beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, słuchajcie, ja z nietypowym problemem. Miałam monitorowany cykl, pomiary wg usg są zgodne z miesiączka, maluch rośnie dobrze, ale zmartwila mnie BARDZO jedna rzecz. W 6+0 dni moja beta wynosiła 36400, dwa dni później na usg było widać 6 mm kropka z serduchem. Czy to nie jest za duża beta? Czytałam, że przy bardzo wysokich betach jest większe ryzyko wad genetycznych.
-
amethyst wrote:Dziewczyny, słuchajcie, ja z nietypowym problemem. Miałam monitorowany cykl, pomiary wg usg są zgodne z miesiączka, maluch rośnie dobrze, ale zmartwila mnie BARDZO jedna rzecz. W 6+0 dni moja beta wynosiła 36400, dwa dni później na usg było widać 6 mm kropka z serduchem. Czy to nie jest za duża beta? Czytałam, że przy bardzo wysokich betach jest większe ryzyko wad genetycznych.
Mi się wydaje, że to nie jest wyznacznik wad genetycznych.Możesz być spokojna myślę.
Poza tym normy dla 7 tyg to:
7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
Więc bez stresu. Szkoda maluszka.
Poza tym mi się wydaje, że tu się bada tą wolną podjednostkę bhcg. Jak jest wysoka to może ale NIE MUSI oznaczać nic złego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 11:30
amethyst lubi tę wiadomość
-
Nawet jak skończony to masz: 6. tydzień - 1,080 - 56,500 mIU/ml.
Mieścisz się w normie.
Głowa do góry!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 11:53
-
amethyst wrote:Dziewczyny, słuchajcie, ja z nietypowym problemem. Miałam monitorowany cykl, pomiary wg usg są zgodne z miesiączka, maluch rośnie dobrze, ale zmartwila mnie BARDZO jedna rzecz. W 6+0 dni moja beta wynosiła 36400, dwa dni później na usg było widać 6 mm kropka z serduchem. Czy to nie jest za duża beta? Czytałam, że przy bardzo wysokich betach jest większe ryzyko wad genetycznych.
-
-
Hej
A u mnie dzisiaj beta-HCG 137 mlU/ml jestem w 27 dc jakieś 12 dni po owu czyli dzisiaj jest 3tc +5d
Na własna rękę zbadałam tez progesteron wynik : 90,330nmol/l czyli w innej normie 28,40 ng/mL
Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć czy to wyniki w normie wizytę dopiero mam za 2 tyg
Lat 30
Hashimoto
26.07.2019 łyżeczkowanie 9tc - trisomia chromosomu 16
13.09.2019 dwie kreski na teście ciążowym ❤️
MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C oraz PAI-1 4G w układach heterozygotycznych. -
Takmala wrote:Hej
A u mnie dzisiaj beta-HCG 137 mlU/ml jestem w 27 dc jakieś 12 dni po owu czyli dzisiaj jest 3tc +5d
Na własna rękę zbadałam tez progesteron wynik : 90,330nmol/l czyli w innej normie 28,40 ng/mL
Czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć czy to wyniki w normie wizytę dopiero mam za 2 tyg
Wszystko okTakmala lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
chciałabym poznać wasze zdanie.
Jestem w 36dc. Owulacja w 17dc, czyli jestem 19 dpo.
Wczoraj byłam na becie. Wynik to 87.9.
Według dni jestem w 5tc.
Normy laboratoryjne:
Tydzień ciąży:
3 tc - 5,8 - 71,2
4 tc - 9,5 - 750
5 tc - 217,0 - 7138
6 tc - 158,0 - 31795
....
Martwię się że jest niska jak na ten etap... Nie mam żadnych objawów, nie plamię. Wcześniej miałam ciążę biochemiczną, ale od dnia miesiączki plamiłam przez prawie 2 tygodnie. -
amelka_27 wrote:Hej dziewczyny,
chciałabym poznać wasze zdanie.
Jestem w 36dc. Owulacja w 17dc, czyli jestem 19 dpo.
Wczoraj byłam na becie. Wynik to 87.9.
Według dni jestem w 5tc.
