beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chodzi o to żeby wyluzowac, ja do końca też luzu nie złapałM, zdałam sobie po prostu sprawę że co ma być to będzie. Ze jak będę w ciąży,, która jest wszystko ok to będę w niej jutro i za tydzień i Za 3 tyg. Czy nie prawda???
Już dwa razy poronilam (cb) już się stresowalam po cieniach cienia, latalam. Na bety, powtorki, spadki, łzy. I sam lekarz powiedział że stres mógł swoje zrobić też. Kortyzol do góry i bach, wczesne poronienie.
A teraz bez term, bez testu, Bez bety i jak na razie trwam.
W poprzednich dwóch ciazach po prostu zaszlam, zrobiłam po tyg od @ testy. Ok. Jeden, zadnej bety. Do Lekarz poszłam koło 8 tyg. I byłam i urodziłam. To było co Pawda 13 i 11 lat temu. I teraz mi odbiło przez chwilę bo za dużo czytam w necie. Więc powiedziałam sobie w dupie mam, jak mam za każdym razem się stresować nie chce!! Nie muszę wiedzieć o ciąży w 8,10,12 dpo. Jak będzie z nia dobrze to będzie!!!
I chyba się udało. Mimo że Mam oczywiście stres przed beta.. Ale już wiem że Jk ma. Być dobra to będzie. Po prostu. -
To jest coś na co nie mamy wpływu tak na prawdę... co ma być to będzie..
-
Mama360 ja właśnie mam to samo podejście.
Pierwszą betę postanowiłam robić nie wcześniej niż w terminie @, a najlepiej 2-3 dni po tym terminie.
Jeśli byłaby cb to mogłaby niska beta pokazać się np 10dpo a potem spaść i @ i tak by przyszła lekko opóźniona a ja bym była znowu rozczarowana, a jak już się @ spóźnia kilka dni to dopiero beta ma jakąś wyższą wartość która zdecydowanie bardziej cieszy i już nie powoduje stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2018, 11:56
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny a jak uważacie, robić jeszcze betę przed wizytą u lekarza? (przypomnę, niski przyrost, 1 - 14,1, a 2 - 215,10) czy odpuścić? Bo ja bym odpuściła, za dużo nerwów mnie kosztuje to... a chyba niewskazane...
-
Hej dziewczyny, moja beta w 23 dpt spadła do 575,8 mlU/ml. Progesteron ponad 90. Kazali odstawić leki. I cieszyć się że nie jest to ciąża pozamaciczna tak jak podejrzewali.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2018, 08:53
Czekajaca na cud... lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:dziewczyny a jak uważacie, robić jeszcze betę przed wizytą u lekarza? (przypomnę, niski przyrost, 1 - 14,1, a 2 - 215,10) czy odpuścić? Bo ja bym odpuściła, za dużo nerwów mnie kosztuje to... a chyba niewskazane...
Frufru lubi tę wiadomość
-
Adonis_26 wrote:Znajoma w laboratoriumpowiedziała, że 2 wyniki wystarczą i teraz trzeba się obserwować-czy nie ma bóli, krwawień,plamień itd.
:* dziękuję za informację
Chyba faktycznie nie pójdę już. Zobaczymy co powie lekarz...
Jak na razie nic z w/w nie występuje, brzuch boli ale lekko i tak samo już od dłuższego czasu. Dlatego wierzę, że będzie dobrze -
nick nieaktualnyFrufru wrote:dziewczyny a jak uważacie, robić jeszcze betę przed wizytą u lekarza? (przypomnę, niski przyrost, 1 - 14,1, a 2 - 215,10) czy odpuścić? Bo ja bym odpuściła, za dużo nerwów mnie kosztuje to... a chyba niewskazane...
Może być tak, że lekarz i tak wyśle Cię na betę. Ja bym zrobila badanie, żeby mieć aktualny wynik na wizytę. A kiedy idziesz do lekarza? -
idę teraz w czwartek więc niedługo (albo wieczność, zależy jak spojrzeć).
-
Właśnie wolę nie robić. Może mnie ochrzani, że nie mam aktualnego, ale trudno.
Raczej nie będę robić... -
Hej
A w którym tygodniu jesteś? Najważniejsze, że beta rośnie. Ja jak miałam powyżej 3000 to już nie powtarzałam. To, że przyrost jest poniżej normy to jeszcze o niczym nie świadczy. Powtórz może badanie za kilka dni albo idź do lekarza. U mnie przy takiej becie już był pecherzyk a nawet dzieciątko na 2mm, ale było
08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
-
Ania0306 wrote:Hej
A w którym tygodniu jesteś? Najważniejsze, że beta rośnie. Ja jak miałam powyżej 3000 to już nie powtarzałam. To, że przyrost jest poniżej normy to jeszcze o niczym nie świadczy. Powtórz może badanie za kilka dni albo idź do lekarza. U mnie przy takiej becie już był pecherzyk a nawet dzieciątko na 2mm, ale było
Dzieki za pocieszenie- wizyta jutro 10.40:)
-
nick nieaktualnyEmma1985 wrote:Hej,
co myslicie o przyroscie?
piatek 3045
dzis 5788
Na kalkulatorze wychdzi dwudniowu prawie 50% i ponizej normy:/
Martwie sie...
Przy takim wysokim stężeniu beta nie podwaja sie co 48h! Rośnie znacznie wolniej. Twój wynik jest ok.Karola94c lubi tę wiadomość
-
Emma gratulacje! Ja jestem nowa na forum. Tez mam podobny przyrost bety
02.08 - 2248
05.08- 3617
07.08- 5005
Usg dopiero po jutrze, ja wariuje. Mam brac luteine 3x1 tabletka pod jezyk i duphaston.. Dziewczynki pocieszcie mnie jakos! Raz juz poronilam w 6 tyg. I nawet pecherzyka nie widzialam na usg. Teraz chce żeby sie udałoEmma1985 lubi tę wiadomość
Przerażona, ale szczęśliwa