X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko nie miało stwierdzonej wady. przestało bić serduszko ale napisze ci szczerze , czuję że było coś nie tak.... ale to tylko moje przeczucia nic więcej. Teraz na pewno zrobię Nifty bo nie chce się stresować i nakręcać że dziecko ma jakąś wadę płodu bo po co te nerwy wiem że każdy podchodzi do tego inaczej mnie to uspokoi tak myślę, A u ciebie co się wydarzyło z 1 Aniołkiem?

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 wrote:
    Dziecko nie miało stwierdzonej wady. przestało bić serduszko ale napisze ci szczerze , czuję że było coś nie tak.... ale to tylko moje przeczucia nic więcej. Teraz na pewno zrobię Nifty bo nie chce się stresować i nakręcać że dziecko ma jakąś wadę płodu bo po co te nerwy wiem że każdy podchodzi do tego inaczej mnie to uspokoi tak myślę, A u ciebie co się wydarzyło z 1 Aniołkiem?

U mnie zatrzymanie rozwoju ciąży, puste jajo. Do dziś mam przeczucie, że to na skutek silnego stresu po błędnej diagnozie ciąży pozamacicznej na pierwszej wizycie u lekarki. Aczkolwiek pewności nie mam do dziś i dlatego czasem zdarza mi się myśleć: "co by było gdyby", ale teraz staram się skoncentrować na obecnej ciąży.

Trzymajmy się tego, że już wykorzystałyśmy naszą złą statystykę i teraz będzie lepiej :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • WildVerm Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Proszę Was o radę,
    Ostatnia @ miałam 11.02. Cykle mam około 26-27 dni. 10.03 test dwie kreski,
    Pierwsza beta 12.03 - 703.03
    Druga beta 14.03 - 2129.
    Przyrost 202%, czy to nie za dużo?
    Wiem, że prawdopodobnie świruję, ale nie mam kogo zapytać, A do lekarza dopiero 29.03

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WildVerm wrote:
    Hej dziewczyny. Proszę Was o radę,
    Ostatnia @ miałam 11.02. Cykle mam około 26-27 dni. 10.03 test dwie kreski,
    Pierwsza beta 12.03 - 703.03
    Druga beta 14.03 - 2129.
    Przyrost 202%, czy to nie za dużo?
    Wiem, że prawdopodobnie świruję, ale nie mam kogo zapytać, A do lekarza dopiero 29.03

Dobra beta. Może taki Twój urok, a może ciąża bliźniacza :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • WildVerm Znajoma

Wysłany: 14 marca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, dziękuję bardzo za odpowiedź <3
    Mam też nadzieję, że to taki moj urok bo już jedną córcię mam i pewnie było by ciężko...
    Choć ja sama mam brata bliźniaka.
    Dziękuję I pozdrawiam :)

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira masz rację trzymajmy się tego

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 14 marca 2018, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie lekarka też nastraszyła przy 1 ciąży.masakra to była i pełno stresu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny:)
    ja owulke miałam w 12dc (pękło bez wspomagacza) i 14 dc (drugie jajeczko na ktore dostałam pregnyl w 12 dc na wizycie).
    od 15dc do 24dc miałam brać luteine dopochwowo 2x1 tabletkę i 24 dc testować. Niestety test wyszedł negatywny. Poczekałam do 26dc i zrobiłam bete: 91,
    powtórzyła w 28dc i wyszła 301. dodam że cykle wcześniej miałam około 35 dniowe, a od 2 miesięcy 29 i 30,
    CO SĄDZICIE O TYM WYNIKU?

2-8dc lametta 1x1 (nie czytać ulotki.. lek dopuszczony w pl tylko dla kobiet po raku piersi, zagranicą stosowany składnik leku jako pomoc przy staraniach o dziecko)
    9dc monitoring 13mm i 15mm, śluzówka 6 mm
    9-12dc estrogen dopochwowo 3x1 na lepszą śluzówke
    12dc monitoring śluzówka idealna, jedna owulka za mną, zastrzyk pregnyl 500 na drugą
    14dc druga owulka
    15dc infekcja drug moczowycz, krwiomocz(urosept 3x2)
    19-28dc odebrany wynik posiewu moczu:bakteria coli (antybiotyk duomox (bezpieczny dla kobiet w ciazy)
    15-24dc luteina dopochwowo 2x1
    24dc test negatywny
    26dc beta 90, progesteron 32, tsh 1,3
    28dc beta 300 ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2018, 07:49

