X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko nie miało stwierdzonej wady. przestało bić serduszko ale napisze ci szczerze , czuję że było coś nie tak.... ale to tylko moje przeczucia nic więcej. Teraz na pewno zrobię Nifty bo nie chce się stresować i nakręcać że dziecko ma jakąś wadę płodu bo po co te nerwy wiem że każdy podchodzi do tego inaczej mnie to uspokoi tak myślę, A u ciebie co się wydarzyło z 1 Aniołkiem?

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 wrote:
    Dziecko nie miało stwierdzonej wady. przestało bić serduszko ale napisze ci szczerze , czuję że było coś nie tak.... ale to tylko moje przeczucia nic więcej. Teraz na pewno zrobię Nifty bo nie chce się stresować i nakręcać że dziecko ma jakąś wadę płodu bo po co te nerwy wiem że każdy podchodzi do tego inaczej mnie to uspokoi tak myślę, A u ciebie co się wydarzyło z 1 Aniołkiem?

U mnie zatrzymanie rozwoju ciąży, puste jajo. Do dziś mam przeczucie, że to na skutek silnego stresu po błędnej diagnozie ciąży pozamacicznej na pierwszej wizycie u lekarki. Aczkolwiek pewności nie mam do dziś i dlatego czasem zdarza mi się myśleć: "co by było gdyby", ale teraz staram się skoncentrować na obecnej ciąży.

Trzymajmy się tego, że już wykorzystałyśmy naszą złą statystykę i teraz będzie lepiej :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • WildVerm Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Proszę Was o radę,
    Ostatnia @ miałam 11.02. Cykle mam około 26-27 dni. 10.03 test dwie kreski,
    Pierwsza beta 12.03 - 703.03
    Druga beta 14.03 - 2129.
    Przyrost 202%, czy to nie za dużo?
    Wiem, że prawdopodobnie świruję, ale nie mam kogo zapytać, A do lekarza dopiero 29.03

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WildVerm wrote:
    Hej dziewczyny. Proszę Was o radę,
    Ostatnia @ miałam 11.02. Cykle mam około 26-27 dni. 10.03 test dwie kreski,
    Pierwsza beta 12.03 - 703.03
    Druga beta 14.03 - 2129.
    Przyrost 202%, czy to nie za dużo?
    Wiem, że prawdopodobnie świruję, ale nie mam kogo zapytać, A do lekarza dopiero 29.03

Dobra beta. Może taki Twój urok, a może ciąża bliźniacza :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • WildVerm Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, dziękuję bardzo za odpowiedź <3
    Mam też nadzieję, że to taki moj urok bo już jedną córcię mam i pewnie było by ciężko...
    Choć ja sama mam brata bliźniaka.
    Dziękuję I pozdrawiam :)

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira masz rację trzymajmy się tego

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka też nastraszyła przy 1 ciąży.masakra to była i pełno stresu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny:)
    ja owulke miałam w 12dc (pękło bez wspomagacza) i 14 dc (drugie jajeczko na ktore dostałam pregnyl w 12 dc na wizycie).
    od 15dc do 24dc miałam brać luteine dopochwowo 2x1 tabletkę i 24 dc testować. Niestety test wyszedł negatywny. Poczekałam do 26dc i zrobiłam bete: 91,
    powtórzyła w 28dc i wyszła 301. dodam że cykle wcześniej miałam około 35 dniowe, a od 2 miesięcy 29 i 30,
    CO SĄDZICIE O TYM WYNIKU?

2-8dc lametta 1x1 (nie czytać ulotki.. lek dopuszczony w pl tylko dla kobiet po raku piersi, zagranicą stosowany składnik leku jako pomoc przy staraniach o dziecko)
    9dc monitoring 13mm i 15mm, śluzówka 6 mm
    9-12dc estrogen dopochwowo 3x1 na lepszą śluzówke
    12dc monitoring śluzówka idealna, jedna owulka za mną, zastrzyk pregnyl 500 na drugą
    14dc druga owulka
    15dc infekcja drug moczowycz, krwiomocz(urosept 3x2)
    19-28dc odebrany wynik posiewu moczu:bakteria coli (antybiotyk duomox (bezpieczny dla kobiet w ciazy)
    15-24dc luteina dopochwowo 2x1
    24dc test negatywny
    26dc beta 90, progesteron 32, tsh 1,3
    28dc beta 300 ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 07:49

