beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
madziorek86 wrote:Dziewczyny, wy macie już na pewno większe doświadczenie...
Odebrałam dziś wynik drugiej bety. Niestety przyrost (po 72h) jest poniżej normy.
11/12 dpo - 11,1
14/15 dpo - 18,4
Cykle mam 29-30 dni, dzisiaj jest dzień 32.
Czy to może być biochemiczna? Czy znacie przypadki, że beta wystrzeliła do góry jeszcze później?
Żadnego plamienia nie mam, @ też. Cyce bolą i podbrzusze czuję. Coś się tam dzieje, tylko co?
Najważniejsze, że nie płaczę. Tylko stresuję się bo to pierwsza udana próba po 5cs.
Jeszcze nic nie wiadomo, za wcześnie, żeby wyrokować. Powtórz betę w przyszłym tygodniu i wtedy można będzie coś powiedzieć. Ciąża czasem ma wolniejszy rozbieg na starcie, zwłaszcza jeśli nastąpiła późna owulacja.
anka1981 wrote:witam
jestem w swojej pierwszej ciazy. po 18 latach i 4 operacjach. 33 dc. beta hcg robiłam we wtorek 18.12 - 714. dzis powtórzyłam iwyszlo 1220.
cieszylam sie az do info od lekarza beta ma za niski przyrost. .
a wynosi ponad 70 proc. lekarz mowi ze musi byc minimum 100
Lekarz w tej sytuacji nie ma racji. Jako właściwy, przyjmuje się przyrost ok 66%, z czego przy większych wartościach bety, przyrost jest mniejszy. Nie każda kobieta ma książkowe przyrosty, pomimo prawidłowo rozwijającej się ciąży, a lekarze zdają się nie ogarniać, że jak coś nie jest zgodne z ich podręcznikiem to również może być normalne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 22:25
madziorek86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam kochane
Mam pytanie.... może ,któraś z was bedzie mogła mi odpowiedzieć....
Poprzednią ciąże poroniłam w pazdzierniku w 11 ty....zatrzymanie akcji serca...byłam na dupku...
teraz jestem znowu w ciąży ale lekarz przepisał luteinę 2x2 dopochwowo...oczywiście bez żadnych badań itp..
Czy jest możliwośc aby ten progesteron przyczyniała się w jakiś sposób do poronienia??
Wszystkie badania, które są zlecone na początku ciąży miałam idealne...aniołki
2011 [*]
2018 [*]
2018 [*]
Luteina 2x2 -
Smutnamiss wrote:Progesteron jest bezpieczny odżywia ciąże ja teraz przez plamienia biorę kosmiczne dawki dupka 3x2 plus luteinę dopochwowo 2x dziennieaniołki
2011 [*]
2018 [*]
2018 [*]
Luteina 2x2 -
nick nieaktualnyja na po zatku ciąży z powodu wcześniejszego poronienia dostałam luteine dopochowow 1x dziennie i do tego dupka 3x1 później miałam lekkie plamienia i brałam dupka 3x2 a teraz zeszła znowu na 3x1 na pewno on pomaga a nie szkodzi, nie martw się na zapas jeżeli możesz wypoczywaj ile wlezie a najlepiej sięgnij po jakąś fajną książkę zrelaksuj się bo wiem że myślenie o ciąży o tym czy wszystko dobrze, czy się nie poroni potrafi doprowadzić do obłędu - wiem bo sama to nie dawno przeszłam ale wbilam sobie, że musi być dobrze a dodatkowy stres tylko szkodzi dziecku... najlepiej jak najmniej czytać w internecie na temat ciąży...
-
zmyslowa1982 wrote:Wiem ,ze ma za zadanie uzupełnić braki progesteronu..ale sztucznie podtrzymuje obumarłą ciążę co nie wpływa korzystnie na macice ani psychikę kobiety....ale ma swoje plusy ale też właśnie te minusy..i tego się boję
Żadne leki nie podtrzymają ciąży, jeśli ma dojść do poronienia to dojdzie. Natomiast jeśli nie masz plamień, ani innych niepokojących objawów to zbadałabym poziom progesteronu w ciągu kilku dni, bo faszerowanie się sztucznymi hormonami, kiedy wszystko jest w porządku nie ma sensu. -
Leira wrote:Żadne leki nie podtrzymają ciąży, jeśli ma dojść do poronienia to dojdzie. Natomiast jeśli nie masz plamień, ani innych niepokojących objawów to zbadałabym poziom progesteronu w ciągu kilku dni, bo faszerowanie się sztucznymi hormonami, kiedy wszystko jest w porządku nie ma sensu.
Czy badanie ma sens teraz kiedy już zażywam luteinę dopochwowo 2x2 od 3 dni???aniołki
2011 [*]
2018 [*]
2018 [*]
Luteina 2x2 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny