beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
mmalibu wrote:A ja nie jeżdżę do pracy bo mam l4 😂 Autem jeżdżę dużo. Od 2 tygodni czuję się już lepiej więc spaceruję z mężem i synem. Byliśmy nawet na rowerze. Wszystko jest ok😉 Maluchy w brzuchu naprawdę mają dobra amortyzację. Kiedyś czytałam czy orgazm jest bezpieczny dla malucha i też znalazłam, że skurcze to dla niego przyjemne kołysanie. Więc myślę, że nie ma co popadać w paranoje.
-
Auricomka wrote:A jezdzilas też na początku ciąży?
Edit:cały czas jeżdżę autem, ale już nie do pracy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 15:50
-
Auricomka, mi się wydaje, że wiele kobiet nawet nie wie na początku, że jest w ciąży. No chyba, że my, jak w dzień okresu na betę 😂 Wiadomo, że może zaszkodzić jakiś intensywny wysiłek, niewiadomo jakie wibracje, ale chyba większość kobiet jeździ autem i jeszcze nie słyszałam, żeby to był powód poronienia.
-
mmalibu wrote:Auricomka, mi się wydaje, że wiele kobiet nawet nie wie na początku, że jest w ciąży. No chyba, że my, jak w dzień okresu na betę 😂 Wiadomo, że może zaszkodzić jakiś intensywny wysiłek, niewiadomo jakie wibracje, ale chyba większość kobiet jeździ autem i jeszcze nie słyszałam, żeby to był powód poronienia.
-
alciak wrote:Ok jest dziecko 3,9 mm i serduszko 115 uderzeń na minutę, ale lekarz zalecił za tydzień usg. Beta nie jest zadowalająca stąd ta konieczność obserwacji. Mam też małego krwiaka stąd możliwe plamienia. No i to serce to tak za szybko nie bije, pewnie dlatego...
Jeśli lekarz mówi Ci, przy uwidocznionym zarodku i serduszku, że beta nie jest zadawalajaca to konował i radzilabym go jak najszybciej zmienić. Po uwidocznieniu serduszka bety się nie bada, ponieważ może już zachowywać się roznie: przyrastać, spadać, nie zmieniać się.
Od czasu uwidocznienia akcji serca miarodajne są już tylko USG i na tym się bazuje. Krwawienia i plamienia zwykle występują na skutek krwiaka, aplikacji luteiny, pękania naczynek krwionośnych w pochwie i wiele innych. Generalnie jeśli to krwiak to pewnie wyjdzie na kolejnym USG, bo one się nie uwidaczniają tak szybko po krwawieniu, zwykle widać je na USG ok 5-7 dni od pierwszego krwawienia czy plamienia. Natomiast nie ma się co martwic, wiele kobiet je ma, w tym ja też miałam, ale są one niegroźne i znikają jak wykształci się łożysko oo 14 tygodnia. -
Anetka32 wrote:Bo u mnie ewidentnie wakacje nie pozwoli na to aby ciąża się rozwijała. Potwierdzone przez 3 lekarzy . W dzień pozytywnego testu wsiadłam w auto i tluklam się 14 godzin na Chorwację. Tam zaczęły się cyrki już 2 dni po przyjeździe... nie chce o tym gadać bo już czasu nie cofne ale wiem że to przez moja głupotę
Też jechalam do Chorwacji autem w młodej ciąży i wszystko było ok, więc raczej nie obwinialabym podróży o poronienie. No chyba, że nie wiem, jechałaś wozem drabiniastym po brukowanej drodze te 14h -
Hej chciałam się was zapytać co myślcie o takim przyroście bety w pod koniec 5 tygodnia ciąży?
1. 11 640
2 17 785
Przyrost wynosi 53% a wg kalkulatorów Hcg powinien 66%
Badnie powtarzane po 24h, wg kalkulatorów beta hcg przyrost zbyt niski, nie chce wpadać w panikę bo może delikatne odchylenia od normy o niczym złym nie świadczą, macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
z góry bardzo dziękuje za każda odpowiedzWiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 15:53
-
Dori1811 wrote:Hej chciałam się was zapytać co myślcie o takim przyroście bety w pod koniec 5 tygodnia ciąży?
1. 11 640
2 17 785
Badnie powtarzane po 24h, wg kalkulatorów beta hcg przyrost zbyt niski, nie chce wpadać w panikę bo może delikatne odchylenia od normy o niczym złym nie świadczą, macie jakieś doświadczenie w tej kwestii?
z góry bardzo dziękuje za każda odpowiedz
Hej, w pierwszej ciąży ciagle stresowałam się bhcg. Wszystkie kalkulatory podpowiadały, że przyrost jest za niski. Córka jakoś się tym nie przejmowała. Urodzona szczęśliwa 10/10pkt.
Na Twoim miejscu sprawdziłabym jeszcze raz i jak będzie przyrost nie przejmowałabym się i poczekała na wizytę u lekarza.Dori1811 lubi tę wiadomość
-
Dori1811 wrote:Hej chciałam się was zapytać co myślcie o takim przyroście bety w pod koniec 5 tygodnia ciąży?
1. 11 640
2 17 785
Przyrost wynosi 53% a wg kalkulatorów Hcg powinien 66%
z góry bardzo dziękuje za każda odpowiedz
Przy takich wartościach to już może wolno rosnąć, wg mnie przyrost OK. Najwyższy czas na USG - to jest teraz najważniejsze, powinno być już widać zarodek z serduszkiem. -
nick nieaktualnyA mnie dziś dopadł zły/ smutny nastrój. Nie czuje nic:-( oprócz bolacych lekko piersi nie mam żadnych innych objawów ( wcześniej też nie miałam) - zdaje mi się że plamienie również powraca
Nie jestem senna nie mdli mnie nic absolutnie nic nie wskazuje na to że jestem w ciąży:-(
Nawet niewiem kiedy mam wizytę moja lekarka jest na urlopie, dzwoniłam do położonej mówiła że 12 - ego przyjmuje , późnej że 26
Ciężko gdziekolwiek się dostać teraz na wizytę do jakiegokolwiek lekarza
Podbrzusze miękkie ogólnie mam źle przeczucia
-
Anetka32 wrote:A mnie dziś dopadł zły/ smutny nastrój. Nie czuje nic:-( oprócz bolacych lekko piersi nie mam żadnych innych objawów ( wcześniej też nie miałam) - zdaje mi się że plamienie również powraca
Nie jestem senna nie mdli mnie nic absolutnie nic nie wskazuje na to że jestem w ciąży:-(
Nawet niewiem kiedy mam wizytę moja lekarka jest na urlopie, dzwoniłam do położonej mówiła że 12 - ego przyjmuje , późnej że 26
Ciężko gdziekolwiek się dostać teraz na wizytę do jakiegokolwiek lekarza
Podbrzusze miękkie ogólnie mam źle przeczucia
Patrzyłaś na znanylekarz.pl? Na pewno znajdziesz ginekologa, który ma wolne terminy, w Twojej okolicy. Brak objawów na tym etapie to norma. Natomiast jak masz się stresować to idź prywatnie.Tuolu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeira wrote:Patrzyłaś na znanylekarz.pl? Na pewno znajdziesz ginekologa, który ma wolne terminy, w Twojej okolicy. Brak objawów na tym etapie to norma. Natomiast jak masz się stresować to idź prywatnie.
Masz rację znalazłam na znany lekarz. Wizytę mam dziś na 17 40 . Oby było wszystko wporzadku!Leira lubi tę wiadomość