X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znowu taki galaretowaty brązowy śluz jechać do szpitala czy czekać. Też stwierdził że plamienia nie ma badał wziernikiem i na usg czysto mówił że to z pochwy wydzielina czy mam panikowac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 12:58

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Dziś znowu taki galaretowaty brązowy śluz jechać do szpitala czy czekać. Też stwierdził że plamienia nie ma badał wziernikiem i na usg czysto mówił że to z pochwy wydzielina czy mam panikowac

Jak ja byłam na IP po krwawieniu to powiedzieli mi, że mam nie przyjeżdżać do czasu, aż nie będę mieć takiego krwawienia, że będzie mi cieknąć po nogach, bo oni na tym etapie ciąży i tak nie pomogą, zrobią USG i tyle. Tak wczesnej ciąży, jeśli ma dojść do poronienia, nic nie uratuje.

Plamienie będzie, to nie jest jednorazowa sprawa, zwłaszcza jeśli masz krwiaka. Ja krwawiłam, a potem plamiłam do drugiego trymestru, aż nie wykształciło się łożysko i krwiak się nie wchłonął. Generalnie brązowe plamienie nie jest groźne.

Jeśli jednak jest to krwiak to często lekarze przepisują duphaston lub luteinę na wszelki wypadek, czy Ty dostałaś receptę? Dodam, że jak ma dojść do poronienia to żadne leki nie pomogą, więc też nie nastawiaj się, że to lek na całe zło.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam brać duphaston 2 razy dziennie i luteinę dopochwowo 2x dziennie. Jak dotąd to śladowe ilości tej galaretki plus śluz biały a czasem wodnisty ciągle mam mokro i latam sprawdzać bo się boję że to krew

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:41

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Mam brać duphaston 2 razy dziennie i luteinę dopochwowo 2x dziennie. Jak dotąd to śladowe ilości tej galaretki plus śluz biały a czasem wodnisty ciągle mam mokro i latam sprawdzać bo się boję że to krew

To jak już bierzesz leki to nie ma sensu jechać na IP, jeśli nie masz mocnego krwawienia. Prawda jest taka, że więcej niż już na tym etapie ciąży nie pomoże. Aczkolwiek plamienie i krwawienie często się zdarza u ciężarnych więc postaraj się nie panikować. Choć wiem, że to trudne. Oby do tego 12 tygodnia przetrwać, potem już będzie łożysko i wchłonie krwiaka :) A "mokrość" będzie Ci jeszcze długo towarzyszyć, oj długooo :)

EDIT: Polecam Ci kupić sobie aplikator do tabletek dopochwowych i nie wkładać luteiny palcem, niestety, ale można złapać infekcję, nawet jak myjesz ręce, bo czasem bakterie zostają na palcach, albo są pod paznokciem. Ja niestety miałam tego pecha, ale sprawa rozwiązała się jak zaczęłam używać aplikatora do tabletek i wyparzałam go przed każdym użyciem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 15:20

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    To jak już bierzesz leki to nie ma sensu jechać na IP, jeśli nie masz mocnego krwawienia. Prawda jest taka, że więcej niż już na tym etapie ciąży nie pomoże. Aczkolwiek plamienie i krwawienie często się zdarza u ciężarnych więc postaraj się nie panikować. Choć wiem, że to trudne. Oby do tego 12 tygodnia przetrwać, potem już będzie łożysko i wchłonie krwiaka :) A "mokrość" będzie Ci jeszcze długo towarzyszyć, oj długooo :)

EDIT: Polecam Ci kupić sobie aplikator do tabletek dopochwowych i nie wkładać luteiny palcem, niestety, ale można złapać infekcję, nawet jak myjesz ręce, bo czasem bakterie zostają na palcach, albo są pod paznokciem. Ja niestety miałam tego pecha, ale sprawa rozwiązała się jak zaczęłam używać aplikatora do tabletek i wyparzałam go przed każdym użyciem.

