X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jutro masz wizytę to się dowiesz :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2019, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Ale jutro masz wizytę to się dowiesz :)

Nie mam jutro wizyty ...
    Dzis byłam w szpitalu u mojej doktor ( miala dyzur )wizytę przełożyła mi na czwartek
    Stwierdziła że jutro nie ma sensu przyjeżdżać

• Leira Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2019, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Nie mam jutro wizyty ...
    Dzis byłam w szpitalu u mojej doktor ( miala dyzur )wizytę przełożyła mi na czwartek
    Stwierdziła że jutro nie ma sensu przyjeżdżać

No nic, daj znać w czwartek :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    No nic, daj znać w czwartek :)

Jestem w szpitalu, wczoraj miałam krwawienie wieczorem. Narazie wszystko jest ok , ukazał się zarodek z bijacym serduszkiem
    Leżę i czekam na cokolwiek .
    Dziś już tylko brudne plamienie
    Dostałam dodatkowo dupka do luteiny
    Na obchodzie usłyszałam i leki i obserwacja

• Leira Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Jestem w szpitalu, wczoraj miałam krwawienie wieczorem. Narazie wszystko jest ok , ukazał się zarodek z bijacym serduszkiem
    Leżę i czekam na cokolwiek .
    Dziś już tylko brudne plamienie
    Dostałam dodatkowo dupka do luteiny
    Na obchodzie usłyszałam i leki i obserwacja

Wygląda na krwiaka, jak krwawienie było wczoraj to nie ujawni się on jeszcze na USG, pewnie za ok. tydzień będzie widoczny na USG. Natomiast spokojnie - wiele kobiet to ma i nie jest to bardzo problematyczne, zniknie samo w 2 trymestrze :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Wygląda na krwiaka, jak krwawienie było wczoraj to nie ujawni się on jeszcze na USG, pewnie za ok. tydzień będzie widoczny na USG. Natomiast spokojnie - wiele kobiet to ma i nie jest to bardzo problematyczne, zniknie samo w 2 trymestrze :)
    Niestety beta spadła dwa dni temu. Dziś decydujące usg

• Leira Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka32 wrote:
    Niestety beta spadła dwa dni temu. Dziś decydujące usg

Może były dwa zarodki i jeden obumarł? Stąd spadek bety? Gdyby beta zmalała to raczej nie byłoby żywego zarodka na USG?

Betę też bym powtórzyła, jeśli były dwa zarodki to odbije w górę.

Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2019, 13:25

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Może były dwa zarodki i jeden obumarł? Stąd spadek bety? Gdyby beta zmalała to raczej nie byłoby żywego zarodka na USG?

Betę też bym powtórzyła, jeśli były dwa zarodki to odbije w górę.

Trzymam mocno kciuki za Ciebie!!!

Leira czary mary, jestem w domu co prawda nadal plamie, a raczej dziś znów zaczęłam ale wczorajsze usg ukazało zarodek z serduszkiem mimo że beta spadła.
    Druga sprawa taka że usg pokazało mniejszy zarodek niż był. Tak jakby wszystko wskazywało na ciążę blizniacza ale przesylalam zdjęcie mojej Pani Doktor ( usg) i mówiła że często tak to wygląda A ciąża pojedyncza .mimo wszystko zarodek miał 0.46 A wczoraj 0.27 i widać były jego zarysy Ale serduszko bije .
    Dziś znów plamienie nie wiem co robię nie tak - leżę naprawdę ile się da
    Nawet z domu nie wychodzę nigdzie ( mieszkam na 4 piętrze) co jakiś czas boli mnie brzuch Nieiwem co z tego będzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/102a146ee743.jpg

Tak to wyglądało 25.06

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/248566d0ece9.jpg

A tak wczoraj

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak wygląda beta teraz?

Generalnie pomiarami bym się nie przejmowała, bo na tym etapie ciąży mogą się bardzo różnic, ledwo widać zarodek, a zmierzyć go dobrze i zaznaczyć na USG może być ciężko, do tego na jednym sprzęcie będzie inaczej niż na drugim, duże znaczenie ma też z jakiego kąta mierzony jest zarodek.

Najważniejsze, że serduszko bije. Teraz to już nie jest kwestia tego czy możesz zrobić coś lepiej czy gorzej, czas pokaże, trzeba być cierpliwym, choć wiem, że to trudne. Nie musisz leżeć plackiem, ale oszczędzaj się i nie dźwigaj.

Ja tam wierzę w to, że wszystko się dobrze skończy :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A jak wygląda beta teraz?

Generalnie pomiarami bym się nie przejmowała, bo na tym etapie ciąży mogą się bardzo różnic, ledwo widać zarodek, a zmierzyć go dobrze i zaznaczyć na USG może być ciężko, do tego na jednym sprzęcie będzie inaczej niż na drugim, duże znaczenie ma też z jakiego kąta mierzony jest zarodek.

Najważniejsze, że serduszko bije. Teraz to już nie jest kwestia tego czy możesz zrobić coś lepiej czy gorzej, czas pokaże, trzeba być cierpliwym, choć wiem, że to trudne. Nie musisz leżeć plackiem, ale oszczędzaj się i nie dźwigaj.

Ja tam wierzę w to, że wszystko się dobrze skończy :)

Niewiem nie robiłam już bety , może jutro pójdę...
    Bo tak myśląc to jakby beta spadła to serduszko by przestało bic?
    Generalnie usg było robione dwa dni po spadkowym wyniku bety.
    Tyle że wynik był robiony w innym laboratorium ( być może to ma znaczenie)

• Leira Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie można porównać wyników z różnych laboratoriów. Ja zbadałabym jeszcze ta betę w tym samym laboratorium, w którym robiona była ostatnia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2019, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Nie można porównać wyników z różnych laboratoriów. Ja zbadałabym jeszcze ta betę w tym samym laboratorium, w którym robiona była ostatnia.

Ja robiłam cały czas w jednym, w szpitalu zrobili mi swoją . Może dlatego nikt tego nie porównał

• Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć KOchane,
    Beta 8445
    progesteron 30
    czy to wygląda ok?

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka i jak sytuacja? Auricomka, a robiłaś jeszcze jakiś pomiar bety? Bo liczy się przyrost. Progesteron ok.

relg6iyem5hi69f7.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje:). Robiłam tylko raz dzisiaj wcześniej byłam u ginekologa w piątek. Teraz wg wyliczeń powinien być 5/6 tydzień ciąży. Tydzień po terminie miesiączki .

hrqoyx8d84qsxxuk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Auricomka wrote:
    Cześć KOchane,
    Beta 8445
    progesteron 30
    czy to wygląda ok?

Jaki przyrost bety? Sama liczba to mało.

Natomiast, skoro beta powyżej 5000 mIU/ml to możesz śmigać już śmiało na USG.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Auricomka Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG byłam w piątek było widać pęcherzyk ciążowy mały ale nic więcej . A beta z dziś . Pierwsza jaka robilsm

hrqoyx8d84qsxxuk.png
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