beta hcg
-
WIADOMOŚĆ
-
ada.d wrote:Wynik bety na tym etapie nic nie mówi, ważny jest przyrost po 48h. Powtórz badanie na spokojnie 🙂 trzymam kciuki za piękny wynik ❤
-
Rodzynka93 wrote:Byłam u ginekologa, przepisał duphaston i kazał zrobić bete dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy kolejna wizyta. Poszłam dziś jeszcze z ciekawości na betę i spadła do 18 więc raczej po wszystkim 😢
Przykro mi kochana, wiem co czujesz! Trzymaj się ❤Rodzynka93 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka93 wrote:Byłam u ginekologa, przepisał duphaston i kazał zrobić bete dopiero w przyszłym tygodniu i wtedy kolejna wizyta. Poszłam dziś jeszcze z ciekawości na betę i spadła do 18 więc raczej po wszystkim 😢
ale nie trać wiary przy kolejnej owulacji nie stresuj się i nie myśl o tym ze chcesz zajść to pomaga. -
Milenkaaaaaaaaaa wrote:Ojj wiem co czujesz bo tez mi spadła beta ale miałam 500 i spadła do 211 i miałam słaby przyrost bo w obliczeniach powinnam mieć 4 tydz a ja miałam tak słabe przyrosty ze się okazało ze zarodek zagnieździł się po za macica..
ale nie trać wiary przy kolejnej owulacji nie stresuj się i nie myśl o tym ze chcesz zajść to pomaga.
Tobie Milenkaaaaaaaaaa też życzę powodzenia 🍀 -
Rodzynka93 wrote:Teraz już podejdę do tego na luzie, wiem że spinanie się nie pomaga. Ten miesiąc właśnie był lekko odpuszczony ale po zobaczeniu dwóch kresek się nakręciłam i byłam pewna, że w końcu się udało. Staramy się pół roku i pierwszy raz zobaczyłam światełko w tunelu. Z jednej strony cieszę się, że mogę zajść w ciążę bo bałam się że mamy jakieś większe ukryte problemy mimo dobrych wyników ale jednak trochę smutno. Nie poddaję się, uspokoiłam się już i widzę pozytywy w tym wszystkim.
Tobie Milenkaaaaaaaaaa też życzę powodzenia 🍀Rodzynka93 lubi tę wiadomość
-
Cześć!
Zacznę od tego, że 1,5 roku temu po 9 miesiącach starań udało się w końcu zajść w ciąże - niestety obumarła w 9tc bez wyraźnej przyczyny (przyrosty bhcg były przez większość czasu w normie, progesteron również, jedynie przy autoimmunologicznej chorobie tarczycy TSH wynosiło 3,6). Po ponad roku kolejnych starań znów wyszły upragnione 2 kreski. TSH i progesteron w normie. Na początku przyrost bhcg ponad „normę”, później trochę zwolnił, a dziś jest już poniżej 100%. Martwi mnie tak szybka zmiana w przyroście. Wizyta u ginekologa dopiero w styczniu, więc przede mną bardzo nerwowy koniec roku.
Czy ktoś z Was miał takie doświadczenie lub jest w stanie cokolwiek doradzić? Poniżej podaje dokładne dane:
14dpo - 119
16dpo - 335
Różnica 181,5% (podwajanie co 33h)
20dpo - 2411
22dpo - 4672
Różnica 91,2% (podwajanie co 51h)
Dzięki wielkie za wszelkie odpowiedzi!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2022, 11:39
-
Cześć,
Jestem teraz w mojej drugiej ciąży, pierwsza była biochemiczna 2 miesiące temu. Zrobiłam badanie bety w 4 tygodniu 4 dniu ciąży i wynik to 3900... do tego miewam skurczowe bóle w dole pleców. Naczytałam się oczywiście co to może złego oznaczać i panikuję. Planuję pójść na USG dopiero za 2 tygodnie, bo tak zalecił mi lekarz. Miała tak któraś z Was?
-
Hej dziewczyny, moje przyrosty bety:
26dzien cyklu:9
27 dzień cyklu:17
29 dzień cyklu 67
31dzien cyklu:197 (dzień spodziewanej miesiaczki)
Z calego serca mam nadzieję że to nie za mało:( chociaż wiele z was tu pisze ze liczą się nie jak dużo tylko jaki % przyrostu. Póki co mam po 200- 300%
Co o tym sądzicie?
-
Hej dziewczyny jestem nowa ❤️serdecznie się z wami witam 🙂
Mam pytanko może bardziej będziecie się orientować ostatnia miesiączkę miałam 19 grudnia cykle co 28 dni a że z mężem staramy się o dziecko po poronieniu więc dziś zrobiłam test wyszły dwie kreski z czego jedna blada ale ja widać poszłam na betę i wyszło 17.1 czy to oznacza bardzo wczesna ciążę??? Norma w labo 5 -
Zosia1989 wrote:Hej dziewczyny jestem nowa ❤️serdecznie się z wami witam 🙂
Mam pytanko może bardziej będziecie się orientować ostatnia miesiączkę miałam 19 grudnia cykle co 28 dni a że z mężem staramy się o dziecko po poronieniu więc dziś zrobiłam test wyszły dwie kreski z czego jedna blada ale ja widać poszłam na betę i wyszło 17.1 czy to oznacza bardzo wczesna ciążę??? Norma w labo 5dla pewności powtórz betę za 2-3 dni i jeśli prawidłowo wzrośnie to powiedz w pracy
-
Serduszko powinno być widoczne około 7-8 tygodnia. Natomiast jeśli sobotnia beta będzie miała u Ciebie słaby przyrost to radziłabym umówić się jak najszybciej aby wykluczyć potencjalną ciąże pozamaciczną. Przy Twojej becie pęcherzyk najprawdopodobniej będzie już widoczny
-
Ja jestem w szoku
Po nieudanym IUI, spoznilismy sie o kilka godzin z wizyta na USG i kolejny zabieg. Tzn w dniu wizyty bylo juz po owulacji.
Kilka dni temu sie rozchorowalam i na wszelki wypadek postanowilam zrobic test zanim wezme leki.
Test wyszedl pozytywny!!! Beta 64, progesteron 40, jeszcze przed spodziewana miesiaczka. Po konsultacji z lekarzem dzisiaj powtorzylam badania i dodatkowo TSH i FT4, trzymajcie kciuki
Nie wierzę w to co się dzieje!! 3 lata chodzenia po lekarzach, badania, zastrzyki, leki, a tu przez przypadek się udało
Megi93 lubi tę wiadomość