X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum I trymestr beta hcg
Odpowiedz

beta hcg

Oceń ten wątek:
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi2803 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    Moje wyniki:
    1.08
    Beta:40,48
    Progesteron:24,44
    5.08
    Beta: 202,08
    Progesteron:21,36
    7.08
    Beta:530,04
    Progesteron 23,62
    Czy wszystko w porządku? 🙂

Jak można na forum stwierdzić, czy wszystko jest w porządku? To jest w stanie powiedzieć tylko i wyłącznie lekarz po badaniu, skrajnie nieodpowiedzialne byłoby stwierdzenie, że wszystko jest super. Przyrost wygląda ok, udaj się do lekarza, żeby zobaczył czy widać już pęcherzyk ciążowy.

age.png
  • Marta.R. Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z Waflut, to musi lekarz ocenić, coś tam doradzić można zawsze, poczytać tu na forum różne rzeczy ale lekarz to podstawa 🙂 powodzenia

🧑 1985 🧒 1980
    Czerwiec 2022 Kacperek 🙆
    Marzec 2023 🫄
    Kwiecień 2023 💔
    15.02 2024 6.5mm dziecka 😍 bije serduszko
    21.02 8.2mm bije ❤️
    05.03 28.2mm bije ❤️ rusza głową i rączkami 😍
    26.03 badanie prenatalne, dzidzia zdrowa, 5.8cm, mamy chłopczyka 🙂 niskie ryzyka 💪
    17.04 poczułam pierwszy raz twoje ruchy ❤️
    28.05 synek 20cm i 413g, idealny ❤️
    13.06 waga 540g 🙂
    01.08 Nikodem waży 1525 gr zdrowy ❤️
    14.08 szpital i patologia ciąż, wszystko jest dobrze podobno ważysz 2234
    27 września jesteś już z nami 😄waga 3210 💞 poród SN.
    Starania o trzecie dzieciątko maj 2025
    event.png
    event.png
  • Maja1717 Znajoma

Wysłany: 7 sierpnia 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam przepisane 2x1 tabletkę, wczoraj wzięłam kolo 21 i miałam okropne zawroty głowy aż byłam w szoku i strasznie stałam się śpiąca (doczytałam po wzięciu już że najlepiej przed snem brac), ale dzisiaj rano wzięłam drugą tabletkę i było okej

• Neskaa Debiutantka

Wysłany: 8 sierpnia 2024, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewe20 wrote:
    Witam dziś robiłam betę hcg wynik to 62403,0 mln/ml czy to dobry wynik w 10 tyg ciąży?
    Cześć, jestem ciekawa Twojej historii z beta? Wszystko u Ciebie ok?

Ja jestem w 7 tygodniu i mam betę 56000, jutro wizyta u ginekologa. Według moich obliczeń powinna być przynajmniej dwukrotnie wyższa 😞

• Waflut Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neskaa wrote:
    Cześć, jestem ciekawa Twojej historii z beta? Wszystko u Ciebie ok?

Ja jestem w 7 tygodniu i mam betę 56000, jutro wizyta u ginekologa. Według moich obliczeń powinna być przynajmniej dwukrotnie wyższa 😞

Kochana, każdej organizm jest inny! Ja w 7 tyg (dokładnie 6t6d) miałam 28000 a jak widać mamy już końcówkę 2 trymestru :) u każdej kobiety ten poziom na danym etapie będzie inny i to jest okej, także głowa do góry.

age.png
  • Neskaa Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Kochana, każdej organizm jest inny! Ja w 7 tyg (dokładnie 6t6d) miałam 28000 a jak widać mamy już końcówkę 2 trymestru :) u każdej kobiety ten poziom na danym etapie będzie inny i to jest okej, także głowa do góry.

Dziękuję za odpowiedź.
    Z mężem o dziecko staramy się bardzo długo, byliśmy już po kwalifikacji do in vitro i dosłownie w cyklu kiedy miałam rozpocząć stymulację zdążył się cud i mamy ciążę naturalną.

