X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super gratuluję!

U mnie cały czas lekarz liczy od miesiączki i chce mi podawać tabletki na oczyszczenie

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Super gratuluję!

U mnie cały czas lekarz liczy od miesiączki i chce mi podawać tabletki na oczyszczenie

wstrzymaj się albo skonsultuj z innym lekarzem poczytaj na innych forach że dziewczyny niektóre serduszko slyszaky bardzo późno między 7a 8 tygodniem, a owulacje miałaś potwierdzona?

anka1981 lubi tę wiadomość

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdza łam sama testami owu i temperatura w 11 dnie cyklu nie miałam nawet pęcherzyka dominującego. W 24dniu cyklu dopiero skok temp i pozytywny test

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cykle masz regularne? pamietaj że do zaplodnienia dochodzi nawet do 72h po stosunku to są 3 dni ile jesteś dni po przewidywany terminie @?

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 dni cykle zazwyczaj 34 dniowe a ostatni 50 miał

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    więc tym bardziej Twój gin powinien brać to pod uwagę, spokojnie odczekaj tydzień powtórz betę zobacz jak rośnie i odpoczywaj. 3mam kciuki że wszystko będzie dobrze!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje cykle też są bardzo nieregularne owulacje miałam gdzieś 25dnia cyklu... tak wychodzi z wieku ciąży bo nawet jej nie potwierdzalam tzn owulacji więc nie wiedziałam kiedy mogli dojść do zaplodnienia. bądź spokojna Kochana

• madziorek86 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEWCZYNYYYYYY - mam wyniki!!

Beta skoczyła jak w kosmos!! :D

Było 18,4 a po 48h - 53,5!!! :D

AAAAALEEEE

Progesteron - 5,85 ng/ml

Co to może znaczyć? i jak teraz go dostarczyć do organizmu????
    Czy można go dostać bez recepty? Do lekarza przed świętami już się chyba nie dostane...

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmyslowa1982 wrote:
    Czy badanie ma sens teraz kiedy już zażywam luteinę dopochwowo 2x2 od 3 dni???

Zbadaj tak czy inaczej, żeby wiedzieć na jakim poziomie jest progesteron, a najlepiej pogadać z lekarzem, bo zwykle jak pacjent wszystko przyjmuje na słowo to nic mu się nie tłumaczy i nie wyjaśnia. A lekarz z automatu przepisuje luteine czy duphaston kobietom po poronieniu, zwykle nie wgłębiając się w temat. A przecież poronienie mogło być wynikiem wady genetycznej płodu, a nie niedoboru progesteronu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Mam pytanie czy jak jestem np w 6 tyg i 4 dniu ciąży to jest 7 tydz czy 6?

Zmysłowa spytaj lekarza mi się wydaje że na bank wykaże tą dopochwową

Wg. lekarzy i medycyny klasycznej liczą się SKOŃCZONE tygodnie, czyli 6t4d to szósty tydzień. Dopiero od 7t0d liczy się siódmy tydzień i kończy się on 7t6d. A z logiki to kończysz szósty tydzień w dniu 6t0d i 6t4d to jest rozpoczęty siódmy tydzień, czy też jesteś w trakcie 7 tygodnia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek86 wrote:
    DZIEWCZYNYYYYYY - mam wyniki!!

Beta skoczyła jak w kosmos!! :D

Było 18,4 a po 48h - 53,5!!! :D

AAAAALEEEE

Progesteron - 5,85 ng/ml

Co to może znaczyć? i jak teraz go dostarczyć do organizmu????
    Czy można go dostać bez recepty? Do lekarza przed świętami już się chyba nie dostane...[/QUOTE

Idź do lekarza i przepisz duphaston lub luteinę

27a73b5519.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smutnamiss wrote:
    Super gratuluję!

A co było widać na USG? Był zarodek? Czy sam pęcherz z ciałkiem żółtym? 18 mm to za wcześnie na stwierdzenie pustego jaja. Stwierdza się to przy jaju ok 25 mm. Ja nie podejmowałabym decyzji o czyszczeniu, czyli usunięciu ciąży na tym etapie. Zbadaj betę i powtórz USG za tydzień.

