X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mroweczka-ant byłam w podobnej sytuacji.
    Pierwszy cykl starań, opóźniona owulacja, ale wiedziałam kiedy była bo robiłam wykres temperatury.
    Test ciążowy wyszedł z bladą kreską, następnego dnia beta tylko 13, to był piątek. W poniedziałek powtórzyłam betę i wynik był 15! Smutno mi się zrobiło że nic z tego nie będzie. We wtorek dodatkowo miałam traumatyczne wydarzenie w życiu i już następnego dnia krwawienie. Trwało 4 dni, czyli krócej niż zwykle moja miesiączka ale bardziej intensywne.
    Można powiedzieć że było to poronienie, ale na tym etapie bardziej nazywa się to ciążą biochemiczną.
    W kolejnym cyklu udało się zajść w ciążę i w karcie ciąży położna wpisała mi że wcześniej miałam zero poronień, mówiłam jej o tym przypadku ale powiedziała że tego się nie liczy jako poronienie bo ciąża nie była potwierdzona przez lekarza.
    Też w tamtym przypadku miałam bardzo wrażliwe piersi i kilka innych objawów ciazowych które później po krwawieniu ustąpiły.

Życzę Ci powodzenia bo takie rzeczy się zdarzają i trzeba iść do przodu i próbować dalej.
    Dobrze po tym krwawieniu zrobić USG żeby sprawdzić czy wszystko się oczyściło w środku. Ja tak zrobiłam i wszystko było ok, od razu dostałam zielone światło żeby starać się na nowo :)

Drugi cykl starań udany mimo znowu opoźnionej owulacji i leków na zbicie wysokiej prolaktyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 21:05

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • mroweczka-ant Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że tak. Nie poddajemy się, tym bardziej, że można powiedzieć, że od razu "zaiskrzyło" coś w brzuchu. Jest nadzieja, są duże szanse :)

B_002 lubi tę wiadomość

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pod rząd dwie ciążę biochemiczne. Pierwsza w czerwcu.. Cb (beta 13) potem następny cykl beta 7... Za każdym razem dostawałam zielone światło. Wyszła też prolaktyna za wysoka która lekarz po tej ostatniej ciąży zaczął zbijac lekami, i teraz jestem w ciąży.
    Śmieje się że z bety 13 skoczylam do 7 tys, no ale 3 Msc - 3 ciaze.wierze, że problemem była prolaktyna i teraz już będzie dobrze :)

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 u mnie właśnie problemem też mogła być prolaktyna bo po tej cb zrobiłam badanie z obciążeniem i pierwszy wynik wyszedł lekko powyżej normy, za to drugi po godzinie bardzo wysoki, a to oznaczało hiperprolaktynemię.
    Tylko zaczęłam brać tabletki na obniżenie i pojawiła się spóźniona owulacja po której doszło do zapłodnienia :)
    Czasami niewiele trzeba żeby sobie pomóc w zajściu w ciążę :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • mroweczka-ant Nowa

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że warto zrobić sobie badanie na prolaktynę po ciąży biochemicznej?

• Frufru Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Frufru napisz proszę jak po dzisiejszym USG. Cały czas trzymam kciuki i Ci kibicuję!!!

Po tamtym usg nieciekawie. Nadal widać za mało, w papierach mam fajne rzeczy: ciąża o nieznanej lokalizacji, echo GS w macicy, podejrzenie ciąży pozamacicznej lub pustego jaja płodowego... Beta urosła ale nie tak jak powinna. Jutro powtarzam i zobaczymy, ale raczej nie widzę tu już żadnej nadziei. 6t1d a tu pęcherzyk jakiś, prawdopodobnie ciążowy, o wielkości 35 mm.
    Same dziwności, sprzeczności i niewiadome. Pewnie mnie jutro położą w szpitalu.