Teraz przy każdych wynikach szukam u Was jakiegoś potwierdzenia, że może to zmierzać w dobrą stronę 😌

• Tika Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neskaa wrote:
    Dziękuję za odpowiedź.
    Z mężem o dziecko staramy się bardzo długo, byliśmy już po kwalifikacji do in vitro i dosłownie w cyklu kiedy miałam rozpocząć stymulację zdążył się cud i mamy ciążę naturalną.

Teraz przy każdych wynikach szukam u Was jakiegoś potwierdzenia, że może to zmierzać w dobrą stronę 😌

Nesska
    U nas ta sama sytuacja. Mieliśmy kwalifikacje do invitro i mieliśmy rozpocząć stymulację w sierpniu. I też zdarzył się cud. Z ciekawości informowałaś jakoś klinikę?

Także trzymam za Ciebie kciuki 🤩

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Neskaa Debiutantka

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tika wrote:
    Nesska
    U nas ta sama sytuacja. Mieliśmy kwalifikacje do invitro i mieliśmy rozpocząć stymulację w sierpniu. I też zdarzył się cud. Z ciekawości informowałaś jakoś klinikę?

Także trzymam za Ciebie kciuki 🤩

Oooo to super nowiny, gratuluję 🥰🥰

Tak ale zaczekałam do 6 tygodnia. Musieliśmy jechać na badanie potwierdzające ciążę żeby nas zdyskwalifikowano z przyczyn „losowych” żebyśmy nadal mogli być w programie i z niego skorzystać gdyby coś się nie powiodło.

• Tika Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2024, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neskaa wrote:
    Oooo to super nowiny, gratuluję 🥰🥰

Tak ale zaczekałam do 6 tygodnia. Musieliśmy jechać na badanie potwierdzające ciążę żeby nas zdyskwalifikowano z przyczyn „losowych” żebyśmy nadal mogli być w programie i z niego skorzystać gdyby coś się nie powiodło.

Czyli jechałaś do kliniki tak? Bo nas zapisali na wizytę ciążowa i koszt 350zl będzie jak pójdziemy. Dlatego się waham.

Też nie chce być zdyskwalifikowana jakby coś się nie udało. I trzeba będzie jednak podejść do procedury.

Ona: PCOS, AMH 12.22 - 6.5, 05.24 - 9.3, hormony w normie
    On: morfologia 12.23 - 3%, 07.24 - 0%?
    Starania od 2022 w klinice:
    1. Lametta
    2. Lametta + ovitrelle
    3. Lametta + ovitrelle
    4. Lametta + ovitrelle + bemfola
    5. Lametta + ovitrelle + bemfola
    6. Lametta + ovitrelle + bemfola

07.24 kwalifikacja do programu InVitro
    08.24 start stymulacji?

Naturalny cud:
    06.08 Beta 754,01 - 32dc
    08.08 Beta 1504,12 -34 dc

5t+6d mamy ❤
    39t+4d synek ❤️
  • Madlen90 Przyjaciółka

Wysłany: 19 sierpnia 2024, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka wszystkim. Podpowiecie mi czy taki przyrost jest ok, czy nie za duży?
    17.08 3815,2
    19.08 8981,3

Trochę swiruje bo dlugo się staraliśmy i miałam też jedno poronienie w 2020 roku.

Poronienie 2020
    Endometrioza 1 stopnia, przewlekły stan zapalny.
    14.08 upragnione ⏸️

preg.png
  • Sandra1997 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🥰
    Trafiłam na Wasz wątek, ponieważ szukam informacji kiedy warto zbadać betę po raz pierwszy od pozytywnego testu z moczu.
    Krótko o mnie - staramy się od ponad roku, stwierdzone pcos oraz cykle bezowulacyjne, długie i nieregularne (34-38 dni). Przyjmowany siofor przez 2 miesiące.

Ostatnia miesiączka 14.07. Pęcherzyk owulacyjny ze wzgórkiem potwierdzony 29.07 na wizycie (Cykl z CLO).
    16.08 test pink (25 mlu/ml) blada, widoczna kreska po 1 minucie.
    18.08 test pink (10 mlu/ml) wyraźna kreska widoczna po 1 minucie.

