beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySmutnamiss wrote:Super gratuluję!
U mnie cały czas lekarz liczy od miesiączki i chce mi podawać tabletki na oczyszczenie
wstrzymaj się albo skonsultuj z innym lekarzem poczytaj na innych forach że dziewczyny niektóre serduszko slyszaky bardzo późno między 7a 8 tygodniem, a owulacje miałaś potwierdzona?anka1981 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
DZIEWCZYNYYYYYY - mam wyniki!!
Beta skoczyła jak w kosmos!!
Było 18,4 a po 48h - 53,5!!!
AAAAALEEEE
Progesteron - 5,85 ng/ml
Co to może znaczyć? i jak teraz go dostarczyć do organizmu????
Czy można go dostać bez recepty? Do lekarza przed świętami już się chyba nie dostane... -
zmyslowa1982 wrote:Czy badanie ma sens teraz kiedy już zażywam luteinę dopochwowo 2x2 od 3 dni???
Zbadaj tak czy inaczej, żeby wiedzieć na jakim poziomie jest progesteron, a najlepiej pogadać z lekarzem, bo zwykle jak pacjent wszystko przyjmuje na słowo to nic mu się nie tłumaczy i nie wyjaśnia. A lekarz z automatu przepisuje luteine czy duphaston kobietom po poronieniu, zwykle nie wgłębiając się w temat. A przecież poronienie mogło być wynikiem wady genetycznej płodu, a nie niedoboru progesteronu. -
Smutnamiss wrote:Mam pytanie czy jak jestem np w 6 tyg i 4 dniu ciąży to jest 7 tydz czy 6?
Zmysłowa spytaj lekarza mi się wydaje że na bank wykaże tą dopochwową
Wg. lekarzy i medycyny klasycznej liczą się SKOŃCZONE tygodnie, czyli 6t4d to szósty tydzień. Dopiero od 7t0d liczy się siódmy tydzień i kończy się on 7t6d. A z logiki to kończysz szósty tydzień w dniu 6t0d i 6t4d to jest rozpoczęty siódmy tydzień, czy też jesteś w trakcie 7 tygodnia. -
madziorek86 wrote:DZIEWCZYNYYYYYY - mam wyniki!!
Beta skoczyła jak w kosmos!!
Było 18,4 a po 48h - 53,5!!!
AAAAALEEEE
Progesteron - 5,85 ng/ml
Co to może znaczyć? i jak teraz go dostarczyć do organizmu????
Czy można go dostać bez recepty? Do lekarza przed świętami już się chyba nie dostane...[/QUOTE
Idź do lekarza i przepisz duphaston lub luteinę -
Smutnamiss wrote:Super gratuluję!
U mnie cały czas lekarz liczy od miesiączki i chce mi podawać tabletki na oczyszczenie
A co było widać na USG? Był zarodek? Czy sam pęcherz z ciałkiem żółtym? 18 mm to za wcześnie na stwierdzenie pustego jaja. Stwierdza się to przy jaju ok 25 mm. Ja nie podejmowałabym decyzji o czyszczeniu, czyli usunięciu ciąży na tym etapie. Zbadaj betę i powtórz USG za tydzień.
EDIT: Idź do lekarza na kontrole z tym progesteronem i zrób USG, przy tej becie powinno się już coś wyjaśnić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2018, 12:56
-
Cześć dziewczyny,
ostatnio pytałam Was o moje wyniki hcg mówiłyście, że są ok. Ale dzisiaj znowu zrobiłam i jestem nimi zmartwiona bo przyrost jest nieduży.
17 dpo - 1187
21 dpo - 4402
29 dpo - 23052
widać, że ostatni przyrost jest poniżej normy. 5 dni temu byłam na usg i juz widziałam pęcherzyk ciążowy z widocznym zarysowaniem pęcherzyka żółtkowego. A teraz tak się martwię tym przyrostem. -
Leira wrote:A co było widać na USG? Był zarodek? Czy sam pęcherz z ciałkiem żółtym? 18 mm to za wcześnie na stwierdzenie pustego jaja. Stwierdza się to przy jaju ok 25 mm. Ja nie podejmowałabym decyzji o czyszczeniu, czyli usunięciu ciąży na tym etapie. Zbadaj betę i powtórz USG za tydzień.
EDIT: Idź do lekarza na kontrole z tym progesteronem i zrób USG, przy tej becie powinno się już coś wyjaśnić.
Beta rośnie na ostatnim usg lekarka określiła że koło ciałka żółtego widać coś nazwała to zatartym echem zarodka
-
nick nieaktualny
-
Emilka25 wrote:Cześć dziewczyny,
ostatnio pytałam Was o moje wyniki hcg mówiłyście, że są ok. Ale dzisiaj znowu zrobiłam i jestem nimi zmartwiona bo przyrost jest nieduży.
17 dpo - 1187
21 dpo - 4402
29 dpo - 23052
widać, że ostatni przyrost jest poniżej normy. 5 dni temu byłam na usg i juz widziałam pęcherzyk ciążowy z widocznym zarysowaniem pęcherzyka żółtkowego. A teraz tak się martwię tym przyrostem.
Wy to lubicie się zamartwiać
Przy takich dużych wartościach beta nie musi się podwajać. Poczekaj jeszcze z tydzień i powtórz USG. Każda ciąża rozwija się inaczej. Nie ma co się martwić, co ma być to będzie - myśleć pozytywnie!Emilka25 lubi tę wiadomość
-
nana1 wrote:skoro beta rośnie to czemu lekarka chce dać już tabletki na oczyszczenie... nie rozumiem... każdy organizm jest inny jak i każda ciąża rozwija się swoim tempem uważam że powinnaś odczekać powtórz betę i z a tydzień idź na usg
-
nick nieaktualnynie wiem ja bym się wstrzymała jeśli ciąża nie rozwija się na tym etapie to może dojść także to poronienia samoistnego na tym etapie ja poronilam w 7 tygodniu sama... więc lepiej narazie nic nie bierz tylko idź po świętach na usg wtedy będzie wszystko czarne na bialym
-
Leira wrote:Wy to lubicie się zamartwiać
Przy takich dużych wartościach beta nie musi się podwajać. Poczekaj jeszcze z tydzień i powtórz USG. Każda ciąża rozwija się inaczej. Nie ma co się martwić, co ma być to będzie - myśleć pozytywnie!
Dziękuję za odpowiedź. Właśnie według norm mojego laboratorium max wynik hcg między 6-8 tyg ciąży i wynosi on 200 000. W moim laboratorium ciąża liczona jest od zapłodnienia czyli u mnie byłby to 4 tydzień. W takim razie jeżeli moje hcg wynosi teraz 23052 to za 48h powinno wynosić 46104 za następne 48h 92208 a za 6 dni 184 416. Czyli byłaby już prawie u szczytu norm laboratorium. Nie wiem. Dziwne to. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.