beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
Vilka wrote:Po 48h mam przyrost bety o 180%. Spotkaliście się z teorią że takie przyrosty oznaczają dziewczynkę czy to takie mrzonki?
-
Paula99 wrote:Dziewczyny mam pytanie. Czy beta hcg wykonana 9 dni po owulacji jest wiarygodna?
Wynik to 1.7mlu
Powtarzać bete czy nie ma sensu? -
Hej. Wczoraj miałam 12dpo i wieczorem na teście wyszly dwie kreski. Dziś rano pojechałam na betę, ktora wyniosla 160. Jutro termin spodziewanej miesiaczki. Jednoczesnie z betą zrobilam tsh. Choruje na hashimoto. I jest ono za wysokie, bo wynosi 5. Moje pytanie czy to nie za wczesnie na ginekologa? Chce isc do niego w poniedziałek ze względu na zły wynik tsh. Ale na usg chyba nic jeszcze nie bedzie widac?
-
CzarnaJagoda wrote:Hej. Wczoraj miałam 12dpo i wieczorem na teście wyszly dwie kreski. Dziś rano pojechałam na betę, ktora wyniosla 160. Jutro termin spodziewanej miesiaczki. Jednoczesnie z betą zrobilam tsh. Choruje na hashimoto. I jest ono za wysokie, bo wynosi 5. Moje pytanie czy to nie za wczesnie na ginekologa? Chce isc do niego w poniedziałek ze względu na zły wynik tsh. Ale na usg chyba nic jeszcze nie bedzie widac?
a jeśli chodzi o tsh jak się jest w ciąży to wynik wacha się między 0,82 do 1,42 ng/ml przy 1 trymestrze ale jeśli masz niedoczynność tarczycy to może inaczej tam to działa ale nie martw się na zapas zrób za 4 dni betę i dawaj znać -
Dzień dobry
Z góry przepraszam za pytanie ale jestem tak zestresowana...
Moje HCG w 33 dc wynosi 1000. Czy któraś z Pań miała taki wynik i okazała się to ciąża pojedyncza a dziecko zdrowe?
Będę wdzięzczna za odpowiedź bo naprawdę się martwię... Nigdy w takich dc nie miałam aż tak wyskiego hcg...
AMH 2.9, subkliniczne Hashimoto, ana3 ujemne.
MTHFR heterozygota w CT(kwas foliowy i homocysteina w normie)
Przeciwciała przeciw plemnikowe, jajnikowe, kardiolipinowe, LA, leiden, protrombina, łożyskowe - ujemne
Kir Bx, allo-mlr 1%, NK 1%
OGGT 0' - 4,72 1' - 9,26 2' - 8,96 mmol/l -
Cześć Wszystkim!
W sobotę wyszedł mi test pozytywny ale z bladą drugą kreska, dziś byłam na becie i wyszła 24,64 mIU/ml, progesteron 8,10ng/ml.
Nie za mała beta jak i progesteron? Według apki i temperatur wydawało mi się, że owulacje miałam 19 dni temu więc wynik bety powinien być wyższy.
Ciąża niby od 5,0 ale niżej ppd wynikami
w normach pisze, że 1 tydzień od 200 😔
Jutro mam ginekologa ale i tak nic tam nie zobaczy przy takiej becie, a bete powtórzę za 48h. Chyba że jutro zrobić też betę? Może by mnie uspokoiła bo wizyta u ginekologa raczej nie uspokoi jak i tak nic widać nie będzie ale może przepisze coś na ten niski progesteron.
-
Rodzynka93 wrote:Cześć Wszystkim!
W sobotę wyszedł mi test pozytywny ale z bladą drugą kreska, dziś byłam na becie i wyszła 24,64 mIU/ml, progesteron 8,10ng/ml.
Nie za mała beta jak i progesteron? Według apki i temperatur wydawało mi się, że owulacje miałam 19 dni temu więc wynik bety powinien być wyższy.
Ciąża niby od 5,0 ale niżej ppd wynikami
w normach pisze, że 1 tydzień od 200 😔
Jutro mam ginekologa ale i tak nic tam nie zobaczy przy takiej becie, a bete powtórzę za 48h. Chyba że jutro zrobić też betę? Może by mnie uspokoiła bo wizyta u ginekologa raczej nie uspokoi jak i tak nic widać nie będzie ale może przepisze coś na ten niski progesteron.
Wynik bety na tym etapie nic nie mówi, ważny jest przyrost po 48h. Powtórz badanie na spokojnie 🙂 trzymam kciuki za piękny wynik ❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 09:37
Rodzynka93 lubi tę wiadomość