beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Auricomka, ja tu jeszcze "wczoraj" płakałam, że dwa dni przed okresem mam betę 0,1 😂 Najgorzej to się nakręcać... Ja też latalam na betę jak opętana, potem sobie wręcalam objawy pozamacicznej, puste jajo itd. Teraz jestem po teście genetycznym bo też wyniki mnie nie satysfakcjonowaly 🤪 Także każdy etap ciąży to jakieś zmartwienie o dziecko. I najgorsze, że z porodem się to nie kończy 😂 Bo a to główki nie trzyma, a to się za mało uśmiecha to może autyzm... Matko 😁
-
mmalibu wrote:Auricomka, ja tu jeszcze "wczoraj" płakałam, że dwa dni przed okresem mam betę 0,1 😂 Najgorzej to się nakręcać... Ja też latalam na betę jak opętana, potem sobie wręcalam objawy pozamacicznej, puste jajo itd. Teraz jestem po teście genetycznym bo też wyniki mnie nie satysfakcjonowaly 🤪 Także każdy etap ciąży to jakieś zmartwienie o dziecko. I najgorsze, że z porodem się to nie kończy 😂 Bo a to główki nie trzyma, a to się za mało uśmiecha to może autyzm... Matko 😁
-
Ja obecnie się schizuje tym że wjstem stara że długo się starałam i się nie idawlao, czy wszytko będzie ok z dzidizusiem , oczywiście nakręcam się że gen pierwszy trymestr mało stabilny . I zastanawiam czy sobie samym radę a potem się na siebie wściekam że tak myślę no k tak w kółko
-
nick nieaktualny
-
Po 20 tygodniu poprzedniej, zdrowej ciąży kupiłam pierwszą rzecz dla dziecka, wcześniejsze prezenty, które otrzymywałam prosilam, żeby rodzina schowała póki co u siebie i dopiero potem mi dała. Po 20 tygodniu zaczęłam czuć się pewnie, a tu w 38 tygodniu sytuacja wręcz dramatyczna, pobudka w kałuży krwi, cud, że wstałam, odklejenie łożyska... Nie było widać na USG mimo wszystko lekarz zdecydował o pilnym cc... Wiecie co chyba nigdy nie można być spkojonym... Potem to każdy dziwny odruch dziecka, oddech jest zmartwieniem, czy to na pewno jest normalne
ile razy zdawałam sobie to pytanie... I mamie
JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyalciak wrote:Po 20 tygodniu poprzedniej, zdrowej ciąży kupiłam pierwszą rzecz dla dziecka, wcześniejsze prezenty, które otrzymywałam prosilam, żeby rodzina schowała póki co u siebie i dopiero potem mi dała. Po 20 tygodniu zaczęłam czuć się pewnie, a tu w 38 tygodniu sytuacja wręcz dramatyczna, pobudka w kałuży krwi, cud, że wstałam, odklejenie łożyska... Nie było widać na USG mimo wszystko lekarz zdecydował o pilnym cc... Wiecie co chyba nigdy nie można być spkojonym... Potem to każdy dziwny odruch dziecka, oddech jest zmartwieniem, czy to na pewno jest normalne
ile razy zdawałam sobie to pytanie... I mamie
Wierzę w to ... ja sobie wmawiam że jak pójdę A usg to będe spokojniejsza. No tak Po każdym usg dzień późnej przychodzą nowe obawy... Nieiwem jak to będzie późnej, a już tymbardziej po urodzeniu ale na chwilę obecną i tak ciągle się czymś martwię
Alciak A co u Ciebie? Masz jeszcze plamienie? Kiedy idziesz dzidzi szukać? -
Mam plamienie po nocy, ale coraz mniej, dziś już nie jestem pewna czy było maleńko czy w ogóle nie, poszłam jeszcze na betę, jak się zatrzymała nie będę czekać dwa tygodnie na wizytę, pójdę w przyszłym tygodniu, bo jak nic nie ma to na co czekać...JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
Wczoraj miałam dziwny stan podgorączkowy, wszystkie kości mnie bolały, plecy z tyłu, a żadnych objawów infekcji...dziwne, dziś już czuję się względnie normalnie, bałam się, że to jakiś zwiastun poronienia...JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualny
-
No co Wy dziewczyny nawet kalkulator pokazuje, że do bani i to po 3 dniach... Umówiłam się do lekarza na dziś, moja Pani doktor na wczasach, wczoraj ten stan podgorączkowy, beta nie rośnie zastanawiam się czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego... Poradzę się doktora, może zrobi usg... Bo dla mnie to już po wszystkimJULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualnyalciak wrote:No co Wy dziewczyny nawet kalkulator pokazuje, że do bani i to po 3 dniach... Umówiłam się do lekarza na dziś, moja Pani doktor na wczasach, wczoraj ten stan podgorączkowy, beta nie rośnie zastanawiam się czy nie ma jakiegoś stanu zapalnego... Poradzę się doktora, może zrobi usg... Bo dla mnie to już po wszystkim
Kalkulator wyrzuć w kat wykasuj te stronę i nic na nią nie patrz.
Powyżej jakiejs wartości beta już tak nie przyrasta jak na początku bo przecież wartości były by w milionach jakbyś miała 10 tydzień
Kobieto bete masz super :-* -
Ok jest dziecko 3,9 mm i serduszko 115 uderzeń na minutę, ale lekarz zalecił za tydzień usg. Beta nie jest zadowalająca stąd ta konieczność obserwacji. Mam też małego krwiaka stąd możliwe plamienia. No i to serce to tak za szybko nie bije, pewnie dlatego...JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualnyalciak wrote:Ok jest dziecko 3,9 mm i serduszko 115 uderzeń na minutę, ale lekarz zalecił za tydzień usg. Beta nie jest zadowalająca stąd ta konieczność obserwacji. Mam też małego krwiaka stąd możliwe plamienia. No i to serce to tak za szybko nie bije, pewnie dlatego...
No i pięknie
Przestań się tak zamartwiac :-*
Więcej bety już nie rób. Gratuluję!
Serduszko za tydzień będzie już bilo szybciej
Edit :0.39 mm zarodek czy 3.9 ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2019, 05:51