X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Ania0306 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ja również gratuluję :D
    Shass beta ładnie rośnie! Bierzesz leki na podtrzymanie także jesteś bezpieczna. Na usg już na pewno zobaczysz pęcherzyk. Nie martw się :)

08.02.2019 ❤ Julka 39t i 1d 2645g 51 cm
    iv09jw4z1f5kql8q.png
  • Shass Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dziekuje! Jak głupia ci chwile odświeżam forum i sprawdzam odpowiedzi. Stres nie daje mi spokoju!.. Leki biore sama od siebie. Tzn przez telefon pani doktor powiedziala zeby brac luteine, ale zalatwilam sobie recwpte na duphaston i bede go brac od dzisiaj... Musi buc dobrze!

Przerażona, ale szczęśliwa
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam betę w 34 dniu cyklu i wyszło 7201. To dopiero zagwozdka. Wizyta jutro.
    Jutro rano skocze powtorzyc chodź do końca nie widzę sensu bo przy tak dużej przyrost może być różny.

Shass lubi tę wiadomość

8tydz - 22 mm 12tydz-54mm 16tydz-17cm synuś❤️ termin OM 11.04. Termin usg 3.04.
    oar8vfxmkgiysd36.png
  • Shass Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama360 ja sądzę, że jeżeli jutro wizyta u lekarza to juz nie ma sensu robic bety chyba, ze on tak zleci :)

• Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma ogromnie się cieszę!❤

Emma1985 lubi tę wiadomość

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Emma1985 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass wrote:
    Emma gratulacje! Ja jestem nowa na forum. Tez mam podobny przyrost bety
    02.08 - 2248
    05.08- 3617
    07.08- 5005
    Usg dopiero po jutrze, ja wariuje. Mam brac luteine 3x1 tabletka pod jezyk i duphaston.. Dziewczynki pocieszcie mnie jakos! Raz juz poronilam w 6 tyg. I nawet pecherzyka nie widzialam na usg. Teraz chce żeby sie udało ;)

Beta ladnie rosnie - bedzie zarodek na usg jak siebpatrzy!:)

• Magdalena2731 Koleżanka

Wysłany: 7 sierpnia 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja robiła betę w niedzielę i wynik był 266, dzisiaj po 48h był 416. Przyrost około 54 procent. Nie wiem co mam o tym myśleć. To moja pierwsza ciąża a w dodatku mam ciągle bóle podbrzusza... codziennie od 10 dni.

Magdalena2731
  • Adonis_26 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalena2731 wrote:
    A ja robiła betę w niedzielę i wynik był 266, dzisiaj po 48h był 416. Przyrost około 54 procent. Nie wiem co mam o tym myśleć. To moja pierwsza ciąża a w dodatku mam ciągle bóle podbrzusza... codziennie od 10 dni.

Też miałam. Biore nospe i magne b6 jak w poprzednich ciążach

QoJgp2.png
    I2MWp2.png
    08rTp2.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass mimo wszystko lepsza bylaby luteina dopochwowa, lepiej się wchłania, a czasem od początku to jest kluczowe. I dobrze, że masz dupka. Też jest dobry na początku ciąży.
    U mnie w obecnej ciąży co prawda przyrosty pierwszy raz były bardzo duże bo po 150-180%, ale progesteron był bardzo niski. Gdyby nie moja szybka interwencja i bieganie do rodzinnego po lutke dopochwowa I duphaston to nie wiem jakby było.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • Shass Znajoma

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro usg a w piatek wizyta u lekarza. Więc zapytam o tą luteine dopochwowa :)

