X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Hej, powtórzyłam dziś betę. Wynik 2037,9 :) Kurczę, jeszcze takiej to nie miałam :O. To jest moja 4 ciąża, wcześniejsze poroniłam. Wszystko jest zupełnie inne niż w poprzednich. Mam dość dużo śluzu, gdzie zawsze była susza.. w dodatku bolą mnie piersi i czasami mam dziwne kłucie w brzuchu. Nie jak wcześniej, ze bolało mnie cały czas tylko tak sporadycznie, czuje jakby coś „uwierało”? (BellyBest pokazuje 5 tydz. 0 dni). Zastanawiam się, czy to nie za wczesnie aby cokolwiek było czuć. Chyba jestem już przewrażliwiona..

Wygląda, że wszystko przebiega prawidłowo, możesz śmiało iść w przyszłym tygodniu na USG - bazując na wynikach bety - myślę, że w środę zobaczysz już na USG pęcherzyk ciążowy, a być może nawet już z zarodkiem. Jak pójdziesz za dwa tygodnie to zobaczysz zarodek i bijące serduszko :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jutro mam wizytę i usg może coś zobaczę. Więcej bety nie badam chyba że lekarz zechce.

Trochę wcześnie na wizytę, musisz się liczyć z tym, że przy takiej becie (poniżej 5000) może nie być jeszcze widać jaja w macicy, więc żebyś się nie zestresowała niepotrzebnie. Aczkolwiek może być i tak, że będzie już widoczne jajo, natomiast gdyby nie było to się nie denerwuj, jest jeszcze wcześnie ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem nie nastawiam się że coś zobaczę mi się owulacja ponad tydzień przesunęła więc zrobię to usg dla porządku bez stresu

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wygląda, że wszystko przebiega prawidłowo, możesz śmiało iść w przyszłym tygodniu na USG - bazując na wynikach bety - myślę, że w środę zobaczysz już na USG pęcherzyk ciążowy, a być może nawet już z zarodkiem. Jak pójdziesz za dwa tygodnie to zobaczysz zarodek i bijące serduszko :)

Dziękuje za odpowiedz. Wizytę mam umówiona na 21.12. :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:

O, to 21 to już na święta będziesz mieć zdjęcie dzidziulka z bijącym serduszkiem, żeby rodzinie pokazać :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    O, to 21 to już na święta będziesz mieć zdjęcie dzidziulka z bijącym serduszkiem, żeby rodzinie pokazać :)

Wiesz, to będzie najcudowniejszy prezent, jaki kiedykolwiek w życiu dostałam. Oby w końcu było dobrze..

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • MDW Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:

To idziemy w tym samym dniu na badanie i w tym samym celu ;)
    Też mam nadzieję wyjść z gabinetu z pierwszym zdjęciem i potwierdzeniem akcji <3
    U mnie to będzie siódmy tydzień (6+3).

2019 IUI, CC 40 tc
    2022 IVF, CC 36+1 tc
  • Leira Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Wiesz, to będzie najcudowniejszy prezent, jaki kiedykolwiek w życiu dostałam. Oby w końcu było dobrze..

Będzie, głowa do góry :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 13 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MDW wrote:
    To idziemy w tym samym dniu na badanie i w tym samym celu ;)
    Też mam nadzieję wyjść z gabinetu z pierwszym zdjęciem i potwierdzeniem akcji <3
    U mnie to będzie siódmy tydzień (6+3).