Kiedy warto iść na betę? Na diagnostyce/alabie widziałam, że warto odczekać 10 dni od planowanego terminu miesiączki (wg.aplikacji ovu powinno to być w poniedziałek 26.08) i wtedy wykonać badanie.
    To moje pierwsze 2 kreski w życiu więc chciałabym podejść do tego na spokojnie, bez pośpiechu i stresu.
    Dajcie znać kiedy najlepiej iść zbadać betę oraz czy przy okazji wykonać jakieś dodatkowe badania.

• Waflut Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandra1997 wrote:
    Cześć dziewczyny 🥰
    Trafiłam na Wasz wątek, ponieważ szukam informacji kiedy warto zbadać betę po raz pierwszy od pozytywnego testu z moczu.
    Krótko o mnie - staramy się od ponad roku, stwierdzone pcos oraz cykle bezowulacyjne, długie i nieregularne (34-38 dni). Przyjmowany siofor przez 2 miesiące.

Ostatnia miesiączka 14.07. Pęcherzyk owulacyjny ze wzgórkiem potwierdzony 29.07 na wizycie (Cykl z CLO).
    16.08 test pink (25 mlu/ml) blada, widoczna kreska po 1 minucie.
    18.08 test pink (10 mlu/ml) wyraźna kreska widoczna po 1 minucie.

Kiedy warto iść na betę? Na diagnostyce/alabie widziałam, że warto odczekać 10 dni od planowanego terminu miesiączki (wg.aplikacji ovu powinno to być w poniedziałek 26.08) i wtedy wykonać badanie.
    To moje pierwsze 2 kreski w życiu więc chciałabym podejść do tego na spokojnie, bez pośpiechu i stresu.
    Dajcie znać kiedy najlepiej iść zbadać betę oraz czy przy okazji wykonać jakieś dodatkowe badania.

Beta z krwi jest szybciej pozytywna niż w moczu, więc jeżeli wyszedł Ci pozytywny test i to o czułości 25 to możesz już z krwi śmiało robić.

Sandra1997 lubi tę wiadomość

age.png
  • Matka wariatka :) Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja Tu nowa.
    Słuchajcie mam pytanie...
    Czy to możliwe? Bo w sumie już sama zgłupiałam nie wiem co myśleć i już czarne scenariusze mam w głowie...
    Choruję na tarczyce niedoczynność z Hashimoto zaznaczając na samym początku i u mnie miesiączki nie regularne , cykle takie od 31-36 dni.
    Zrobiłam test 12.08 że względu na spóźniająca @ , ale wiadomo nie przejmowałam się ze względu na nieregularności i wyszedł pozytywny, po pracy pojechałam zrobić betę i z dnia 13.08 ponad 6300
    20.08 wizyta u lekarza czyli dokładnie tydzień po i dowiaduje się że jajo płodowe jest ale puste i kazał poczekać z jakieś 2 tyg i na kolejną wizytę ale przepisał luteinę bo macica twarda i witaminy brać.
    Generalnie według OM czyli 5.07 to mamy 6 tyg już i parę dni jakoś a na usg pustka. Możliwe że ciąża wczesniejsza? Gdzie wynik bety wskazywał z tamtego tyg na 5 tyg... ?

• Martynka.98 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka wariatka :) wrote:
    Czy to możliwe? Bo w sumie już sama zgłupiałam nie wiem co myśleć i już czarne scenariusze mam w głowie...
    Choruję na tarczyce niedoczynność z Hashimoto zaznaczając na samym początku i u mnie miesiączki nie regularne , cykle takie od 31-36 dni.
    Zrobiłam test 12.08 że względu na spóźniająca @ , ale wiadomo nie przejmowałam się ze względu na nieregularności i wyszedł pozytywny, po pracy pojechałam zrobić betę i z dnia 13.08 ponad 6300
    20.08 wizyta u lekarza czyli dokładnie tydzień po i dowiaduje się że jajo płodowe jest ale puste i kazał poczekać z jakieś 2 tyg i na kolejną wizytę ale przepisał luteinę bo macica twarda i witaminy brać.
    Generalnie według OM czyli 5.07 to mamy 6 tyg już i parę dni jakoś a na usg pustka. Możliwe że ciąża wczesniejsza? Gdzie wynik bety wskazywał z tamtego tyg na 5 tyg... ?

