beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
aga_78 dziękuję. Z niecierpliwością czekam na wizytę u lekarza. Może już coś uda się zobaczyć na Usg
Co do prolaktyny masz całkowitą rację, mi skutecznie blokowała owulację, czy zagnieżdżenie nie wiem, ale właśnie dzięki obniżeniu prolaktyny pojawiła się u mnie owulacja i ciąża.
Trzymajcie się ciepło dziewczynyaga 78 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Ostatnia miesiączkę miałam 13 lipca.
Ostatni cykl wynosił 26 dni.
w dniu 9.08 robiłam test, wyszła bardzo blada druga kreska, 11.08 zrobiłam betę - wynik 80
Jutro powtarzam betę żeby zobaczyć jaki jest przyrost. Czy orientujecie się jaki powinien być po 5 dobach? Martwię się, że wyjściowa beta jest taka niska
Test ciazowy dopiero wczoraj pokazał wyraźną druga kreskę .
Mam nadzieję,że jutro będzie mega przyrost
Z mężem staramy się o maluszka od ..... miesiąca, cały czas nie mogę uwierzyć,że tak gładko poszło;)
PozdrawiamAlyynka
-
Witajcie dziewczyny
W piątek trafiłam do szpitala z powodu bólu brzucha. (Nie boli jakoś strasznie) Spanikowałam dzień wcześniej miałam wizyte u dentysty ze zneczuleniem dla ciężarnych. Po tej wizycie piersi które były mega obrzmiałe i bolesne nagle zrobiły sie normalne. W piątek rano zbadałam progesteron (21) Wczesniejszy 14dpo (34,
I brzuch chyba z nerwów zaczoł boleć. Pojechałam do szpitala. Tego dnia usg pokazało pęcherzyk 7,5 mm odpowiadający 5t3d czyli zgadza się z OM i jakieś ciemne pole obok pęcherzyka które może być krwiaczkiem. Moja beta hcg od początku :
10dpo 3
11dpo 13
14dpo 128
16dpo 332
26dpo ok. 4200
28dpo ok. 6600
Jutro znów Usg. Nadal jestem w szpitalu. Bardzo się martwie porzednią ciąże straciłam 5miesięcy temu w 8 tyg z powodu prawdopodobnie anemi. Teraz morfologia jest super. Ale krwiaczek i ten ostatni przyrost to ciut mniej niż 66% .Mimo nospy 3x1 zastrzyków z papaweryny 2x dziennie Duphastonu 2x dziennie brzuch co raz zaboli. Jutro będzie 6t0d mam cichą nadzieje że pojawi sie choć malutki zarodek i bedzie dobrze . Musiałam się komuś wygadać z moich strachów kto zrozumie moje obawy
2009- Synek Kacper
18 luty 2016 - Aniołek* Oliwia (12 tydz)
29 Sierpień 2016 -Aniołek* Puste jajo (9tydz)
8 Maj 2017 -Aniołek* c.biochemiczna (6tydz)
(Ana 1 Ana2 1:160 )(wysoka homocysteina)
-
Alyynka gratuluję w becie ważny jest przyrost a nie sama wartość początkowa. Niestety nie orientuję się jaki powinien być przyrost po 5 dniach ale może inne dziewczyny doradzą. Jak już będziesz mieć drugi wynik to wpisz sobie w kalkulator Belly i on Ci obliczy:) Ja robiłam po 3 dniach tylko. Moja pierwsza beta w 26dc wynosiła 28,1 (to było 4dni przed spodziewaną miesiączką a na teście w tym samym dniu rano nic nie wyszło a w południe wyszła już blada kreska, krew na betę pobierałam jakoś 3h przed zrobieniem drugiego testu) a trzy dni później beta już wynosiła 189,4 więc przyrost 257,1%. A z tym zajściem w ciążę w pierwszym cyklu starań to też tak miałam z czego się bardzo cieszę bo wiele par się stara latami niestety.
Indiana trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku:* Mnie do 8tc też bolał brzuch, miałam takie ćmienia jak na okres. A raz mnie obudziły nad ranem dość mocne skurcze ale wzięłam nospę i zaraz po kilku minutach przeszło.Mój gin mnie uspokajał, że na początku to normalne a póki nie są to częste i długotrwałe bóle i nie ma krwawienia to jest ok. Łożysko wżera się w śluzówkę macicy co często sprawia ból. A objawy ciąży u mnie pojawiały się, znikały na kilka dni i znowu się pojawiały co też o niczym złym nie świadczyło;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2016, 23:14
Nasze największe Szczęście
-
Bóle brzucha mineły .Usg z dzisiaj Pecherzyk 10mm brak echa zarodka według OM 5tydz i kilka dni Podejrzenia ciąży bezzarodkowej. Mam zrobić jeszcze jedno beta hcg i zq kilka dni Usg . Teraz martwie sie jeszcze bardziej
2009- Synek Kacper
-
Rozsądek tak mi podpowiada że pewnie macie racje. Licze że to za wcześnie robione usg ale wzrost hcg też nie jes rewelacyjny ledwie troche ponad 50% 4200 do 6600 po 48h . Troche mało
2009- Synek Kacper
-
2 lekarzy w szpitalu powiedziało ze nie wie co z tego bedzie że raczej puste jajo bo zarodek powinnien być choć malutki. Jedna lekarka mówiła że jakaś nadzieja jeszcze jest . U mnie nawet ciałka żółtego nie ma
2009- Synek Kacper
-
En-Natalia przykro mi to pisać ale gdy beta spada to znaczy, że ciąża nie rozwija się prawidłowo i przeważnie kończy się poronieniem, tym bardziej jeśli towarzyszy temu krwawienie. Być może też w labie się pomylili, ja bym powtórzyła badanie. Byłaś już u gin? Trzymam kciuki:)
Indiana za Was również trzymam kciuki, póki jest choć cień nadziei warto wierzyć:*Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 14:50
Nasze największe Szczęście
-
Twoje HCG podwaja się co 1 dni 2 godzin (26 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 286 mlU/ml (257.5%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.
Gratulacje !!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2016, 19:33
-
nick nieaktualny
-
Wpinka wrote:Cześć dziewczyny, na teście ciążowym wyszła mi blada kreska dzień przed terminem miesiączki (13 dpo) i zrobiłam betę, która wyszła 18,1 czy to nie za mało? Jak myślicie? Jutro idę powtórzyć badanie, ale bardzo mnie to martwi.
Nie jest za mało, ważny jest przyrost Gratulacje!! -
10dpo 3
11dpo 13
14dpo 128
16dpo 332
26dpo ok. 4200
O 54%
28dpo ok. 6600
30dpo 6t1d 9444 tylko 38% coraz wolniej rośnie Usg za tydz w 7t1d mam nadzieje ze zabije serduszko:-(
2009- Synek Kacper