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Po tamtym usg nieciekawie. Nadal widać za mało, w papierach mam fajne rzeczy: ciąża o nieznanej lokalizacji, echo GS w macicy, podejrzenie ciąży pozamacicznej lub pustego jaja płodowego... Beta urosła ale nie tak jak powinna. Jutro powtarzam i zobaczymy, ale raczej nie widzę tu już żadnej nadziei. 6t1d a tu pęcherzyk jakiś, prawdopodobnie ciążowy, o wielkości 35 mm.
    Same dziwności, sprzeczności i niewiadome. Pewnie mnie jutro położą w szpitalu.

Ojej Frufru, przykro mi :(
    Na pewno jest Ci ciężko ale nie trać jeszcze nadziei. Może za tydzień-dwa będzie zarodek.
    Tego Ci życzę.

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ojej Frufru, przykro mi :(
    Na pewno jest Ci ciężko ale nie trać jeszcze nadziei. Może za tydzień-dwa będzie zarodek.
    Tego Ci życzę.

Sama już nie wiem, zaczyna mnie denerwować ta niewiedza, bo raz coś widać, a zaraz ne ma szans. Czuję się jak jakiś dziwny przypadek...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • Magdalena2731 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Sama już nie wiem, zaczyna mnie denerwować ta niewiedza, bo raz coś widać, a zaraz ne ma szans. Czuję się jak jakiś dziwny przypadek...

A ja nadal za Ciebie trzymam kciuki.;* Nie martw się ja też się czuję jak przypadek co najmniej dziwny... Zrobiłam kolejna betę bo 72h i wyszlo 681.. dla porównania 5 sierpnia było 266 ... Wieczorem jadę do gin ale mam pustkę w głowie.

Magdalena2731
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    A ja nadal za Ciebie trzymam kciuki.;* Nie martw się ja też się czuję jak przypadek co najmniej dziwny... Zrobiłam kolejna betę bo 72h i wyszlo 681.. dla porównania 5 sierpnia było 266 ... Wieczorem jadę do gin ale mam pustkę w głowie.

u mnie teraz przez 48 godz z 2550 urosło na 3571 więc szału nie ma, bo nawet nie te minimalne 60% ale pani doktor nie pisała od razu czarnych scenariuszy... Przypadki są różne. Nie zawsze to oznacza coś złego! Nie mówię o sobie, bo u mnie to wciąż nie wiadomo, ale Ty się nie poddawaj! :*

f2wl4z179qh7gg9w.png

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    u mnie teraz przez 48 godz z 2550 urosło na 3571 więc szału nie ma, bo nawet nie te minimalne 60% ale pani doktor nie pisała od razu czarnych scenariuszy... Przypadki są różne. Nie zawsze to oznacza coś złego! Nie mówię o sobie, bo u mnie to wciąż nie wiadomo, ale Ty się nie poddawaj! :*
    Ja właśnie wróciłam od ginekologa. Jednak ciąża pozamaciczna wykluczona. Doktor znalazł pęcherzyk około 4mm. Ale wg ostatniej miesiączki ciąża ma około 6 tygodni a według dzisiejszego USG 2 tygodnie. Przyrost bety jest drastycznie zły. 20 mam zrobić kolejna. Ale dalej nie wiem na czym stoję. Doktor ani nie powiedział mi wprost,że to koniec ani nie dał nadziei. Przepisał duphaston i kazał się oszczędzać. A mnie telepie z nerwów.

Magdalena2731
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731, nie trać nadziei. Ja mam co drugi dzień złe/lepsze wiadomości, wypłakałam już morze łez, co wcale nie pomaga. Tak się bujam nie wiedząc co jest grane, co lekarz to inna wizja.
    Odpoczywaj, oszczędzaj się, bierz leki i czekaj. Tylko czas tutaj może coś zdziałać. Trzymam kciuki!

f2wl4z179qh7gg9w.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Magdalena2731, nie trać nadziei. Ja mam co drugi dzień złe/lepsze wiadomości, wypłakałam już morze łez, co wcale nie pomaga. Tak się bujam nie wiedząc co jest grane, co lekarz to inna wizja.
    Odpoczywaj, oszczędzaj się, bierz leki i czekaj. Tylko czas tutaj może coś zdziałać. Trzymam kciuki!
    Frufru, jak teraz się czujesz? Wybierasz się do ginekologa? Będziesz jeszcze robić betę? Jakie masz plany w ogóle. Nie łam się kochana :* oby się wszystko wyjaśniło po Twojej myśli. Ta niewiedza jest okropna wiem, ale musisz dać radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2018, 11:55

