X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Spoko, ale przecież u Ciebie to nie krwiak :)

No właśnie nie wiem co to jest.. strasznie się boje, bo trzy ciąże już straciłam. W sumie lekarz powiedział ze jest ok. :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2018, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    No właśnie nie wiem co to jest.. strasznie się boje, bo trzy ciąże już straciłam. W sumie lekarz powiedział ze jest ok. :)

A na jakim etapie straciłaś te ciąże?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A na jakim etapie straciłaś te ciąże?

Pierwsza w 6-7 tc, ale zabieg miałam w 11. Druga w 5-6, trzecia była biochemiczna, wiec 2-3 dni po terminie miesiączki zaczęłam krwawić. Przy dwóch pierwszych to były ciąże obumarłe. Teraz biorę heparyna, Acard i Duphaston. Beta ładnie rośnie, wiem mam cicha nadzieje, ze tym razem się uda..

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Pierwsza w 6-7 tc, ale zabieg miałam w 11. Druga w 5-6, trzecia była biochemiczna, wiec 2-3 dni po terminie miesiączki zaczęłam krwawić. Przy dwóch pierwszych to były ciąże obumarłe. Teraz biorę heparyna, Acard i Duphaston. Beta ładnie rośnie, wiem mam cicha nadzieje, ze tym razem się uda..

A w tych pierwszych dwóch ciążach miałaś zarodek z serduszkiem, albo w ogóle zarodek czy były to puste jaja?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A w tych pierwszych dwóch ciążach miałaś zarodek z serduszkiem, albo w ogóle zarodek czy były to puste jaja?

W pierwszej był zarodek i tętnienie, w drugiej tylko pęcherzyk. I od samego początku beta miała bardzo niskie wartości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 15:35

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak niskie pamiętasz może?

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jak niskie pamiętasz może?

Tak. W pierwszej, pierwsza betę miałam 13, później po chyba 4 dniach miałam wynik 97.. pierwsza ciąże nosiłam do 11 tyg. beta urosła max do ok 5600 ale co 48 godz wzrastała o 200-300 jednostek. W drugiej 104 po 5 dniach 460, po kolejnych dwóch dniach zaczęła spadać do 450. W trzeciej miałam 13, po 48 godz. 10.

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam niską betę a teraz zauważyłam śluz brązowy

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

Ale przyrost miałaś dobry. Ja teraz miałam pierwsza betę 899, druga 2037, a dzisiejsza 5214. I rano pojawiło mi się plamienie. Nie duże, ale jest :/ poleciałam do lekarza, nie zrobiła mi usg transwaginalnego, bo miałam robione wczoraj. Miałam usg przez brzuch, jest pęcherzyk. Ale doktor tłumaczyła, ze plamienie to nie jest koniec świata i to może być przez to, ze pęcherzyk bardziej się zagnieżdża, a macica jest bardzo ukrwiona.. Wiem, ze jest bardzo ciężko się nie stresować i nie zadręczać bo sama prawie wariuje.. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Z całego serca Co tego życzę.

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Ale przyrost miałaś dobry. Ja teraz miałam pierwsza betę 899, druga 2037, a dzisiejsza 5214. I rano pojawiło mi się plamienie. Nie duże, ale jest :/ poleciałam do lekarza, nie zrobiła mi usg transwaginalnego, bo miałam robione wczoraj. Miałam usg przez brzuch, jest pęcherzyk. Ale doktor tłumaczyła, ze plamienie to nie jest koniec świata i to może być przez to, ze pęcherzyk bardziej się zagnieżdża, a macica jest bardzo ukrwiona.. Wiem, ze jest bardzo ciężko się nie stresować i nie zadręczać bo sama prawie wariuje.. Mam nadzieje, ze wszystko będzie dobrze. Z całego serca Co tego życzę.

Więc być może ta plama na USG to jednak krwiak?
    Jakie plamienie miałaś? Na brązowo czy na różowo?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:

A na jakiej podstawie stwierdzasz, że miałaś niską betę?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Więc być może ta plama na USG to jednak krwiak?
    Jakie plamienie miałaś? Na brązowo czy na różowo?

Tak, to jest krwiak. I moja ginekolog powiedziała, ze krwiaki zdarzają się dość często.. i w moim przypadku to to plamienie, może być oczyszczającym się krwiakiem i stwierdziła, ze w sumie to lepiej, ze jest tak, niż miałoby zalegać w środku. Drugim powodem może być bardziej zagnieżdżający się zarodek.. Plamienie miałam bardziej brązowe i na papierze pojawiło się kilka jakby niteczek. Najwiecej było z rana, w ciągu dnia dość czysto.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 22:41

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    Tak, to jest krwiak. I moja ginekolog powiedziała, ze krwiaki zdarzają się dość często.. i w moim przypadku to to plamienie, może być oczyszczającym się krwiakiem i stwierdziła, ze w sumie to lepiej, ze jest tak, niż miałoby zalegać w środku. Drugim powodem może być bardziej zagnieżdżający się zarodek.. Plamienie miałam bardziej brązowe i na papierze pojawiło się kilka jakby niteczek. Najwiecej było z rana, w ciągu dnia dość czysto.

Brązowe to plamienie starą krwią. Krwiaki to częsta przypadłość w ciąży. Nie martw się :) Na pewno warto wzbogacić dietę o produkty bogate w witaminę C.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w szpitalu. Beta mi wydaje się mała w porównaniu do innych kobiet. PRÓBUJĘ SIĘ NIE STRESOWAĆ ALE JAKOŚ TAK SMUTNO

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2018, 23:01

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2018, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jestem w szpitalu. Beta mi wydaje się mała w porównaniu do innych kobiet. PRÓBUJĘ SIĘ NIE STRESOWAĆ ALE JAKOŚ TAK SMUTNO

Są kobiety, które w tym samym czasie mają mniejszą i większą betę od Ciebie - nie ma co porównywać bo ciąża to bardzo indywidualny stan, nawet u tej samej kobiety dwie ciąże mogą inaczej przebiegać.

Dobrze, że pojechałaś na IP, sprawdzą co się dzieje. Prawdopodobnie to krwiak, będzie dobrze, trzymaj się.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 16 grudnia 2018, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Brązowe to plamienie starą krwią. Krwiaki to częsta przypadłość w ciąży. Nie martw się :) Na pewno warto wzbogacić dietę o produkty bogate w witaminę C.

O nie wiedziałam. Dzięki :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz nie stwierdził krwawienia beta ponad 5 tys

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Lekarz nie stwierdził krwawienia beta ponad 5 tys

Robili Ci USG?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest pęcherzyk nic nie stwierdził więcej i kazał do domu

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Tak jest pęcherzyk nic nie stwierdził więcej i kazał do domu

Czyli nie zlokalizowali krwiaka? U mnie było tak, że w piątym tygodniu trafiłam na IP z krwawieniem (żywą, czerwoną krwią), zrobili USG, był pęcherzyk, krwiaka nie zlokalizowali, stwierdzili, że krwawienie nie jest z macicy (?). Tydzień później powtórzyłam USG i krwiak był już widoczny. Dlatego, ja osobiście doradziłabym Ci również powtórzenie USG za tydzień, żeby wiedzieć czy przyczyną plamień jest krwiak, czy to może było krwawienie implantacyjne, a może krwawienie z pochwy (naczynka krwionośne są tam bardzo wrażliwe i czasem pękają, nawet przy wypróżnianiu).

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