Jeśli masz nieregularne cykle, to ciąża może być młodsza. Ja mimo regularnych cykli również mam młodszą ciążę, organizm to nie robot, więc na spokojnie. Poczekaj te 2 tygodnie, u mnie też było pusto na wizycie, tylko pęcherzyk, a 3 dni później był zarodek i bijące serduszko.

🩵 10.03.2025, 10:30, 38+3 Beniamin
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Spokojnie. Ja mam bardzo regularne cykle, równo 28 dni z zegarkiem w ręku, owulację miałam jak w kalendarzu 14 dnia, 6t2d ciąży a pęcherzyk pusty. Kilka dni później pojawił się dopiero zarodek. Biorąc pod uwagę Twoje nieregularne cykle, to jeszcze masz czas żeby coś zobaczyć :) bierz witaminy, oszczędzaj się i czekaj do następnej wizyty.

age.png
  • Matka wariatka :) Nowa

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi, troszkę się uspokoiłam, będę czekać i zobaczymy co będzie 🤔 dam znać :) jeszcze raz dziękuję ❤️

• Sandra1997 Debiutantka

Wysłany: 21 sierpnia 2024, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Beta z krwi jest szybciej pozytywna niż w moczu, więc jeżeli wyszedł Ci pozytywny test i to o czułości 25 to możesz już z krwi śmiało robić.

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź! W takim razie wybiorę się na dniach na badanie z krwi sprawdzić jak to wygląda:)

• AsiaF Autorytet

Wysłany: 6 września 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestem tu nowa :)
    Jestem w 6tyg ciąży, dokładnie 5+2.
    Testów zrobiłam kilka, teraz już wychodzą od razu dwie wyraźnie choć na początku miałam spore wątpliwości bo druga wychodziła bardzo blada.
    4.09 robiłam pierwszą bete i był wynik 1528.4
    Dziś tj 6.09 powtórzyłam i wynik jest 2541.6. Wg kalkulatora przyrost 66,3%.
    Pytanie czy to jest okej?
    We wtorek 10.09 mam pierwszą wizytę u ginekologa.
    Nadmienię tylko że praktycznie równe 2 lata temu 10.10.2022 poroniłam w też 6tyg.. trochę się boję:( i boję się iść do ginekologa choć wtedy w ogóle nie miałam żadnych objawów, testy wychodziły liche i beta niska. Teraz bolą mnie piersi, mam wyczulony węch i boli mnie w podbrzuszu, no i beta i testy bardzo pozytywnie.

32 👱🏻‍♀️❤️🧔🏼 33
    💊 niedoczynność tarczycy
    👼🏼🤍 10.10.2022
    🐈 11.11.2023
    💒 27.04.2024
    🫃🏼 ptp 08.05.2025 🩷

preg.png
  • Ooli Nowa

Wysłany: 15 września 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mamy bardzo podobne ciąże !!!! Ostatnia miesiączka u mnie to 8.07. 23.08 poszłam do ginekologa bo 12.08 dwa testy wyszły pozytywne w między czasie beta 8tys. Na pierwszej wizycie okazało się, że jest pęcherzyk bez zarodka a to byłby już 6 tydzień - wyszło na to, że ciąża wczesna. Miałam przyjść za trzy tygodnie i niestety jest zarodek lecz zdecydowanie za mały bez akcji serduszka - zdiagnozowano przedwczesne poronienie. Beta robiona ostatni raz 29.08 wynosiła ponad 42 tys po wizycie teraz zrobiłam ponownie czyli 14.09 i niestety beta ponad 60 tys… myślę, że prawdopodobieństwo poronienia niestety się potwierdziło..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2024, 21:40

Matka wariatka :) lubi tę wiadomość

• Gruby123 Debiutantka

Wysłany: 19 września 2024, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ostatni raz była miesiączka 2.08 moje pytanie brzmi czy wzrost bety jest prawidłowy 900 pęcherzyk widać ale bardzo bardzo mały ma zaledwie 0,38

10.08.2024 🤰
    11.11.2024 12 tydzień 💜🥰😍
‹‹ 346 347 348 349 350 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