X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odwolalam wizytę, stwierdziłam że co ma być to będzie. Potem się położyłam i poczułam bol podbrzusza dość mocny , wzięłam nospe zaczęła działać bol zelzal natomiast został taki ból w pachwinach po obydwoch stronach . Zobaczymy jutro mam dzwonić do mojej poradni. Tak w sumie od tego momentu cały czas mi dokucza jakieś cmienie w podbrzuszu A to z jednej A to z drugiej strony czasem też na środku . Więc może jednak dzidzia ma się dobrze i szykuje sobie miejsce ✊✊✊

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A który to tydzień ? Ja też mam takie jakie bóle podbrzusza . Moja ginekolog mówi że to dobrze

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    A który to tydzień ? Ja też mam takie jakie bóle podbrzusza . Moja ginekolog mówi że to dobrze

7t3d

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poprzednim USG coś widziałaś ?:) U mnie podobny wiek . Też nie mam mdłości ale moja mama będąc ze mną w ciąży nie miała tez

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie nie nie podobny h mnie 6+1

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    A nie nie nie podobny h mnie 6+1
    W 6t1d był zarodek i serduszko ;-)
    Kiedy wizyta u Ciebie?

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w zeszłym piątek to było 5+3(4) i nie było ejszcze zarodka :( wizyta za 2tygodnie

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira napisz proszę, bo Nieiwem czy to normalne od 3 dni mam nawal śluzu, ale typowo plodnego ! Dosłownie przezroczysty rozciagliwy ani śladu mlecznego , nawet aplilator ( od luteiny ) wyciągam świecący 🤭🤭 czy to normalne? Możliwe że to zaburzenia progesteronu ? Bo przecież on jest odpowiedzialny za mleczny śluz

• Leira Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Dziewczyny odwolalam wizytę, stwierdziłam że co ma być to będzie. Potem się położyłam i poczułam bol podbrzusza dość mocny , wzięłam nospe zaczęła działać bol zelzal natomiast został taki ból w pachwinach po obydwoch stronach . Zobaczymy jutro mam dzwonić do mojej poradni. Tak w sumie od tego momentu cały czas mi dokucza jakieś cmienie w podbrzuszu A to z jednej A to z drugiej strony czasem też na środku . Więc może jednak dzidzia ma się dobrze i szykuje sobie miejsce ✊✊✊

Wszystkie te objawy na tym etapie ciąży + kłucie w jajnikach są jak najbardziej prawidłowe. Ewentualne plamienia, jeśli są spowodowane krwiakiem też nie powinny Cię przerażać. Im więcej dowiaduję się o krwiakach, tym bardziej się dziwię, że robią z tego taką tragedię - okazuje się, że krwiaki to zupełnie naturalny skutek wgryzania się jaja w ścianki macicy (tak - jajo się wgryza i jest to agresywny proces). Zwiększony śluz to też norma. Ok 9-10 tygodnia ćmienia miną, ale pozostanie ból w pachwinach i ewentualne kłucie w jajnikach i macicy bo to objaw jej rozrastania się.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Ja byłam w zeszłym piątek to było 5+3(4) i nie było ejszcze zarodka :( wizyta za 2tygodnie

A jaka beta?

Powyżej 5000 mIU/ml powinno pojawić się jajo
    Powyżej ok. 10000 mIU/ml powinno być widać zarodek
    Powyżej ok. 17000 mIU/ml powinno być widać serduszko

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta była 8500 było widać jako k to żółtko w stodku

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż nie . Źle mówię beta taka była dwa dni wcześniej dlatego się martwię że nie było widać zarodka

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • alciak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ja też odpuściłam to zamartwianie, myślałam, że jak moja doktor wróci z urlopu będę pierwsza w kolejce, ale nie, mam wizytę za tydzień we wtorek...czekam, co ma być to będzie. Dolegliwości żadnych nie mam, ale pamiętam, że z Julką zaczęło się dopiero ok. 7-8 tygodnia, więc tłumaczę sobie, że tak ma być, z bóli podbrzusza praktycznie to nie mam już żadnych, były ale może do momentu wgryzienia się zarodka w macicę, teraz chwila spokoju? Z Julką też chyba jakoś specjalnie nie miałam, ale może to być spowodowane luteiną...?! Plamienia nie mam od dwóch dni... Dokucza mi ból żołądka po przebytym zapaleniu w styczniu, mam też mdłości, ale kojarzę je z bólem żołądka, te dolegliwości w ostatnich dniach dały mi nieźle popalić, stan podgorączkowy, biegunka, reżim dietetyczny i mimo wszystko ciągle boli. Jeśli to dzieciątko przetrwa będzie dzielnym wojownikiem!! :) a ja po prostu czekam jak się nic złego nie będzie działo w tym tygodniu to do 16.07 na usg