Normy laboratoryjne:
Tydzień ciąży:
3 tc - 5,8 - 71,2
4 tc - 9,5 - 750
5 tc - 217,0 - 7138
6 tc - 158,0 - 31795
....
Martwię się że jest niska jak na ten etap... Nie mam żadnych objawów, nie plamię. Wcześniej miałam ciążę biochemiczną, ale od dnia miesiączki plamiłam przez prawie 2 tygodnie.będzie dobrze.
-
Amelka, czytam jeszcze raz i chyba źle zrozumiałam
nie plamisz teraz... absolutnie przepraszam, że tak Cię nastraszyłam! Nie ma plamień, a jak beta będzie rosła to jest ok! Myślałam, że plamiłaś w dniu kiedy miałaś mieć @. A wyników nie porównuj z innymi- każda ma różne- najważniejsze aby przyrastała prawidłowo.
-
Dziękuję za odpowiedź!
Byłam na drugim badaniu, niestety nie ma szału z przyrostem bo było 129.5czyli 48%.
Dzisiaj idę trzeci raz. Z objawów nic... tylko większe piersi i sutki lekko bolące. Żadnych bóli.28 lat
Starania o pierwsze dziecko.
3 cs - ciąża biochemiczna
4 cs
Cykle 26-28.
@ 15.05
Trzymajcie kciuki! -
nick nieaktualnyA ja tu z troszkę innym pytaniem...
Wyczytałam że są dwa rodzaje bety, beta hcg i wolna beta. Czym się one róznią? Z tego co udało mi się wywnioskować, ta druga może wskazać na wady maluszka, kiedy takie badanie można wykonać? No i gdzie? (salve niekoniecznie bo tam tylko zwykła becia)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2019, 09:08
-
nick nieaktualnyHej,
ostatnia miesiączka 2 września, wczoraj robiłam test wyszedł pozytywny. Chcę zrobić betę i zastanawiam się czy robić jutro i powtórzyć w sobotę ( po 48h ) czy poczekać jeszcze i zrobić w poniedziałek i powtórzyć w środę ( po 48 h ) ?
Dodatkowo mimo że to nie ten temat na forum to może ktoś mi doradzi kiedy wizyta u lekarza ? Nie chcę iść za wcześnie, zastanawiam się czy może 28 październik ? Czy może warto jakoś wcześniej ?
Nie chcę iść zbyt wcześnie, bo ostatnio poszłam w 5 tygodniu i potem chodziłam co tydzień i tylko się denerwowałam i stresowała a na końcu okazało się, że było puste jajo.
-
Alina wrote:Dodatkowo mimo że to nie ten temat na forum to może ktoś mi doradzi kiedy wizyta u lekarza ? Nie chcę iść za wcześnie, zastanawiam się czy może 28 październik ? Czy może warto jakoś wcześniej ?
Nie chcę iść zbyt wcześnie, bo ostatnio poszłam w 5 tygodniu i potem chodziłam co tydzień i tylko się denerwowałam i stresowała a na końcu okazało się, że było puste jajo.
ja poszłam właśnie w 6 tyg i nie było widać jeszcze zarodka i właśnie sraczkuje do następnej wizyty, która jest we wtorek, więc już będę wiedziała na przyszłość, że wcześniej niż w 8 tyg lepiej nie iść...
-
nick nieaktualnyZrobiłam dziś betę według wyliczeń tutaj kalendarzyk obliczył mi że dziś jest 4 tydz 3 dzień, wynik bety 541 mIU/ml. Niestety w normach laboratorium jest podany zakres 1-10 tydz ciąży, więc zastanawiam się czy na 4 tydz 3 dzień jest okej ? Oczywiście zamierzam powtórzyć badanie za 48h.
Ale chciałam się dowiedzieć czy jak na ten moment beta jest w porządku -
Amelia27 wrote:Dziękuję za odpowiedź!
Byłam na drugim badaniu, niestety nie ma szału z przyrostem bo było 129.5czyli 48%.
Dzisiaj idę trzeci raz. Z objawów nic... tylko większe piersi i sutki lekko bolące. Żadnych bóli.
Jak kolejne wyniki ? Byłaś u lekarza ?