beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Malinka23x wrote:cześć, zawitałam wkońcu na fioletową stronę
beta 105.9 mIU/ml 14.02 okres 03-06.03 owulacja.
Nie za mała beta ?
Syn 21 lat.
Aniołek 25.11.2017 (5tc) 05.03.2018 (10tc)
Wyniki męża-OK.
Niskie AMH
wrzesień-wspomagacze. -
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny pisalam tu kilka tygodni temu, mialam duzy pecherzyk w 6 tygodniu plus 4 dni i bardzo duza bete dzien po badaniu 67 tys 2 dni po usg 83 tys. A zadrodka i cialka zoltego brak, nie bylo nic na bardzo dobrym usg. Wszyscy przepowiadali mi zasniad, ze to niemozliwe zeby przy takiej becie nic nie bylo widac, tymczasem dzis 9+3 jestem po kolenej wizycie i jest piekne duze dziecko z serduszkiem odpowiada wiekowi ciazy
Takze kazda ciaza rozwija sie wlasnym tempem i kazda kobieta ma swoj indywidualny poziom beta, nie musi byc zarodka przy 6 tys, ba u mnie nawet na poziomoe 60 tys nie bylo, a tak wogole teraz bylabym madrzejsza i nie szla na usg przed 8 tcLeira, Mamusia_Ksawusia, Paula 90 lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny.Po poronieniu i roku starań znów zawitałam na fioletową stronę ale chyba nie na długo.Moja pierwsza beta w 5.3tc 07.04-2278 kolejna 09.04-2798 I 11.04-2368.Lekarz po czwartkowej wizycie nie kazał już mi badać żeby się nie stresować ale ja i tak wiem ze niczego dobrego to nie wróży .Cieżko tak czekać na kolejną wizytę to jak oczekiwanie na wyrok a myślalam że tym razem będzie bez problemów...cóż życie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 11:50
Starania od listopada 2015.PCO reszta OK
teratozoospermia
morfologia: 01.2017-2% 07.2017-3%
Aniołek 24.04.2017 11 tydz.
Aniołek 19.04.2018 7 tydz.
MTHFR 677C-T homozygota
PAI-1 4G heterozygota -
Kiciiaaa wrote:Witajcie dziewczyny.Po poronieniu i roku starań znów zawitałam na fioletową stronę ale chyba nie na długo.Moja pierwsza beta w 5.3tc 07.04-2278 kolejna 09.04-2798 I 11.04-2368.Lekarz po czwartkowej wizycie nie kazał już mi badać żeby się nie stresować ale ja i tak wiem ze niczego dobrego to nie wróży .Cieżko tak czekać na kolejną wizytę to jak oczekiwanie na wyrok a myślalam że tym razem będzie bez problemów...cóż życie..
Mały przyrost bety to jeszcze nie wyrok, ale jej spadek to niestety zwykle koniec ciąży. Chociaż znany mi jest jeden przypadek kiedy ciąża jest bliźniacza i obumiera jedno jajo - wtedy beta może spadać, natomiast zaczyna wzrastać znów po wchłonięciu się jednego jaja. Nie wiem jak jest u Ciebie, miałaś USG? Było cokolwiek widać? -
Witaj.Tak miałam USG pęcherzyk w dobrym miejscu tydzień temu był mały do czwartku podrósł troche ale nie było jeszcze serduszka ciąża w czwartek wygladała na 5 i poł tyg.według USG.a według OM to 6.0tc.
Lekarz nie kazał badać bety więcej.Ja miałam monitoring owulacji w tym cyklu po stymulacji było 5 pęcherzyków z czego 2 dominujące.Niestety z przyczyn nie odemnie zależnych po podaniu ovitrelle nie było monitoringu Ile pęcherzyków pękło ale z drugiej strony 7.04 na wizycie lekarz widział tylko jeden pęcherzyk w macicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 14:30
teratozoospermia
MTHFR 677C-T homozygota
PAI-1 4G heterozygota -
Dziewczyny, w którym dniu wyszła Wam beta? Chciałabym jutro iść zrobić betę ale nie wiem cy nie za wcześnie, będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu (stosunek był 13 dzień cyklu przy cyklu 28 dniowym).
I pytanie do tych, których w końcu udało się zafasolkować jaki wtedy miałyście śluz po 20 dniu cyklu? U mnie dzisiaj 22 dzień i śluzu praktycznie brak a jak już cokolwiek znajdę to lepkieczy to już raczej znaczy, że się nie udało?
-
Kiciiaaa wrote:Witaj.Tak miałam USG pęcherzyk w dobrym miejscu tydzień temu był mały do czwartku podrósł troche ale nie było jeszcze serduszka ciąża w czwartek wygladała na 5 i poł tyg.według USG.a według OM to 6.0tc.
A zarodek w pęcherzyku był widoczny czy tylko pusty pęcherzyk?
Kiciiaaa wrote:Lekarz nie kazał badać bety więcej.Ja miałam monitoring owulacji w tym cyklu po stymulacji było 5 pęcherzyków z czego 2 dominujące.Niestety z przyczyn nie odemnie zależnych po podaniu ovitrelle nie było monitoringu Ile pęcherzyków pękło ale z drugiej strony 7.04 na wizycie lekarz widział tylko jeden pęcherzyk w macicy.
Ciężko powiedzieć, raczej szansa jest nikła na obumarcie bliźniaka, to się rzadko zdarza, więc nastawiłabym się raczej na to, że to koniec ciąży.. Aczkolwiek nawet jeśli jest to koniec i beta spada to świadczyłoby to o samoistnym poronieniu, co jest dobre bo kolejne starania możesz zacząć od kolejnego cyklu już
Martita25 wrote:Dziewczyny, w którym dniu wyszła Wam beta? Chciałabym jutro iść zrobić betę ale nie wiem cy nie za wcześnie, będzie to 11 dzień po ostatnim stosunku, a 23 dzień cyklu (stosunek był 13 dzień cyklu przy cyklu 28 dniowym).
I pytanie do tych, których w końcu udało się zafasolkować jaki wtedy miałyście śluz po 20 dniu cyklu? U mnie dzisiaj 22 dzień i śluzu praktycznie brak a jak już cokolwiek znajdę to lepkieczy to już raczej znaczy, że się nie udało?
U mnie pierwszy pozytywny test wyszedł 5-6 dni przed spodziewanym okresem.Martita25 lubi tę wiadomość
-
Leira lekarz mówił że za wcześnie może być na zarodek kazał za 2 tyg wrócic.Tak ja się na to nastawiam że nic z tego już nie będzie.Myslę też nad zrobieniem bety dziś i jeśli spadła to odstawie progesteron bo po co jeszcze to ciągnąć tydzień.
Calathea lubi tę wiadomość
teratozoospermia
MTHFR 677C-T homozygota
PAI-1 4G heterozygota -
Kiciiaaa wrote:Leira lekarz mówił że za wcześnie może być na zarodek kazał za 2 tyg wrócic.Tak ja się na to nastawiam że nic z tego już nie będzie.Myslę też nad zrobieniem bety dziś i jeśli spadła to odstawie progesteron bo po co jeszcze to ciągnąć tydzień.
Licząc z OM może być za wcześnie na zarodek - zgadzam się 100%, ale spadająca beta niestety nie wróży dobrze..