Magdalena2731
  • dorot Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich milo.. Mam pytanie,jestem tu nowa ;-) Wczoraj zrobilam sobie bete..ot tak..i wyszlo mi 22.2 Teraz jak czytam posty..to martwię się czy to nie czasem ciąża biochemiczne.. jestem w 28dc i 14dp.. jutro pójdę na powtorna betę.. czy mam się martwić niską betą??

Dorka
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    Frufru, jak teraz się czujesz? Wybierasz się do ginekologa? Będziesz jeszcze robić betę? Jakie masz plany w ogóle. Nie łam się kochana :* oby się wszystko wyjaśniło po Twojej myśli. Ta niewiedza jest okropna wiem, ale musisz dać radę

Mam chwilową pustkę w głowie. Miałam jutro zrobić betę i usg, ale jeszcze się zastanawiam, chyba tylko na tą betę pojadę, dla formalności. I poczekam. Mój gin na urlopie, najwcześniej mogę dopiero za ponad tydzień się do niego wybrać (zastanawiam się czy mnie opier**li, że nie poszłam gdzieś na to usg...)
    I tak nic nie pomogę, a nic się ze mną nie dzieje. Żadnych plamień, krwawień, bólów, omdleń itp. Uważam na siebie, obserwuję, nie dźwigam, nie szaleję.
    Psychicznie się troszkę podbudowałam, dziś dzień leniuszka i pierwszy raz od bardzo dawna spałam do 10... Dałam sobie wolne od wszystkiego. Czekam.

f2wl4z179qh7gg9w.png

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Mam chwilową pustkę w głowie. Miałam jutro zrobić betę i usg, ale jeszcze się zastanawiam, chyba tylko na tą betę pojadę, dla formalności. I poczekam. Mój gin na urlopie, najwcześniej mogę dopiero za ponad tydzień się do niego wybrać (zastanawiam się czy mnie opier**li, że nie poszłam gdzieś na to usg...)
    I tak nic nie pomogę, a nic się ze mną nie dzieje. Żadnych plamień, krwawień, bólów, omdleń itp. Uważam na siebie, obserwuję, nie dźwigam, nie szaleję.
    Psychicznie się troszkę podbudowałam, dziś dzień leniuszka i pierwszy raz od bardzo dawna spałam do 10... Dałam sobie wolne od wszystkiego. Czekam.
    Dobrze,że troszkę się uspokoiłas. Najgorszarsze jest to czekanie ciągłe. Od USG do USG. Nie wiem co Ci doradzic w kwestii bety. Czuje,że mamy podobną sytuację. I bardzo dobrze,że się wyspałaś :). Oby więcej takich dni :) ja od dzisiaj na urlopie więc też się w końcu zacznę wysypać

Magdalena2731

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i mój pęcherzyk (w opisie badania jest z dwoma znakami zapytania) ma 4 mm a lekarz nie kazał mi robić USG wcześniej niż 28 sierpnia.

Magdalena2731
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pozostaje czekać...

f2wl4z179qh7gg9w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was serdecznie. Mam do Was pytanko jako ze jestem niedoświadczona powiedzcie mi proszę czy wynik beta 23.24 oznacza ciąże ? Rano zrobiłam test ale nie wiem czy ja już mam jakieś urojenia ze widzę 2 kreski. Z kalkulatora ciąży wynikałoby ze wg. moich cykli byłby to 3 tydzień. Dzisiaj jest 11 dpoPozdrawiam was serdecznie

• Ania0306 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula749,tak Twój wynik bety oznacza ciążę i nie masz żadnych urojeń na pewno na teście są też dwie kreseczki. Gratulacje!!! :)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
‹‹ 264 265 266 267 268 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