Leira lubi tę wiadomość

JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
    57 cm, 3750 g szczęścia <3
    TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
    57 cm, 3700 g szczęścia <3
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mój teściu mi powiedział jak powiedziałam mu ze beta mi za wolno przyrasta?? Zapytał czy lubię golonkę? Na co ja patrzę na niego jak na głupiego i mowie ze nie lubię. A on do mnie: no widzisz a ja lubie! Każdy ma inaczej a organizm człowieka to nie jest czysta matematyka i pewne odstępstwa są czymś normalnym. I powiem Wam, ze facet mądrze gada i trzeba wierzyć w swój organizm, nie u każdego wszystko będzie się działo, przyrastało i pokazywało na tym samym etapie :) także Auricomka głowa do góry, wszystko będzie jak trzeba :)

Leira lubi tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Leira Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Chociaż nie . Źle mówię beta taka była dwa dni wcześniej dlatego się martwię że nie było widać zarodka

Uważam, że przy takich wartościach moglo nie być widać zarodka i jest to całkowicie normalne - granicę bety to granice mniej wiecej, więc moze być widać trochę wcześniej lub trochę później, na kolejnym USG na pewno się wyjaśni :)

Tuolu lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakie jest wasze zdanie na temat częstego robienia USG ?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 00:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gdzie dokładnie bolą was plecy w ciąży

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Dziewczyny gdzie dokładnie bolą was plecy w ciąży

W Krzyżu centralnie na środku

Mogę zapytać ile masz lat ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wszystkie te objawy na tym etapie ciąży + kłucie w jajnikach są jak najbardziej prawidłowe. Ewentualne plamienia, jeśli są spowodowane krwiakiem też nie powinny Cię przerażać. Im więcej dowiaduję się o krwiakach, tym bardziej się dziwię, że robią z tego taką tragedię - okazuje się, że krwiaki to zupełnie naturalny skutek wgryzania się jaja w ścianki macicy (tak - jajo się wgryza i jest to agresywny proces). Zwiększony śluz to też norma. Ok 9-10 tygodnia ćmienia miną, ale pozostanie ból w pachwinach i ewentualne kłucie w jajnikach i macicy bo to objaw jej rozrastania się.
    Daj Boże bym dotrwala ,wolę żeby mnie kłuło bolało chciałabym czuć się fatalnie moglabym tulić kibel cały dzień- przynajmniej wiedziałabym ze wszystko ok ... na chwilę obecną codziennie czekam na jakieś objawy i doczekać się nie umiem A to już ponad 7 tygodni . Wizyta 22 lipca . Wcześniej nie pójdę ( chyba )

• Leira Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Daj Boże bym dotrwala ,wolę żeby mnie kłuło bolało chciałabym czuć się fatalnie moglabym tulić kibel cały dzień- przynajmniej wiedziałabym ze wszystko ok ... na chwilę obecną codziennie czekam na jakieś objawy i doczekać się nie umiem A to już ponad 7 tygodni . Wizyta 22 lipca . Wcześniej nie pójdę ( chyba )

Objawy zwykle zaczynają się ok 8-9 tygodnia, ale też nie każda kobieta ma. Tak to już jest, że chcemy te objawy, a potem plujemy sobie w brodę, że są. Ja miałam całodniowe mdłości, od rana do późnej nocy, czułam się jakbym wróciła po imprezie, byłoby mi niedobrze, a nie mogłam zwymiotować. Coś strasznego. I tak do 5 miesiąca. Naprawdę warto docenić brak takich dolegliwości ;)

Zresztą, ku pokrzepieniu dodam, że w dwóch ciążach miałam mega mdłości, a jedną poroniłam, ba, nawet w tej poronionej objawy miałam jeszcze ok 2 tygodnie po poronieniu, więc nie jest to żaden wyznacznik.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
‹‹ 298 299 300 301 302 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