beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Smutnamiss wrote:Beta z 15 grudnia z 22.30 5184.8 z dziś 16.30 14369.10 chyba mało. Mam zwolnienie leżę plackiem progesteron zwiększony. Beta zwolniła z 160 na 73 proc przyrostu... Ledwo ponad normę
Beta jak najbardziej prawidłowa na tym etapie. Masz już 15 000, co oznacza, że za kilka dni będzie widoczne serduszko
Oczywiście, że do szpitala nie ma już sensu jechać, kiedy jesteś obstawiona lekami, a pęcherz masz bardzo dobry - sama widziałaś jak wyglądają pęcherze u różnych kobiet
Będzie dobrze, dasz radę, ja też leżałam prawie 3 miesiące, ale warto było, naprawdę - uśmiech malucha Ci to wszystko wynagrodzi -
Smutnamiss wrote:Jedna ciekawa rzecz mój nieregularny pęcherzyk dla dzisiejszej Pani doktor był regularny i nawet go zmierzyłaaniołki
2011 [*]
2018 [*]
2018 [*]
Luteina 2x2 -
Smutnamiss wrote:Jedyna rzecz co martwi to plamienia i to że nie ma serduszka lekarka coś dojrzała mam nadzieję że się wytworzy
Zarodek i serduszko już są - tyle, że zbyt malutkie, żeby dostrzegło je USG
Postaraj się wyluzować i myśl pozytywnie: kilka godzin temu byłaś przekonana, że poroniłaś, a ciąża jest! To wielki dar, skoro maluch trzyma się mocno w Twojej macicy to już tak zostanie, uszy do góry -
Dziewczyny, wy macie już na pewno większe doświadczenie...
Odebrałam dziś wynik drugiej bety. Niestety przyrost (po 72h) jest poniżej normy.
11/12 dpo - 11,1
14/15 dpo - 18,4
Cykle mam 29-30 dni, dzisiaj jest dzień 32.
Czy to może być biochemiczna? Czy znacie przypadki, że beta wystrzeliła do góry jeszcze później?
Żadnego plamienia nie mam, @ też. Cyce bolą i podbrzusze czuję. Coś się tam dzieje, tylko co?
Najważniejsze, że nie płaczę. Tylko stresuję się bo to pierwsza udana próba po 5cs. -
witam
jestem w swojej pierwszej ciazy. po 18 latach i 4 operacjach. 33 dc. beta hcg robiłam we wtorek 18.12 - 714. dzis powtórzyłam iwyszlo 1220.
cieszylam sie az do info od lekarza beta ma za niski przyrost. .
a wynosi ponad 70 proc. lekarz mowi ze musi byc minimum 100ono (*) - 05.2011
ono (*) - 01.2019 -
Nie denerwuj się, organizm ludzki to nie książka. To tak jakbyśmy wszystkie miały miesiączkować co równe 28 dni a owulacje wszystkie miały w 14dc bo przecież tak pisze w książkach ....
Tak jak pisze smutnamiss przyrost min to 66%.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:55
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Rozumiem że stres jest.. Ale 100% przyrost nie daje gwarancji dobrze rozwijającej się ciąży, jak i mniejszy że jest źle. Niestety pozostaje uzbroić się w cierpliwość i być dobrej myśli
Trzymam kciuki, daj znać jak zrobisz bete
2019 👧🏼 [*]6mż
2020 👧🏼🌈
2022 👦 -
Nie doczytałam i przepraszam faktycznie dużo czasu jeśli Cię uraziłam najmocniej przepraszam. W takim razie mocno trzymam kciuki i się modlę o to żeby było dobrze. Ja przez ten czas mojej ciąży naczytałam się tyle historii że szok i to jak czasami wyglądają przyrosty i różne historie z plamieniami a wszystko się dobrze kończy potwierdza tylko że nie można nic zakładać i ciąża rządzi się swoimi prawami. Najważniejszy jest spokój i cierpliwość. Ciąża się rozwija to jest pewne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 21:46