X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Hej, powtórzyłam dziś betę. Wynik 2037,9 :) Kurczę, jeszcze takiej to nie miałam :O. To jest moja 4 ciąża, wcześniejsze poroniłam. Wszystko jest zupełnie inne niż w poprzednich. Mam dość dużo śluzu, gdzie zawsze była susza.. w dodatku bolą mnie piersi i czasami mam dziwne kłucie w brzuchu. Nie jak wcześniej, ze bolało mnie cały czas tylko tak sporadycznie, czuje jakby coś „uwierało”? (BellyBest pokazuje 5 tydz. 0 dni). Zastanawiam się, czy to nie za wczesnie aby cokolwiek było czuć. Chyba jestem już przewrażliwiona..

Wygląda, że wszystko przebiega prawidłowo, możesz śmiało iść w przyszłym tygodniu na USG - bazując na wynikach bety - myślę, że w środę zobaczysz już na USG pęcherzyk ciążowy, a być może nawet już z zarodkiem. Jak pójdziesz za dwa tygodnie to zobaczysz zarodek i bijące serduszko :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jutro mam wizytę i usg może coś zobaczę. Więcej bety nie badam chyba że lekarz zechce.

Trochę wcześnie na wizytę, musisz się liczyć z tym, że przy takiej becie (poniżej 5000) może nie być jeszcze widać jaja w macicy, więc żebyś się nie zestresowała niepotrzebnie. Aczkolwiek może być i tak, że będzie już widoczne jajo, natomiast gdyby nie było to się nie denerwuj, jest jeszcze wcześnie ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem nie nastawiam się że coś zobaczę mi się owulacja ponad tydzień przesunęła więc zrobię to usg dla porządku bez stresu

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wygląda, że wszystko przebiega prawidłowo, możesz śmiało iść w przyszłym tygodniu na USG - bazując na wynikach bety - myślę, że w środę zobaczysz już na USG pęcherzyk ciążowy, a być może nawet już z zarodkiem. Jak pójdziesz za dwa tygodnie to zobaczysz zarodek i bijące serduszko :)

Dziękuje za odpowiedz. Wizytę mam umówiona na 21.12. :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:

O, to 21 to już na święta będziesz mieć zdjęcie dzidziulka z bijącym serduszkiem, żeby rodzinie pokazać :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    O, to 21 to już na święta będziesz mieć zdjęcie dzidziulka z bijącym serduszkiem, żeby rodzinie pokazać :)

Wiesz, to będzie najcudowniejszy prezent, jaki kiedykolwiek w życiu dostałam. Oby w końcu było dobrze..

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:

To idziemy w tym samym dniu na badanie i w tym samym celu ;)
    Też mam nadzieję wyjść z gabinetu z pierwszym zdjęciem i potwierdzeniem akcji <3
    U mnie to będzie siódmy tydzień (6+3).

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Wiesz, to będzie najcudowniejszy prezent, jaki kiedykolwiek w życiu dostałam. Oby w końcu było dobrze..

Będzie, głowa do góry :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    To idziemy w tym samym dniu na badanie i w tym samym celu ;)
    Też mam nadzieję wyjść z gabinetu z pierwszym zdjęciem i potwierdzeniem akcji <3
    U mnie to będzie siódmy tydzień (6+3).

Daj znać jak po badaniach. U mnie będzie (6 tydz. 0 dni) czyli 7? Nie wiem jak oni to liczą :)
    Trzymam kciuki, będzie dobrze ;)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg mam pęcherzyk ciążowy 4 tydz i 4 dzień

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Daj znać jak po badaniach. U mnie będzie (6 tydz. 0 dni) czyli 7? Nie wiem jak oni to liczą :)
    Trzymam kciuki, będzie dobrze ;)

Ciążę lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i zawsze liczą skończone tygodnie, czyli 6t0d to jest szósty tydzień, nawet 6t6d to szósty tydzień. Siódmy będziesz mieć od 7t0d-7t6d :)

Smutnamiss wrote:
    Byłam na usg mam pęcherzyk ciążowy 4 tydz i 4 dzień

Super! :)
    To za tydzień pewnie będzie zarodek, a za dwa serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:46

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przyjść za dwa tyg tylko mogę najwcześniej w styczniu myślicie że nie Z późno

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jest dziś 5 tydz. 1 dzień. Poszłam dziś do lekarza bo kończą mi się leki i do 21 mi ich nie wystarczy. Ginekolog( inny, do mojej baby z recepcji mnie nie przepuściły nawet po receptę :/) uparł się na usg aby wykluczyć ciąże pozamaciczna. I mamy pęcherzyk ale za pęcherzykiem jest takie dziwne coś, lekarz mówi ze to płyn owodniowy i zeby się tym na razie nie nakręcać i ze wszystko jest w porządku. Jednak nie daje mi to spokoju :/ czy któraś z Was miała koedykolwiek taki przypadek?
    5alyt0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:34

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Emilka25 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum i chciałam się Was poradzić. Moje wyniki badania hcg przedtawiają się następująco:

14 dpo - 156
    17 dpo - 1187
    21 dpo - 4402

co myślicie o takim przyroście? jest ok? Trochę się martwię bo początkowo przyrost był bardzo duży a teraz wygląda trochę słabiej.

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cziczi u mnie był krwiak i wyglądał podobnie na USG. Też taka rozlana czarna plama, aczkolwiek na USG wszystko jest albo czarne albo szare :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka25 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum i chciałam się Was poradzić. Moje wyniki badania hcg przedtawiają się następująco:

14 dpo - 156
    17 dpo - 1187
    21 dpo - 4402

co myślicie o takim przyroście? jest ok? Trochę się martwię bo początkowo przyrost był bardzo duży a teraz wygląda trochę słabiej.

Przyrost jest jak najbardziej OK! :)
    Przy małych wartościach bety zwykle przyrosty są większe, a potem, przy większych wartościach już beta zwalnia z przyrostami. Natomiast nie widzę żadnego powodu do niepokoju w Twoich wynikach. Z taką betą to już możesz się na USG udać, na pewno będzie już widać pęcherz w macicy, a może i zarodek w pęcherzu? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Cziczi u mnie był krwiak i wyglądał podobnie na USG. Też taka rozlana czarna plama, aczkolwiek na USG wszystko jest albo czarne albo szare :P

Leira, czy pomimo tego krwiaka wszystko było w porządku? To było w czasie ciąży?

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Leira, czy pomimo tego krwiaka wszystko było w porządku? To było w czasie ciąży?

Tak, tyle, że mój krwiak był krwawiący, więc był stres. Aczkolwiek dopiero później dowiedziałam się, że wiele kobiet ma krwiaki i jest to w zasadzie częste zjawisko w ciąży. W zdecydowanej większości przypadków są one niegroźne i znikają wraz z wykształceniem się łożyska. Ciąża z krwiakiem rozwiązana szczęśliwie.

czczi lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tak, tyle, że mój krwiak był krwawiący, więc był stres. Aczkolwiek dopiero później dowiedziałam się, że wiele kobiet ma krwiaki i jest to w zasadzie częste zjawisko w ciąży. W zdecydowanej większości przypadków są one niegroźne i znikają wraz z wykształceniem się łożyska. Ciąża z krwiakiem rozwiązana szczęśliwie.

Dzięki za odpowiedz. Trochę mnie uspokoiłaś :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Dzięki za odpowiedz. Trochę mnie uspokoiłaś :)

Spoko, ale przecież u Ciebie to nie krwiak :)

czczi lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