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    dziewczyny:)
    ja owulke miałam w 12dc (pękło bez wspomagacza) i 14 dc (drugie jajeczko na ktore dostałam pregnyl w 12 dc na wizycie).
    od 15dc do 24dc miałam brać luteine dopochwowo 2x1 tabletkę i 24 dc testować. Niestety test wyszedł negatywny. Poczekałam do 26dc i zrobiłam bete: 91,
    powtórzyła w 28dc i wyszła 301. dodam że cykle wcześniej miałam około 35 dniowe, a od 2 miesięcy 29 i 30,
    CO SĄDZICIE O TYM WYNIKU?

2-8dc lametta 1x1 (nie czytać ulotki.. lek dopuszczony w pl tylko dla kobiet po raku piersi, zagranicą stosowany składnik leku jako pomoc przy staraniach o dziecko)
    9dc monitoring 13mm i 15mm, śluzówka 6 mm
    9-12dc estrogen dopochwowo 3x1 na lepszą śluzówke
    12dc monitoring śluzówka idealna, jedna owulka za mną, zastrzyk pregnyl 500 na drugą
    14dc druga owulka
    15dc infekcja drug moczowycz, krwiomocz(urosept 3x2)
    19-28dc odebrany wynik posiewu moczu:bakteria coli (antybiotyk duomox (bezpieczny dla kobiet w ciazy)
    15-24dc luteina dopochwowo 2x1
    24dc test negatywny
    26dc beta 90, progesteron 32, tsh 1,3
    28dc beta 300 ❤

Gratuluję ciąży. Beta jest bardzo OK, teraz zapisz się na USG najwcześniej w skończonym 6 tygodniu ciąży (wcześniej nic nie będzie widać) i nie rób już bety, żeby sobie nie wymyślać powodów do zmartwień. Ciesz się ciążą i zacznij przyjmować kwas foliowy jeśli jeszcze tego nie robisz (1 tabletka 0,4mg dziennie).

Gdyby pojawiło się krwawienie, plamienie lub ostre bóle to udaj się prędko na Izbę Przyjęć, a jak nic takiego nie będzie się działo to czekaj spokojnie do wizyty z USG.

Od razu uprzedzam, że mogą się wydarzyć bóle menstruacyjne lub kłucie w jajnikach i to jest norma na wczesnym etapie ciąży.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Leira :-))))
    ja już wystartowałam do lekarza w dniu pierwszej bety.. bo po tylu miesiącach starania byłam w szoku że się udało. Jeszcze ta infekcja zabrała mi nadzieję- a tu jednak.
    Pani doktor kazała brać do końca antybiotyk, kwas foliowy w końskiej dawce i luteina dopochwowo oraz L4.. wie co przeszłam, jak skutki uboczne leków dały mi w kosc i ile nerwów. Woli dmuchać na zimno.
    następna wizyta zaplanowana za 11 dni, tj.
    5t4d.
    A bety chyba faktycznie nie będę powtarzać.. namieszam sobie tylko !

• Leira Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    dziękuję Leira :-))))
    ja już wystartowałam do lekarza w dniu pierwszej bety.. bo po tylu miesiącach starania byłam w szoku że się udało. Jeszcze ta infekcja zabrała mi nadzieję- a tu jednak.
    Pani doktor kazała brać do końca antybiotyk, kwas foliowy w końskiej dawce i luteina dopochwowo oraz L4.. wie co przeszłam, jak skutki uboczne leków dały mi w kosc i ile nerwów. Woli dmuchać na zimno.
    następna wizyta zaplanowana za 11 dni, tj.
    5t4d.
    A bety chyba faktycznie nie będę powtarzać.. namieszam sobie tylko !

