. Wizyte mam dopiero za tydzień. Martwię się czy to prawidłowa ciaza czy jakieś puste jajo ?
Teraz jestem w 6tyg
Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedź
-
Lekarz na tak wczesnym etapie nie moze stwierdzić ze 100 % pewnością ciąży biochemicznej. Skoro beta ruszyła, wzrasta idealnie, tzn ze ciąża zaczeła się rozwijać, być może pozniej doszło do zagnieżdżenia, badz dobrej myśli ! Juz jest sukces ze zobaczyłas prawidłowo zagnieżdżony pecherzyk Trzymam kciuki !
-
Dorka u mnie w 6 tyg musiała być podobna beta. Dobrze że się ruszyła i przyrost ładny. U mnie też na początku szału nie było tak mizernie szło Najpierw 3 potem 13. Mam nadzieje że nasze maleństwa się rozwiną prawidłowo. Denerwują mnie Ci lekarże co wyrokują i straszą w 5/6 tygodniach ciąży. Tylko nie potrzbny stres dla nas Czytam nasze wątki na naszym forum dotyczące Usg i bety i daje to duże nadzieje.Ważna że pecherzyki są na miejscu .
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Wczoraj byłam u innego lekarza tak dla porównania i powiedział ze mam za dużo pieniędzy ze tak co chwile robie to bete. No ale jak nie robić jak człowiek się martwi. Powiedział ze mam wyluzowac ze wszystko ładnie rośnie. USG mi nie zrobił bo powiedział ze za wcześnie i za 2tyg mam przyjść to wtedy wykona.
Idniana dzika taka też mam nadzieje nawet bardzo w to wierzę -
Mi panie z punktu pobrań stwierdziły że ja musze lubić kłucie igłą (nie prawda niecierpie ale boje się o dziecko i wole mieć wiedzieć co sie dzieje )
2009- Synek Kacper
-
To takie nasze hobby :p
A tak poważnie w pierwszej ciąży to w dniu spodziewanej beta 450 a dwa dni później 1030.było dobrze więc już nie powtarzalam.
A w tej takiej "niespodzianki". Dzwoniłam do mojego lekarza i w czwartek za tydzień mam mieć wizyte także jeszcze tylko tydzień albo aż.. -
We wcześniejszej ciąży 19 dpo miałam 462, 26 dpo 7500 a w tej 14 dpo 128 a w 26dpo 4200
To zależy kiedy doszło do implantacji 6 dnia czy 12 ? Więc nie ma reguły. Ważne że przy rasta prawidłowo. U mnie teraz jakoś zwalnia co raz to mniej rośnie ale dziewczyny uspokajają że powyżej 1000 może tak być więc staram się nie świrować i w to wierzyć Dałam sobie spokój z jutrzejszą beta bo zwariuje Zrobię we wtorek dzień przed badaniem Usg i co będzie to będzie.
Dorkaa to ty dzień po mnie Ja w środę będę wiedzieć na czym stoję Wierze że bedzie dobrze i u Ciebie i u mnie
2009- Synek Kacper
-
Dorka akurat w twoim przypadku (i Indiany) to się nie dziwię, że powtarzałaś tyle razy betę i lekarz też się dziwić nie powinien a nie o pieniądzach mówić, co go to obchodzi;) ja mimo, że miałam bardzo dobre przyrosty to do pierwszej wizyty u lekarza robiłam betę 4 razy choć prawie mdleję podczas kłucia igłą
Tydzień szybko zleci mnie każda wizyta u gin bardzo uspokaja i mimo, że jutro zaczynam już 17-sty tydzień to i tak cały czas się martwię a jak widzę małą na usg jak bryka to od razu się uspokajam. Jutro właśnie mam wizytę i się doczekać nie mogęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 13:49
Dorkaa lubi tę wiadomość
Nasze największe Szczęście
-
karolina1488 wrote:Dorka akurat w twoim przypadku (i Indiany) to się nie dziwię, że powtarzałaś tyle razy betę i lekarz też się dziwić nie powinien a nie o pieniądzach mówić, co go to obchodzi;) ja mimo, że miałam bardzo dobre przyrosty to do pierwszej wizyty u lekarza robiłam betę 4 razy choć prawie mdleję podczas kłucia igłą
2009- Synek Kacper
-
Ja juz w ogóle odpuszczam bete chyba że w czwartek będzie mi kazał.mówią ze cierpliwość popłaca wiec cierpliwe poczekam
Ja to szczerze trochę zgłupiałam.
Tydzień temu byłam z tą beta u lekarza (pierwszy raz bo ten który prowadził pierwsza ciąża to się trochę na nim przejechałam)
Na tej wizycie zrobił mi dopochwowo usg. Powiedział z którego jajnika była owulacja itd powiedział ze pęcherzyk jest w dobrym miejscu, że wyklucza ciążę pozamaciczna ( kamień z serca bałam się tego najbardziej )
. Rozmawialiśmy o tej ciąży biochemicznej (raz już miałam), ale napomknął coś ze może się okazać że za tydzień beta podskoczy do 5.000
Dlatego kiedy nic się nie działo poszłam na bete tak jak pisałam było 500. Zadzwoniłam do niego a on mi wyskoczył z tekstem: to jest coś czego się bałem ze to może być ciąża pozamaciczna. Zamurowalo mnie. Mówię mu ze pan ja ostatnio wykluczył nawet nie pamiętam co odpowiedział bo ciągle w głowie miałam co przed chwilą powiedział
Kazał za 2 dni powtórzyć bete zrobiłam ja we wtorek ale dopiero dzisiaj zadzwoniła. Ucieszył się ze to super ze tak beta podskoczyła ze bardzo ładnie rośnie i są duże szanse na ciążę wewnatrzmaciczna.
Skoro pęcherzyk był na miejscu to chyba nie zmienił pozycji w końcu to nie jest piłeczka która skacze to tu to tam.
Indiana_dzika to daj znać jak beta i najważniejsze jak wizyta
-
Dziewczyny pomóżcie:-( 20 dnia po owulacji miałam betę- 1530 , lekarz wtedy stwierdził, że to 4 tydzień. Po tygodniu inny lekarz stwierdził, że to 6 tydzień, jest pęcherzyk 15 mm, ale nie ma zarodka i raczej będzie puste jajo. Dzisiaj ( 39 dzień po owulacji) zrobiłam betę- 27 tys, wzrost c dwa dni o 89%, będę miała kolejną za 48 h, ale czy dotychczasowe wyniki dają nadzieję, że nie będzie puste??
-
Dziewczyny, w 13 dpo robiłam betę i wyszła 18,1. Dwa dni później już tylko 15,5. Zaczęło się plamienie, więc poszłam do lekarza. Nie mógł mi zrobić USG, dał mi luteinę i mam brać przez miesiąc. Jestem zapisana do innego lekarza w czwartek (za 6 dni), który może mi zrobić USG, ale sama się zastanawiam, czy jest sens. Ta beta wydaje się mi bardzo niska i mam jakieś złe przeczucie. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Co byście zrobiły na moim miejscu? Pozdrawiam!
-
Dziewczyny,
martwi mnie wysokość bety. Ostatnią miesiaczkę miałam 16 lipca i 15-08 poszłam na betę, tam: 62,74 miu/ml, kolejno poszłam na betę 17-08 i przyrost do 179.8 mIU/ml
Tylko jak Wy piszecie o swoich wynikach to w tysiącach... u mnie tak nisko.. ? Bardzo mnie to martwi. Wiecie skąd taka różnica? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny