X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka25 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Właśnie według norm mojego laboratorium max wynik hcg między 6-8 tyg ciąży i wynosi on 200 000. W moim laboratorium ciąża liczona jest od zapłodnienia czyli u mnie byłby to 4 tydzień. W takim razie jeżeli moje hcg wynosi teraz 23052 to za 48h powinno wynosić 46104 za następne 48h 92208 a za 6 dni 184 416. Czyli byłaby już prawie u szczytu norm laboratorium. Nie wiem. Dziwne to. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

No więc sama widzisz, a dodam, że te górne normy są dla ciąż wielodzietnych, tak więc na spokojnie :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Karolina_Karola Ekspertka

Wysłany: 26 grudnia 2018, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwią mnie wypowiedzi, że HCG ma wzrastać co 2 dni o 100%. Minimalny, normalny przyrost wynosi 63%. BHCG powinna się podwajać, co 2 dni i 10h, a więc nie co 48h. Oczywiście jak tak jest to wszystko w jak najlepszym porządku, ale wzrost >63% też jest w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2018, 09:16

nana1 lubi tę wiadomość

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# zespół antyfosfolipidowy, toczeń układowy:
    - ANA 1:1280 - przeciwciała przeciwmitochondrialne
    - dsDNA 1:160
    - antykoagulant toczniowy ++
    # PCOS

Leki na:
    -toczeń/zespół antyfosfolipidowy:
    Encorton 25 mg, Plaquenil 200 mg, Acard 75 mg
    w ew. ciąży Clexane 40 mg
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
    wit. D3, Omega 3-6, magnez + B6, Femibion 0(1)

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś w aplikacji "Moja ciąża" wyskoczyła mi informacja, o której już wcześniej gdzieś czytałam, ale nie były to sprawdzone źródła, że przyrosty niższe najczęściej dotyczą ciąż z chłopcami, gdy wyższe przyrosty to dziewczynki :)
    Ponoć to jest słuszne tylko jak się dość wcześnie bada HCG, potem wyniki nie są miarodajne.
    Myślałam że to jakiś fake news, ale ta aplikacja jest polecana przez ginekologów więc może coś w tym być.

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# PCOS

Leki na:
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 27 grudnia 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam dziś i widzialam czarny punkcik. a nawet calkiem spory pecherzyk. na razie nic więcej
    mam przyjsc za jakisc czas. za to lekarz piszczal ze za malo okragly. tylko lekko wydluzony
    ale kak zaczął obracac urządzeniem to kształt sie zmienial. postanoeilam sie nie martwić tym. teraz poczekam ze 2.5 tyg i pójdę zobaczyc co dalej

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019

Wysłany: 27 grudnia 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka czytałam twoje posty w tym wątku i też widzę, że kolejny raz (aż szok że lekarz) mówi, iż beta ma przestać 100% co 2 dni! Przecież są normy i min 66%, a czasem i nawet i 48% dawało zdrową ciążę... Brak słów :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2018, 18:55

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# PCOS

Leki na:
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mam do was pytanie. Staraliśmy się z mężem ponad rok o fasolkę.OM miałam 22.11.18 w Wigilię (dzień przewidywanej miesiaczki) cos mnie pokusiło ze może uda się zrobić prezent pod choinkę i zrobiłam test wyszła słaba kreska zrobiłam jeszcze trzy i to samo. Wczoraj chciałam dostać się do gin ale oczywiście do nowego roku jest na urlopie poszłam na bthcg wynik 185 myślicie że nie jest za niskie? Dziś powtórzyłam badanie i czekam na wynik. Bardzo się martwię ze coś będzie nie tak..

Julka15
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka15 wrote:
    Witam. Mam do was pytanie. Staraliśmy się z mężem ponad rok o fasolkę.OM miałam 22.11.18 w Wigilię (dzień przewidywanej miesiaczki) cos mnie pokusiło ze może uda się zrobić prezent pod choinkę i zrobiłam test wyszła słaba kreska zrobiłam jeszcze trzy i to samo. Wczoraj chciałam dostać się do gin ale oczywiście do nowego roku jest na urlopie poszłam na bthcg wynik 185 myślicie że nie jest za niskie? Dziś powtórzyłam badanie i czekam na wynik. Bardzo się martwię ze coś będzie nie tak..

Nie jest za niskie. Wazny jest przyrost. zrob jutro znow beta hcg i sprawdź sobie czy prawidłowo przyrasta (w necie masz mnóstwo kalkulatorow) :-)

eikts65gz0i70ci6.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha i nie powtarza sie dzien po dniu, tylko co 48 godz :-)

eikts65gz0i70ci6.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka15 wrote:

GRATULACJE !!! :)

Nie ma póki co się śpieszyć z wizytą, bo ciąża jest młoda i na USG nic nie będzie jeszcze widać. Poczekaj aż beta dobije do 5000 wtedy masz pewność, że przynajmniej jajo w macicy będzie widać. Poniżej tej wartości może nie być jeszcze nic widoczne, co jest normalne, więc lepiej oszczędzić sobie zbędnego stresu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam bardzo. Zrobiłam dziś drugie bo jutro laboratorium zamknięte i dopiero po nowym roku mogła bym zrobić. Niby mam syna ma 12 lat więc przechodziłam to już ale czuje się zielona jak w pierwszej ciąży. Swoją drogą miała któraś z was już jakieś objawy w tym czasie? Ja oprócz bólu piersi i napadów głodu nie czuje kompletnie nic.

speakyourmind93 lubi tę wiadomość

Julka15
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może jest tutaj któraś z was obcykana w sprawach kadrowych i L4?

Julka15

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julka jestesmy na podobnym etapie ciazy, mi test wyszedl pozytywny dzien przed Wigilia :-) Troche ogarniam sprawy kadrowe i l4, bo jak sie zatrudnialam 2 lata temu w firmie to interesowalam sie tematem, na wypadek wlasnie ciazy. A jakie informacje potrzebujesz? :-)

eikts65gz0i70ci6.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    GRATULACJE !!! :)

Nie ma póki co się śpieszyć z wizytą, bo ciąża jest młoda i na USG nic nie będzie jeszcze widać. Poczekaj aż beta dobije do 5000 wtedy masz pewność, że przynajmniej jajo w macicy będzie widać. Poniżej tej wartości może nie być jeszcze nic widoczne, co jest normalne, więc lepiej oszczędzić sobie zbędnego stresu :)

Leira, ja mialam OM 29.11, 23.12 wyszedł mi pozytyw, usg u mojego lekarza dopiero 15.01... jestem po przejściach,wiec sie boje i chcialam umowic sie na pon lub srode do lekarza na miejscu, zeby chociaz potwierdził ze jest pecherzyk... to bedzie 4+5 lub 4+7 tc. Chyba cokolwiek uwidzi lekarz,co?:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 11:02

eikts65gz0i70ci6.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Julka jestesmy na podobnym etapie ciazy, mi test wyszedl pozytywny dzien przed Wigilia :-) Troche ogarniam sprawy kadrowe i l4, bo jak sie zatrudnialam 2 lata temu w firmie to interesowalam sie tematem, na wypadek wlasnie ciazy. A jakie informacje potrzebujesz? :-)
    Chodzi o to ze byłam 182 dni na zwolnieniu z wypadku w drodze do pracy. Skręciłam nogę. Skonczyli mi się teraz 25.12 i do 10.01 wzielementy urlop.11.01 mam iść na badania okresowe na zdolność do pracy i teraz w międzyczasie wyszła ciąża w 182 dniu tamtego L4.. nie wiem czy ma okresowych mówić o ciąży i ile musze przepracować żeby móc pójść na ciążowe L4 bo jestem kierowca trolejbusu miejskiego wstaje do pracy o 3 w nocy kończę o 14 albo zaczynam o 14 i wracam o 12- 1w nocy do tego wstrząsy jadąc i obsługa tego pojazdu wymaga niekiedy bardzo dużej siły fizycznej wiec porostu boje się wracać żeby nie zaszkodzić ciąży wysiłkiem a nie wiem jak to rozwiązać przez tamto długie zwolnienie. .jeszcze umowę mam do marca i wszystko zawaliło się na raz