• Mama360 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shass wrote:
    Mama360 ja sądzę, że jeżeli jutro wizyta u lekarza to juz nie ma sensu robic bety chyba, ze on tak zleci :)
    Zrobiłam. 15460. Cokolwiek tam we mnie jest bardzo ładnie rośnie. Mam. Nadzieję że dziś coś już się wyjaśni :)

oar8vfxmkgiysd36.png

Wysłany: 8 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adonis_26 wrote:
    Też miałam. Biore nospe i magne b6 jak w poprzednich ciążach
    Do ginekologa idę dopiero we wtorek. W sumie sama nie wiem... Nie czuję się jak w ciąży ... i przestały mnie boleć piersi.wczesniej były tkliwe i nie mogłam ich dotknąć a dzisiaj normalnie spalam na brzuchu. Mdłości też nie mam. Naczytałam się smutnych historii o małych przyrostach . Moja beta na poziomie 260 powinna szybo lecieć do góry a tak tylko o 50 procent. Szczególnie,że to sam początek ciąży. Jeszcze zauważyłam na bieliźnie jakieś dziwne ślady jak zabrudzenia a bardzo dbam o higiene, codziennie kąpiel a bielizna brudna...

Magdalena2731
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka byłam załamana niskim przyrostem, a teraz odbiło ;)

Mama360, Irvine90 lubią tę wiadomość

f2wl4z179qh7gg9w.png
    ...................................................
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
    sierpień 2019 - pozytywny test! <3
  • Mama360 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    taka byłam załamana niskim przyrostem, a teraz odbiło ;)
    Super. Będzie dobrze!! :)

Frufru lubi tę wiadomość

oar8vfxmkgiysd36.png
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie już sama nie wiem jak będzie...

f2wl4z179qh7gg9w.png
    Starania od X 2016 ☹ lipiec 2018 - udało się!!! <3 ciąża trojacza... wrzesień 2018 - poronienie samoistne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    No właśnie już sama nie wiem jak będzie...

A byłaś już na USG?

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja chyba się będę powoli żegnać z tym wątkiem... Jak mówiłam beta 7 sierpnia wynosiła 416 a 48 godzin później czyli 9 wzrosla tylko do 497. We wtorek ide do ginekologa. Bardzo się boje ciąży pozamacicznej. Przeraża mnie to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 14:37

Magdalena2731
  • Frufru Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malami91 wrote:
    A byłaś już na USG?
    Byłam, najpierw nic nie widzieli i już mnie chcieli do szpitala kłaść. Ale potem drugi lekarz zobaczył coś co nazwali prawdopodobnie pęcherzykiem ciążowym w macicy. Dziś idę jeszcze raz... i się okaże.

Magdalena2731, mi też przez 48 godz mało urosło. Po chyba 6 dniach zrobiłam jeszcze raz betę i już było ok. Nie wiem co z tego będzie, też mnie przeraża cp, szpital i strata dziecka na.które 2 lata czekałam, więc wciąż żyję nadzieją...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2018, 09:33

f2wl4z179qh7gg9w.png

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frufru wrote:
    Byłam, najpierw nic nie widzieli i już mnie chcieli do szpitala kłaść. Ale potem drugi lekarz zobaczył coś co nazwali prawdopodobnie pęcherzykiem ciążowym w macicy. Dziś idę jeszcze raz... i się okaże.

Magdalena2731, mi też przez 48 godz mało urosło. Po chyba 6 dniach zrobiłam jeszcze raz betę i już było ok. Nie wiem co z tego będzie, też mnie przeraża cp, szpital i strata dziecka na.które 2 lata czekałam, więc wciąż żyję nadzieją...

Moja pierwsza beta wyniosła 260 48h później 266, następna po 48h 416 i kolejna po 48h 497. Od zrobienia pierwszej minął tydzień. Raczej już nie mam nadziei. Tym bardziej, że na bieliźnie mam jakieś dziwne plamy koloru kawy z mlekiem i ciągłe napięcie podbrzusza.... Frufru napisz proszę jak po dzisiejszym USG. Cały czas trzymam kciuki i Ci kibicuję!!!

