beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulaa30 wrote:hej dziewczyny,...mój dzisiejszy wynik : HCG-beta ilościowo 15,97 mIU/ml[0-3,1]H; czy jest dobrze?
GRATULACJE - jesteś w ciąży.
Z bety wynika, że ciąża jest młodziutka więc zapisz się na USG najwcześniej za 2 tygodnie - powinno być już coś widać - wcześniej nie ma sensu.
Pozdrawiam -
Ja jestem wystraszona, na początku beta piękna, 8 dpt - 46,19, 10 dpt-146,13 dpt-1226 (usg nie uwidoczniło niczego w macicy, tzn jakiś cień był lekarz stwierdził, że to może być pęcherzyk, ale obok było coś podobnego,więc raczej lekarz chciał mnie pocieszyć, mówiąc, że coś widzi). Tego dnia przeszły mi wszystkie objawy i już 3ci dzień nie czuje macicy ani jajników, piersi mniej bolą. W środę do lekarza, boje się.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 10:51
LUF
20.04.2018 - beta 46,19
-
milka30 wrote:Ja jestem wystraszona, na początku beta piękna, 8 dpt - 46,19, 10 dpt-146,13 dpt-1226 (usg nie uwidoczniło niczego w macicy, tzn jakiś cień był lekarz stwierdził, że to może być pęcherzyk, ale obok było coś podobnego,więc raczej lekarz chciał mnie pocieszyć, mówiąc, że coś widzi). Tego dnia przeszły mi wszystkie objawy i już 3ci dzień nie czuje macicy ani jajników, piersi mniej bolą. W środę do lekarza, boje się.
Beta ładnie rośnie. Pęcherza może nie być jeszcze widać (mówienie, że przy becie 1000 musi być widoczny pęcherz to MIT !!!). Pęcherz powinien się pojawić w macicy do bety ok. 5000 więc w środę na pewno będzie już wszystko widać. A objawy często ustępują na kilka dni, a potem wracają - nie jest to żaden wyznacznik. -
Dziękuje Leira :*, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Beta z wczoraj - 3007, zwolniła, ale rośnie w normie. Ja nadal zero objawów i czekam niecierpliwie aż wrócą i znowu poczuję się w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2018, 17:06
LUF
20.04.2018 - beta 46,19
-
Dziewczyny, ja też nie wiem, co myśleć. Moje wyniki wyglądają nastepujaco:
13.04 100
17.04 509
19.04 1300
28.04 17753
Martwi mnie trochę ten ostatni wynik, jedne kalkulatory pokazują prawidlowy przyrost a inne poniżej normy... usg miałam w 5tc i był pecherzyk 3 mm następne mam dopiero 11.05. Co o tym myślicie ? -
milka30 wrote:Dziękuje Leira :*, mam nadzieje, że wszystko będzie dobrze. Beta z wczoraj - 3007, zwolniła, ale rośnie w normie. Ja nadal zero objawów i czekam niecierpliwie aż wrócą i znowu poczuję się w ciąży
Może być i tak, że objawy nie wrócą - są takie szczęściary, choć jest ich mało
Ronja wrote:Dziewczyny, ja też nie wiem, co myśleć. Moje wyniki wyglądają nastepujaco:
13.04 100
17.04 509
19.04 1300
28.04 17753
Martwi mnie trochę ten ostatni wynik, jedne kalkulatory pokazują prawidlowy przyrost a inne poniżej normy... usg miałam w 5tc i był pecherzyk 3 mm następne mam dopiero 11.05. Co o tym myślicie ?
Myślę, że nie powinnaś już więcej korzystać z żadnych kalkulatorów, a beta jest jak najbardziej w normie
11.05 zobaczysz zarodek z bijącym serduszkiem -
Leira wrote:Beta zwykle podwaja się przy niskich wartościach, do kilku tysięcy, potem przyrost jest znacznie niższy, a tutaj leci jak szalona - więc kto wie?
Daj znać jak będziesz po USG Ania!
Robiłam badanie bety w pierwszej ciąży w późniejszym tygodniu i podwajala się, wartości 20,45 tysięcy. Nie mam bliźniąt.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Robiłam badanie bety w pierwszej ciąży w późniejszym tygodniu i podwajala się, wartości 20,45 tysięcy. Nie mam bliźniąt.
Bo to nie jest jednoznaczne, szybko rosnąca beta może zwiastować bliźniaki, ale nie musi - zobaczymy jak będzie u autorki