Julka15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    speakyourmind93 wrote:
    Leira, ja mialam OM 29.11, 23.12 wyszedł mi pozytyw, usg u mojego lekarza dopiero 15.01... jestem po przejściach,wiec sie boje i chcialam umowic sie na pon lub srode do lekarza na miejscu, zeby chociaz potwierdził ze jest pecherzyk... to bedzie 4+5 lub 4+7 tc. Chyba cokolwiek uwidzi lekarz,co?:)

U mnie lekarz na tym etapie nawet nie widział pęcherzyka stwierdził tylko że macica jest ciążowa i to za szybko na usg. Kazał przyjść w 7 tygodniu bo wtedy już powinno być widać maluszka i serduszko no i miał rację, ale oczywiście między czasie chodziłam do innych ginekologow co wiem, że teraz było bez sensu sprawdzać czy coś się pojawia i to jest najgorsze... Bo jedna wizyta widać pęcherzyk nic więcej... i się martwiłam czy coś się rozwinie dalej później następny lekarz widać pęcherzyk z cialkiem żółtym i następne domysły no i w 7 tygodniu zjawiłam się u swojego gina i było maleństwo i serduszko także ja radzę się wstrzymać, ewentualnie zbadać bete czy dobrze przysrasta i być cierpliwa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:33

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam usg dziecko żyje 5mm i tętno 130. Macica dwurożna... I znowu stres.

Leira lubi tę wiadomość

27a73b5519.png

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 4/5 tydzień ciąży to na USG znacznie za wcześnie. Ja mam wizytę 11.01, a jestem w ciąży wysokiego ryzyka. Położna i tak powiedziała, że najlepiej w 7 tygodniu przyjść, bo wtedy już widać serce i nie ma sensu wcześniej, bo oprócz macicy powiększonej i może pęcherzyka nic się nie zobaczy. Także, wiem że to trudne ale nie ma co szaleć. Najlepiej sprawdzić HCH co 2/3 dni (co 48 h wzrost powinien wynosić min. 66%, a co 72h 114%) i zobaczyć jak się rozwija. A jak chodzi o HCG wew wczesnej ciąży to wiadomo że i wartości dwucyfrowe są dobre, bo przecież to wzrasta od 0-1, więc nie może być od razu tysiąc.

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# PCOS

Leki na:
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss a czym ty się teraz stresujesz? Skoro serce bije...

31lat
    1. poronienie - 8 tc
    2. poronienie - 9 tc

# PCOS

Leki na:
    -PCOS:
    Duphaston 2*1
    -dodatkowe:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2018, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem szczęśliwa że serce bije tylko ta macica to nic dobrego, czy któraś z was się spotkała z tym rodzajem wady macicy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2018, 13:58

27a73b5519.png
  • Julka15 Koleżanka

Wysłany: 28 grudnia 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    U mnie lekarz na tym etapie nawet nie widział pęcherzyka stwierdził tylko że macica jest ciążowa i to za szybko na usg. Kazał przyjść w 7 tygodniu bo wtedy już powinno być widać maluszka i serduszko no i miał rację, ale oczywiście między czasie chodziłam do innych ginekologow co wiem, że teraz było bez sensu sprawdzać czy coś się pojawia i to jest najgorsze... Bo jedna wizyta widać pęcherzyk nic więcej... i się martwiłam czy coś się rozwinie dalej później następny lekarz widać pęcherzyk z cialkiem żółtym i następne domysły no i w 7 tygodniu zjawiłam się u swojego gina i było maleństwo i serduszko także ja radzę się wstrzymać, ewentualnie zbadać bete czy dobrze przysrasta i być cierpliwa :)
    To było w 7 tyg od owulacji czy wg bthcg czy od ostatniej miesiączki? Bo u mnie wg bthcg to 2-3 tydz a wg ostatniej miesiączki to 6 tydzień..

Julka15
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