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    dziewczyny:)
    ja owulke miałam w 12dc (pękło bez wspomagacza) i 14 dc (drugie jajeczko na ktore dostałam pregnyl w 12 dc na wizycie).
    od 15dc do 24dc miałam brać luteine dopochwowo 2x1 tabletkę i 24 dc testować. Niestety test wyszedł negatywny. Poczekałam do 26dc i zrobiłam bete: 91,
    powtórzyła w 28dc i wyszła 301. dodam że cykle wcześniej miałam około 35 dniowe, a od 2 miesięcy 29 i 30,
    CO SĄDZICIE O TYM WYNIKU?

2-8dc lametta 1x1 (nie czytać ulotki.. lek dopuszczony w pl tylko dla kobiet po raku piersi, zagranicą stosowany składnik leku jako pomoc przy staraniach o dziecko)
    9dc monitoring 13mm i 15mm, śluzówka 6 mm
    9-12dc estrogen dopochwowo 3x1 na lepszą śluzówke
    12dc monitoring śluzówka idealna, jedna owulka za mną, zastrzyk pregnyl 500 na drugą
    14dc druga owulka
    15dc infekcja drug moczowycz, krwiomocz(urosept 3x2)
    19-28dc odebrany wynik posiewu moczu:bakteria coli (antybiotyk duomox (bezpieczny dla kobiet w ciazy)
    15-24dc luteina dopochwowo 2x1
    24dc test negatywny
    26dc beta 90, progesteron 32, tsh 1,3
    28dc beta 300 ❤

Gratuluję ciąży. Beta jest bardzo OK, teraz zapisz się na USG najwcześniej w skończonym 6 tygodniu ciąży (wcześniej nic nie będzie widać) i nie rób już bety, żeby sobie nie wymyślać powodów do zmartwień. Ciesz się ciążą i zacznij przyjmować kwas foliowy jeśli jeszcze tego nie robisz (1 tabletka 0,4mg dziennie).

Gdyby pojawiło się krwawienie, plamienie lub ostre bóle to udaj się prędko na Izbę Przyjęć, a jak nic takiego nie będzie się działo to czekaj spokojnie do wizyty z USG.

Od razu uprzedzam, że mogą się wydarzyć bóle menstruacyjne lub kłucie w jajnikach i to jest norma na wczesnym etapie ciąży.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Leira :-))))
    ja już wystartowałam do lekarza w dniu pierwszej bety.. bo po tylu miesiącach starania byłam w szoku że się udało. Jeszcze ta infekcja zabrała mi nadzieję- a tu jednak.
    Pani doktor kazała brać do końca antybiotyk, kwas foliowy w końskiej dawce i luteina dopochwowo oraz L4.. wie co przeszłam, jak skutki uboczne leków dały mi w kosc i ile nerwów. Woli dmuchać na zimno.
    następna wizyta zaplanowana za 11 dni, tj.
    5t4d.
    A bety chyba faktycznie nie będę powtarzać.. namieszam sobie tylko !

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    dziękuję Leira :-))))
    ja już wystartowałam do lekarza w dniu pierwszej bety.. bo po tylu miesiącach starania byłam w szoku że się udało. Jeszcze ta infekcja zabrała mi nadzieję- a tu jednak.
    Pani doktor kazała brać do końca antybiotyk, kwas foliowy w końskiej dawce i luteina dopochwowo oraz L4.. wie co przeszłam, jak skutki uboczne leków dały mi w kosc i ile nerwów. Woli dmuchać na zimno.
    następna wizyta zaplanowana za 11 dni, tj.
    5t4d.
    A bety chyba faktycznie nie będę powtarzać.. namieszam sobie tylko !

