beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Pozazdrościć! Gratuluję! Ja dziś wróciłam z pracy z brązowym plamieniem - pomimo brania luteiny, mam nadzieję, że to jednorazowe... chociaż z uwagi na moje poronienie, już wszystko przekreśliłam, z tego chyba nic nie będzie...JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
TYMON - godz. 9:16; 19.02.2020 r.
57 cm, 3700 g szczęścia -
nick nieaktualnyalciak wrote:Pozazdrościć! Gratuluję! Ja dziś wróciłam z pracy z brązowym plamieniem - pomimo brania luteiny, mam nadzieję, że to jednorazowe... chociaż z uwagi na moje poronienie, już wszystko przekreśliłam, z tego chyba nic nie będzie...
Tyle czytałam,że dziewczyny mają jakieś tam plamienia i wszystko jest w porządku...musisz być dobrej myśli:* -
Brakuje mi dobrych myśli, ze względu na to, że poprzednią ciążę poroniłam. Już od dwóch dni biorę taki zestaw: luteina 2x200, nospa, acard i fraxiparine. Lekarz mówił, że w zasadzie jestem tak obstawiona lekami, że jak się coś będzie działo to już nie ma co zwiększać i dodawać, wtedy już jest pozamiatane... może spróbuję zrobić betę w weekend, żeby sprawdzić co mi się szykuje...
Dzięki za otuchę dodi!JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
nick nieaktualnyAle ja tez porobiłam i nie ma co się załamywać.Trzeba próbować aż do skutku.Ka dopiero jesli drugi raz mi sie to zdąży,to jakies tam badania porobię.Pierwsza ciaza nie jest donoszona prze 80%kobiet.Druga juz powinna rozwijać sie prawidłowo,a jesli nie,to dopiero wtedy należy sie martwic.
-
Wiem, że jest dużo poronień. Zazdroszczę mojej siostrze nieświadomości, która nawet nie wiedziała co to jest beta hcg, a luteinę dostawała, bo bolał ją brzuch dziś ma dwójkę dzieci. Chyba lepiej być nieświadomym?
Dzięki za wsparcie. Plamienie dziś coraz mniejsze, pojadę jutro zrobić betę, sprawdzę, w którym kierunku zmierzamy. Robiłam dziś test, kreski coraz mocniejsze, więc chyba rośnie ale jak to się okaże.
Najbardziej martwię się o pracę, pod koniec roku 2 msc siedziałam w domu po złamaniu nogi, w międzyczasie zaszłam w ciążę i poroniłam, to dało kolejne 2 tyg. nieobecności. Popracowałam 3 msc a tu taki klops, chciałam, żeby tym razem było normalnie, mam dosyć siedzenia w domu i chce mieć jeszcze do czego wracać. Plamienie zawsze wiąże się z bezwględnym leżeniem, dobrze myślę?JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
Dziewczyny mam prośbę o interpretacje. Robiłam już 3 bety, lekarz na wizycie odesłał mnie i kazał przyjść za dwa tygodnie. Dłuży się to, nie wiem na czym stoję i poszłam dzisiaj zrobić kolejną betę, tydzień po poprzedniej. Jaki powinnam mieć wynik?
MOje bety do tej pory:
11dpo - 16,67;
13dpo - 47,76;
16dpo - 104
Miesiączkę miałam 3 grudnia ostatnią, owu w okolicach 20 grudnia, dzisiaj jest mój 23dpo.
Jakich wyników powinnam się dzisiaj spodziewać, aby potwierdzić, ze wszystko ok?[/url] -
Cześć Dziewczyny.
Jestem po pierwszym cyklu z clostylbegyt i odrazu nam się udało, co było wielkim zaskoczeniem jak dla mnie:))
Pomozcie mi rozszyfrować czy wszystko ok, bo ja juz glupieje i sie pogubiłam.
Ostatnią miesiaczke mialam 08 Grudnia, owulacja prawdopodobnie 20-21 grudnia.
Beta w dniu 07 stycznia wyniosla 655 mIU/ml, a 09 sttcznia ( 48 godzin pozniej ) 1610 mIU/ml.
Trochę za bardzo chyba podskoczyła ... no i nie wiem jak liczyc, normy z laboratorium mam takie
2-3 tydzien ; 101-4870
3-4 tydzien ; 1110 - 31500
wg obliczen wychodzi mi 4 tydzien i 4 dzien ,a wszystkie kalendarze pokazują ze to 6 tydzien, wiec juz sie sama pogubiłam, jesli to faktycznie 6 to beta jest stanowczo za mala ;/nóżka -
nick nieaktualnyKochana ! Powiem Ci tak, przede wszystkim wyluzuj . mi ciąża wychodzi młodsza a beta przyrasta co 48h o ok 50 % na razie spokojnie żyję i będzie co ma być. Bhcg już nie będę robić bo nawet prawidłowy przyrost bhcg nie świadczy o tym że jest w porządku bo ciąża bezzarodkowa też powoduje wzrost bety także spokojnie, bądź dobrej myśli Najważniejsze jest usg a nie badanie bhcg i stres !
-
O kurcze... a ja lady ciągle za Tobą w tyle... mam nadzieję, że czwarty wynik też będę miała tylko trochę gorszy od Twojego chociaż ciągle plamię i krawawię, ale najgorsze jeszcze nie nastąpiło, więc nadzieja jeszcze jest...JULIA - godz. 7:27; 19.12.2016 r.
57 cm, 3750 g szczęścia
Czesc Dziewczyny.
Troche zglupialam z moją betą. Robilam wyniki na początku. Teraz byłam na bafaniach i przy okazji zrobiłam betę ( ciekawość ) No i sobie narobiłam, bo się teraz stresuje. Już piszę o co chodzi.
29dc - 207 mU/ml
31 dc - 700
47 dc - 2550
No i ten ostatni wynik mnie zaniepokoil. Taki dosc niski. W 36 dc bylam u gina i byl pecherzyk 7 mm.Zarodka jeszcze nie bylo widać. Wszystko jest ok. Dobrze sie czuje. Co mam myslec? Taka uroda, czy cos nie tego...