5t4d może być niewiele widać jeśli cokolwiek, więc nie zestresuj się tym ;) Trzymam kciuki za Ciebie, dawaj znać na bieżąco :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    5t4d może być niewiele widać jeśli cokolwiek, więc nie zestresuj się tym ;) Trzymam kciuki za Ciebie, dawaj znać na bieżąco :)

dziękuję ! doczytałam że na serduszko to wtedy może być za wczesnie! stres będzie pewnie mimo wszystko.
    myślę że ginekolog chciała mnie zobaczyc bo nie byłam "łatwa" pacjentka. a ten czas teraz tak się dluzy.. szczególnie na L4! będę dawać znać na pewno ! :)

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wesołka gratuluję!! dobrze że mamy Leire bo sprowadza nas na ziemię i dobrze radzi....:) dobrze że rodzi przed nami później będzie nam doradzać dalej....nie stresuj się ja też jestem po przejściach i jestem w 6tyg. i czekamy co dalej....

wysolka lubi tę wiadomość

• Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2018, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka przepraszam za błąd

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 wrote:
    wesołka gratuluję!! dobrze że mamy Leire bo sprowadza nas na ziemię i dobrze radzi....:) dobrze że rodzi przed nami później będzie nam doradzać dalej....nie stresuj się ja też jestem po przejściach i jestem w 6tyg. i czekamy co dalej....
    w kupie raźniej:))))
    Mania jak Twoja beta ? opowiadaj:)

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    w kupie raźniej:))))
    Mania jak Twoja beta ? opowiadaj:)

Mania już widziała zarodek z serduszkiem na USG - teraz się już nie robi bety HCG, bo o ile wcześniej była średnio wiarygodna, o tyle teraz już zupełnie będzie skakać - maleć, rosnąć, etc. Jak już zobaczysz zarodek z serduszkiem to potem ważne są tylko badania USG i sprawdzanie echa serca.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Mania już widziała zarodek z serduszkiem na USG - teraz się już nie robi bety HCG, bo o ile wcześniej była średnio wiarygodna, o tyle teraz już zupełnie będzie skakać - maleć, rosnąć, etc. Jak już zobaczysz zarodek z serduszkiem to potem ważne są tylko badania USG i sprawdzanie echa serca.
    marzę o tej chwili dziewczyny..
    mam nadzieję, że się doczekam tak jak Wy !

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wysolka wrote:
    marzę o tej chwili dziewczyny..
    mam nadzieję, że się doczekam tak jak Wy !

Wbrew pozorom patologie ciąży zdarzają się rzadko, tylko siedząc na forum odnosi się wrażenie, że jest tego dużo, bo nikt nie chwali się zdrową ciążą - tutaj można znaleźć głównie umartwione matki, stąd zaburzenie postrzegania ;)

Na pewno będzie dobrze u Ciebie, zobaczysz :)

Almond, WildVerm lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Mania28 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny:) Wysolka nie martw się wszystko będzie dobrze! Ja już nie robię bety jestem w 6t na usg było widać zarodek i serduszko teraz czekamy co dalej...z rana troszkę mnie mdli a wieczorem pobolewa brzuch ale to na początku niby normalne na razie nic innego się nie dzieje. Teraz usg 22.03 w mojej klinice leczenia niepłodności i to tam jak będzie ok ostatnia wizyta bo oni prowadzą do 2 wizyty po sukcesie czyli do momentu bicia serduszka a później 28.03 wizyta u mojej Pani Prof. co będzie prowadzić ciążę a dalej jak będzie ok to wizyty co dwa tygodnie ze względu na zagrożenie z powodu utraty 1 ciąży w 16 tygodniu....to teraz czekamy i myślimy pozytywnie i modlimy się żeby serduszko biło do końca!!!!

• Leira Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania28 wrote:
    hej dziewczyny:) Wysolka nie martw się wszystko będzie dobrze! Ja już nie robię bety jestem w 6t na usg było widać zarodek i serduszko teraz czekamy co dalej...z rana troszkę mnie mdli a wieczorem pobolewa brzuch ale to na początku niby normalne na razie nic innego się nie dzieje. Teraz usg 22.03 w mojej klinice leczenia niepłodności i to tam jak będzie ok ostatnia wizyta bo oni prowadzą do 2 wizyty po sukcesie czyli do momentu bicia serduszka a później 28.03 wizyta u mojej Pani Prof. co będzie prowadzić ciążę a dalej jak będzie ok to wizyty co dwa tygodnie ze względu na zagrożenie z powodu utraty 1 ciąży w 16 tygodniu....to teraz czekamy i myślimy pozytywnie i modlimy się żeby serduszko biło do końca!!!!

Tym razem będzie dobrze :)
    Daj znać po wizycie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 228 229 230 231 232 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