5t4d może być niewiele widać jeśli cokolwiek, więc nie zestresuj się tym ;) Trzymam kciuki za Ciebie, dawaj znać na bieżąco :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    5t4d może być niewiele widać jeśli cokolwiek, więc nie zestresuj się tym ;) Trzymam kciuki za Ciebie, dawaj znać na bieżąco :)

dziękuję ! doczytałam że na serduszko to wtedy może być za wczesnie! stres będzie pewnie mimo wszystko.
    myślę że ginekolog chciała mnie zobaczyc bo nie byłam "łatwa" pacjentka. a ten czas teraz tak się dluzy.. szczególnie na L4! będę dawać znać na pewno ! :)

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesołka gratuluję!! dobrze że mamy Leire bo sprowadza nas na ziemię i dobrze radzi....:) dobrze że rodzi przed nami później będzie nam doradzać dalej....nie stresuj się ja też jestem po przejściach i jestem w 6tyg. i czekamy co dalej....

wysolka lubi tę wiadomość

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka przepraszam za błąd

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 wrote:
    wesołka gratuluję!! dobrze że mamy Leire bo sprowadza nas na ziemię i dobrze radzi....:) dobrze że rodzi przed nami później będzie nam doradzać dalej....nie stresuj się ja też jestem po przejściach i jestem w 6tyg. i czekamy co dalej....
    w kupie raźniej:))))
    Mania jak Twoja beta ? opowiadaj:)

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    w kupie raźniej:))))
    Mania jak Twoja beta ? opowiadaj:)

Mania już widziała zarodek z serduszkiem na USG - teraz się już nie robi bety HCG, bo o ile wcześniej była średnio wiarygodna, o tyle teraz już zupełnie będzie skakać - maleć, rosnąć, etc. Jak już zobaczysz zarodek z serduszkiem to potem ważne są tylko badania USG i sprawdzanie echa serca.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Mania już widziała zarodek z serduszkiem na USG - teraz się już nie robi bety HCG, bo o ile wcześniej była średnio wiarygodna, o tyle teraz już zupełnie będzie skakać - maleć, rosnąć, etc. Jak już zobaczysz zarodek z serduszkiem to potem ważne są tylko badania USG i sprawdzanie echa serca.
    marzę o tej chwili dziewczyny..
    mam nadzieję, że się doczekam tak jak Wy !

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    marzę o tej chwili dziewczyny..
    mam nadzieję, że się doczekam tak jak Wy !

Wbrew pozorom patologie ciąży zdarzają się rzadko, tylko siedząc na forum odnosi się wrażenie, że jest tego dużo, bo nikt nie chwali się zdrową ciążą - tutaj można znaleźć głównie umartwione matki, stąd zaburzenie postrzegania ;)

Na pewno będzie dobrze u Ciebie, zobaczysz :)

Almond, WildVerm lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Wysolka nie martw się wszystko będzie dobrze! Ja już nie robię bety jestem w 6t na usg było widać zarodek i serduszko teraz czekamy co dalej...z rana troszkę mnie mdli a wieczorem pobolewa brzuch ale to na początku niby normalne na razie nic innego się nie dzieje. Teraz usg 22.03 w mojej klinice leczenia niepłodności i to tam jak będzie ok ostatnia wizyta bo oni prowadzą do 2 wizyty po sukcesie czyli do momentu bicia serduszka a później 28.03 wizyta u mojej Pani Prof. co będzie prowadzić ciążę a dalej jak będzie ok to wizyty co dwa tygodnie ze względu na zagrożenie z powodu utraty 1 ciąży w 16 tygodniu....to teraz czekamy i myślimy pozytywnie i modlimy się żeby serduszko biło do końca!!!!

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 wrote:
    hej dziewczyny:) Wysolka nie martw się wszystko będzie dobrze! Ja już nie robię bety jestem w 6t na usg było widać zarodek i serduszko teraz czekamy co dalej...z rana troszkę mnie mdli a wieczorem pobolewa brzuch ale to na początku niby normalne na razie nic innego się nie dzieje. Teraz usg 22.03 w mojej klinice leczenia niepłodności i to tam jak będzie ok ostatnia wizyta bo oni prowadzą do 2 wizyty po sukcesie czyli do momentu bicia serduszka a później 28.03 wizyta u mojej Pani Prof. co będzie prowadzić ciążę a dalej jak będzie ok to wizyty co dwa tygodnie ze względu na zagrożenie z powodu utraty 1 ciąży w 16 tygodniu....to teraz czekamy i myślimy pozytywnie i modlimy się żeby serduszko biło do końca!!!!

Tym razem będzie dobrze :)
    Daj znać po wizycie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