beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAisza91 wrote:Cześć! Zrobiłam ostatnio tez tsh i wyszło 3,52. Oczywiście umówiłam się do endokrynologa i zrobiłam ft 3- wyszło 3,52 praz ft 4 - wyszło 1,3 i przy okazji beta 84,50. Czy taki przyrost jest ok?
9.03-7,11
12.03-84,50
Czy z ta niedoczynnością jest zle? Niby wszystko w normach ale internet mówi coś innego... -
Mania28 wrote:Cześć dziewczyny czy mogę was prosić o opinię.
Ostatnia miesiączka 31.01
Pęknięcie pęcherzyka 17.02 monitoring
5.03 beta 1223,21
7.03 beta 3232,28
14.03 beta 14324,46
Denerwuję się bo jednego Aniołka straciliśmy w 16 tyg
Rozumiem ból straty, bo też to przeszłam, ale robiąc badania bety HCG, regularne USG i nawet stając na głowie nie zapewnisz bezpieczeństwa swojemu maluchowi, a jedynie przysporzysz sobie stresu. Po co Ci to?
Odpuść tą betę, zapisz się na USG najwcześniej w skończonym 6 tygodniu. Oczywiście jeśli pojawi się krwawienie czy plamienie czy ostre bóle to leć na IP, ale dopóki nic złego się nie dzieje to po prostu ciesz się tą ciążą, nie stresuj się, żeby stres nie oddziaływał na przebieg ciąży i myśl pozytywnie - to naprawdę najlepsze co możesz zrobić.wysolka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję za radę zrobiłam błąd ostatnią betę robiłam 12.03.
Leira masz rację i tak nic nie zmienia a to co ma się wydarzyć i tak się wydarzy....a spokój najważniejszy. Dzisiaj idę do lekarza bo mój lekarz kazał mi przyjść po leki, i mówi że pęcherzyk już powinno być widać i wykluczymy chociaż ciążę pozamaciczną. -
Mania28 wrote:Dziękuję za radę zrobiłam błąd ostatnią betę robiłam 12.03.
Leira masz rację i tak nic nie zmienia a to co ma się wydarzyć i tak się wydarzy....a spokój najważniejszy. Dzisiaj idę do lekarza bo mój lekarz kazał mi przyjść po leki, i mówi że pęcherzyk już powinno być widać i wykluczymy chociaż ciążę pozamaciczną.
Powinien być widoczny przy takiej becie, być może nawet zarodek z serduszkiem (podkreślam "być może" ). Oby tak było a ciąża przebiegła bezproblemowo. Ty już też wykorzystałaś swoją statystykę - teraz może być tylko lepiej -
To co przeszłam nie da się opisać i to najgorszego że wydarzyło się to tuż przed wigilią wiem że takie straty nigdy nie mają dobrego czasu ale to było dla mnie jeszcze bardziej dobijające,zresztą wiesz sama o czym mówię....kiedyś musi się ta zła passa odwrócić..... Idę na 13 napiszę..
-
Mania28 wrote:To co przeszłam nie da się opisać i to najgorszego że wydarzyło się to tuż przed wigilią wiem że takie straty nigdy nie mają dobrego czasu ale to było dla mnie jeszcze bardziej dobijające,zresztą wiesz sama o czym mówię....kiedyś musi się ta zła passa odwrócić..... Idę na 13 napiszę..
U mnie poronienie i usuwanie ciąży przypadło na koniec maja tj. DZIEŃ MATKI i zaraz DZIEŃ DZIECKA !!! Myślałam, że umrę, a teraz mam termin kolejnej ciąży na 3 czerwiec i.. może urodzę w dzień matki, albo dzień dziecka
Uszy do góry, będzie dobrze -
HEj dziewczyny, prosze o rade czy moja beta hcg jest ok. 1sza robiona w dziu @ deuga dzis po 48h, przyrost kest az 144%, czy aby napewno to jest ok?
12.03 265
14.03 648Paula222 lubi tę wiadomość
7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje
1cs z Lametta - cb 02.2018
2 cs z Lametta - Chyba się udało
-
Almond wrote:HEj dziewczyny, prosze o rade czy moja beta hcg jest ok. 1sza robiona w dziu @ deuga dzis po 48h, przyrost kest az 144%, czy aby napewno to jest ok?
12.03 265
14.03 648
Przyrost jest prawidłowy, zapisz się teraz na wizytę z USG najwcześniej w skończonym 6 tygodniu ciąży (6t0d) i nie badaj już bety do tego czasu bo nie ma sensu.Almond lubi tę wiadomość
-
Mania28 wrote:Leira byłam u lekarza jest pęcherzyk zarodek i serduszko❤❤ teraz spokój mam się oszczędzać i nie denerwować i obaczymy co będzie ale trzeba być dobrej myśli
No widzisz, po prostu nie da się wszystko tak szybko, natura potrzebuje czasu
GRATULACJE !!! I oby ciąża była nudna i bezproblemowa
PS. Też brałam duphaston i też mam wizytę na 28.03 -
Mania28 wrote:Ja mam teraz troszkę mdłości od rana i tyle a w ostatniej ciąży nic,więc tak jak wszyscy mówią nie ma reguły każda ciąża inna....byle teraz było wszystko dobrze tego sobie życzę. A ty będziesz miała chłopca czy dziewczynkę?
Podobno ma być chłopiec, ale pewność uzyskam jak się urodzi. U mnie obie ciąże z mdłościami, aczkolwiek w pierwszej nie miałam krwawień i plamień. U jednej kobiety każda ciąża będzie inna, taka prawda, więc nie ma co porównywać. A czemu straciłaś pierwszą ciążę? Dziecko miało jakąś stwierdzoną jakąś wadę, czy nagle przestało bić serduszko?