Daj znać jak po badaniach. U mnie będzie (6 tydz. 0 dni) czyli 7? Nie wiem jak oni to liczą :)
    Trzymam kciuki, będzie dobrze ;)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg mam pęcherzyk ciążowy 4 tydz i 4 dzień

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Daj znać jak po badaniach. U mnie będzie (6 tydz. 0 dni) czyli 7? Nie wiem jak oni to liczą :)
    Trzymam kciuki, będzie dobrze ;)

Ciążę lekarze liczą od pierwszego dnia ostatniej miesiączki i zawsze liczą skończone tygodnie, czyli 6t0d to jest szósty tydzień, nawet 6t6d to szósty tydzień. Siódmy będziesz mieć od 7t0d-7t6d :)

Smutnamiss wrote:
    Byłam na usg mam pęcherzyk ciążowy 4 tydz i 4 dzień

Super! :)
    To za tydzień pewnie będzie zarodek, a za dwa serduszko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 10:46

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przyjść za dwa tyg tylko mogę najwcześniej w styczniu myślicie że nie Z późno

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie jest dziś 5 tydz. 1 dzień. Poszłam dziś do lekarza bo kończą mi się leki i do 21 mi ich nie wystarczy. Ginekolog( inny, do mojej baby z recepcji mnie nie przepuściły nawet po receptę :/) uparł się na usg aby wykluczyć ciąże pozamaciczna. I mamy pęcherzyk ale za pęcherzykiem jest takie dziwne coś, lekarz mówi ze to płyn owodniowy i zeby się tym na razie nie nakręcać i ze wszystko jest w porządku. Jednak nie daje mi to spokoju :/ czy któraś z Was miała koedykolwiek taki przypadek?
    5alyt0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2018, 13:34

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Emilka25 Nowa

Wysłany: 14 grudnia 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum i chciałam się Was poradzić. Moje wyniki badania hcg przedtawiają się następująco:

14 dpo - 156
    17 dpo - 1187
    21 dpo - 4402

co myślicie o takim przyroście? jest ok? Trochę się martwię bo początkowo przyrost był bardzo duży a teraz wygląda trochę słabiej.

• Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cziczi u mnie był krwiak i wyglądał podobnie na USG. Też taka rozlana czarna plama, aczkolwiek na USG wszystko jest albo czarne albo szare :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka25 wrote:
    Hej dziewczyny, jestem nowa na forum i chciałam się Was poradzić. Moje wyniki badania hcg przedtawiają się następująco:

14 dpo - 156
    17 dpo - 1187
    21 dpo - 4402

co myślicie o takim przyroście? jest ok? Trochę się martwię bo początkowo przyrost był bardzo duży a teraz wygląda trochę słabiej.

Przyrost jest jak najbardziej OK! :)
    Przy małych wartościach bety zwykle przyrosty są większe, a potem, przy większych wartościach już beta zwalnia z przyrostami. Natomiast nie widzę żadnego powodu do niepokoju w Twoich wynikach. Z taką betą to już możesz się na USG udać, na pewno będzie już widać pęcherz w macicy, a może i zarodek w pęcherzu? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Cziczi u mnie był krwiak i wyglądał podobnie na USG. Też taka rozlana czarna plama, aczkolwiek na USG wszystko jest albo czarne albo szare :P

Leira, czy pomimo tego krwiaka wszystko było w porządku? To było w czasie ciąży?

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Leira, czy pomimo tego krwiaka wszystko było w porządku? To było w czasie ciąży?

Tak, tyle, że mój krwiak był krwawiący, więc był stres. Aczkolwiek dopiero później dowiedziałam się, że wiele kobiet ma krwiaki i jest to w zasadzie częste zjawisko w ciąży. W zdecydowanej większości przypadków są one niegroźne i znikają wraz z wykształceniem się łożyska. Ciąża z krwiakiem rozwiązana szczęśliwie.

czczi lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Tak, tyle, że mój krwiak był krwawiący, więc był stres. Aczkolwiek dopiero później dowiedziałam się, że wiele kobiet ma krwiaki i jest to w zasadzie częste zjawisko w ciąży. W zdecydowanej większości przypadków są one niegroźne i znikają wraz z wykształceniem się łożyska. Ciąża z krwiakiem rozwiązana szczęśliwie.

Dzięki za odpowiedz. Trochę mnie uspokoiłaś :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Dzięki za odpowiedz. Trochę mnie uspokoiłaś :)

Spoko, ale przecież u Ciebie to nie krwiak :)

czczi lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