Magdalena2731
  • mroweczka-ant Nowa

Wysłany: 12 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;)
    Czytam Was od 2 tygodni. Moja sytuacja wygląda następująco. 26.06 miałam pierwszy dzień ostatniej miesiączki. Postanowiliśmy z mężem, że to czas na dziecko i w czerwcu zaczęlismy starania. Jako że jestem osobą, której zawsze wiatr w oczy i przeważnie poddaję się już na starcie i sama w siebie nie wierze .... to tu było zupełnie inaczej. Postanowiłam, że zajdę w ciążę od razu i koniec. Nic mi się nie udaje, ale ciąża uda mi się na pewno. Nawet skończyły mi się tampony i postanowiłam, że kolejnych nie kupię, bo po prostu ZAJDĘ W CIĄŻE. Miałam zawsze regularne cykle 28 dniowe. Cytologia zawsze najlepsza. Zrobiłam badania na toxoplazmozę różyczkę i ospę. Od 3 miesięcy biorę kwas foliowy. Ogolnie mówiąc- ciąża planowana. Pani ginekolog powiedziała- można się starać. Miesiączka nie przyszła- gdzie przychodzi zawsze o stałej porze. Tego też dnia zrobiłam test tj. 26.07. Wyszły 2 kreski, w tym jedna blada. Jeszcze się nie cieszyłam... Blada kreska? Jakiś błąd. 28 lipca mój mąż miał urodziny. Nie miałam dla niego prezentu. 26 lipca poszłam na Beta Hcg żeby sprawdzić czy faktycznie jestem w ciąży? Beta wyszła 42. Według rozpiski 1 tydzień ciąży. Super! Zrobię prezent mężowi. Jak postanowiłam tak zrobiłam, prezent się udał. Jesteśmy szczęsliwi i powtarzamy sobie- aby tylko było zdrowe i póki co nic nikomu nie mówimy- bo to różnie bywa. Wyczytałam, że warto po 2 dniach zrobić beta hcg żeby sprawdzić przyrost, bo do ginekologa i tak nie ma po co iść- bo za wczesnie. Akurat był weekend, wiec poczekałam do poniedziałku i po 4 dniach od ostatniej bety ponownie zrobiłam wyniki z krwi. 30.07- wynik bety 26. Obok był wytłuszczony opis " Wynik do konsultacji z lekarzem! Wskazana kontrola". No wiadomo... Internet, Król wiedzy powiedział mi, że to poronienie. Dzień później obudziłam się z ogromnym bólem w krzyżu. Pomyślałam, że źle spałam. Później jeszcze tego samego dnia zaczęłam plamić... Później krwawić dość mocno... a na koniec wychodziła ze mnie jakby gruba żółta skóra różnej wielkości. Staciłam nadzieję, poroniłam. Warto dodać, że miałam ogromny ból piersi do tej pory. W chwili dostania krwawienia wszelkie bóle i tkliwe piersi przestały dokuczać. Wiecej na betę nie poszłam i żyję do dziś ze świadomością, że poroniłam. Staramy się dalej... Krwawienie poronne trwało 1 dzień.
    i tu moje pytanie? Ile powinno trwać takie krwawienie? Czy traktować to jako okres? Czy jest szansa, że będę miała owulację w tym miesiącu?

Piszę to tu, ponieważ nie mam gdzie się wygadać i podzielić moimi doświadczeniami- a Wy mnie zrozumiecie. W głębi serca wierzę, że jest cień nadziei, że tam COŚ jest. Tym bardziej, że złapałam się na tym, że obiad zagryzam chipsami i słodkimi cukierkami. Ostatnio jadłam bułkę z czosnkiem zagryzając lodem czekoladowym!
    Brak mi odwagi, żeby to sprawdzić dalej... no i ten krwotok. Płakałam z bólu :(

Wiem co napiszecie- czemu nie byłaś u lekarza i takie tam. Uznaliśmy z mężem, że o ciąży mogłam nawet nie wiedzieć i uznać to po prostu, za przesunięcie cyklu o kilka dni. Czuję się bardzo dobrze. Krawienie miałam bardzo obfite, ale tak jak napisałam... tylko jeden dzień. Dziwne.

Magdalena2731 lubi tę wiadomość

‹‹ 263 264 265 266 267 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