Mam aplikator. Mam nadzieję że będzie na ok od środy do soboty beta skoczyła z 448
    na 5147 więc jest przyrost i też ani mnie zostawiać nie chcieli dołożył luteinę i tyle

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Mam aplikator. Mam nadzieję że będzie na ok od środy do soboty beta skoczyła z 448
    na 5147 więc jest przyrost i też ani mnie zostawiać nie chcieli dołożył luteinę i tyle

No pewnie, że będzie dobrze. Ja w pierwszej ciąży, niby wszystko pięknie, a wyszło puste jajo. W drugiej ciąży problemy od początku, krwiak, bóle, etc i mam cudownego synka :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać nie ma reguły jestem po poronieniu i jak tu przeżyć te 9 miesięcy kiedy ten strach się skończy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 16:29

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Jak widać nie ma reguły jestem po poronieniu i jak tu przeżyć te 9 miesięcy kiedy ten strach się skończy

Nigdy. Ja po porodzie boję się nawet bardziej niż w ciąży. To się nazywa być matką. Nie ma znaczenie czy Twoje dziecko ma tydzień, rok, czy pływa w brzuszku. Hartuj się, po porodzie będziesz jeszcze bardziej chuchać i dmuchać ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj nie mam plamień czysto

27a73b5519.png
  • czczi Przyjaciółka

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Od wczoraj nie mam plamień czysto

U mnie tez :) Będzie dobrze :)

Czekamy na Klarę ❤️
    w4sq3e3kogp3yy2h.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czczi wrote:
    U mnie tez :) Będzie dobrze :)
    Musi być dobrze nastawiam na to swój umysł w piątek mam usg kolejne w styczniu jeśli na tym nic nie będzie widać. Mam problem z aplikacją luteiny dopochwowo tak tam jestem ścciśnięta że muszę się namęczyć żeby ta tabletkę tam umieścić też macie takie problemy?

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Musi być dobrze nastawiam na to swój umysł w piątek mam usg kolejne w styczniu jeśli na tym nic nie będzie widać. Mam problem z aplikacją luteiny dopochwowo tak tam jestem ścciśnięta że muszę się namęczyć żeby ta tabletkę tam umieścić też macie takie problemy?

Staraj się kierować aplikator "do tyłu" jakby w stronę odbytu, bo jak będziesz próbować na prosto to nie pójdzie ;)

A plamienia mogą wrócić, to jest normalne, krwiaki się opróżniają, więc jeśli tak się stanie to starajcie się nie panikować ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Evli Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Widzę że nie jestem sama z krwiakami :( Ja mam dwa, jeden 15mmx10mmx15mm a drugi 16mmx8mmx8mm :( Nie wiem w sumie czy to duże czy nie.. Żadnych plamien nie mam i nie miałam. Za pare dni przyjeżdżam do Polski na święta i mam nadzieje że nic złego się nie wydarzy.. Czy te krwiaki musza pęknąć? Czy się jakimś cudem mogą wchłonąć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 17:41

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :-) czy można do Was dołączyć? To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że zakończy się sukcesem. Mam kilka pytań dotyczących pierwszych tygodni ciąży.
    Czy przyrost bety jest prawidłowy? (01.12- iui)
    12.12- beta 35.46
    14.12 beta 86.51
    Lekarz nie kazał powtarzać mi już bety, ale chyba powinnam? Aby mieć pewność, że wszystko ok.
    Czy to jest normalne, że momentami w szczególności wieczorem mam pojedyńcze kłócia jajnika? Podbrzusze tak mnie ciągnie, boli.. Boje się że jest coś nie tak..

Gratulacje wszystkim upragnionej ciąży:-)

• Evli Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajka gratulacje ♥️ Przyrost bety ok :)
    Z własnego doświadczenia Ci powiem że zrobienie następnej bety może i Cię uspokoi ale tylko na chwile :P
    Ja się nakułam sama kilka razy, na usg byłam już 4 razy i niepokój nadal jest i chyba już zostanie...
    Także jeśli chcesz na chwilkę się uspokoić to idz na 3 bete :D
    Ból podbrzusza czy kłucie jajnika jest normalne w ciąży.

Kajka_ lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Kajka gratulacje ♥️ Przyrost bety ok :)
    Z własnego doświadczenia Ci powiem że zrobienie następnej bety może i Cię uspokoi ale tylko na chwile :P
    Ja się nakułam sama kilka razy, na usg byłam już 4 razy i niepokój nadal jest i chyba już zostanie...
    Także jeśli chcesz na chwilkę się uspokoić to idz na 3 bete :D
    Ból podbrzusza czy kłucie jajnika jest normalne w ciąży.
    Właśnie się zbieram i lecę na betę. Na pierwsze usg też jestem już umówiona i nie mogę się doczekać.. progesteron też powinnam zrobić? Widzę że nie które z Was go robią, mi lekarka nie zleciła tego badania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 09:56

Evli lubi tę wiadomość

• Evli Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarz tez nie zalecił progesteronu ale oczywiście i tak zrobiłam :P

Kajka_ lubi tę wiadomość

2019 👧🏼 [*]6mż
    2020 👧🏼🌈
    2022 👦
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Staraj się kierować aplikator "do tyłu" jakby w stronę odbytu, bo jak będziesz próbować na prosto to nie pójdzie ;)

A plamienia mogą wrócić, to jest normalne, krwiaki się opróżniają, więc jeśli tak się stanie to starajcie się nie panikować ;)
    PO aplikatorze wczoraj raz mnie zabolało i zauważyłam na czubku czerwona krew a dziś rano brazowy sluz nic nie wychodzi na wkładkę i na papier więc nie panikuje w piątek mam usg.

