X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej toyotarav4!

Pamiętam Cię, na początek gratulacje - jest ciąża, jest pęcherzyk :)

Na Twoim miejscu sama nic bym nie odstawiała jeszcze, w tak młodej ciąży. U każdej kobiety wszystko odbywa się inaczej, u Ciebie są przyrosty, może nie jakoś imponujące, ale są. Nie zawsze beta przyrasta książkowo. Teraz jesteś w 5t5d, jest pęcherz w macicy, jaki ma wymiar? Średnicę?

Zanim się poddasz to daj sobie jeszcze tydzień i powtórz USG w 6t5d. Jeśli pęcherz nie urośnie i będzie pusty to cóż.. Aczkolwiek ja myślę, że pojawi się zarodek i w końcu będzie dobrze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pecherzyk 5,7mm

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    pecherzyk 5,7mm

Oj, to w takim maleństwie nie będzie widać zarodka - nie ma szans :)

U mnie 2 mm zarodek był widoczny w 11 mm pęcherzyku i to tak, ledwo, ledwo. U dziewczyn zwykle zarodki pojawiają się w pęcherzykach min. 13 mm :) Tak więc broń Boże nic nie odstawiaj - ciąża ma jeszcze czas!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś

dzieki za rade ale pecherzyk nie powinien byc juz wikeszy tylko dziewczyny jak beta bedzie s;abo rosla to na co cekac

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Martoszka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Martoszka nie chodzi o kłótnie, trochę mnie poniosło, przepraszam, ale akurat na punkcie tej cholernej bety i pojawiania się pęcherza jestem niesamowicie wyczulona. Wiem, że nie chciałaś nic złego przekazać, wiem, że lekarze tak gadają, a my im po prostu ufamy.

Ja po prostu mam traumę - przez 2 tygodnie (w pierwszej ciąży) żyłam w tak wielkim stresie przez to, że lekarka "zdiagnozowała" mi ciążę pozamaciczną na podstawie właśnie bety powyżej 1000 i braku pęcherza w macicy, mimo że był to dopiero początek 5 tygodnia. Stres miałam taki, że nie wiedziałam już czy skurcze jelit i wymioty miałam od ciąży czy ze stresu. Tułałam się od IP do prywatnych gabinetów i wszędzie robili USG, kazali czekać, przyjść za kilka dni, powtórzyć badanie, etc. Odcisnęło to mocny ślad na mojej psychice, ale pęcherz się w końcu pojawił w macicy..

Dlatego teraz jak słyszę to magiczne zdanie "pęcherz jest widoczny w macicy przy becie powyżej 1000" to działa to na mnie jak płachta na byka, aczkolwiek nie chciałam Cię urazić, przepraszam.
    Ok, rozumiem. Ja teraz też żyję w stresie strasznym do następnej wizyty;)

Leira lubi tę wiadomość

M&M
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    dzieki za rade ale pecherzyk nie powinien byc juz wikeszy tylko dziewczyny jak beta bedzie s;abo rosla to na co cekac

Pęcherz może być mniejszy lub większy w zależności kiedy doszło do zapłodnienia i w zależności od indywidualnej pracy każdego organizmu. Po prostu nie skreślaj jeszcze tej ciąży. Jak zrobisz USG za tydzień to już się wyklaruje czy pęcherz rośnie i czy jest pełny/pusty. Beta często daje mylne informacje.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziekuje Leira za doradzenie. jutro poje na bete bedzie to 48 h od wyniku z 8 maja czyli beta 6715. wiec powinna sie podwoic conajmniej. jutro sie wszytsko wyjasni . jezli nie rosnie to bedzie niedobrze.

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    Dziekuje Leira za doradzenie. jutro poje na bete bedzie to 48 h od wyniku z 8 maja czyli beta 6715. wiec powinna sie podwoic conajmniej. jutro sie wszytsko wyjasni . jezli nie rosnie to bedzie niedobrze.

Beta na tym etapie beta nie musi się już podwajać, mówi się o przyroście ok. 66%/48h, ale z tym też bywa różnie. Nie poddawaj się tak czy inaczej!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6418.30. Chcialam sie pochwalic moja dzisiejsza beta :)

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    6418.30. Chcialam sie pochwalic moja dzisiejsza beta :)

Ooo, to już na USG będzie widać co najmniej pęcherzyk, kiedy USG? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wtorek ide prywatnie ;) serduszka nie bedzie peenie jeszcze ?

w4sq9n73sbn750go.png Agata 30.... Blizniaki 9 lat...Czekamy na nastepne dzieciątko .Bicie serduszka 5tydz.5dz.JUZ CIĘ KOCHAMY <3.<3
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze prawie tydzien.do usg moze cos bedzie widac ?

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulaa30 wrote:
    Jeszcze prawie tydzien.do usg moze cos bedzie widac ?

O, za tydzień to w najlepszym wypadku będzie już i serduszko, a w najgorszym sam pęcherzyk ciążowy, natomiast pewnie będzie po środku: czyli pęcherz + zarodek :)

Zresztą - dowiemy się za tydzień :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokladnie..okaze sie za tydzien :) milusiego dnia wam zycze w ten upał ...chociaz nogi opalam bo brzusio chowam w cien :)

• toyotarav4 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś

Agulaa30 gratulacje rosnijcie zdrowo

Agulaa30 lubi tę wiadomość

thgfcsqvu04h8c8a.png
  • Agulaa30 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toyotarav4 wrote:
    Agulaa30 gratulacje rosnijcie zdrowo
    Dziekuje :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam .Chciałam się was poradzić. Wczoraj zrobiłam betę 14 do, mój wynik to 40,13 czy ten wynik jest dobry ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miało być 14 dpo.

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam .Chciałam się was poradzić. Wczoraj zrobiłam betę 14 do, mój wynik to 40,13 czy ten wynik jest dobry ?

Jeśli chciałaś być w ciąży to wynik dobry - jesteś w ciąży GRATULACJE !!! :)

Za dwa tygodnie zapisz się na USG - będzie już coś widać, a do tego czasu dbaj o siebie, bierz kwas foliowy i oczywiście staraj się nie stresować i być cierpliwa :)

Evell lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Sylwunis Przyjaciółka

Wysłany: 10 maja 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się na wątku, w 11 dpo moją beta wynosiła 44,8 dzisiaj robiłam kolejną mamy 13dpo i dzisiaj wypada mi termin miesiączki, której nie ma, zrobiłam też progesteron ... czekam na wyniki, poprzednią ciążę niestety poroniłam, przestało bić serduszko.

p19ugzu3pxudumn2.png
‹‹ 233 234 235 236 237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: