beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWg moich skromnych wyliczen
owulacja mogla wystapic 5-6 sierpnia (wtedy tez dzialalismy z mezem +jeszcze 8 sierpnia). Myslalam, ze widelki laboratoryjne pokazuja tygodnie ciazy ... jesli tygodnie od zaplodnienia, ktore nie wiem do oonca kiedy nastapilo, to mozliwe ze to ciaza. Wykonam badanie na pewno jutro, bo bardzo mnie stresuje ta sytuacja
naczytalam sie o wynikach innych kobiet- moj wynik w porownaniu z innymi jest bardzo malutki
nie wiem czy miec nadzieje i sie ludzic
-
Widełki w laboratoriach niestety róznie są podawane, raz tygodnie ciąży a raz od zapłodnienia.
Najłatwiej to tak rozpoznać że beta jest wykrwana od 4 tygodnia ciąży.
Jeśli pisze że 2-3 tydzień to na pewno chodzi im o tygodnie od zapłodnienia.
Wcześniej bety poprostu nie ma bo nie zdąży dojść do zapłodnienia i zagnieżdżenia.
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyU mnie niestety ciaza biochemiczna
dostalam krwawienia, typowy okres. Dzisiaj na usg Pani Doktor powiedziala, ze macica sie juz praktycznie oczyscila. Wczoraj bylo ciezko, ale dzis juz lepiej
nie trace nadziei, to byl nasz pierwszy cykl staran. Nie zamierzam poprzestawac
trzymam za Was kciuki i za Wasze fasolki ✊
milamila lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyApropo bety, wszystko zależy od wzrostu a nie pojedynczej wartości. W mojej poprzedniej ciąży wyrokował niestety zły przyrost, ciut za mały ale jednak.
W tej nie sprawdzałam, nie chciałam się stresować i jest wszystko super.
Pamiętajcie że przy małych wartościach im większy przyrost tym lepiej. Potem zwalnia, ale generalnie musi być conajmniej 66%.Frufru lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNjakNati wrote:Cześć dziewczyny,
pierwszą bete zrobiłam w 38dc i wynosiła 37663, drugą dwa dni później - 54123, i z tego co widzę to przyrost to ok 45%, myślicie, że powinnam się tym niepokoić??NjakNati, Karola94c lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczynu, czy któraś z Was planuje jutro sprawdzić przyrost bhcg? U mnie beta z poniedziałku 262 i idę jutro sprawdzić, jak rośnie, stresuję się bardzo...26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm,170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm,170/min, niskie ryzyko wad
-
Hej, hej, to znowu ja
Beta hcg z dzisiaj, po 72h): 1053!
Czyli wzrost o 300%! Rozumiem, że to dobrze, prawda?
Karola94c lubi tę wiadomość
26.08 - pozytywny test
27.08 - bhcg 252
30.08 - bhcg 1053
31.08 - pęcherzyk 2mm
14.09 - zarodek 5mm i bijące
5.10 - Maleństwo ma 2,93cm,170/min, jest bardzo aktywne podczas USG, wesoło podskakuje, kiedy się śmieję!
19.10 USG genetyczne: Maleństwo ma 5cm,170/min, niskie ryzyko wad
-
Nowa0289 wrote:Hej, hej, to znowu ja
Beta hcg z dzisiaj, po 72h): 1053!
Czyli wzrost o 300%! Rozumiem, że to dobrze, prawda?
Beta wzrasta prawidłowo!
Nowa0289 lubi tę wiadomość
-
Frufru wrote:Po tamtym usg nieciekawie. Nadal widać za mało, w papierach mam fajne rzeczy: ciąża o nieznanej lokalizacji, echo GS w macicy, podejrzenie ciąży pozamacicznej lub pustego jaja płodowego... Beta urosła ale nie tak jak powinna. Jutro powtarzam i zobaczymy, ale raczej nie widzę tu już żadnej nadziei. 6t1d a tu pęcherzyk jakiś, prawdopodobnie ciążowy, o wielkości 35 mm.
Same dziwności, sprzeczności i niewiadome. Pewnie mnie jutro położą w szpitalu.
Fru Fru i jak u Ciebie ?.. Powiem Ci moją przygodę z pierwszej ciąży z której mam już prawie 3 letnią córeczkę. Poszłam do ginekologa, który stwierdził, że to ciąża pozamaciczna, ponieważ nie możliwe, żebym była w ciąży (10 cm torbiel na jednym i drugim jajniku itp.) , dostałam skierowanie na szpital - i pamiętam słowa tego dziada lekarza .. "Jeśli ciąża będzie pozamaciczna prawdopodobnie będzie miała Pani usunięte jajniki i nigdy nie będzie Pani miała dzieci" .. Więc cóż , poszłam do tego szpitala, w szpitalu rutynowe badania + przez tydzień miałam robioną betę.. po tygodniu zrobili mi usg .. gdzie było widać pęcherzyk ciążowy.. - wypuścili do domu i kazali zgłosić się do ginekologa za 3 tyg. (było już ok).
Druga moja ciąża - biochemiczna.. niestety..
Trzecia ciąża - aktualnie 18 tydzień ^^ -
Czy któraś z was miała taki przypadek że zamiast kolejnej bety hcg zrobiła pomyłkowo hcg total? MI się tak przytrafiło, teraz mam wyniki które nie mam jak porównąc i zastanawiam się czy jest duża różnica między jedną a drugą? czy może być różnica tak o połowę ? Nigdzie nic nie znalazłam o takim przypadku.
-
jeszczedzien wrote:Czy któraś z was miała taki przypadek że zamiast kolejnej bety hcg zrobiła pomyłkowo hcg total? MI się tak przytrafiło, teraz mam wyniki które nie mam jak porównąc i zastanawiam się czy jest duża różnica między jedną a drugą? czy może być różnica tak o połowę ? Nigdzie nic nie znalazłam o takim przypadku.
Nie ma co gdybać, powtórz badanie.malami91, Karola94c lubią tę wiadomość