beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
czczi wrote:Hej, powtórzyłam dziś betę. Wynik 2037,9
Kurczę, jeszcze takiej to nie miałam
. To jest moja 4 ciąża, wcześniejsze poroniłam. Wszystko jest zupełnie inne niż w poprzednich. Mam dość dużo śluzu, gdzie zawsze była susza.. w dodatku bolą mnie piersi i czasami mam dziwne kłucie w brzuchu. Nie jak wcześniej, ze bolało mnie cały czas tylko tak sporadycznie, czuje jakby coś „uwierało”? (BellyBest pokazuje 5 tydz. 0 dni). Zastanawiam się, czy to nie za wczesnie aby cokolwiek było czuć. Chyba jestem już przewrażliwiona..
Wygląda, że wszystko przebiega prawidłowo, możesz śmiało iść w przyszłym tygodniu na USG - bazując na wynikach bety - myślę, że w środę zobaczysz już na USG pęcherzyk ciążowy, a być może nawet już z zarodkiem. Jak pójdziesz za dwa tygodnie to zobaczysz zarodek i bijące serduszko -
Smutnamiss wrote:Jutro mam wizytę i usg może coś zobaczę. Więcej bety nie badam chyba że lekarz zechce.
Trochę wcześnie na wizytę, musisz się liczyć z tym, że przy takiej becie (poniżej 5000) może nie być jeszcze widać jaja w macicy, więc żebyś się nie zestresowała niepotrzebnie. Aczkolwiek może być i tak, że będzie już widoczne jajo, natomiast gdyby nie było to się nie denerwuj, jest jeszcze wcześnie -
Leira wrote:Wygląda, że wszystko przebiega prawidłowo, możesz śmiało iść w przyszłym tygodniu na USG - bazując na wynikach bety - myślę, że w środę zobaczysz już na USG pęcherzyk ciążowy, a być może nawet już z zarodkiem. Jak pójdziesz za dwa tygodnie to zobaczysz zarodek i bijące serduszko
Dziękuje za odpowiedz. Wizytę mam umówiona na 21.12. -
czczi wrote:Dziękuje za odpowiedz. Wizytę mam umówiona na 21.12.
To idziemy w tym samym dniu na badanie i w tym samym celu
Też mam nadzieję wyjść z gabinetu z pierwszym zdjęciem i potwierdzeniem akcji
U mnie to będzie siódmy tydzień (6+3).2019 IUI, CC 40 tc
2022 IVF, CC 36+1 tc -
MDW wrote:To idziemy w tym samym dniu na badanie i w tym samym celu
Też mam nadzieję wyjść z gabinetu z pierwszym zdjęciem i potwierdzeniem akcji
U mnie to będzie siódmy tydzień (6+3).
Daj znać jak po badaniach. U mnie będzie (6 tydz. 0 dni) czyli 7? Nie wiem jak oni to liczą
Trzymam kciuki, będzie dobrze -
czczi wrote:Daj znać jak po badaniach. U mnie będzie (6 tydz. 0 dni) czyli 7? Nie wiem jak oni to liczą
Trzymam kciuki, będzie dobrze
Ciążę lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i zawsze liczą skończone tygodnie, czyli 6t0d to jest szósty tydzień, nawet 6t6d to szósty tydzień. Siódmy będziesz mieć od 7t0d-7t6d
Smutnamiss wrote:Byłam na usg mam pęcherzyk ciążowy 4 tydz i 4 dzień
Super!
To za tydzień pewnie będzie zarodek, a za dwa serduszkoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:46
-
To u mnie jest dziś 5 tydz. 1 dzień. Poszłam dziś do lekarza bo kończą mi się leki i do 21 mi ich nie wystarczy. Ginekolog( inny, do mojej baby z recepcji mnie nie przepuściły nawet po receptę
) uparł się na usg aby wykluczyć ciąże pozamaciczna. I mamy pęcherzyk ale za pęcherzykiem jest takie dziwne coś, lekarz mówi ze to płyn owodniowy i zeby się tym na razie nie nakręcać i ze wszystko jest w porządku. Jednak nie daje mi to spokoju
czy któraś z Was miała koedykolwiek taki przypadek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:34
-
Hej dziewczyny, jestem nowa na forum i chciałam się Was poradzić. Moje wyniki badania hcg przedtawiają się następująco:
14 dpo - 156
17 dpo - 1187
21 dpo - 4402
co myślicie o takim przyroście? jest ok? Trochę się martwię bo początkowo przyrost był bardzo duży a teraz wygląda trochę słabiej. -
Emilka25 wrote:Hej dziewczyny, jestem nowa na forum i chciałam się Was poradzić. Moje wyniki badania hcg przedtawiają się następująco:
14 dpo - 156
17 dpo - 1187
21 dpo - 4402
co myślicie o takim przyroście? jest ok? Trochę się martwię bo początkowo przyrost był bardzo duży a teraz wygląda trochę słabiej.
Przyrost jest jak najbardziej OK!
Przy małych wartościach bety zwykle przyrosty są większe, a potem, przy większych wartościach już beta zwalnia z przyrostami. Natomiast nie widzę żadnego powodu do niepokoju w Twoich wynikach. Z taką betą to już możesz się na USG udać, na pewno będzie już widać pęcherz w macicy, a może i zarodek w pęcherzu? -
Leira wrote:Cziczi u mnie był krwiak i wyglądał podobnie na USG. Też taka rozlana czarna plama, aczkolwiek na USG wszystko jest albo czarne albo szare
Leira, czy pomimo tego krwiaka wszystko było w porządku? To było w czasie ciąży? -
czczi wrote:Leira, czy pomimo tego krwiaka wszystko było w porządku? To było w czasie ciąży?
Tak, tyle, że mój krwiak był krwawiący, więc był stres. Aczkolwiek dopiero później dowiedziałam się, że wiele kobiet ma krwiaki i jest to w zasadzie częste zjawisko w ciąży. W zdecydowanej większości przypadków są one niegroźne i znikają wraz z wykształceniem się łożyska. Ciąża z krwiakiem rozwiązana szczęśliwie.czczi lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Tak, tyle, że mój krwiak był krwawiący, więc był stres. Aczkolwiek dopiero później dowiedziałam się, że wiele kobiet ma krwiaki i jest to w zasadzie częste zjawisko w ciąży. W zdecydowanej większości przypadków są one niegroźne i znikają wraz z wykształceniem się łożyska. Ciąża z krwiakiem rozwiązana szczęśliwie.
Dzięki za odpowiedz. Trochę mnie uspokoiłaś