beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Bąbelek_B wrote:Martwi mnie, ze inne kobietki mają tę betę w tysiącach, że jest tak wysoka... a u mnie.. takie ledwo co..
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
nick nieaktualnyWpinka - zrób powtórkę za 48h, niestety plamienie i spadająca beta nie wróżą za dobrze, ale póki nic nie jest jeszcze przesądzone trzeba mieć nadzieję.
Bąbelek_B - nie zamartwiaj się poziomiem bhcg. Nie ważne są jej wartości a prawidłowy przyrost. Moje donoszona córka jest właśnie z tak niskich wartości a wszystko szło gładko i prawidłowo całą ciążę. Także nie poziom bhcg a przyrost jest wazny. -
Inga88 wrote:Dziewczyny pomóżcie:-( 20 dnia po owulacji miałam betę- 1530 , lekarz wtedy stwierdził, że to 4 tydzień. Po tygodniu inny lekarz stwierdził, że to 6 tydzień, jest pęcherzyk 15 mm, ale nie ma zarodka i raczej będzie puste jajo. Dzisiaj ( 39 dzień po owulacji) zrobiłam betę- 27 tys, wzrost c dwa dni o 89%, będę miała kolejną za 48 h, ale czy dotychczasowe wyniki dają nadzieję, że nie będzie puste??
Przeżyłam tydzień gehenny z objawami ciążowymi i czekając niewiadomo na co. Beta rosła i to juz w dziesiątkach tysięcy.zarodek z bijacym sercem pojawił się po kilku dniach i na obecną chwilę wszystko jest ok.także nie trać nadziei -
Bąbelek moja pierwsza beta w 26dc wynosiła tylko 28,1(robiłam badanie na 4 dni przed spodziewaną miesiaczką stąd tak niski wynik bo baaardzo młoda ciąża i wcześnie ją wykryłam-czułam, że jestem w ciąży a był to mój pierwszy cykl starań). Za trzy dni wynik wzrósł o 257,1% do 189,4. W 34dc beta wynosiła już 1241,9. Tak więc Twoja ciąża jest młoda dlatego niska beta, na późniejszym etapie będą wyniki w tysiącach. Masz dobry przyrost więc się nie martw
Inga88 AniaStaraczka dobrze radzi. Trzymam kciuki żeby było dobrze
My byłyśmy wczoraj na wizycie u gin i wszystko w porządku:) gin potwierdził to co mówił poprzednio i córcia na 100%, waży już 135g
Kolejna wizyta będzie już połówkowaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2016, 10:08
Nasze największe Szczęście
-
Witam dziewczyny. U mnie też beta bardzo niska, ale rośnie chyba prawidłowo
17.08 - 39 (3 dni po spodziewanej miesiączce)
19.08 - 144
Jutro moja pierwsza wizyta u ginekologa. Bardzo się boję, że nie zobaczę zarodka. Wg Belly to mój 5t3dc a wiek płodu 3 tygodnie. -
Beta rośnie prawidłowo, a z zarodkiem- ja i wiele dziewczyn w tym samym czasie nie widziałam, więc też nastaw się psychocznie, że może go nie być. Jednocześnie wcale nie oznacza to , że się nigdy nie pojawi. Jest wcześnie i trzeba czekać. Ja na kolejną wizytę idę już jutro.
-
Klaa89 wrote:Witam dziewczyny. U mnie też beta bardzo niska, ale rośnie chyba prawidłowo
17.08 - 39 (3 dni po spodziewanej miesiączce)
19.08 - 144
Jutro moja pierwsza wizyta u ginekologa. Bardzo się boję, że nie zobaczę zarodka. Wg Belly to mój 5t3dc a wiek płodu 3 tygodnie.
Inga88- daj znać co jutro wyjdzie u ciebie.Czekam na dobre wiadomości. Ja walcze ze sobą by powstrzymać się i jutro nie iść i zaczekać do środy .
2009- Synek Kacper
-
Klaa89 wrote:Dzięki dziewczyny, postaram się więc na razie nie nastawiać.
Chociaż powiem Wam, że przy mojej poprzedniej ciąży betę robiłam tylko raz, miałam wtedy ok 80 a po 3 dniach na wizycie było widać ciałko żółte
2009- Synek Kacper
-
Indiana_dzika wrote:Każda ciąża jest inna .