EDIT: Idź do lekarza na kontrole z tym progesteronem i zrób USG, przy tej becie powinno się już coś wyjaśnić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 12:56

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Emilka25 Nowa

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    ostatnio pytałam Was o moje wyniki hcg mówiłyście, że są ok. Ale dzisiaj znowu zrobiłam i jestem nimi zmartwiona bo przyrost jest nieduży.

17 dpo - 1187
    21 dpo - 4402
    29 dpo - 23052

widać, że ostatni przyrost jest poniżej normy. 5 dni temu byłam na usg i juz widziałam pęcherzyk ciążowy z widocznym zarysowaniem pęcherzyka żółtkowego. A teraz tak się martwię tym przyrostem.

• Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A co było widać na USG? Był zarodek? Czy sam pęcherz z ciałkiem żółtym? 18 mm to za wcześnie na stwierdzenie pustego jaja. Stwierdza się to przy jaju ok 25 mm. Ja nie podejmowałabym decyzji o czyszczeniu, czyli usunięciu ciąży na tym etapie. Zbadaj betę i powtórz USG za tydzień.

EDIT: Idź do lekarza na kontrole z tym progesteronem i zrób USG, przy tej becie powinno się już coś wyjaśnić.

Beta rośnie na ostatnim usg lekarka określiła że koło ciałka żółtego widać coś nazwała to zatartym echem zarodka

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro beta rośnie to czemu lekarka chce dać już tabletki na oczyszczenie... nie rozumiem... każdy organizm jest inny jak i każda ciąża rozwija się swoim tempem uważam że powinnaś odczekać powtórz betę i z a tydzień idź na usg

• Leira Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka25 wrote:
    Cześć dziewczyny,
    ostatnio pytałam Was o moje wyniki hcg mówiłyście, że są ok. Ale dzisiaj znowu zrobiłam i jestem nimi zmartwiona bo przyrost jest nieduży.

17 dpo - 1187
    21 dpo - 4402
    29 dpo - 23052

widać, że ostatni przyrost jest poniżej normy. 5 dni temu byłam na usg i juz widziałam pęcherzyk ciążowy z widocznym zarysowaniem pęcherzyka żółtkowego. A teraz tak się martwię tym przyrostem.

Wy to lubicie się zamartwiać :)
    Przy takich dużych wartościach beta nie musi się podwajać. Poczekaj jeszcze z tydzień i powtórz USG. Każda ciąża rozwija się inaczej. Nie ma co się martwić, co ma być to będzie - myśleć pozytywnie!

Emilka25 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Smutnamiss Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nana1 wrote:
    skoro beta rośnie to czemu lekarka chce dać już tabletki na oczyszczenie... nie rozumiem... każdy organizm jest inny jak i każda ciąża rozwija się swoim tempem uważam że powinnaś odczekać powtórz betę i z a tydzień idź na usg
    Dopiero co zaszłam a lekarka już mi tłumaczyła co mi da na czyszczenie żeby nie było zabiegu jej zdaniem jeśli w 5 tyg nie ma zarodka to kiepsko ja mam już 7

27a73b5519.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem ja bym się wstrzymała jeśli ciąża nie rozwija się na tym etapie to może dojść także to poronienia samoistnego na tym etapie ja poronilam w 7 tygodniu sama... więc lepiej narazie nic nie bierz tylko idź po świętach na usg wtedy będzie wszystko czarne na bialym

• anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwazam ze nana ma racje. jesli lekarka ma racje to i tak dojdzie do poronienia samoistnego. kwestia dni. tez bym czekala jeszcze

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • Emilka25 Nowa

Wysłany: 22 grudnia 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wy to lubicie się zamartwiać :)
    Przy takich dużych wartościach beta nie musi się podwajać. Poczekaj jeszcze z tydzień i powtórz USG. Każda ciąża rozwija się inaczej. Nie ma co się martwić, co ma być to będzie - myśleć pozytywnie!

Dziękuję za odpowiedź. Właśnie według norm mojego laboratorium max wynik hcg między 6-8 tyg ciąży i wynosi on 200 000. W moim laboratorium ciąża liczona jest od zapłodnienia czyli u mnie byłby to 4 tydzień. W takim razie jeżeli moje hcg wynosi teraz 23052 to za 48h powinno wynosić 46104 za następne 48h 92208 a za 6 dni 184 416. Czyli byłaby już prawie u szczytu norm laboratorium. Nie wiem. Dziwne to. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.

‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