Edit no teraz trochę brązu takiego pomarańczowego było na papierze kurde znowu jechać do szpitala co tu robić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 11:55

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evli wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Widzę że nie jestem sama z krwiakami :( Ja mam dwa, jeden 15mmx10mmx15mm a drugi 16mmx8mmx8mm :( Nie wiem w sumie czy to duże czy nie.. Żadnych plamien nie mam i nie miałam. Za pare dni przyjeżdżam do Polski na święta i mam nadzieje że nic złego się nie wydarzy.. Czy te krwiaki musza pęknąć? Czy się jakimś cudem mogą wchłonąć?

One nie pękają, tylko jakby się otwierają i się z nich sączy, mogą też zostać wchłonięte przez wytwarzające się łożysko. Nie martw się - ja miałam jednego krwiaka, ale giganta, w 2 trymestrze się wszystko unormowało :)

Kajka_ wrote:
    Cześć :-) czy można do Was dołączyć? To moja pierwsza ciąża i mam nadzieję, że zakończy się sukcesem. Mam kilka pytań dotyczących pierwszych tygodni ciąży.
    Czy przyrost bety jest prawidłowy? (01.12- iui)
    12.12- beta 35.46
    14.12 beta 86.51
    Lekarz nie kazał powtarzać mi już bety, ale chyba powinnam? Aby mieć pewność, że wszystko ok.
    Czy to jest normalne, że momentami w szczególności wieczorem mam pojedyńcze kłócia jajnika? Podbrzusze tak mnie ciągnie, boli.. Boje się że jest coś nie tak..

Gratulacje wszystkim upragnionej ciąży:-)

Hej, GRATULACJE! :)

Widać, że młoda ciąża, beta niska, co jest absolutnie normalne, ale przyrosty masz bardzo duże, wszystko wygląda OK! :)

Nie trzeba powtarzać bety, a jeśli już się uprzesz to lepiej powtórzyć za tydzień, a na USG wybrać się jak beta będzie w okolicach 5000 - wtedy masz pewność, że coś będzie na USG widać :)

Ciągnięcia i kłucia to norma, możesz mieć też bóle podobne do menstrucyjnych. Te menstruacyjne przejdą ok 7-8 tygodnia, a kłucia i ciągnięcia zostaną z Tobą nawet do 2 trymestru - to też norma :)

Smutnamiss wrote:
    PO aplikatorze wczoraj raz mnie zabolało i zauważyłam na czubku czerwona krew a dziś rano brazowy sluz nic nie wychodzi na wkładkę i na papier więc nie panikuje w piątek mam usg.

Edit no teraz trochę brązu takiego pomarańczowego było na papierze kurde znowu jechać do szpitala co tu robić

Może się pojawić krew po użyciu aplikatora bo mógł on podrażnić bardzo silnie ukrwione ścianki pochwy, albo krwawienie może być z macicy, to normalne przy krwiaku.

Przy tak niewielkich ilościach krwi nie ma co lecieć na IP, teraz tak naprawdę, dopóki nie będziesz mieć silnego i obfitego krwawienia, a jesteś już obstawiona lekami, to nie ma to większego sensu bo w szpitalu i tak już nic więcej nie zrobią. Tak młoda ciąża jest nieratowalna jeśli miałoby dojść do poronienia. Natomiast dopóki nie pojawią się silne bóle z krzyża i obfite krwawienie to ciąża trzyma się w środku. Myśl pozytywnie i staraj się nie stresować. Dbaj o siebie - nie dźwigaj, nie przemęczaj się. Wykorzystaj czas na odpoczynek i relaks.

Evli lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na usg pęcherzyk ma nieregularny kształt i ciałko żółte to 5 tydz lekarka kazała nastawić się na poronienie

https://naforum.zapodaj.net/e79a35b97fc8.jpg.html

27a73b5519.png
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