-
Dokładnie 1 ciąża 8 lat temu nie miałam tak dostępnego internetu nic nie wiedziałam Test robilam jak tydz okresu nie było .I już była radość żadnych wątpliwości ,strachu, po kolejnych 2 tyg silne wymioty i wtedy trafiłam do szpitala z odwodnieniem. Co lekarz powiedział to wierzyłam nie wiedziałam że termin z om i usg może się różnic. Ile ja bym dała za ten spokój który wynikał chyba z niewiedzy i wtedy myślałam że wymioty to najgorszy problem teraz bym się cieszyła traktując to za dobry znak choć nieprzyjemny. Teraz wiemy za dużo i żyjemy w strachu o dzidzie
Karolajnaaa, jatoszka lubią tę wiadomość
2009- Synek Kacper
-
Indiana_dzika wrote:Dokładnie 1 ciąża 8 lat temu nie miałam tak dostępnego internetu nic nie wiedziałam Test robilam jak tydz okresu nie było .I już była radość żadnych wątpliwości ,strachu, po kolejnych 2 tyg silne wymioty i wtedy trafiłam do szpitala z odwodnieniem. Co lekarz powiedział to wierzyłam nie wiedziałam że termin z om i usg może się różnic. Ile ja bym dała za ten spokój który wynikał chyba z niewiedzy i wtedy myślałam że wymioty to najgorszy problem teraz bym się cieszyła traktując to za dobry znak choć nieprzyjemny. Teraz wiemy za dużo i żyjemy w strachu o dzidzie
Internet to zło!! Z jednej strony super, że mamy tak łatwy dostęp do informacji, ale można wrzucić do sieci największą głupotę, a zawsze znajdzie się ktoś komu opisane objawy akurat pasują. Jak powiedziałam mojej babci, żeby jeszcze się tak nie cieszyła moim szczęściem, bo przecież puste jajo, bo przecież poronienie itd. to mnie opierdzieliła, że mam przestać czytać głupoty w internecie i zacząć się cieszyć, bo takim myśleniem tylko przyciągam złe rzeczy. Kiedyś internetu nie było i kobiety tak nie panikowały.
Indiana_dzika lubi tę wiadomość
-
Karolajnaaa wrote:Internet to zło!! Z jednej strony super, że mamy tak łatwy dostęp do informacji, ale można wrzucić do sieci największą głupotę, a zawsze znajdzie się ktoś komu opisane objawy akurat pasują. Jak powiedziałam mojej babci, żeby jeszcze się tak nie cieszyła moim szczęściem, bo przecież puste jajo, bo przecież poronienie itd. to mnie opierdzieliła, że mam przestać czytać głupoty w internecie i zacząć się cieszyć, bo takim myśleniem tylko przyciągam złe rzeczy. Kiedyś internetu nie było i kobiety tak nie panikowały.
2009- Synek Kacper
-
Macie rację, ale z drugiej strony- niestety mało który lekarz tłumaczy kobiecie o co w tym wszystkim chodzi...mi np wszyscy mówili o 100% wzroście bety, nawet przy wysokich wartościach i dopiero dzięki informacji z forum nie załamałam się swoim wynikiem... Ale gdy rozmawiam z siostrami, które mają dzieci w wieku 8 i 6 lat to one np nie mają pojęcia o pustym jaju, nikt im nie mówił i może przez to mają mniej siwych włosów teraz na głowie...
-
Inga88 wrote:Macie rację, ale z drugiej strony- niestety mało który lekarz tłumaczy kobiecie o co w tym wszystkim chodzi...mi np wszyscy mówili o 100% wzroście bety, nawet przy wysokich wartościach i dopiero dzięki informacji z forum nie załamałam się swoim wynikiem... Ale gdy rozmawiam z siostrami, które mają dzieci w wieku 8 i 6 lat to one np nie mają pojęcia o pustym jaju, nikt im nie mówił i może przez to mają mniej siwych włosów teraz na głowie...
2009- Synek Kacper
-
Mam dość nietypowe pytanie. Mianowicie jestem w ciąży z hcg wychodzi 3 tydzien. Pierwsze badanie krwi zrobiłam w 23 dniu cyklu przy cyklach 28 dniowych i hcg wyszło 5,1 dzisiaj po 48h je powtórzyłam i hcg wyszło 44,8 (25 dc) . Czytałam ze prawidłowy przyrost to około 66% w ciagu 48h a mi skoczyło ponad 400% czy to moze oznaczać ciąże mnoga ?Do lekarza idę za tydzień, ale bardzo się denerwuje , bardzo proszę o pmoc. Moje hcg wcale nie jest wysokie a przy bliźnietach bywa duże.