X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Spoko, ale przecież u Ciebie to nie krwiak :)

No właśnie nie wiem co to jest.. strasznie się boje, bo trzy ciąże już straciłam. W sumie lekarz powiedział ze jest ok. :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    No właśnie nie wiem co to jest.. strasznie się boje, bo trzy ciąże już straciłam. W sumie lekarz powiedział ze jest ok. :)

A na jakim etapie straciłaś te ciąże?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A na jakim etapie straciłaś te ciąże?

Pierwsza w 6-7 tc, ale zabieg miałam w 11. Druga w 5-6, trzecia była biochemiczna, wiec 2-3 dni po terminie miesiączki zaczęłam krwawić. Przy dwóch pierwszych to były ciąże obumarłe. Teraz biorę heparyna, Acard i Duphaston. Beta ładnie rośnie, wiem mam cicha nadzieje, ze tym razem się uda..

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Pierwsza w 6-7 tc, ale zabieg miałam w 11. Druga w 5-6, trzecia była biochemiczna, wiec 2-3 dni po terminie miesiączki zaczęłam krwawić. Przy dwóch pierwszych to były ciąże obumarłe. Teraz biorę heparyna, Acard i Duphaston. Beta ładnie rośnie, wiem mam cicha nadzieje, ze tym razem się uda..

A w tych pierwszych dwóch ciążach miałaś zarodek z serduszkiem, albo w ogóle zarodek czy były to puste jaja?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A w tych pierwszych dwóch ciążach miałaś zarodek z serduszkiem, albo w ogóle zarodek czy były to puste jaja?

W pierwszej był zarodek i tętnienie, w drugiej tylko pęcherzyk. I od samego początku beta miała bardzo niskie wartości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 15:35

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak niskie pamiętasz może?

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jak niskie pamiętasz może?

Tak. W pierwszej, pierwsza betę miałam 13, później po chyba 4 dniach miałam wynik 97.. pierwsza ciąże nosiłam do 11 tyg. beta urosła max do ok 5600 ale co 48 godz wzrastała o 200-300 jednostek. W drugiej 104 po 5 dniach 460, po kolejnych dwóch dniach zaczęła spadać do 450. W trzeciej miałam 13, po 48 godz. 10.

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam niską betę a teraz zauważyłam śluz brązowy

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Ale przyrost miałaś dobry. Ja teraz miałam pierwsza betę 899, druga 2037, a dzisiejsza 5214. I rano pojawiło mi się plamienie. Nie duże, ale jest :/ poleciałam do lekarza, nie zrobiła mi usg transwaginalnego, bo miałam robione wczoraj. Miałam usg przez brzuch, jest pęcherzyk. Ale doktor tłumaczyła, ze plamienie to nie jest koniec świata i to może być przez to, ze pęcherzyk bardziej się zagnieżdża, a macica jest bardzo ukrwiona.. Wiem, ze jest bardzo ciężko się nie stresować i nie zadręczać bo sama prawie wariuje.. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Z całego serca Co tego życzę.

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Ale przyrost miałaś dobry. Ja teraz miałam pierwsza betę 899, druga 2037, a dzisiejsza 5214. I rano pojawiło mi się plamienie. Nie duże, ale jest :/ poleciałam do lekarza, nie zrobiła mi usg transwaginalnego, bo miałam robione wczoraj. Miałam usg przez brzuch, jest pęcherzyk. Ale doktor tłumaczyła, ze plamienie to nie jest koniec świata i to może być przez to, ze pęcherzyk bardziej się zagnieżdża, a macica jest bardzo ukrwiona.. Wiem, ze jest bardzo ciężko się nie stresować i nie zadręczać bo sama prawie wariuje.. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Z całego serca Co tego życzę.

Więc być może ta plama na USG to jednak krwiak?
    Jakie plamienie miałaś? Na brązowo czy na różowo?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

A na jakiej podstawie stwierdzasz, że miałaś niską betę?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Więc być może ta plama na USG to jednak krwiak?
    Jakie plamienie miałaś? Na brązowo czy na różowo?

Tak, to jest krwiak. I moja ginekolog powiedziała, ze krwiaki zdarzają się dość często.. i w moim przypadku to to plamienie, może być oczyszczającym się krwiakiem i stwierdziła, ze w sumie to lepiej, ze jest tak, niż miałoby zalegać w środku. Drugim powodem może być bardziej zagnieżdżający się zarodek.. Plamienie miałam bardziej brązowe i na papierze pojawiło się kilka jakby niteczek. Najwiecej było z rana, w ciągu dnia dość czysto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 22:41

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Tak, to jest krwiak. I moja ginekolog powiedziała, ze krwiaki zdarzają się dość często.. i w moim przypadku to to plamienie, może być oczyszczającym się krwiakiem i stwierdziła, ze w sumie to lepiej, ze jest tak, niż miałoby zalegać w środku. Drugim powodem może być bardziej zagnieżdżający się zarodek.. Plamienie miałam bardziej brązowe i na papierze pojawiło się kilka jakby niteczek. Najwiecej było z rana, w ciągu dnia dość czysto.

Brązowe to plamienie starą krwią. Krwiaki to częsta przypadłość w ciąży. Nie martw się :) Na pewno warto wzbogacić dietę o produkty bogate w witaminę C.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Beta mi wydaje się mała w porównaniu do innych kobiet. PRÓBUJĘ SIĘ NIE STRESOWAĆ ALE JAKOŚ TAK SMUTNO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 23:01

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jestem w szpitalu. Beta mi wydaje się mała w porównaniu do innych kobiet. PRÓBUJĘ SIĘ NIE STRESOWAĆ ALE JAKOŚ TAK SMUTNO

Są kobiety, które w tym samym czasie mają mniejszą i większą betę od Ciebie - nie ma co porównywać bo ciąża to bardzo indywidualny stan, nawet u tej samej kobiety dwie ciąże mogą inaczej przebiegać.

Dobrze, że pojechałaś na IP, sprawdzą co się dzieje. Prawdopodobnie to krwiak, będzie dobrze, trzymaj się.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Brązowe to plamienie starą krwią. Krwiaki to częsta przypadłość w ciąży. Nie martw się :) Na pewno warto wzbogacić dietę o produkty bogate w witaminę C.

O nie wiedziałam. Dzięki :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie stwierdził krwawienia beta ponad 5 tys

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Lekarz nie stwierdził krwawienia beta ponad 5 tys

Robili Ci USG?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest pęcherzyk nic nie stwierdził więcej i kazał do domu

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Tak jest pęcherzyk nic nie stwierdził więcej i kazał do domu

Czyli nie zlokalizowali krwiaka? U mnie było tak, że w piątym tygodniu trafiłam na IP z krwawieniem (żywą, czerwoną krwią), zrobili USG, był pęcherzyk, krwiaka nie zlokalizowali, stwierdzili, że krwawienie nie jest z macicy (?). Tydzień później powtórzyłam USG i krwiak był już widoczny. Dlatego, ja osobiście doradziłabym Ci również powtórzenie USG za tydzień, żeby wiedzieć czy przyczyną plamień jest krwiak, czy to może było krwawienie implantacyjne, a może krwawienie z pochwy (naczynka krwionośne są tam bardzo wrażliwe i czasem pękają, nawet przy wypróżnianiu).

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